Miting w Kladnie
B. Stój uzyska przynajmniej 61.00m.? TAK---1,84
Huszak J. - Stój B. 2---2,61
Vesely V. - Katkavets A. 2---2,22 poniżej oczekiwań Katkavets
Toader A.R. - Lincoln S. 1---1,52
sts
Bartłomiej Stój walczy z czasem i awansem z rankingu do Tokio, początek sezonu po kontuzjach mało udany ale zaczyna teraz wchodzić na poziom ~62-63 m. W tamtym tygodniu SB 62,99m. a próbny rzut z tego co się dowiedziałem był na 64,30. W Kladnie dzisiaj ładna pogoda, trochę lekki wiatr, ale 61 m. to dla aktualnego Mistrza Polski nie powinien być dzisiaj żaden problem. W pojedynku z Huszakiem wcale nie jest bez szans, udało się złapać na to singla po kursie 4,18 teraz spadło. Wegier miał dobry początek a teraz nie zachwyca, obaj rywalizowali w zawodach w Tatabanyi gdzie lepszy był Stój. Dzisiaj liczę na powtórkę.
Dalej oszczep panów i kompletnie nie rozumiem kursu na Białorusina. Pamiętacie ostatnio też podawałem tą parę i kurs był 1,30. Dla mnie value i to mocne, bo Katkavets startował w niedzielę w Brnie więc kontuzji żadnej nie ma.
Ostatni typ to powracający Toader w parze z Lincolnem. Obaj zaszaleli w niedzielę notując wyniki 21m.+ ale lepsze wrażenie i przede wszystkim forma po stronie Rumuna.
Ortega M. - Rose 2---2,18 1cm
Stanek T. najdłuższy rzut? 0-20,67m ---1,82
Stanek T. - Toader A.R. 2---1,84
Mardare A. - Vesely V. 1---1,38
Katkavets A. - Rivasz Toth 1---1,22 zwrot
Spencer L. - Hruba 1---1,63
fortuna
Rose jeśli ma formę taką jak wyniki w
USA to Ortega mu nie zagrozi. Kolumbijczyk nie ma wybitnych rezultatów w tym sezonie i jeśli Rose rzuci ~64m. to powinien wyjść zwycięsko z tej pary.
Stanek jak pisałem dalej szuka formy i dalej wyniki ma kiepskie, no bo skoro nawet 20,50 nie może przekroczyć to o czym bedziemy gadać. Toader ma formę, osiąga rezultaty +-21m. i kompletnie nic nie przemawia za reprezentantem Czech.
Oszczep raczej formalność jak dla mnie, obaj panowie są w lepszej formie.
Wzwyż stawiam na Spencer, ostatnio wpadkę zaliczyła kończąc na 1,80 ale to jest zawodniczka na te 10 cm wyżej. Hruba na okolice 1,85 cm.
P.S
Żeby nie było miliona pytań o wyniki
live:
video:
https://www.facebook.com/watch/live/?v=565535751532604&ref=watch_permalink
wyniki
live:
https://online.atletika.cz/vysledky...HaJ-cy7Fzrn5_cnNqZyHzyZOEAVKybQQ3CsMoZ3egmFOg