Vancouver Canucks - Montreal Canadiens
UNDER 5,5 @2.15 Betsson
Trochę już późno, ale amatorzy hokeja na pewno zdążą jeszcze tu zajrzeć. Skusiłem się na ten bet, ponieważ taki kurs na under jest nie do przebaczenia.
Zacznijmy od bramkarzy bo znamy już starterów:
T. Demko: Średnia SV% z ostatnich 3 meczów: 96,17%, z ostatnich 5: 96,48%.
C. Price: Średnia SV% z ostatnich 3 meczów: 96,5%, z ostatnich 5: 92,4%
Jednym zdaniem: forma obydwu bramkarzy jest bardzo dobra i stabilna.
Gramy na podwórku Vancouver. Orki rozkminiły, że sukcesem do odnoszenia zwycięstw jest ograniczenie przewinień, co za tym idzie mniej frustracji, mniej kar - no i mniej goli. Jeszcze nie dawno byli liderem w tej niechlubnej statystyce, ale teraz znacznie się poprawili, w ostatnich 2 meczach złapali ich raptem ze 4. Jest świetny blok, są wygrane wznowienia - jest po prostu lepiej.Z drugiej strony widywałem ich lepiej punktujących i oceniam tu ich ilość bramek na 2.
Co do Montrealu: Montreal strzela dużo i to jest moje zmartwienie.Wydaje mi się jednak, że dzisiejszy mecz przypominał będzie scenariusz z ostatniego spotkania Van - Mon i nie starczy tego potencjału strzeleckiego by przebić bariere 5 bramek. Inna śpiewka byłaby gdyby grali w domu. Vancouver na swoim lodowisku straciło na ostatnie 3 mecze łącznie 4 bramki. Ilość ich goli szacuje dziś na 3.
Wydaje mi się, że wynik zakręci się koło tych 5, ale finalnie mam nadzieje, że mój typ okaże się zielony. Po kursie 2,15 grzech nie spróbować.