>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

PDC: World Championship 2020/2021

pezio 33,1K

pezio

Użytkownik
Oficjalnie pierwsza runda dobiega końca. Można wyciągnąć już pierwsze wnioski, od jutra ruszamy z 2r. po cztery mecze w obu sesjach.

Stawka wyższa bo już co nieco wiemy.

Dolan + Cullen + Lewis + Noppert +VDB - totalbet ako @2,48 / uni @2,79

Zdziwie się mocno jak któryś zawali. Dolan to Dolan, forma nie jest wybitna, ale można spodziewać się pewnego poziomu na podwójnych. Ostatnie 5 spotkań rozegrał kolejno na średnich: 98, 88, 95, 97 i 93. Foulkes-Shoji mam wrażenie, że życiówkę zagrał w pierwszej rundzie - average 91 więc nawet z taką średnią Dolan spokojnie powinien ogarnąć mecz na swoją korzyść. 'The History Maker' musi wykorzystać taką okazję w postaci słabego rywala i zameldować się w kolejnej rundzie.

Cullen w tym sezonie świetna forma, bardzo mocny na dystansie, regularny. Przyznam jednak, że miewa swoje przestoje aczkolwiek tak jak piszę - w tym sezonie zdecydowanie się poprawił. Wayne Jones w pierwszej rundzie 3-2 z Teehanem, mecz słaby, Brytyjczyk zagrał na średniej ledwo 86. Joe musi takie mecze wygrywać.

Baggish już chyba swoje na tym turnieju zrobił. Bardzo szczęśliwa wygrana z Hetą. Nie chcę powiedzieć, że niezasłużona no ale gdyby Demon zagrał chociaż 70% tego do czego przyzwyczaił ostatnio to Jankesa by już w turnieju nie było. Daniel zagrał na avg 88 co jest zdecydowanie w zasięgu 'Jackpota'. Lewis przed rokiem kapitalny mecz - moim zdaniem najlepszy w ubiegłorocznej odsłonie - z Websterem, w tym pewnie również ma chrapkę na dobry wynik. No więc takiego rywala musi pyknąć spokojnie. Adrian dawał fajne meczyki z Players Championships ostatnio, no zdecydowany faworyt a Baggish już chyba limit szczęścia wyczerpał.

Noppert i Bergh to powinna być formalność, myślę, że w obu meczach można próbować pograć 3-0.

Mecz czarodzieja odpuszczam, bo Labanauskas pokazał fajnego darta w pierwszej rundzie a Whitlock lubi mieć przestój na podwójnych.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +116
brodaty-zolw 78,3K

brodaty-zolw

Forum VIP
Dolan-Foulkes
Typ: Dolan

Japończyk walijskiego pochodzenia dość łatwo przeszedł 1 rundę i sprawił jedną z nielicznych niespodzianek podczas tegorocznych MŚ. Jeżeli spojrzymy w statystyki z jego pierwszego spotkania to widzimy AVG90, 50% na podwójnych oraz 2x180’s. Jeżeli ktoś nie oglądał tego spotkania to może dojść do wniosku, że zmiażdżył on swojego rywala. Nic bardziej mylnego. Zagrał on świetnego 1 seta, ale gdy już Panowie zaczęli grać troszeczkę dłużej to Japończyk grał na AVG85. Strasznie słabe podwójne Deckera spowodowały, że mecz zakończył się takim, a nie innym wynikiem. W 2 rundzie podejmie on Brendana Dolana i mimo, że średnio przepadam za Irolem to jego on dużo solidniejszym darterem od Foulkesa. Bardzo często gra w okolicach 92, a także posiada bardzo solidne d16. W moim odczuciu kurs na Brendana powinien wynosić 1.2, więc to co aktualnie otrzymujemy od buka traktuje jako spore value.

van den Bergh-Lim
Typ: van den Bergh więcej 180’s

Singapurczyk skradł serca postronnym fanom darta podczas pierwszej rundy, gdzie z 0-2 wrócił i pokonał dużo wyżej notowanego Luke Humphriesa. W pojedynku z młodym, gniewnym Dimą również powinien powalczyć jednak nie daje mu zbyt wielu szans na awans do kolejnej rundy. Zamiast jednak czystej wygranej Belga, kieruje swój typ w stronę większej ilości 180’s. Dimitri potrafi wysoko punktować i w niektórych meczach rzuca ich naprawdę sporo. Lim w 1 rundzie zaledwie 1x180’s i choć jestem zdania, że jutro rzuci 2 lub 3 sztuki to młody Belg powinien ich włożyć w okolicach 5-6. Kurs również bardzo solidny, więc polecam.

Noppert-Carolissen
Typ: Poniżej 3.5 seta

Zawodnik z Afryki awansował do 2 rundy tylko i wyłącznie dzięki walkowerowi, ponieważ jego rywal miał pozytywny wynik testu na COVID. Nie wiemy o nim nic, poza tym, że nie był nawet partnerem Devona podczas tegorocznego World Cup. Noppert to bardzo solidny gracz, który rzadko schodzi poniżej AVG90. Spodziewam się tutaj gładkiego zwycięstwa Holendra i maksymalnie 3-4 legów dla zawodnika z Afrytki. Między oboma Panami są przynajmniej 2 klasy różnicy.

AKO: 3.15/lvbet

Otrzymane punkty reputacji: +312
Waldi1979 2,1M

Waldi1979

Administrator
Członek Załogi
Dlaczego moje posty są usuwane?
każdy twój usunięty post był raportowany przez innych użytkowników, każdy obrażał jakiegoś zawodnika, gdyby moderatorzy chcieli być bardzo skrupulatni to za każdy taki post oprócz usunięcia dostałbyś ostrzeżenie, czyli miałbyś już 3 i byłbyś jedno od przymusowego 2 tygodniowego bana, posty, gdzie piszesz z sensem zostają na forum, jest tu prowadzona fajna dyskusja, podajecie fajne typy, znaczna część jest trafnych, więc po co zaśmiecać wątek jakimiś obelgami? To tylko tak informacyjnie, żeby ci odpowiedzieć, jak masz jakieś pytania to pw, a tu niech się toczy dyskusja o mistrzostwach.

Otrzymane punkty reputacji: +162
kacper091097 260,9K

kacper091097

Typer Ligi Mistrzów
Ciężka oferta na jutro i na środę też jak dla mnie, więc sklejam trebelka z nieco niższych kursów.
1. VDB więcej 180 @1.3
2. Whitlock więcej 180 @1.24
3. Dolan win @1.40
AKO @2.26 Unibet Jest trzeci zielony dzień.

1. Lim zaimponował mi w meczu z Humphriesem, ale jeśli chodzi o maxy w pojedynku drugiej rundy to z VDB nie ma raczej szans. VDB naprawdę nieźle szedł w 180 podczas Grand Slam i o ile jego forma na tych rozgrywkach spadała to jednak maxy walił cały czas. Lim nie powinien w tym aspekcie mieć nic do powiedzenia, bo w 5 setach z Humpem rzucił maxa jedynie raz.
2. Kolejny król maxów, który również dał zarobić na GS właśnie dzięki swoim maxom. W meczu z MVG rzucił ich aż 20! A Labanauskas w meczu pierwszej rundy te maxy co prawda walił średnio jednego na seta, ale Simon rzuciłby pewnie ich więcej. Litwin od Australijczyka mógłby się w tym zakresie uczyć i jutro powinniśmy mieć potwierdzenie moich słów.
3. Ech. Dolan zwalił mi z Woodhousem na Playersach, a Foulkes niespodziewanie pokonał de Deckera i również zaczerwienił mi kupon. Mimo to sądzę, że Irlandczyk spokojnie poradzi sobie z underdogiem, gdyż na średniej około 90 potrafi grać praktycznie na co dzień, a co do Japończyka nie mam takiego przekonania i myślę, że zagra gorzej niż z De Deckerem. Tam Holender pozwolił mu się rozkręcić i wejść na wysokie jak na swoje możliwości obroty. Tutaj nie powinno być takiej sytuacji i liczę na wygraną Irlandczyka.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +125
pezio 33,1K

pezio

Użytkownik
Lewis v Baggish Baggish under 2,5 180's @1,85 uni

Jeszcze jeden bet na pierwszą sesję. Baggish w bardzo długim meczu z Hetą zapodał 3 maksy, także jeśli mecz będzie krótszy - a na to się zanosi - tych 180's powinno być rzecz jasna mniej. Lotki zawodnika z USA często trafią poniżej sektora t20, sporo razy również trafiały 5 lub 1. Dużo będzie zależeć od Lewisa, jeśli szybko wyjaśni sytuację, wygra spokojnie kilka legów to Daniel nie powinien odegrać większej roli w spotkaniu. Kurs jest bardzo przyjemny a szansę oceniam całkiem wysoko.

Dzisiaj mieliśmy na antenie tvp sport mecz Rataja, a jutro o 13:00 spotkanie Dolana i sesja wieczorna w całości. Panom komentującym czasami zdarza się 'nieogarnąć' ale zawsze przyjemniej oglądnąć w tv ten cudowny sport :)

I jeszcze tripel na sesję wieczorną pograny coby kursy nie spadły.

Carolissen under 1,5 180's + Lennon over 2,5 180's + Lim under 2,5 180's - ako @4,51 totalbet

Carolissen o dwa maksy będzie miał bardzo trudno. Prześledziłem kilka jego występów z serii 'living room darts' i stwierdzam, że będzie miał ciężko ugrać 3-4 legi. Nie lubię jednak grać dokładnych wyników bo jak pokazały spotkania Hedman czy Gorbunova w tym krótkim formacie o seta łatwo. W każdym razie dysproporcja pomiędzy zawodnikami jest spora, Noppert łatwo to ogarnie, a przy tym Cameron z maksami nie poszaleje.

Lennon w pierwszym meczu 4 maksy, fajna gra na t20 i spodziewam się podobnego meczu z Petersenem. Tempo będzie szybkie, 3 razy 180's uważam za mus jeśli Steve myśli o czymś więcej.

Na koniec dziadzia Lim, swoje już zrobił z nawiązką. Z Humpriesem tylko jeden maksik w bardzo długim meczu, co prawda cała masa rzuconych 140 ale tę trzecią lotkę też trzeba umieć dorzucić. Swoje zrobił, VDB pewny win i sympatyczny Paul nie będzie mieć wielu okazji na one hundred and eighty.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +116
piotrex007 118,4K

piotrex007

Użytkownik
Cross - van Duijvenbode
Typ: najwyższy checkout under 126,5
Kurs: 1,83 w Fortuna
Wynik: 99

Co sądzicie o takim rozwiązaniu na ten mecz? Bardzo rzadko gram najwyższe checkouty z opcją na under - zazwyczaj szukam okazji do pogrania overa w którymś meczu. Tu mi się jednak ta para rzuciła w oczy. Jedyny szkopuł w tym typie, to fakt, że zapowiada się zacięty mecz, jak to sugerują kursy, dające praktycznie te same szanse na wygraną. W ostatnich meczach jednak ani jeden ani drugi nie błyszczeli wysokimi zamknięciami legów. Cross robił trzycyfrowe zamki, ale wszystko poniżej 120. Podobnie van Duijvenbode, który wypadł w tych statystykach jeszcze słabiej od Roba. Więcej możemy powiedzieć o Holendrze, bo grał już tu mecz. W pierwszej rundzie uciekł spod topora, odwracając mecz ze stanu 0:2 z Brooksem. Tam rozegrali panowie 17 legów, 10 wygrał Holender, a najwyższe zamknięcie to 94. Myślę, że będzie to mecz zacięty, gdzie nerwy będą odgrywać sporą rolę, Cross będzie chciał zaprezentować się lepiej niż przed rokiem, gdzie nie ugrał nawet seta i odpadł w drugiej rundzie, a van Duijvenbode z kolei nigdy nie dotarł w World Championship dalej, niż właśnie do drugiej rundy. Jest to typ ryzykowny, bo tu jeden moment geniuszu niweczy wszystko, ale tak jak pisałem wiele wskazuje na to, że może się udać. Inni bukmacherzy mają linie 125,5. W Fortunie oczko wyżej 😉

