K
0
Życzę oczywiście powodzenia i ten wynik jest jak najbardziej możliwy, ale nie sposób się zgodzić ze stwierdzeniem, że Czarni wracają na dobre tory. Fakt, powrót Lucasa trochę podniósł poziom, ale aktualnie to jest porównywalna półka do GKS-u, który przegrał bez walki z Aluronem. Cerrad absolutnie nie przekonuje, jeżeli porażka z przeciętnym Asseco ma zwiastować ich odrodzenie to ja tego nie kupuję.Aluron CMC Warta Zawiecie vs Czarni Radom
Typ: Czarni Radom +1,5
Kurs: 3.3 betclic
Czarni Radom powoli wkraczają na dobre tory odkąd wrócił do gry Lucas Loh. Grali 4 mecze i 3 skonczyly sie 5 setami. Dla odważnych można pograć czystą wygraną.
Warto spróbować po takim kursie, Resovia ani trochę nie przekonuje i Stal tu może ugrać przynajmniej jednego seta.Zawiercie zrobiło swoje i wygrało 3:0. Kędzierzyn pewnie też seta nie straci ale co myślicie o Rzeszowie?
Grają na wyjeździe z Nysą. Drużyna z Opolszczyzny przegrała w ostatniej kolejce ze Skrą 3:0 ale tutaj było ciężko o niespodziankę. Teraz przyjeżdża do nich Resovia, ktora jest dopiero w odbudowie i jak do tego pory nie zachwyca. Ich ostatnie dwa wyjazdy to strata po dwa sety w każdym meczu w Katowicach i w Radomiu. Dlaczego by nie mieli stracić seta w Nysie? W Stali ostatnio dobry mecz zagrali dwaj środkowi. Gorzej poszło Zibiemu Bartmanowi ale chyba drugi raz nie zagra tak słabo. Komenda przyzwoicie na rozegraniu.
Jeżeli Resovia nie ogarnęła jeszcze przyjęcia to jest szansa dla Nysy.
Zaryzykuje:
Stal Nysa handicap setowy (+2,5) @1.62
Stal Nysa handicap setowy (+1,5) @3.00 fortuna
Tak czułem, ze po tej informacji zacznie się masówka na Skre. To teraz tylko czekać aż kursy spadną do 1.15 i można pograć +2.5 na Trefl Serio, rozumiem te argumenty i docierają do mnie, ale dojdzie do przegięcia w druga stronę. Wypadają z gry Wlazly, który miewał mecze z 25% skutecznością w ataku i Reichert, który i tak w kilku spotkaniach gral słabo i był zmieniany przez Mike. Jak wypadnie Sasak w miejsce Mariusza? To chyba najważniejsze pytania, na krótkich zmianach wyglądał dobrze, zobaczymy jak na dystansie pełnego meczu. Jedyny problem to brak rotacji w razie słabszej postawy Kewina lub Mateusza Miki, ale to może okazać się to niepotrzebne. Nie twierdze, ze Skra nie wygra i mogą to zrobić nawet do zera, natomiast w mojej opinii Trefl powalczy o punkty mimo osłabień. Bełchatów co prawda wyglada lepiej z meczu na mecz, ale nadal będą zdarzać im się przestoje. Skoro zagrali wyrównany mecz z Cuprum, to dlaczego mieliby nagle gładko ograć znacznie lepsza ekipę z Gdańska?14.10.2020 g, 20.30 Trefl Gdańsk- Skra Bełchatów
Typ: 2 (-1,5 seta)
Kurs: 1,73
Marathonbet
Stawka 6/10
Ciekawie zapowiada się spotkanie 7 kolejki Plusligi w Gdańsku, gdzie miejscowy Trefl podejmuje zespół z Bełchatowa. Kluczowym argumentem, który skłonił mnie do tego typu jest problem zespołu z Gdańska z Covid-19. Mianowicie zarażeni są: trener Winiarski, Wlazły i Reichert. Wiadomo że Wlazły to obok Lipińskiego główny punktujący zawodnik Trefla. Uważam że podrażniona porażkami z Zawierciem i Zaksą Skra Bełchatów zacznie piąć się w górę tabeli, co prawda nadal niedostępny jest Sander, ale i bez tego potencjał Bełchatowian jest solidny. Uważam że zespół Skry wygra w gdański 3-0 lub 3-1
Dokładnie tak może być, dlatego też nie idę uparcie w 3-0 czy handicap punktowy -20 punktów, lecz skromne -1,5 seta. Zakładam że Gdańsk się nie położy na parkiecie i powalczy, jednak wyżej cenię poziom sportowy zespołu z Bełchatowa. Jednak jak kursy poleca w dół to można śmiało rzucić kontrę jak będą handicapy punktowe na poziomie 12- 13 pkt w kierunku Trefla. Będzie to wyrównany bój i decydować może doświadczenie w ogonach setów takich graczy jak Bieniek czy Ebadipur.Tak czułem, ze po tej informacji zacznie się masówka na Skre. To teraz tylko czekać aż kursy spadną do 1.15 i można pograć +2.5 na Trefl Serio, rozumiem te argumenty i docierają do mnie, ale dojdzie do przegięcia w druga stronę. Wypadają z gry Wlazly, który miewał mecze z 25% skutecznością w ataku i Reichert, który i tak w kilku spotkaniach gral słabo i był zmieniany przez Mike. Jak wypadnie Sasak w miejsce Mariusza? To chyba najważniejsze pytania, na krótkich zmianach wyglądał dobrze, zobaczymy jak na dystansie pełnego meczu. Jedyny problem to brak rotacji w razie słabszej postawy Kewina lub Mateusza Miki, ale to może okazać się to niepotrzebne. Nie twierdze, ze Skra nie wygra i mogą to zrobić nawet do zera, natomiast w mojej opinii Trefl powalczy o punkty mimo osłabień. Bełchatów co prawda wyglada lepiej z meczu na mecz, ale nadal będą zdarzać im się przestoje. Skoro zagrali wyrównany mecz z Cuprum, to dlaczego mieliby nagle gładko ograć znacznie lepsza ekipę z Gdańska?
Nowosielski podobno pojechał z drużyną.Verva Warszawa - GKS Katowice
Verva -13,5 1,84
Zacznę może od rzeczy oczywistych czyli obie drużyny wracają po kwarantannie spowodowanej COVID-em.
Verva rozegrała już 1 spotkanie we czwartek z Olsztynem przegranym 2:3 ale mimo wszystko mieli już ten rytm meczowy. Nie wszyscy zawodnicy wytrzymali to obciążenie mowa tutaj o B. Kwolku który utykał w pewnym momencie i A. Szalpuk zmieniony w końcówce meczu. Mam jednak nadzieję, że nie jest to coś poważnego.
Wracając do Katowic to Oni mają większy problem mianowicie dziś rozegrają spotkanie bez 2óch rozgrywających, którzy nadal są na kwarantannie mowa tutaj o Firleju i Nowosielskim.
Na tym poziomie jest to bardzo duże osłabienie i liczę tutaj na pewne zwycięstwo Verwy z Warszawy.
Na stronie gieksy jest takie coś:Ma ktos info czy Nowosielski pojechał?