>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

NHL (National Hockey League) - Sezon zasadniczy 2021

Status
Zamknięty.
rasijskij 246,2K

rasijskij

Forum VIP
Zaproponowane do wyróźnienia:
+1
Temat trochę nieodpowiedni na takie wpisy, ale tutaj wchodzi najwięcej osób. Ostatnio wspominałem o modelu obstawiania. Znalazłem dłuższą chwilę i przepisałem swoje notatki do arkusza (niby człowiek nie jest stary, a staroświecki i pisze na papierze...). Początkowo nie byłem pewien, czy używać tej metody w obecnym sezonie, bo sytuację mamy jaką mamy i warunki podczas podróżowania, kwaterowania itd. są mocno utrudnione co wpływa na grę poszczególnych drużyn, ale ostatecznie postanowiłem pograć przynajmniej pierwszą część sezonu.

Metoda jest bardzo prosta. Nie trzeba się znać, oglądać, czytać, sprawdzać statystyk. Trzeba tylko znaleźć odpowiedni budżet w razie jakby początkowo nie szło. Wybieramy sobie drużynę, która zagrała co najmniej dwa mecze wyjazdowe (w tabeli jest jeden przypadek po jednym meczu) i wraca do siebie. Wtedy stawiamy, że drużyna powracająca z delegacji wygra ML. Jeśli przegra to stawiamy ponownie tak, żeby odrobić stawkę z pierwszego nietrafionego zakładu. W razie niepowodzenia gramy jeszcze trzeci i czwarty mecz cały czas tak, aby odrobić wkład i zarobić np. 100 zł. Jeśli zespół przegra cztery mecze z rzędu - rezygnujemy. Sam jestem trochę zaskoczony wynikami, ale jak widać poniżej dotychczas tylko w jednym przypadku zespół powracający nie zdołał wygrać u siebie za pierwszym razem. Metoda jest przydatna tylko w NHL, bo nie ma innej tak wyrównanej ligi jak ta. Mogłaby się ewentualnie sprawdzić w AHL, OHL itp.

1611575906542.png

Otrzymane punkty reputacji: +220
T 23,8K

twinkle

Użytkownik
Ciekawa statystyka, mam tylko dwie uwagi - kilka z tych spotkań kończyło się w karnych, a tu już wchodzi element raczej totalnie losowy, a dwa, że w tak wyrównanej lidze chyba każdy 'model' którego się trzymać (i mieć zapas na ewentualną złą serię) się sprawdzi. Tak na szybko (jak gdzieś coś źle to poprawcie), gdyby np wziąć do gry drużyny po 2 porażkach - to wszystkie swoje trzecie spotkania wygrywali Jackets (2x), Caps, Pens, Bruins, Sabres (2x), Oilers, Coyotes, Sharks i Ducks (2x). Z pozostałych ekip które zaliczyły dwie porażki z rzędu, mielibyśmy Hawks trafione na 3 progu, Kings na drugim, Canucks na drugim i Ottawę którą teraz trzeba by zagrać na 3 progu. Ale na pewno przyjęcie jakiegoś modelu w NHL daje całkiem niezłe efekty.

Edit: Jeżeli zacząć by teraz, to mamy Nashville i Rangersów po trzech kolejnych porażkach i Ottawę po czterech, prawdopodobieństwo że przegrają kolejne 2-3 mecze jest chyba relatywnie niskie.

Ostatnia edycja:
rasijskij 246,2K

rasijskij

Forum VIP
Ciekawa statystyka, mam tylko dwie uwagi - kilka z tych spotkań kończyło się w karnych, a tu już wchodzi element raczej totalnie losowy, a dwa, że w tak wyrównanej lidze chyba każdy 'model' którego się trzymać (i mieć zapas na ewentualną złą serię) się sprawdzi. Tak na szybko (jak gdzieś coś źle to poprawcie), gdyby np wziąć do gry drużyny po 2 porażkach - to wszystkie swoje trzecie spotkania wygrywali Jackets (2x), Caps, Pens, Bruins, Sabres (2x), Oilers, Coyotes, Sharks i Ducks (2x). Z pozostałych ekip które zaliczyły dwie porażki z rzędu, mielibyśmy Hawks trafione na 3 progu, Kings na drugim, Canucks na drugim i Ottawę którą teraz trzeba by zagrać na 3 progu. Ale na pewno przyjęcie jakiegoś modelu w NHL daje całkiem niezłe efekty.
W sumie jak się pogrzebie to mozna znaleźć różne metody i modele i dopasować coś do siebie. Chodziło właśnie głównie o to, żeby pokazać jaka jest różnica. Podający typy w temacie analizując i oglądając mecze mam bilans -9 j jednocześnie używając sztywnej metody bilans to +15, zakładając że 1j = 100 zł.

rasijskij 246,2K

rasijskij

Forum VIP
✅ Vancouver ML & Powyżej 5.0 bramek @2,00 5/10 Unibet Canucks radzą sobie ostatnimi czasy bardzo przeciętnie, ale przeciwnikiem w ostatnich trzech spotkaniach okazał się solidny Montreal. Dzisiaj będzie duża szansa na przełamanie złej passy, bo do Vancouver przyjeżdża "najgorsza" drużyna z dywizji kanadyjskiej. Linia U/O wystawiona na poziomie 6.0 wzrosła do 6,5 więc można spróbować overu. Spodziewam się kilku bramek i zwycięstwa gospodarzy.

✅ Vancouver RT & Powyżej 6.0 bramek @3,25 1/10 Unibet

Ponownie dokładam punktację kanadyjską:

✅ Q. Hughes +0,5 pkt @1,70 5/10 Unibet Chłopak jest chyba najbardziej aktywnym zawodnikiem Canucks. Dobrze radzi sobie w przewagach i podczas gry 5 na 5. Punktuje praktycznie w każdym meczu, więc taki kurs na jeden punkt jest bardzo dobry.

❌ B. Tkachuk +0,5 pkt @1,75 4/10 Unibet Brady podobnie jak poniżej wymieniony Batherson grają wspólnie w pierwszej formacji ofensywnej i w pierwszej formacji power play. Mają podobne statystyki, a w ostatnim meczu przeciwko Jets ich współczynnik "CF%rel" był najwyższy spośród całej drużyny. (Realtive Corsi For % - w skrócie - pokazuje jak drużyna radzi sobie z konkretnym zawodnikiem na lodzie, a jak kiedy siedzi na ławce). Można powiedzieć, że Tkachuk i Batherson nabardziej zapracowali na wyniki drużyny w ostatnim meczu. Wczoraj sugerowałem się tymi statystykami wybierając do punktacji Vranę i Kubalika.

❌ D. Batherson +0,5 pkt @2,00 2/10 Unibet

-8,74

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +269
T 23,8K

twinkle

Użytkownik
Canuck i Senators zaczynają dziś trójmecz i uderzam w stronę Ottawy. Raz - że są dogiem, a ML na Orki @1.65 nie zachęca mnie do grania. Dwa - rano na treningu jeździł już Stutzle, więc prawdopodobnie zobaczymy go w meczu. Trzy - Sens są po czterech porażkach. Piąta z rzędu to będzie sporo, a nawet jeśli - to znów będą dogiem w drugim (i pewnie trzecim) meczu. Łatwiej odrabiać przy wyższym kursie ;) Cztery - mimo teoretycznej przewagi w bramce Orek (Holtby), to póki co nie prezentuje jakiejś specjalnej dyspozycji. Wszyscy bramkarze z obu ekip mają dobrze poniżej 0.9 SV%. Pięć - może w końcu zepną się na końcówkę meczu, bo póki co to najsłabsza ich strona. rasijskij rasijskij ubiegł mnie trochę odnośnie kanadyjki, bo też chciałem spróbować czegoś w stronę pierwszego ataku Sens - Tkachuk, Norris i Batherson robią w zasadzie robotę za całą drużynę, jak i Hughesa w Canucks.

Senators DNB @2.31(1-7, potwierdza się to, że bez pierwszego ataku Ottawa niewiele może)

Bramek miałem nie grać, bo i Tkachuk i Petterson których mam na liście są po golach ale jako że to jedyny mecz , to symbolicznie w dublu:

B.Tkachuk(5sog) & E.Petterson(3 sog) strzelą bramkę @9,92

Kanadyjka:
D.Batherson @2.06 &Q.Hughes @1.63 >0,5p AKO: @3,36
J.Norris >0,5p @2,06

Kursy z Fortuny.

Ostatnia edycja:
mark1973 794,9K

mark1973

Znawca - Hokej
Dziś jeden mecz i chyba trudno przewidzieć zwycięzcę ale mnie osobiście ciągnie w stronę Sens. I bramkarze i defensywy obu ekip nie grzeszą dobrą i skuteczną grą i zdziwię się jak dziś nie zobaczymy festiwalu bramek bo w ofensywie póki co oba zespoły radzą sobie przyzwoicie i jak rzadko gram takie coś to dziś idę w Over

Over 6.5 kurs 2,17
I za dużo niższa stawkę Sens plus Over 6,5 kurs 5,4
Oba fortuna

Otrzymane punkty reputacji: +68
rasijskij 246,2K

rasijskij

Forum VIP
❌ Nashville Predators -1.0 @2,12 5/10 Unibet Myślę, że od tego meczu można zacząć. DeBrincat i Boqvist nie zagrają w najbliższej przyszłości z powodu Covid-19, czyli wypada podstawowy skrzydłowy i podstawowy obrońca. W poprzednim spotkaniu z Detroit ekipa z Chicago nie prezentowała się bardzo dobrze. Zagrali co najwyżej nieźle, a na taki wynik zapracowali sobie zawodnicy Red Wings, którzy pozwalali przeciwnikom na zbyt wiele w swojej tercji. Jeśli czas pozwoli i znajdę "okienko" w pracy to może jeszcze coś dopiszę, bo dzisiaj spory wybór.

✅ Colorado ML & Flyers ML @2,34 4/10 Unibet Dorzucam jeszcze taki dubel. Jeśli chodzi o Avs to nie ma o czym się rozpisywać. Ekipa poukładana, mocna ofensywnie. Powinni rozprawić się z Rekinami w godzinę. Jeśli między słupkami będzie Dubnyk tym lepiej. W połączeniu z dziurawą obroną Sharks nie wróży to dla nich nic dobrego. Co do Flyers to mają dwie porażki za sobą, ale porażki z faworytem do wygrania dywizji. Dopóki nie wróci Blackwood można próbować grać przeciwko Devils. Ostatnio zaskoczyli Isles z Sorokinem w bramce, ale myślę, że dzisiaj czeka ich bardzo trudna przeprawa.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +74
rekretyper 84,2K

rekretyper

Użytkownik
Dzisiaj dużo spotkań i jest z czego wybierać, dla mnie najciekawsze spotkani dzisiaj to jest to w Bostonie. Bruins grają dobrze w obronie, bramkarze solidnie, ofensywa w ostatnich spotkaniach pokazała moc i mam nadzieję że utrzymaja ten stan na dłużej, z drugiej strony Pingwiny z Crosbym w formie ale i z dobra gra reszty zespolu. U gości gorzej wygląda obsada bramki. Jarry ani DeSmith nie są czołowymi goalie w lidze. W zeszłym sezonie gra na wyjeździe Pens nie była ich mocna strona także dzisiaj stawiał bym na gospodarzy których na te chwile cenie wyżej.

Columbus Blue Jackets - Florida Panthers
Kurtki zagrały świetne spotkanie przeciwko Tampie nie pozwalając im na wiele na lodzie. Jeżeli dzisiaj zagraja na podobnym poziomie to Pantery będą miały problem z wywiezieniem punktów.
Boston Bruins ml 1.72
Columbus Blue Jackets ml 1.75
Ako 3.01 Fortuna Jackets zabrakło 3 sek.

Nad Lotnikami również myślałem i szukałem czegoś do pary i dubel kolegi wyżej z Colorado sobie pobiorę. Lawiny potrzebują meczu na przełamanie i "zatrybienie" jak nie teraz z Sharks to z kim i kiedy a rywale w kalendarzu powoli coraz bardziej wymagający.
Ako 2.35 Fortuna

Ostatnia edycja:
T 23,8K

twinkle

Użytkownik
Masakra z tą ilością spotkań.. więc tylko suche typy:

Buffalo DNB @1,81

Dallas (-1) @2.03

Nashville (-1) @2.08

Colorado DNB & Vegas DNB, AKO: @2.31

Do tego strzelą bramkę:

R. Josi @5.20

K.Palmieri @3.40

T.Meier @3.80

J.Carter @3.60

Wszyscy nie strzelili od 4-5 spotkań, a że okazji miewają sporo, to liczę w końcu na przełamanie.

