>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

PDC: World Championship 2020/2021

piotrex007 118,4K

piotrex007

Użytkownik
Clayton - Henderson
Typ: Henderson win
Kurs: 3,30 w betx
Wynik: 3:1
Jednak nie poprawił się zupełnie na dablach 🤦

Ja mam na ten mecz inny pomysł, niż wszyscy pozostali tu stawiający na Claytona. Henderson w pierwszym meczu męczył się z Kantele, owszem, ale przede wszystkim męczył się sam ze sobą i słabą skutecznością na dablach. Szybko dochodził do sytuacji z możliwością skończenia lega, a potem zawodziła skuteczność, która zatrzymała się na 32,5% (13/40). Te liczne próby kończenia legów również obniżyły jego średnią punktową w meczu dość zdecydowanie. W tym aspekcie jest duża rezerwa, gdzie może się poprawić Szkot i liczę, że tak dziś będzie. Clayton z kolei dzisiejszym meczem zaczyna tegoroczny turniej. W ostatnich turniejach, gdzie występował wygrywał jeden mecz i odpadał w kolejnym. Dziś liczę na przełamanie i odpadnięcie już z pierwszym przeciwnikiem. Zapowiada się zacięty mecz, przynajmniej w moim odczuciu. A jak wyjdzie zobaczymy późnym wieczorem 😉

Ostatnia edycja:
O 1,3K

osiek

Użytkownik
UWAGA !

W pojedynku Kleermaker M. (Ned) - Carolissen C. (Rsa) miał miejsce walkower. Kleermaker otrzymał wynik pozytywny testu na COVID i jego rywal melduje się przez to w następnej rundzie.

brodaty-zolw 78,3K

brodaty-zolw

Forum VIP
Ratajski-Joyce
Typ: Ratajski – 1.36/lvbet

Parę słów na temat poniedziałkowego trebelka. Pierwszy becik leci w stronę wygranej Polaka Krzysztofa Rajskiego. Mimo, że Krzysiu w ostatnich miesiącach miał spore problemy z wygrywaniem to uważam go za niewątpliwego faworyta spotkania z Joycem. Anglik mimo, że pokonał Sedlacka to zagrał bardzo średnie spotkanie. Bardzo sporo przestojów, mnóstwo chybionych podwójnych w ważnych momentach i tylko jeszcze słabsza dyspozycja Sedlacka pomogła w awansie do kolejnej rundy. Polak poprawił grę na tarczy jednak ma spory problem z podwójnym. Wierzę jednak w poprawę i uważam, że solidne 30% powinno tutaj starczyć na Joyca.

White-Huybrechts
Typ: Powyżej 3.5 seta – 1.32/lvbet

Mimo, że dzisiejsze spotkanie de Zwaana z Searle pokazało, że wyrównany mecz ma się nijak do overu setów to uważam, że tutaj dostaniemy ich minimum 4. Obaj Panowie prezentują podobny pozom, a średnia powyżej 100 w wykonaniu Kima podczas „gwałtu” na Chińczyku pokazuję, że będzie chciał powalczyć. White jak to White, solidny grajek, który potrafi stanąć na podwójnym. Szczerze to spodziewam się 5 setówki, ale po minimum 1 secie dla obu Panów powinniśmy zaksięgować schodząc na 2 przerwę.

Clemens-Kurz
Typ: Clemens – 1.41/lvbet

Pojedynek między dwoma niemieckimi darterami o to żeby zostać jedynym Niemcem w turnieju. Faworytem według bukmacherów, ale także według mnie jest Clemens. Gabriel ma za sobą bardzo solidny sezon w PDC, w którym udało mu się awansować do półfinału drużynowych MŚ. Osiągał on również dość solidne wyniki na PC oraz ET. Kurz w 1 rundzie zagrał na AVG87 oraz zaledwie 33% skuteczności na podwójnych. Gabriel przyzwyczaił nas do gry 90+, a nawet do atakowania 100, więc wydaję mi się, że powinien on wygrać to spotkanie, oddając maksymalnie 1 seta.

AKO: 2.53/lvbet

Gratisowy becik na spotkanie Walijczyków, który moim zdaniem śmiało można wrzucić do jakiegoś pobocznego kuponiku ;)

Price-Lewis
Typ: Lewis powyżej 3.5 180’s – 1.75/betclic

Mimo, że inny wynik niż wygrana Price to będzie sensacja to uważam, że warto poszukać 180’s w wykonaniu Jamiego. W pierwszej rundzie włożył on 8 maxów, z czego 7 w trzech ostatnich setach kiedy na dobrą sprawę zaczął grać. Uważam, że jest szansa na seta dla Jamiego jednak te 4 maxy mają prawo wejść nawet, gdy będzie ich tylko 3. 12 legów to minimum, więc 1 max na 3 sety. Moim zdaniem jak najbardziej do zrobienia, w szczególności, że obaj rzucają w podobnym tempie i nie będą się nawzajem deprymować.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +370
kacper091097 260,9K

kacper091097

Typer Ligi Mistrzów
Coś takiego dzisiaj widziałem na fortunie i z tego co dopytywałem ktoś wziął to z naszych analiz. Dlatego cieszy mnie to i motywuje do dalszego typowania. :) Spróbuję, aby sekwencja wchodzi-nie wchodzi-wchodzi-nie wchodzi została naruszona i żebym dwa razy pod rząd zanotował plus. Na tapet biorę jutrzejszy niemiecki pojedynek i walijski.

1. Clemens - Kurz - 1 @1.42
2. Price - Lewis over 3.5 setów @1.62 tutaj lekko
AKO: 2,30 Unibet Siedzi sekwencja przełamana :D

1. Pierwszy mecz opisany już wyżej. Widziałem Clemensa na GS i naprawdę w meczu z Cullenem zagrał na bardzo dobrym poziomie. Awans dalej przegrał w frajerski sposób dostając z Huntem, ale i w takiej dyspozycji myślę, że pokonałby Kurza. Mecz Kurza z Hamiltonem tak jak myślałem był jednym z najsłabszych tego dnia. Pokonanie Hamiltona nie było jakimś wielkim wyczynem. Teraz poprzeczka zawieszona zdecydowanie wyżej dla Kurza i nie powinno być sensacji. Kurz większość swoich spotkań rozgrywa na takiej średniej, jaka jest spokojnie przez Clemensa osiągana. Do tego tak jak opisane wyżej bez rewelacji na podwójnych. To wszystko sprawia, że Kurz powinien już jutro odpaść.
2. Tutaj zachęcił mnie mocno kurs, ale w innych nawet polskich bukmacherach można znaleźć wyższą linię. Kibicuję Lewisowi, bo zrobił naprawdę wielki postęp w porównaniu do tego co pokazał na ET. Widać, że chyba z jego psychą jest już w porządku jeśli wyjął z 2:0 z Woodhousem. Rzucał kupę maxów. Średnia może nie była jakaś fenomenalna, ale zagrał naprawdę przyzwoicie. Dla Pricea będzie to pierwszy mecz turnieju i pewnie nie najlepszy. Typ może jest kapkę ryzykowny, bo Price praktycznie nie schodzi poniżej średniej 95 i jest powtarzalny, jednak w Lewisie widzę jeszcze spore rezerwy. Porównując jego grę w niektórych setach do setu piątego, gdzie przecież ważyły się losy pojedynku, (a Walijczyk był pod sporą presją) myślę, że stać go na jeszcze lepsze rzucanie i sądzę, że seta to powinien ugrać. Powinno to pozwolić na zazielenienie się typu, bo tego, że Price odda do zera to się nie spodziewam.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +344
bam14 7,4K

bam14

Forum VIP
Uszanowanie, wczoraj odpuściłem, bo kulawy byłem, ale dziś wracam. Na szybko cyknąłem jednak wczoraj Rosjanina i .... jego 180's zepsuło kupon na dobre 4 cyferki, zły jestem do teraz. W sobotę słabo siadało, bo kombinacje robiłem i było 50/50, więc teraz bez cyrków.

