Przepraszam, ale muszę się wtrącić, typu oczywiście nie neguję, bo pisałem o Idze już parę słów, ale muszę przyczepić się do analizy, która ewidentnie jest pod typ.Iga Świątek jest w życiowej formie, z tym nie ma co dyskutować. O zwycięstwo Polki z Włoszką Trevisian byłem dziś raczej spokojny. Sądzę jednak, że półfinał, który Świątek zagra z Argentynką ukraińskiego pochodzenia może taki łatwy już nie być. Ok Iga będzie faworytką ale kursy w granicach 1.30 na zwycięstwo są trochę śmieszne.
Widziałem mecz Podoroskiej ze Svitoliną wyglądało to bardzo solidnie, a nawet momentami rewelacyjnie, oczywiście można powiedzieć że Ukrainka troszkę mogła ją zlekceważyć, ale przez całe spotkanie zwycięstwo Podoroskiej nie było ani na chwilę zagrożone. Iga nie miała jeszcze gorszego meczu w RG i w końcu taki może przyjść. Kolejną kwestią jest gra Polki także w turnieju deblowym co sprawia, że w tym momencie Iga gra codziennie. Oczywiście debel nie zabiera tyle siły ale jednak mecz trzeba rozegrać
Ostatnia kwestia to psychika, zwłaszcza w tenisie kobiecym każdy z Nas grających to wie Oczywiście Igi w pilnuje Pani Psycholog Daria Abramowicz, ale nigdy nie wiadomo kiedy do głowy tak młodej tenisistki dojdzie jak wiele dokonała i co jeszcze może zrobić.
Iga Świątek Nadia Podoroska
Typ Nadia Podoroska + 5.5 gema w meczu
Kurs 1.52
Bukmacher Forbet
Nadia Podoroska wygra seta
Kurs 1.96
Bukmacher Forbet
I teraz pewnie powinienem jeszcze dać lekko Nadia Podorska win ale ponieważ pomimo wszystkiego tego co napisałem zdaje sobie sprawę, że na starcie tego spotkania większy potencjał ma Polka to dla zabawy i kibicowania rekreacyjnie gram
Iga Świątek Nadia Podoroska dokładny wynik 2-1
Kurs 3.85
Bukmacher Forbet
Mała edycja ponieważ jak widzę idzie masówka na Świątek.
Kursy na handicap + 5.5 gema Podoroska skoczyły na 1.74
Set Argentynki 2.10
Oczywiście zostaje przy swoim ale zagram po wyższych kursach, swoją drogą ciekawe jaka sytuacja będzie rano
Kursy w granicach @1.30 są prawidłowo wystawione po tym co zobaczyliśmy do tej pory. Iga nie miała jeszcze gorszego meczu na RG? Moim zdaniem wczoraj nie zagrała rewelacyjnie, długo wchodziła w mecz, zresztą chyba Podoroska też nie miała słabego meczu, skoro dotarła do półfinału przebijając się przez kwale. Co z tego, że Polka gra w deblu, skoro spotkanie trwa maksymalnie 1-1.5h i gdyby Iga czuła, że brakuje sił to na pewno odpuściłaby turniej deblowy i skoncentrowała się tylko i wyłącznie na singlu, ale widać takiej potrzeby nie ma. Szkoda, że w analizie nie wspomniałeś, że taka Argentynka może nie czuć zmęczenia, skoro rozegrała 8 spotkań w Paryżu i niektóre kończyły się w 3 setach, ponadto dużo grała przed Szlemem, i paliwa może w końcu zabraknąć. Polka nawet licząc debla spędziła zdecydowanie mniej czasu na korcie od swojej rywalki.
Jeśli chodzi o psychikę, to po meczu z Halep i Trevisan jestem spokojny. Kapitalna robota Pani Psycholog - chapeau bas.
Iga miała trudne momenty we wczorajszym spotkaniu, ale potrafiła z nich wyjść jak doświadczona zawodniczka, broniła mnóstwo break pointów po doskonałych zagraniach. Szkoda, że u takiej Podoroskiej, która pierwszy raz w karierze gra w głównej drabince w Paryżu, chyba pierwszy raz w karierze awansuje do czołowej setki rankingu WTA, psychika nie da o sobie znać, bo o tym też ani słowa nie było.
Z całym szacunkiem do rywalki, nie chcę tutaj pompować balonika, ale Polka bierze jutro ten mecz i awansuje do finału. Rywalka praworęczna, grająca agresywnie , a z takimi zawodniczkami nasza rodaczka lubi grać i nawet wdawać się w długie wymiany. Iga poprawiła serwis, nie gra na przysłowiową "pałę" jak wielokrotnie mogliśmy to zobaczyć w jej grze, potrafi się dostosować do przeciwniczki i jest bardzo rzadko przełamywana, gdzie Argentynka praktycznie w każdym meczu jest łamana 3-6 razy, a to Iga na pewno wykorzysta. Może to być najtrudniejszy mecz, ale koniec końców widzimy Świątek w finale.
Co najważniejsze , we wczorajszym wywiadzie po meczu powiedziała, że odcina się od mediów, jest offline - bardzo mądra decyzja!
Świątek -4.5 gema @1.67
Ostatnia edycja: