Ja dziś spróbuję w kierunku Preds. Porównując ich potencjał z Panterami, wychodzi mi w zasadzie remis. Tabela nie oddaje moim zdaniem realnej sytuacji, bo mimo tego że Floryda ma 3 mecze rozegrane mniej i 3 pkt więcej, to jak spojrzymy na przeciwników, obraz trochę powinien się rozjaśnić. Pantery nie zagrały jeszcze żadnego meczu z czołówką. Dwukrotne (i to mało przekonywująco) pokonanie Detroit, dwukrotne Chicago i podział punktów z Columbus. A Predators wygrali dwukrotnie i z Hawks (fakt że po dwóch remisach) i z Jackets. Porażki z Bolts, Canes i Stars niejako wkalkulowane. Dziś tak naprawdę w bezpośrednim starciu wyjdzie kto na ten moment jest w wyższej formie. Bramka dziś teoretycznie po stronie Florydy, piszę teoretycznie, bo Bobrovski i Saros maja podobne statystyki.
Moim zdaniem szkoda że Forsberg nie jest ustawiony w linku z Arvidssonem, bo myślę że wyszłoby z tego więcej pożytku dla drużyny. Słabiej póki co wygląda Josi, ale jego stać na dużo więcej. Ale w dwóch ostatnich meczach punktował, z czasem powinna przyjść regularność i dołożenie bramek.
Do pary biorę Stars, trochę na przekór teorii dzielenia się punktami w dwumeczu, ale jeszcze trochę czasu minie zanim Laine wkomponuje się w nowy team, a patrząc na potencjał Gwiazd myślę że dadzą radę ponownie wygrać mecz z Kurtkami.
Nashville DNB & Dallas DNB @3.50
R.Josi & J.Klingberg >0,5p @3.19
Pozostałe mecze - Habs raczej naturalnym faworytem, nawet na RT, widzę też wygraną Blues i Leafs. Capitals też wydaje mi się że są w stanie poradzić sobie z Rangersami. Trzeba jeszcze przyjrzeć się składom i wtedy coś skonstruować.
Analizy poszczególnych spotkań pewnie się pojawią jeszcze, dlatego pozwolę sobie już tylko na sucho - zrobię sobie noc AKO, które ma tą zaletę że nie trzeba dużo inwestować
Capitals x2 & 4-7 goli w Chicago & Blues DNB @4.05
Flames DNB & 4-7 goli w Sunrise & J. Pavelski >0,5p @4,86
B.Schenn & J.Petry & V. Arvidsson >0,5p @5,78
Zgodnie z zasadą że coś na pewno nie wejdzie, odpuszczam Habs i Leafs.
Ed: Genialna noc..
Żeby było weselej to miałem wesoły kupon na wszystkie mecze bts 2+ z kursem coś koło @30... chyba się obrażę na Calgary.