Edit: szukam jeszcze jakiegoś doga i zastanawiam się nad zagraniem Kings. W Minnesocie kontuzjowany jest Talbot i między słupkami dziś młody Kahkonen, jeśli w LA miałby bronić Quick, to postawiłbym na nich. Zagrali całkiem niezły mecz z Blues, wreszcie zagrał na miarę swoich możliwości Kopitar i kto wie, czy nie wywiozą teraz punktów z Minnesoty.

Jeszcze Islanders - dogiem nie są, ale w bramce z Varlamovem jest spora szansa że poradzą sobie z osłabionymi ciągle Caps.

W bramce Kings chyba jednak Petersen, ale może taki dubel będzie miał rację bytu:
Islanders DNB & Kings x2, AKO: @2.97

Kursy Fortuna.

Ostatnia edycja:
mark1973 794,9K

mark1973

Znawca - Hokej
Noo dzis spotkań jak mrówek, o dobry wybór moze być trudno, ale spróbujmy

Na pierwszy ogień u mnie mecz w Waszyngtonie. Caps bez Rosjan i Kempnego, w meczach z Sabres byli skazywani na przegraną, jednak zadobyli 3 pkt na cztery mozliwe. Dzis jednak rywal bardziej klasowy, poukładany, który potrafi grac z Caps, mimo ze Caps maja rachunki do wyrownania za PO to ja spodzieam sie zwyciestwa gości

Isles RT kurs 2,22

Dalej Flyers. Dostali lanie od Bostonu, nic nie szło ani z tyłu ani z przodu, dzis licze na rehabiliacje bo przeciwnik zdecydowanie w zasięgu

Flyers RT kurs 2,1

Nashville podejmuja Hawks, które powiekszyło liste nieobecnych o DeBrincata, a to wazny gracz z przodu, w bramce młody Subban. Preds dwa ostatnie mecze do zapomnienia, szczegolnie pierwszy z mocnymi Stars , mysle ze czas na poprawe bo rywal słabszy od Stars

Preds RT kurs 1,88

Dodatkowo gram
Wild RT kurs 2
Stars RT kurs 1,8

rasijskij 246,2K

rasijskij

Forum VIP
✅ Vancouver ML & Powyżej 5.0 bramek @2,00 5/10 Unibet Canucks radzą sobie ostatnimi czasy bardzo przeciętnie, ale przeciwnikiem w ostatnich trzech spotkaniach okazał się solidny Montreal. Dzisiaj będzie duża szansa na przełamanie złej passy, bo do Vancouver przyjeżdża "najgorsza" drużyna z dywizji kanadyjskiej. Linia U/O wystawiona na poziomie 6.0 wzrosła do 6,5 więc można spróbować overu. Spodziewam się kilku bramek i zwycięstwa gospodarzy.
Do dupy ten terminarz NHL. Jednej nocy 10 - 11 spotkań, a kolejnej jedno lub dwa. W przypadku nadchodzącej nocy mogę skopiować swój poprzedni post dotyczący meczu Vancouver - Ottawa. Kursy już zaczęły spadać, więc nie ma na co czekać. Wielkie zmiany kadrowe się nie zapowiadają. Najwyżej zmieni się obsada między słupkami. Szczęśliwie oglądałem poprzedni mecz Canucks - Senators i przyznam, że w wykonaniu Canucks wyglądało to całkiem dobrze, chociaż mogło być lepiej natomiast styl gry jaki zaprezentowali Senators zostawię bez komentarza. Po prostu tragedia. Więc tak:

✅ Vancouver ML & Powyżej 5.0 bramek @2,00 5/10 Unibet

✅ Q. Hughes +0,5 pkt @1,70 5/10 Unibet

//

Właśnie się dowiedziałem, że w spotkaniu Chicago vs. Nashville grał Dominik Kubalik. Twitter wprowadził mnie w błąd, a ja nie sprawdziłem i gdybym wiedział, że zagra to nie postawił bym tak odważnie na Predators... Jeszcze punkt zdobył. No żesz... Dzisiaj również zagra, a za jego punkt dają @2,00 więc również się zdecyduję. Skoro Kubalik dzisiaj zagra to można nawet próbować jakiś remis Chicago, bo ofensywa i zestaw PP zostają nietknięte.

❌ D. Kubalik +0,5 pkt @2,00 4/10 Unibet (szkoda nietrafionego karnego)

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +189
T 23,8K

twinkle

Użytkownik
To wymęczone zwycięstwo Preds w nocy nie oddaje przewagi jaką mieli, bo przestrzelali Hawks okrutnie. 39-20, ale Subban miał dzień i skończyło się remisem w RT. B2b, więc pewnie w bramkach zobaczymy dziś parę Saros-Lankinen, ale myślę że drugi raz nie uda się Jastrzębiom taki mecz. Trochę statystyki - Hawks zagrali 3 dwumecze i ani razu nie padł wynik odwrotny do pierwszego meczu. Po dwie porażki z Tampą i Florydą i dwie wygrane z Detroit. Nashville tak samo - dwa dwumecze, dwa takie same wyniki - 2 wygrane z Columbus, 2 porażki z Dallas. Idę tym razem na podtrzymanie tej statystyki i liczę na drugie zwycięstwo Predators, tym razem w RT.

Wczoraj udało się ustrzelić po fajnym kursie bramkę Josiego, dziś spróbuję punkt (jak Fortuna wystawi kursy), a jako że V.Arvidsson nie trafił do siatki od trzech spotkań - gram gola jego i M.Duchene który w końcu musi otworzyć sezon bramkowy (6 spotkań i bez gola).

Nashville RT @1.88(2-1k)

R.Josi >0,5p @?

V.Arvidsson strzeli bramkę - @3
M.Duchene strzeli bramkę - @3.80
(w karnych, ale na szczęście decydujący)

W drugim meczu, na przełamanie Ottawa - nie trafiłem pierwszego meczu w Vancouver, więc bez zbytnich analiz, pięć porażek z rzędu, taka passa kiedyś musi się skończyć, a z Orkami teoretycznie łatwiej niż z pozostałymi rywalami z dywizji.

Ottawa ML @2.30(1-5, 1 bramka na 43 strzały.. eh)

B.Tkachuk strzeli bramkę @3.30(1A, 6 SOG, okazje były)

Ostatnia edycja:
mark1973 794,9K

mark1973

Znawca - Hokej
Podzialam zdanie kolegów wyzej co do zespołu Preds, stawiałem na nich poprzednio ale nie udało im sie wygrac w regulamonowym czasie, mysle ze dzis wygraja w sposob przekonujacy

Preds minus 1,5 kurs 2,34

Sens mimo łomotu wynikowego nie zagrali tak źle jak wskazywały by cyfry, w ataku było groźnie ale nieskutecznie bo Demko wszystko gasił, nie sadze by powtórzył ten wynik on lub Holtby a wierze ze Sens postaraja sie zrewanzowac bo kadrowo sa w stanie podniesc rekawice

Sens RT kurs 3,1

rasijskij 246,2K

rasijskij

Forum VIP
Jak to mówią do trzech razy sztuka. Wczorajszego meczu nie oglądałem, ale wygląda na to, że miał on podobny przebieg do pierwszego spotkania z tym, że padły dwie bramki mniej dla Vancouver. Co może się dzisiaj zmienić? Po stronie Senatorów dużo błędów i nieporozumień. Słaba realizacja gry w przewagach. Sporo strat i niewykorzystanych sytuacji. Do tego dochodzi zdenerwowanie po kilku straconych bramkach. Taki mam obraz pierwszego spotkania. Wydaje mi się, że Canucks pójdą za ciosem i zwyciężą po raz kolejny. Zmieniam tylko część zakładu z overu na under, bo dzisiaj mecz back to back i zmęczenie może się przełożyć na mniejszą liczbę goli.

✅ Vancouver ML & Poniżej 8,5 bramki @2,00 5/10 Unibet

Hughesa dzisiaj odpuszczam, żeby nie nadużywać szczęścia. Kurs ponownie 1,70 ale mam jakieś złe przeczucia. Chociaż do wieczora może mi się odmieni. Fajny kurs na liczbę strzałów Tkachuka (+3,5 @1,80). Chłopak się stara i w ostatnich dwóch spotkaniach pokrywał linię.

✅ Flyers ML & Colorado ML @2,25 4/10 Unibet

Ponownie spróbuję dubla na największych faworytów. Początkowo chciałem grać dubel Dallas+Avalanche, ale na szczęście zauważyłem, że w bramce Stars wystąpi debiutant. Stawiam więc na solidnych Flyers, którzy z Elliotem w bramce rozłożyli Devils na łopatki. Dzisiaj między słupkami NJ znowu zabraknie Blackwooda, a po przeciwnej stronie wraca Hart, więc na plus. Ostatnio Flyers dominowali, więc myślę, że warto na nich postawić ponownie. Colorado również pokonało swojego rywala w pierwszym meczu. Dzisiaj rewanż i generalnie gram tutaj przeciwko Dubnykowi, bo pewnie on stanie w bramce. Jeśli jednak wystapi Jones to również nie ma o co się martwić, bo ostatnio dostał tyle bramek, że musiał opuścić lodowisko w połowie meczu. W Avs kilka osłabień, bo zabraknie Calverta i Francouza. Brak tego pierwszego Lawiny mogą odczuć jednak mają go kim zastąpić. W bramce Grubauer.

Spodobały mi się zakłady dotyczące zakresów bramek, bo są relatywnie mniej ryzykowne niż Under / Over. Zobaczymy jak to wyjdzie w przypadku NHL, gdzie bramek może paść dziesięć, a mogą paść dwie ; )

❌ 5 - 9 bramek w Vancouver & 5 - 8 bramek w Buffalo @2,38 3/10 Unibet

Pozostałych spotkań chyba nie zagram, ale fajnie wyglądają kursy na win Calgary (Montreal super sobie radzi, ale ostatnie trzy mecze to pojedynki z Vancouver, które z kolei dobrze sobie radzi tylko z Sens, więc przed Habs dzisiaj poważniejszy sprawdzian. Są faworyzowani, ale dawałbym raczej równe szanse a kurs na Calgary ML @2,10. Florida ostatnio nieźle zagrała z Jackets, którzy oddali Dubois za Laine i Roslovica którzy dzisiaj nie zagrają. Kurs wart ryzyka (Florida ML @1,98) No jeszcze Kings. Ograli ostatnio Panthers, a dzisiaj ponownie stawiani w roli wielkiego underdoga. Kurs 2,35 na Kings ML wygląda trochę jak prezent i muszę jeszcze przemyślec. Chciałem też zaryzykowac Caps, ale widzę, że dochodzi brak Backstroma i Ellera. Bez nich to już będzie totalnie AHL-owy skład, wiec odpuszczam.

// Jednak te zakresy bramek w NHL ciężko wyczuć chociaż mało brakowało, bo tylko jeden gol za mało.

3,12 W końcu na powierzchni!

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +114
T 23,8K

twinkle

Użytkownik
Ja zdecydowanie idę w Kings, bo te kursy to jakieś nieporozumienie. Wild mogą ten mecz wygrać i 5-0, ale z tytułu samego value grzech nie spróbować, zwłaszcza że w bramce Quick. Do tego bramka Cartera, który próbuje i próbuje od 6 spotkań, a po kursie @3.80 warto zaryzykować.

Do tego Avalanche+Stars+Islanders, bo ileż mogą Caps wygrywać niemalże rezerwami? Backstrom ma chyba jednak zagrać, ale to i tak nie zmienia faktu. Na dodatek Oshie ponoć na centrze. Kursy nie powalają, ale w teorii powinno to wejść.
Sharks w bramce z Dubnykiem, Detroit wprawdzie zremisowało w Dallas, ale traktuję to jako wypadek przy pracy Stars, którzy wprawdzie bez Hintza (jest szansa że zagra, decyzja przed meczem), ale powinni wygrać.

Kings ML @2.42
Carter strzeli bramkę @3.80

Stars ML + Islanders ML + Avalanche ML - AKO: @3.99
(gdyby to nie NHL to podejrzewałbym ustawkę u Isles..)

No i ta nieszczęsna Ottawa, ale nie polecam zbytnio, ja gram bo pewnie jak nie postawię po tych 2 sromotnych porażkach to wygrają trzeci mecz.

Senators ML @2.34

B.Tkachuk strzeli bramkę @3.30

Kusi mnie jeszcze Anaheim, bo zaczynają powoli funkcjonować, a jeżeli znów w bramce zagra Gibson, to gram.Coyotes dalej bez Larssona.

Anaheim DNB @2.29

I jeszcze kilka bramek:

K.Palmieri @3.40
T.Meier @3.80
T.Hall @3.20
(standard, jako jedyny z ataku bez gola..)
A.Lee @3.30

Ostatnia edycja:
rekretyper 84,2K

rekretyper

Użytkownik
Podobnie jak ostatnio gram dubel
Colorado ml + Philadelphia ml ako 2.21
Lawiny w ostatnim meczu nie dały Sharks szans i dzisiaj nie przypuszczam aby było inaczej no może poza wynikiem bo taka kanonada jak ostatnio raczej się nie powtórzy.
Devils potrafią się postawić i napsuć krwi rywalom to dzisiaj nie daje im za wiele szans. Oba typy podpieram dogrywka bo różnie bywa😁.

Dodatkowo kupon na bramki typ:
obie strzela po 2+ bramki
Ekipy dobrze spisujące się w ofensywie a z problemami w grze obronnej, dodatkowo wystawieni bramkarze w nie najlepszej formie.
Montreal Canadiens - Calgary Flames
Buffalo Sabres - NY Rangers
Edmonton Oilers - Toronto Maple Leafs
ako 3.28 Fortuna

LA Kings po takim kursie grzech nie zagrać, jak pisze T twinkle wynik może iść w obie strony a kursy niewspółmierne do możliwości obu drużyn.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +161
mark1973 794,9K

mark1973

Znawca - Hokej
Wybaczcie suchara ale duzo meczy a czasu na pisanie mało:

Islanders RT kurs 2,2
Habs RT kurs 2,24
Bolts RT kurs 2,1
Avs RT+Stars RT kurs 3,23
Arizona RT kurs 2,15
Blue Jackets RT kurs 2,35

EDIT: Z dogów zagram to:
Devils RT kurs 3,1
Sabres RT kurs 2,52
Senators RT kurs 3,25

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +102
zmogu 6,4K

zmogu

Użytkownik
Mało się tu odzywam, choć gram NHL regularnie,
zagrałem dziś quadra bet

Dallas ML 1,54 ( utopili mi ostatnio RT, zagrali bardzo ale to bardzo... minimalistycznie? ze słabym Red Wings... oglądałem ich mecz z Chicago i wołało to o pomstę do nieba... bardzo zaskakujący wynik - mam na myśli 1:1 w pierwszym meczu RT, dlatego dziś ML)
Isles ML 1.73 szczerze to oglądałem ich tylko w drugim meczu z Rangers... typ bardziej kieruję przeciwko Caps, których widziałem w dwóch meczach z Buffalo... i jeśli Isles nie zabraknie jaj, to powinni to wyciągnąć, a historię z Caps akurat mają bardzo na plus dla siebie
Flyers ML 1,63 Okej, tutaj również poniekąd przeciwko Devils. Z brakiem Blackwooda wiąże się duża strata. Ponadto trochę typ oparty sympatyką. Lubię Flyers, aczkolwiek stroniłem od gry na nich po bęckach z Buffalo, jednak po przegranych z Bostonem potrafili wrócić. Devils w pierwszym meczu rozpracowali kompletnie, liczę na powtórkę
Jackets ML 1,88 Kolejny mecz gdzie jako faworyta stawiam drużynę, która mi trochę pieniędzy zabrała, gdzie ją zbagatelizowałem. Kurtki od momentu porażki z Preds chyba uświadomiły sobie, że to trochę wstyd. Później przyszedł remis w dwumeczu z Tampą i bardzo dobry mecz z Panterami. Myślę, że są bardzo podrażnieni... w końcu przegrali wygrany mecz na 3 sekundy przed końcem. Jak do tej pory po pierwszej porażce z Tampą, idealnie zareagowali sportową złością w meczu u siebie, grając mecz niemalże idealny. Oby dziś było podobnie

ako @8,16
ewinner

Dodatkowo pokuszę się o dość nietypowy typ. Sharks w tym sezonie jest bezbarwne, jednakże jest pewna zależność w ich meczach i tym się kieruję. Zawsze w tym sezonie, gdy ponoszą porażkę, potrafią się dość niespodziewanie zrewanżować. Wygrali po porażce z Wild oraz Blues mimo fatalnej obrony... Colorado nie jest mocarzem w tej lidze. Mają podobną zależność przegrywania meczów po odniesionym zwycięstwie: zarówno z Ducks oraz Kings... w drugą stronę zaś zadziałał dwumecz z Blues, jednakże również 1:1. W trzech przypadkach nie potrafili udowodnić swojej wyższości, dlatego mimo początkowych chęci grania na Avs, leci Sharks ML @ 2.90 ewinner

edit:

Ktoś chyba Wyspiarzom zabrał umiejętność grania w hokeja po pierwszej tercji... co to ma być? Varlamov??????????

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +173
T 23,8K

twinkle

Użytkownik
W nocy jeden mecz i można trochę bardziej się skupić na analizie. Chicago wraca do domu po dwóch przegranych wprawdzie, ale po dogrywce i karnych meczach z Preds. Te dwa remisy były chyba dość sporą niespodzianką, bo Nashville było kursowo zdecydowanym faworytem tych meczów. Ale Hawks poradzili sobie całkiem nieźle, co pozwala dość optymistycznie popatrzeć na dzisiejszy mecz z Jackets, które z kolei po serii spotkań domowych wybiera się na dwa mecze w delegacji. Kurtki w czterech ostatnich meczach zaliczyły aż 3 remisy i tylko raz wygrali z Bolts (5-2). Mecze zremisowane to porażka z Bolts w dogrywce, i podział punktów z Panthers (oba mecze po karnych).
W obu drużynach osłabienia - Chicago wciąż bez Toewsa, Nylandera, Seabrooka i ostatnich ubytków - DeBrincata i Boqvista.

Jackets - bez Nyquista, Dubinsky'ego i świeżo pozyskanego Patrika Laine.

Chicago całkiem nieźle radzi sobie w PP - 36% i 5 miejsce, Kurtki z kolei w PK - 88,2% i 6 miejsce.
W drugą stronę - Jackets w PP tylko 9,1% (27) , Chicago w PK 78,8% (15).

W bramkach awizowani Lankinen i Korpisalo.

U Jackets doszedł od dwóch spotkań Mikko Koivu i na pewno jest to bardzo duże wzmocnienie - zdążył zaliczyć już bramkę i asystę.
Bardzo fajny początek tego sezonu gra Texier, słabiej niż można byłoby oczekiwać chociażby Atkinson.

W Chicago standardowo - Kane, dużo daje Kubalik.

Na dodatek Chicago wraca z delegacji (model który wrzucał rasijskij rasijskij) i - co mnie cieszy osobiście jest lekkim dogiem.

Reasumując:

Chicago ML @2,03 (Fortuna)(1-2)

Pewnie zagram jeszcze kanadyjkę bo kurs na Koivu chyba zdecydowanie przesadzony:

M.Koivu >0.5p @2.85

Kubalik&Texier >0.5p @3.40

Za drobne, bo analogicznie jak wyżej:

M.Koivu strzeli bramkę @6

Edit:
Podepnę się pod typ który zaproponował poniżej rasijskij rasijskij, bo Kurtki są ekipą która przyjmuje ponad 33 strzały na mecz (więcej zbierają tylko Canucks, Hawks i Flyers), Kubalik 5/8 pokrywał linię.

D.Kubalik >2.5 celnych strzałów @2.13 (Betfan) (4)

PS. Gdyby ktoś chciał RT Chicago, na Betfan jest lepszy kurs @2.82 (Fortuna @2.63)

Ostatnia edycja:
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom