Philadelphia Flyers - New York Rangers
Typ: over 1,5 bramek w przewadze
Kurs: 2.10 w Betsson
Bardzo ciekawi mnie ten mecz rozgrywany o 18:00 naszego czasu, więc całkiem przystępna godzina do obejrzenia
A ciekawi mnie głównie ze względu na Flyers - czy się wreszcie ogarną na mecz z Rangersami? Ostatnie dwa mecze gra obronna zdecydowanie nie dojechała - najpierw 0:9 na wyjeździe, a u siebie już lepiej, ale ciągle pogrom 3:8. W obu tych meczach było sporo kar i szans na bramki w PP. W pierwszym meczu padła tylko jedna, za to ostatnio już pięć. Co ciekawe obie drużyny nie wiodą prymu w statystykach goli w przewadze, jednak gdy grają ze sobą często takie bramki padają. Nieudolność wykorzystania szans jednak skutkuje też tym, że w ostatnich dwóch meczach zdarzyły się nawet bramki w osłabieniu. Linia na kary dwuminutowe jest podwyższona ze standardowej 5,5 do 6,5, co nie może dziwić patrząc na ostatnie mecze. Flyers napewno agresywnie podejdą do meczu, bo jednak w dwóch meczach stracić 17 bramek z jednym rywalem to nie częsty przypadek. Rangersi grają paradoksalnie lepiej, odkąd ich trener David Quinn trafił do protokołu COVIDowego i nie prowadzi ich bezpośrednio w czasie meczów. Pewnie przypadek, ale kibice Rangersów na to zwracają uwagę.
Poza tym uważam, że fajny kurs jest na over 1,5 punktu Miki Zibanejada. W tych dwóch meczach z Flyers zdobył łącznie 12 punktów - w obu miał po 3 bramki i 3 asysty. Myślę, że warto rozważyć zagranie tego - może się Szwed okaże ponownie katem Flyers?
Typ: Mika Zibanejad over 1,5 punktu
Kurs: 2,50 w Betsson
No i delikatnie muszę spróbować, żeby nie żałować, choć mało prawdopodobne, że to się znów wydarzy. Z drugiej strony podobnie mówiłem po 9:0
Stawka symboliczna
Typ: New York Rangers over 6,5
Kurs: 15,50 w
Fortuna