Krzysztof Ratajski - Ryan Joyce 1 @ 1,40 betsson 3-0

Rajanek z Sedlackiem lichawo. Umówmy się, on powinien być za burtą, ale Czech kilka razy po prostu dał dupy. Nie widzę tego, żeby było go stać na dużo lepszą grę - a gdzie tam! Jak zrobi podobne cyferki to nasz rodak powinien to wziąć. Krzysiu, jak to Krzysiu, lubi dać ciała wtedy, kiedy nie trzeba, jednak w pierwszym meczu myślę, że się skupi odpowiednio i poziom dobry zaprezentuje. Na jakieś 3-1 powinno starczyć, ale biorę jedynę, bo kurs nie jest zły.

Ian White - Kim Huybrechts over 3,5 sets @ 1,36 betsson 1-3

Meczycho! Spodziewam się świetnego widowiska, dużo emocji i zwrotów akcji. 5 setów, jak się patrzy! Kursiwo w Uni na to, co proponuję tylko 1,25. Obaj solidni, obaj potrafią, Kim w 1.rundzie dał znać, że w tym roku chce to wziąć. Świetne zawody w jego wykonaniu. Dużo gorzej być nie powinno. Czy 100 zrobi? Nie wiem, ale coś pod over 95 tak. Dubelek też okej. Napomknąłem przy okazji jego startu, że dla mnie to czarny koń będzie i napsuje nerwów innym. Czutka jest. Ian, jak to Ian, umie dużo. Jak ma dzień to wysoko rzuca, a i c/o fajne zrobi. Czy awansuje? Nie wiem. Czy powalczy? Bankowo. Po secie dla nich to pewniaczek. Czekam z niecierpliwością na start spotkania.

Gerwyn Price - Jamie Lewis 2 over 3,5 180's @ 1,75 betsson 2

Krótko, zwięźle i na temat napisał Żółwik. Popieram, podbijam i poprawiam, bo koledze chodziło o 1 max na 3 legi, nie sety - rzecz jasna. Od siebie dodam, że jak Gerwyn nie wejdzie w mecz, to może oddać set, a dla typu to baja. 15-16 legów być powinno wg. mnie, a więc 1 max na 4 legi Lewisa. Na miękko? Oby.

Gabriel Clemens - Nico Kurz 1 @ 1,44 betsson
3-1

Muszę poprzeć kolegów z góry, wyjścia nie mam. Nico z Hamiltonem zagrał swoje, dziś powinno być podobnie. Plus minus 5 w górę/w dół na średniej, dubel podobnie. Za mało na Clemensa, który przyzwyczaił nas do co najmniej średniego poziomu, a przecież miewał momenty fajnej gry. Jak mu siądzie początek to może szybko odjechać 'ziomkowi po szalu'. Różnica co najmniej poziomu między nimi jest i to dziś powinno zaważyć. Nie przewiduję ciężarów w tym meczu, a jeden po takim kursie to dobry podbijacz.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +255
W 51,8K

Wieczorek85

Użytkownik
Uważałbym z tymi maxami i Lewisem bo coś długo wchodził ostatnio w mecz.Prawda jest taka ze po 11 legach miał raptem 2 maxy. Wiec jak juz w coś iść to w over setowy a nie w max bo obawiam się ze przy 3 setach Lewis po prostu nie zdąży

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +24
brodaty-zolw 78,3K

brodaty-zolw

Forum VIP
Uważałbym z tymi maxami i Lewisem bo coś długo wchodził ostatnio w mecz.Prawda jest taka ze po 11 legach miał raptem 2 maxy. Wiec jak juz w coś iść to w over setowy a nie w max bo obawiam się ze przy 3 setach Lewis po prostu nie zdąży
jeżeli maja być 4 sety to musi rzucić 4 maxy inaczej Price go zje ;) bez wysokiego Power Scoringu to on może nie ugrać dwóch legów, bo Gerwyn nie wybacza, wiec moim zdaniem w druga stronę. Wchodzi z buta, robi maxy i liczy na pomyłki Price lub sam się nie myli.

edit

A jednak bardzo mocno się pomyliłem ;) 5 setów i tylko 2 maxy :/ Jednak był to zupełnie inny mecz nie się spodziewałem

Ostatnia edycja:
pezio 33,1K

pezio

Użytkownik
Ratajski v Joyce Ratajski wygra, więcej maksów i najwyższy checkout @3,65 etoto / Ratajski 170 checkout w meczu @20,00 (for fun, kurs nieco przesadzony). Świetny mecz Rataja, szkoda nieco tylu maksów Joyce i niefarcika Krzyśka bo sporo 140 i kilka lotek na maksa minimalnie chybionych.

Początkowo chciałem iść w under 3,5 180's Joyce ale ziemniaki zmieniły linię na 2,5 i nie zdążyłem. Krzysiu faworytem ale mam wrażenie, że to może być ciężki bój dla Polaka i ten kurs - obecnie już @1,33 nie warty zachodu. Nie do końca zgodzę się z opinią, że Anglik zmarnował mnóstwo podwójnych w meczu z Sedlackiem bo właśnie miałem odwrotne wrażenie - w newralgicznych momentach Ryan trafiał. Zresztą 10/21 na dablach to bardzo solidna statystyka. W każdym razie koniec końców Polak powinien zameldować się w kolejnej rundzie. Fajny kurs zapodało etoto na tripla w wykonaniu Rataja - maksy spokojnie w jego zasięgu, ostatnimi czasy poprawił ten element, rzadziej schodzi na t19 i potrafi ładować sporo 180's. Checkout także w zasięgu.

White v Huybrechts najwyższy checkout w meczu - over 124,5 @1,85 Uni 3 leg i świetny zamek White.

Hit dzisiejszego dnia, przynajmniej na papierze. Po tym co Belg pokazał w starciu z Chińczykiem (avg 104) należy spodziewać się świetnego meczu w jego wykonaniu. White też potrafi dużo, ciężko wskazać faworyta dlatego moim zdaniem warto pograć, że padnie zameczek 125 i więcej bo obaj są w stanie taki pyknąć a i mecz powinien być zacięty.

Price powinien spokojnie wypunktować Jamiego. Dużą zagadką jest postawa Walijczyka - w pierwszej części meczu grał bardzo przeciętnie, w końcówce zaś rzucał jak dawniej. Linia 3,5 na 180's stosunkowo niska jak na możliwości Lewisa ale też jeśli Gerwyn pójdzie po swoje od początku to obawiam się o kondycję psychiczną Jamiego.

Clemens v Kurz Clemens wygra, więcej maksów i najwyższy checkout @2,63 Uni

Gaga Clemens duży faworyt, chociaż ostatnio zwalił mi kupon kiedy to miał mecz o wyjście z grupy z Huntem a przegrał w marnym stylu. No ale potencjał w nim drzemie spory, a Kurz pewnie zagra maksymalnie w okolicach średniej 90. O maksy teoretycznie można być spokojnym, a checkout siłą rzeczy też może wpaść jakiś wysoki.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +59
O 1,3K

osiek

Użytkownik
A ja dzisiaj widzę to trochę inaczej niż koledzy.

Ratajski - Joyce
Typ: DW 3-2 4,5

Wydaje mi się że nasz rodak powinien wygrać jednak nie wróże mu łatwej przeprawy. Oczywiście Anglik dostał niesamowity prezent w pojedynku z Sedlackiem z którego skorzystał, myślę jednak że dzisiaj zagra lepiej. Avg mają panowie raczej podobne więc o zwycięstwie decydować będzie dokładność podwójnych na końcówkach.

Gerwyn Price - Jamie Lewis
Typ: DW 3-1 3,2

Iceman Icema Iceman, jak ja cię nie lubię ;p. Ma w sobie coś takiego że wkurwia mnie same patrzenie na niego no ale to nie pokaz mody. Powinien to spokojnie szarpnąć, liczę jednak na to że w którymś momencie się zdekoncentruję co da szansę na ugranie jednego seta Lewisowi.

Gabriel Clemens - Nico Kurz
Typ: DW 2-3 7,00

Nie podeprę tego typu żadnymi racjonalnymi argumentami. W młodym Niemcu widzę potencjał i bardzo chciałbym zobaczyć go w dalszej części turnieju. Podoba mi się jego gra i myślę że w przyszłości zajdzie daleko.
Do tej pory było kilka spotkań gdzie mieliśmy niespodzianki lub nawet sensacje. Jednak co innego mecz Searla gdzie z de Zwannem oboje grali jak równy z równym a skończyło się 0-3 a co innego spotkanie Foulkesa z Dedeckerem gdzie Belg zagrał tragicznie jednak nie dlatego Japończyk zwyciężył. Foulkes pokazał że wie po co przyjechał, był konsekwentny, powtarzalny i robił swoje. Po co o tym wspominam? Ponieważ myśle że juz pora na kolejną niespodziankę a dla niektórych pewnie i sensację w postani wygranej młodego Kurza ;).

Jeśli już ktoś ma ochotę to pograć to proponuję dwa pierwsze jako dabelek i trzeci typ jako singielek za drobne.

Otrzymane punkty reputacji: +50
W 51,8K

Wieczorek85

Użytkownik
Mi się podoba 2.08 na under 6.5 maksow w meczu Krzysztofa. Fakt że Ratajski rzadziej ostatnio schodzi na dół tarczy ale liczę ze w pierwszym swoim meczu trochę go ręka zawiedzie. Z kolei Joyce nigdy jakimś specem nie był od 180 wiec moim zdaniem linia ciut za wysoka

Taka ciekawostka jeżeli chodzi o łączone zakłady na win i maksy. Wczoraj w siedmiu meczach tylko w jednym zwycięzca rzucił wiecej 180 od rywala. Żeby było jeszcze śmieszniej - był to Lowe któremu wystarczyły 2 takie podejscia

Otrzymane punkty reputacji: +24
brodaty-zolw 78,3K

brodaty-zolw

Forum VIP
A ja dzisiaj widzę to trochę inaczej niż koledzy.

Ratajski - Joyce
Typ: DW 3-2 4,5

Wydaje mi się że nasz rodak powinien wygrać jednak nie wróże mu łatwej przeprawy. Oczywiście Anglik dostał niesamowity prezent w pojedynku z Sedlackiem z którego skorzystał, myślę jednak że dzisiaj zagra lepiej. Avg mają panowie raczej podobne więc o zwycięstwie decydować będzie dokładność podwójnych na końcówkach.

Gerwyn Price - Jamie Lewis
Typ: DW 3-1 3,2

Iceman Icema Iceman, jak ja cię nie lubię ;p. Ma w sobie coś takiego że wkurwia mnie same patrzenie na niego no ale to nie pokaz mody. Powinien to spokojnie szarpnąć, liczę jednak na to że w którymś momencie się zdekoncentruję co da szansę na ugranie jednego seta Lewisowi.

Gabriel Clemens - Nico Kurz
Typ: DW 2-3 7,00

Nie podeprę tego typu żadnymi racjonalnymi argumentami. W młodym Niemcu widzę potencjał i bardzo chciałbym zobaczyć go w dalszej części turnieju. Podoba mi się jego gra i myślę że w przyszłości zajdzie daleko.
Do tej pory było kilka spotkań gdzie mieliśmy niespodzianki lub nawet sensacje. Jednak co innego mecz Searla gdzie z de Zwannem oboje grali jak równy z równym a skończyło się 0-3 a co innego spotkanie Foulkesa z Dedeckerem gdzie Belg zagrał tragicznie jednak nie dlatego Japończyk zwyciężył. Foulkes pokazał że wie po co przyjechał, był konsekwentny, powtarzalny i robił swoje. Po co o tym wspominam? Ponieważ myśle że juz pora na kolejną niespodziankę a dla niektórych pewnie i sensację w postani wygranej młodego Kurza ;).

Jeśli już ktoś ma ochotę to pograć to proponuję dwa pierwsze jako dabelek i trzeci typ jako singielek za drobne.

Któryś już raz wrzucasz typy z zagranicznej stronki ;) Ostatnio nawet opisy były podobne... wydaję mi się, że takie coś nie powinno mieć miejsca w dziale tematycznym z analizami

Otrzymane punkty reputacji: +80
piotrex007 118,4K

piotrex007

Użytkownik
Taka ciekawostka jeżeli chodzi o łączone zakłady na win i maksy. Wczoraj w siedmiu meczach tylko w jednym zwycięzca rzucił wiecej 180 od rywala. Żeby było jeszcze śmieszniej - był to Lowe któremu wystarczyły 2 takie podejscia
Generalnie rzadko wchodzą takie łączone zakłady, podobnie w sumie jak w piłce też łączone overy bramkowe, kartkowe i rożne rzadko wchodzą w jednym meczu. Najczęściej np. są bramki i rożne, a nie ma kartek itp. Bukmacherzy to wiedzą i często proponują takie zdarzenia, nawet z powiększonym kursem i się ludzie na to łapią niestety.

brodaty-zolw 78,3K

brodaty-zolw

Forum VIP
Generalnie rzadko wchodzą takie łączone zakłady, podobnie w sumie jak w piłce też łączone overy bramkowe, kartkowe i rożne rzadko wchodzą w jednym meczu. Najczęściej np. są bramki i rożne, a nie ma kartek itp. Bukmacherzy to wiedzą i często proponują takie zdarzenia, nawet z powiększonym kursem i się ludzie na to łapią niestety.
Zupełnie się nie zgodzę, albo może jestem wyjątkiem od tej reguły. Bardzo często gram zakład „drużyna a wygra, drużyna a będzie miała więcej RR, drużyna b będzie miała więcej kartek”. Za czasów unibeta również było dużo grane na zawodnik A wszystko lepsze ;) jeżeli Ewinner wystawi mi custom bety na zdarzenia pokroju Smith win i więcej maxow to zagram ;)!

W 51,8K

Wieczorek85

Użytkownik
Takie pytanie mam - czy wiadomo z góry kto zaczyna czy losowanie jest tuż przed meczem? Jest spora różnica w hc -2,5 kiedy faworyt zaczyna i wystarczy mu przełamać w 2 secie a kiedy musi łamać i w 1ym i w 3cim. Do tej pory myślałem ze wyzej rozstawieni zaczynaja aż tu zaczął Kurz

pezio 33,1K

pezio

Użytkownik
Takie pytanie mam - czy wiadomo z góry kto zaczyna czy losowanie jest tuż przed meczem? Jest spora różnica w hc -2,5 kiedy faworyt zaczyna i wystarczy mu przełamać w 2 secie a kiedy musi łamać i w 1ym i w 3cim. Do tej pory myślałem ze wyzej rozstawieni zaczynaja aż tu zaczął Kurz
Przed meczem zawodnicy rzucają po jednej kolejce w 'bullseye', ten który trafi wyższą wartość - zaczyna. Jak trafią to samo no to kolejna seria.

Otrzymane punkty reputacji: +1
piotrex007 118,4K

piotrex007

Użytkownik
Przed meczem zawodnicy rzucają po jednej kolejce w 'bullseye', ten który trafi wyższą wartość - zaczyna. Jak trafią to samo no to kolejna seria.
Doprecyzując - kto wygra ma możliwość wyboru, teoretycznie naturalnym jest, że lepiej zaczynać, ale zdarzało się, że np. MvG oddawał rywalowi, bo przez jeszcze większą presję szybko przełamywał przeciwnika i efektownie zaczynał 😉 Inna sprawa, że szkoda, że tak rzadko jest możliwość oglądania tego konkursu o rozpoczynanie meczu, jedynie wtedy, gdy jest decydujący leg w przypadku remisu w meczu, to wtedy naturalnie to pokazują. Byłoby ciekawe, gdyby tak po wejściu jednego i drugiego rozgrywany był ten konkurs 😎

Otrzymane punkty reputacji: +19
Do góry Bottom