Ostrovia Ostrów - Start Gniezno
Nicolai Klindt wygra przynajmniej dwa wyścigi - Nie @2.90 eWinner
Trochę nie rozumiem tak dużego faworyzowania gospodarzy w tym meczu. Wydaje mi się, że jest wiele okoliczności, które wskazują, że ten mecz wcale nie musi być takim jednostronnym widowiskiem. Jak już to chyba szukałbym dodatnich handicapów w kierunku Startu. To jest inauguracja dla obu drużyn, więc poza sparingami tak naprawdę ciężko ocenić siłę obu drużyn, więc patrzymy głównie na personalia. Poza tym od 18 ma lekko padać i myślę, że każda kropla, która wyląduje na oatrowskim owalu wyrówna szanse obu ekip.
Typem dnia jest jednak dla mnie propozycja od
eWinner, że Klindt nie wygra dwóch wyścigów. Patrzę na biegi w których jedzie Nicolai i w każdym widzę zawodników z którymi Duńczyk może przegrać. Z tego co pamiętam go z sezonu 2020 to jeździł mocno w kratkę, choć był to dla niego niezły sezon. Przewiduję, że ten już nie będzie tak udany. Moim zdaniem Klindt ma trochę problemy z "głową", choć nie chodzi mi o to o czym większość pomyślała. Zawodnik ten jeździł często nawet dwa razy w tygodniu i oglądając go w meczu ligowym i w tygodniu w jakichś zawodach można było odnieść wrażenie, że jedzie na pół gwizdka. Dostał szansę w Gorzowie i ją wykorzystał. Odnoszę wrażenie, że Nicolai chciałby przeskoczyć o kilka poziomów sportowych, do Ekstraligi, a nawet do
GP, jednak póki co tak naprawdę ma problem z regularną jazdą na najwyższym poziomie, a menedżerowie nie zaryzykują angażem zawodnika, który nie zapewni im punktów, bo na żadne próby 32 - latek po prostu może nie mieć już czasu.
Są to tylko moje przeczucia, ale myślę że ten sezon może mocno zweryfikować Duna, na dobre, czy na złe, to się okaże. Typuję, że start ligi nie będzie dla niego wymarzony biorąc pod uwagę okoliczności.