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +142
S 15,6K

sinus

Użytkownik
Dziś krótko, bo w pracy jestem.
2 głowne kupony na dziś:

Noppert -1.5 180
vd Bergh -1.5 180
Cullen win

AKO: 3.45 etoto

Noppert , Whitlock, Lewis i Petersen - wszyscy więcej 180 od swoich rywali
AKO 2.47 etoto

oraz 2 kupony z nieco mniejszymi stawkami:

Carolissen under 1.5 180
Baggish under 2.5 180
Lim under 2.5 180

AKO 5.12 betfan

vd Bergh win 3:0
Noppert win 3:0
Petersen - Lennon over 3.5 seta

AKO 4.08 betfan

Ameryki nie odkryje, dzisiejsze mecze widzę podobnie do większości z Was. Najbardziej wierzę w zwycięstwo młodego Belga nad starym Limem. Noppert, jeśli zagra na swoim poziomie, to również powinno być tutaj 3:0 i przewaga w maksach (bo te 2-3 sztuki powinien rzucić). Cullen takie mecze musi wygrywać, ostatnio forma wydawała się być w miarę wysoka, czego nie można powiedzieć o Jonesie po jego pierwszym występie w Pally Aly.
Whitlock i Lewis - u obu Panów również stawiam na maksy, bo ich rywale nigdy nie byli mocny w tym elemencie.
Ostatnim typem są conajmniej 4 sety w meczu Petersena z Lennonem. Tutaj wahałem się, czy by nie pójsć w conajmniej 3 maksy Irlandczyka, ale jednak skusiłem się na over setowy. Petersen jeszcze miesiąc temu był w sztosie, kręcił średnie w okolicach 95-100 punktów, ale i tak zdarzało mu się przegrywać pojedynki. Ponieważ brakowało regularności na podwójnych. Nie wiemy, czy formę utrzymał do teraz, ale za to wiemy, że u Lennona ona jest. Bardzo dobry pojedynek pierwszej rundy i z podobną postawą dziś o seta jestem spokojny.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +117
bam14 7,4K

bam14

Forum VIP
Wczoraj fajnie, do bajki brakło niewiele. Dupy dał Price, którego miałem -1,5 na jednym z kilku, a jakby jeszcze Clemens 3-0 zrobił to już w ogóle cacy humorek bym miał. Niemniej jednak poszło legancko, super, że Kim dał radę. Dziś coś takiego:

Brendan Dolan - Edward Shoji Foulkes 1 @ 1,40 betsson 3-1

Bez jaj. Edek swoje już zrobił. Było nie było, trochę sensacyjnie jest w 2.rundzie. Zrobił życiówkę, której moim zdaniem nie poprawi, absolutnie. Z Deckerem dobrze zaczął, ale im dalej w las, tym ciemniej. Gładkie zwycięstwo odniósł tylko dlatego, że Belg był tragiczny. Dziś podobnie to max, ale przewiduję niższe wartości. Biorę Dolana, bo wygra doświadczeniem, a przede wszystkim kończącymi. Ave90+ powinien cyknąć. Kurs fajny, dla mnie za wysoki, więc biorę.

Simon Whitlock - Darius Labanauskas over 3,5 sets @ 1,44 betsson 3-2

W Uni tylko 1,33, więc baja podbijacz w betsson. Mnie zastanawia, co z Czarodziejem? Ruszy mocno, od razu maszynka 180's, czy będzie rzeźbić i kręcić głową? No właśnie. Gra na 3-0? No nie wiem, tak średnio to widzę. Darius w 1.rundzie całkiem przyzwoicie. Jeśli nie będzie grać padliny od początku to spokojnie stać go na urwanie seta. Mogą się łamać dość często tutaj. Mnie nawet nie zdziwi zwycięstwo Litwina, bo przecież wiemy, że Whitlock, który w teorii powinien na miękko, w praktyce daje ciała. Takie 3-1, ewentualnie nerwówka w 5.setach - o tak. Liczę na słaby początek Simona, set dla Dariusa, a później gonitwę. Biorę to.

Danny Noppert - Cameron Carolissen highest checkout under 130,5 @ 1,44 betsson 105-70

Nie wiem, jak zagra Danny, szybko czy męczarnia? To, że wygra to pewne, ale nie ma kursiwa do wzięcia. Maksy też mnie nie interesują. Biorę więc zejście, którego gość z Afryki nie powinien zrobić, bo po pierwsze primo jest cienki, po drugie primo debiutuje i będzie lipa, po trzecie primo ultimo za wysokie progi. W finale kwalifikacji u siebie zrobił średnią 83, duble na 40%, a najwięcej zrzucił 76. Dziś powinno być i w zasadzie będzie podobnie. Nopercik? Podwójne średniawka, ostatnio nic nie pokazał, poza fajną średnią na PCF w jednym z meczów. W drugim % na podójnych mu wyszedł ... 12. Zakręci się i teraz w okolicach 30-35. Fajny kurs, więc biorę.

Devon Petersen - Steve Lennon over 3,5 sets @ 1,50 betsson 3-1
Devon Petersen - Steve Lennon 2(+1,5) @ 2,05 betsson 3-1

Czujka. Stivek w 1.rundzie fajniutko, bo ave96, podwójne 36% więc ujdzie, zamek 130, 4 maksy. Przed turniejem robił nie najgorsze statystyki, w środku nieźle, kończące 30-40%. Czemu nie miałby pójść za ciosem? Rywal nie jest nie wiadomo jakim lotnikiem. Jeśli się zepnie, to powalczyć śmiało może. Po cichu na niego liczę, tym bardziej, że Devon to gość, który albo będzie grał baję i na luzie pełnym pobawi się na tarczy albo piasek będzie i niedowierzanie. Tak tego gościa charakteryzuję. Ostatnio szarpał mocniej, niż zwykle, ale bez przesady. Obaj są na podobnym poziomie, jak dla mnie. Przewiduję wyrównane spotkanie, które może zakończyć się w 5.setach. Kurs na Stiva zachęcający i ja to biorę. Zrób to, jak Kim wczoraj i cacy. Typek na over w setach po takiej wartości to perełka imo.

Dimitri van den Bergh - Paul Lim 1 więcej 180's @ 1,30 Unibet 6-1
Dimitri van den Bergh - Paul Lim 1 highest checkout @ 1,50 betsson 121-95

Powtarzać nie będę, więc tylko przytakuję kolegom z góry. Jak ma dzionek Belg to tłucze, jak szalony te maksy. Czy będzie je sypać od początku? Nie wiem, może ten 1.mecz być na nieco niższym poziomie w jego wykonaniu, ale i tak powinien mieć po swojej stronie więcej T20. Lim w przedziale 1-3 i to będzie za mało na dziś. Co do highest c/o to i w tym lubuje się Dima. Zagra na 40% kończących pewnie, a w tym powinien coś zrzucić. Nie raz nie dwa pokazał ostatnio, że z dużymi liczbami nie ma problemu. Jak Lim dziś będzie kuleć to powinno wejść na luzie.

Cullen vs. Jones - nie bardzo wiem co, więc odpuszczam. Raczej on w meczu, raczej on w 180's, ale nie chce ryzykować, Lewis vs. Baggish - chciałem Lewisa, chciałem jego 180's i under Danniego, ale pieprzę to ostatecznie. Kij wie, co Adrianek zrobi, jego stać na wszystko. Cross vs. Duijvenbode - odpuszczam, choć liczę na Robcia.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +342
W 51,8K

Wieczorek85

Użytkownik
To co teraz zrobił Litwin. Simon miał już ustawione d18 na mecz a Darius schodzi ze 164. Psychiczna przewaga przed 5 setem

Jednak Simon, fantastyczny mecz. Whitlock avg 101.52 19x140 i 10x180. Do tego przed lotkami meczowymi ponad 40% na kończących. Trochę sobie średnia popsuł 5 pudłami na lotce meczowej ale forma jest. Mecz z Krzysztofem może być perełka trzeciej rundy

Ostatnia edycja:
R 813

robssson

Użytkownik
Lewis v Baggish Poniżej 3,5 seta. @2.5 Totalbet
Wierzę, że Lewis od razu dobrze wejdzie w mecz i chociaż trochę dorówna swojemu dawnemu poziomowi. Jego przeciwnik z Hetą zakończył mecz ze średnią ~88 co na tym etapie nie zachwyca. Dodatkowo Lewis zaczyna to spotkanie co daje mu "ciut" przewagi w drodze po 3:0. Baggish na tych mistrzostwach swoje zrobił - osiągnął drugą rundę i myśle nie starczy mu doświadczenie aby powalczyć tu nawet o seta. Let's go Adrian.

D 5,5K

darter180

Użytkownik
Jak Lewis bedzie grał na podwójnych tak jak w pierwszym secie to ten under 3,5 Ci wejdzie jak w masełko :D
A co by nie mówić Amerykanin wykorzystuje absolutnie wszystkie szanse, które dostaje od Adrianka
Lewis jak na skazanie tu wyszedł jakby miał odbębnić, wziąć kasę i zawinąć się do domu.
Dwa przełamania w pierwszym secie to trochę nie za ciekawie świadczy

R 813

robssson

Użytkownik
Lewis v Baggish Poniżej 3,5 seta. @2.5 Totalbet
Wierzę, że Lewis od razu dobrze wejdzie w mecz i chociaż trochę dorówna swojemu dawnemu poziomowi. Jego przeciwnik z Hetą zakończył mecz ze średnią ~88 co na tym etapie nie zachwyca. Dodatkowo Lewis zaczyna to spotkanie co daje mu "ciut" przewagi w drodze po 3:0. Baggish na tych mistrzostwach swoje zrobił - osiągnął drugą rundę i myśle nie starczy mu doświadczenie aby powalczyć tu nawet o seta. Let's go Adrian.
Oj szybko mnie Adrian na ziemie sprowadził. Dramat na podwójnych i secik szybki dla Baggisha. O jednak 3-0.. Masakra:!

D 5,5K

darter180

Użytkownik
Może nie dorzucić, bo tu szybki mecz będzie i 3:0 przy tak grającym Noppercie :D Na średniej 75 to 9:0 w legach się szykuje :D

E: To wyjaśnił szybko :D

W 51,8K

Wieczorek85

Użytkownik
Taka właśnie jest prawda że co było analizowane to wchodzi pięknie. A tego noname zlekcewazylismy totalnie, jeszcze w pierwszej rundzie nie szło go zobaczyć. Cała sesja popołudniowa przepięknie a teraz kończyły underki na Camerona i Lima.. ehhh

D 5,5K

darter180

Użytkownik
Bezapelacyjnie najgorszy mecz całych mistrzostw oglądamy
O ile Carolissen gra jako tako i można bylo się takiej gry po nim spodziewać to to co robi Noopert to jest poziom katastrofa
Na dablach to nawet nie komentuje :D
On sam chyba nie wie jakim cudem jest jeszcze w tym meczu i na dodatek prowadzi

Y 477

yanaz5

Użytkownik
i podobnie teraz, Lennon tragedia na dablach i mamy raczej już po meczu

edit: 2 leg, 3 set- parodia

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom