>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

KHL (Liga Kontynentalna) - Sezon zasadniczy 2020 / 2021

Status
Zamknięty.
rasijskij 246,2K

rasijskij

Forum VIP
✅ AK Bars Kazań ML @1,72 5/10 Unibet Kazań niby dostał łomot od Podolska, ale z rytmu wybił ich gol w pierwszej minucie, kolejny padł po rykoszecie, a dwa ostatnie do pustej bramki. Sporo w tym winy Reiderborna, który dzisiaj pewnie mecz obejrzy z ławki. Z kolei SKA wygrało w Niżnekamsku, ale minimalne zwycięstwo z zespołem w którym połowa to młodzież może być niepokojąca dla Barsów? Kazań rzadko rozgrywa dwa słabe mecze pod rząd i dzisiaj z pewnością postawią się SKA.

✅ Soczi poniżej 1,5 bramki wliczając dogrywkę @2,08 3/10 Unibet Znowu spróbuję under brakowy Soczi. W meczu z CSKA oddali tylko 14 strzałów, a Metallurg też potrafi kontrolować mecz. Poza tym na brak dobrych bramkarzy w Magnitogorsku nie narzekają. Dodatkowo w Soczi czekają na powrót Stromwalla, który ma jakieś problemy z wizą i dzisiaj również nie pomoże kolegom strzelać. Kurs jeszcze lepszy niż w meczu z CSKA, a na poniżej 1.0 bramki Soczi jest aż @3,95!

25,3 j

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +149
E 44,3K

emce15

Użytkownik
Magni - Sochi
W tym meczu próbuję Magni z handi - 1,5. Gospodarze w obronie, solidność to mało powiedziane, choć Sochi też tragedii nie grają ale liczę na ich brak skutecznosci (za namową rasijskij rasijskij 😋) W ataku Magni zawsze coś tworzyli z różnym skutkiem co prawda ale dwie pierwsze linie w ataku dość mocne, panowie 3xP oraz zaciąg z zagranicy, więc im zaufam.

Magni - Sochi handi - 1,5 Magni
Fortuna 2,08

edit. wyjątkowo łatwo poszło, choć linie w ataku pomieszane :p

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +132
mark1973 794,9K

mark1973

Znawca - Hokej
Ja dziś spróbuję zagrać hit niedzieli. Kazań nie zagrał słabo, wręcz przeciwnie, bardzo dobrze w meczu z Vitjaz. Pierwsza tercja wyrownana, później jednak cały czas na drodze stawał Jeżow. Cała ekipa Podolska zagrała umiejętnie w obronie, Kazań nie miał pomysłu. Ale to cały czas zespół o ogromnym potencjale. Dziś naprzeciw zespół który nie będzie się bronił się będzie wymiana ciosów stąd paradoksalnie powinno być prościej niż ostatnio. SKA wygralo ostatnio z Wilkami, które którzy nie mieli wielu kluczowych zawodników a mimo wszystko szału nie było i do końca obrona wyniku. Dziś widzę rehabilitację Kazania, będzie moc i mimo że ska to mocny zespół to dla mnie Kazań jest mocniejszy o mam nadzieję że to ujrzymy na lodzie

Kazań RT kurs 2,27 fortuna

Otrzymane punkty reputacji: +108
rasijskij 246,2K

rasijskij

Forum VIP
Całkiem niezły plus się zrobił, więc jeden typ bardziej ryzykownie. Chociaż wydaje mi się, że biorąc pod uwagę sytuację Amura szanse są duże.

❌ Avangard Omsk wygra do zera @3,40 3/10 Unibet Amur w ostatnich pięciu spotkaniach aż trzy razy przegrał bez zdobytej bramki. W dwóch pozostałych spotkaniach strzelał gole przeciętnej Severstali i Sibirowi w meczu towarzyskim. W ostatnich dwóch spotkaniach oddawali kolejno 14 i 16 strzałów, więc żadne to zagrożenie dla bramkarzy Omska. Jeśli Avangard nie oleje tego spotkania i zagra jak należy to mogą zaliczyć kolejny mecz na zero z tyłu.

✅ Avangard Omsk powyżej 4.0 bramki @1,96 5/10 Unibet Jestem pod wrażeniem jak prezentuje się Omsk po ostatnim obejrzanym meczu z Dynamem. Power play funkcjonuje bardzo dobrze. Zawodnicy grają szybko i składnie. Biorąc pod uwagę przetrzebiony skład Amura i brak dwóch bramkarzy scenariusz jest całkiem realny. Jedyny warunek to jak już wspomniałem - odpowiednie podejście zespołu z Omska.

❌ Sibir Nowosybirsk bez remisu @1,96 5/10 Unibet Po dwóch ciężkich spotkaniach Sybiraków czeka teoretycznie łatwiejsze zadanie. Mimo dwóch porażek prezentowali się bardzo dobrze w meczach z Omskiem i Torpedo. W pierwszym stracili tylko jednego gola i to w osłabieniu, a w drugim zabrakło szczęścia w przewagach, bo Torpedo łapało sporo kar. Severstal nie wskoczyło jeszcze z pewnością na poziom Avanagardu i NN, więc liczę na przełamanie ze strony Sibiru.

22,1 j

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +25
suomi 114,1K

suomi

Znawca - Hokej
Hejka.

Sybir na razie bez wygranej, ale wierzę, że już dzisiaj to się zmieni. Na start sezonu dostali dwie mocne ekipy ( a zasadzie jedną bardzo mocną i drugą niezłą ) i oba spotkania minimalnie przegrane ( po dobrej grze ). Dziś trzeba będzie powalczyć żeby zamienić 0 na 1 po stronie wygranych. Zdaje się dwa sezony temu Sybir miał fatalny początek sezonu ( 0-11 jeśli dobrze pamiętam ) ale od tamtego czasu trochę się zmieniło. Zeszły sezon wyglądał już zupełnie inaczej co w jakimś stopniu rozbudziło apetyty, a w Nowosybirsku naprawdę kochają hokeja.
Z kolei maszyna Razina jeszcze nie gra tego co potrafi. Drużyna oparta głównie na wychowankach klubu i Rosjanach dodatkowo wzmocniona zaciągiem z zagranicy. Zespół z szansami na PO. Po stronie gości widzę jednak więcej jakości w każdej formacji. Zespół jest bardziej zgrany, a już sezon temu prezentowali solidny hokej. Zmiany kadrowe które zaszły są zmianami kosmetycznymi, a więc klocki są fajnie poukładane. Różnie bywało z tą grą w delegacji, ale życzę Sybirowi jak najlepiej....dziś i w całym sezonie. Chociaż Rosjanie uważają, że Pałac Lodowy nie zostanie dziś zdobyty. Być może wynika to z osłabień drużyny Sybiru.

Czerepowiec - Nowosybirsk - 2 ML - fortuna - 1.87 (n)

Ostatnia edycja:
mark1973 794,9K

mark1973

Znawca - Hokej
Dziś dziewiąta rocznica katastrofy w której zginęła cała drużyna Lokomotivu Jarosław...................
Loko.jpg

Dziś wszystkie mecze rozpoczną sie minutą ciszy.

mark1973 794,9K

mark1973

Znawca - Hokej
Jest tez czas na merytoryczny wpis
Takie dwa mecze mnie interesuja, nie sa proste w typowaniu i trzeba powiedzieć ryzykowne nawet.
Derby Moskwy. Dynamo przegrało jednym gole z Omsku, niby statystyka strzałow po równo, ale nie podobała mi sie gra Dynama. W pierwszej formacji jeszcze sporo niedokładnosci, z drugiej wypadli Pulkinen i Lindberg, pozostałe jeszcze nie ten poziom co dwie pierwsze. Spartak zaczał fatalnie w Jaroslawie, ale tam ruszali sie jak muchy w smole, gracze Loko jezdzili szybciej na łyzwach i mnostwo niedokładnej gry było. W Ekaterinburgu juz gra wygladała o niebo lepiej. Poza tym Spartak dyspobuje bardzo wyrównanymi formacjami, moze nie ma tam takich wirtuozów jak Szpipaszjow, Jaskin i Kagarlicki ale sa solidni gracze, którzy grajac zespołowo potrafia wygrac. Sa to derby wiec mozemy zobaczyc wszystko ale nikt tu nie odpuści ja stawiam, że Spartak nie przegra w regulaminowym czasie

Spartak z x kurs 1,95 STS ✅

Drugie spotkanie bardziej ryryzkowne , ale jak sie głebiej przyjrzec moze juz niekoniecznie, a mianowicie chodzi o Minsk, wspominałem, ze ekipa bardzo sie zmieniła i nie bedzie chłopcem do bicia, kolega rasijskij rasijskij pisał ze pierwsze dwie formacje to wysokiej klasy zawodnicy i jak najbardziej to trzeba przyznac, ja nawet bym powiedział ze w pozostalych tez to dobrze wyglada, bo grają tam młodzi białorusini , ktorzy sporo pograli z dobrym skutkiem za oceanem, także z ich strony tez nalezy sie spodziewac dobrych wystepow i napewno beda sie chcieli pokazac. W oststnim meczu wygrana z faworyzowana Astana ale mogla ona byc w RT, bo mam wrazenie ze Dynamo przysneło w któryms momencie. Przeciwnik mocny, Ufa dwa wyrazne zwyciestwa, kursy na dół, o jakosci nie wspominam bo jest, no moze jednak gdzies tam sa luki w obronie, a kierownictwo nie ukrywa ze chca ta formacje jeszcze wzmocnic i tu nalezy szukac słabego punktu Saławata. W Mińsku ciezki teren , Ufa trzeci mecz w delegacji, kto wie czy wzmocione Dynamo nie urwie punktu Ufie

Dynamo Mińsk z x kurs 2,01 STS⛔

W pozostałych meczach widze over 5,5 w meczu CSKA , bo Astana lubi z nimi grac i strzelac ( a moze jakas niespodzianka? a oni moga to zrobic i wygrać a zdarzało sie ,bo jesli bedzie Szaryczenkow to kto wie)
Sibir mimo, że dwa mecze przegrał to w tym trzecim wcale nie musi byc tak słodko, bez finskigo ataku jak bez jednej szczęki i jezeli Krasotkin nie pomoze to Cherepy, którzy tez sa bez zwiciestwa moga tutaj wygrac.
Mecz w Bałaszycha widze tak samo jak kolega rasijskij rasijskij

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +43
E 44,3K

emce15

Użytkownik
Ciężko mi coś wybrać dziś, dlatego trochę na łatwiznę (oby) over drużyn Ufa i CSKA oba +2,5. Kursy po 1,5. Mam nadzieję, że dziś CSKA przełamie Kazachow, bo ciężko im się z nimi gra. Ufa natomiast gra dobrze ale to trzeci mecz w delegacji, może być różnie, a i Mińsk widzę, że jest tu wymieniamy do niespodzanek, oby nie 😋

Ufa +2,5 bramki gosci
CSKA +2,5 bramki gospodarzy

Fortuna ako 2,34

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +126
spekul@nt 4,7K

spekul@nt

Użytkownik
Sibir +2,5 bramki
@ 2,16
Czerepy mają problem z bramkarzem. W ostatnich dwóch spotkaniach Podyapolsky zmieniany w trakcie spotkań. Meczu nie oglądałem ale... w pierwszym spotkaniu sezonu miał niecałe 70% skuteczności, z Ufa natomiast po 4 bramkach zjechał do boksu. Kontuzja? Czy słaba dyspozycja? Sibir z Omskiem bez bramki, ale już z Torpedo (gdzie potencjał dość zbliżony do Sevestrala) 26 strzałów zostało zamienionych na 3 bramki.

Do tego ako
Sevestral- Sibir o 3,5
CSKA- Barys o 3,5
1.84

Ehhh te ruskie hokeje

Ostatnia edycja:
E 44,3K

emce15

Użytkownik
To ja na jutro próbuje Avto - Kunlun dokładnie over 4,5 ja wiem, że kurs tylko 1,72 ale coś trzeba zagrac😋 Mam nadzieję, że wreszcie Jeka rozbuja się. Mają kim grać, a przeciwnik narazie nic nie pokazuje. Ktoś wcześniej wspominał, że Kunlun trochę zmian i trzeba czasu na zgranie, trzeba to wykorzystac.

Avto - Kunlun over 4,5
Fortuna 1,72

Edit. Rozbili ich, ten Kunlun to ma ciężko narazie

Ostatnia edycja:
mark1973 794,9K

mark1973

Znawca - Hokej
Dzis proponuje taki dwudniowy zakład na fawortytów
Avto gra z Kunlun, ktore buduje skład od zera mzna powiedziec. W Ekaterinburgu swietnie aczał Kovar i defensywa, która jest solidna, w ataku kilka opcji wiec stawiam na gospodarzy w regulamonowym. Podonbie podchodze do meczy jutro. Magnitka gra z Amurem a Jokerit z Niznekamskiem i tutaj sa przynajmniej dwie roznice klas, MMG i Jokerit solidne w tym sezonie, nie tylko jak sie patrzy na roster ( bo czesto nazwiska nie graja) ale widac to w grze i formie. Jest moc i oby nie zlekcewazyc rywali
proponuje takie trzy ekipy

Avto RT+Magnitka RT + Jokerit RT kurs 2,15 STS ✅

Pozniej jezeli czas pozwoli odniose sie do reszty spotkań

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +26
rasijskij 246,2K

rasijskij

Forum VIP
✅ #18 Avtomobilist RT & Soczi under 2,5 bramki & Torpedo NN +2,5 @2,33 3/10 Unibet Dzisiaj bardzo ciężko coś wybrać. Chociaż jest kilka zdarzeń z dobrym kursem. Dzisiaj czas na mały reset i w związku z tym taka krótka tasiemka niskich kursów. Avtomobilista nie trzeba niczym tłumaczyć. Każdy wie na co stać ekipę z Jekaterynburga i w jakiej formie jest Kunlun. W handicapy bym nie szedł, bo bramkarze Kunluna grają powyżej oczekiwań co zresztą widać po ostatnich wynikach. Z drugiej strony ofensywa kuleje. Można by zaryzykować wygraną Avto do zera, bo Kovar też się spisuje, a kurs jeszcze lepszy niż na wczorajszy mecz Omska z Amurem. W kolejnym meczu konsekwentnie idę w under Soczi. Dwa razy weszło, a jak to się przyjęło do trzech razy sztuka. W meczu z Magnitką wyglądali dobrze do drugiej bramki. Potem się posypali. Możliwe, że podobnie będzie z Traktorem. Trzeci zakład to spore handi dla Torpedo. SKA kończy serię wyjazdową. Muszą być nieco zmęczeni, a i bez tego nie grają hokeja najwyższych lotów. Myślę, że Torpedo powinno dociągnąć remis, ale dla spokoju gram tak jak wyżej. Poniżej jescze kilka typów, które według mnie mają spore szanse, ale nie polecam nikomu. Chyba, że za przysłowiową dychę dla zwiększenia emocji podczas oglądania.

✅ #19 Avtomobilist wygra do zera @4,00 1/10 Unibet Powinni ogarnąć mecz w regulaminowym czasie, a ofensywa Kunlun nie jest na wysokim poziomie.

❌ #20 Torpedo NN bez remisu @3,05 1/10 Unibet Dla NN to ostatni domowy mecz w serii i powinni przycisnąć kończące delegację SKA, które jeszcze nie w pełni weszło w sezon.

✅ #21 Torpedo pierwsi w przewadze @2,00 2/10 Fortuna (Dobrze wyszło, bo chodziło o to kto pierwszy będzie grał w przewadze, a nie w niej strzeli. Niezłe niedopatrzenie...).Fajny zakład i dobry kurs, bo Torpedo dobrze spisują się w tym aspekcie gry. Jeśli tylko sami się upilnują i nie złapią pierwsi kilku kar to z pewnością zdołają strzelić gola w PP.

Najbardziej zagadkowy jest dla mnie mecz na Łotwie. Myślę, że Podolsk to ogarnie, ale z drugiej strony jeśli zdarzy im się taka wpadka jak ostatnio w Niżnekamsku i nie zdołają odrobić? Śmierdzi mi tu remisem.

30,09 j

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +115
sunxl 2,1M

sunxl

Typer
Witajcie po dłuższej przerwie. Mam techniczne pytanie czy lodowisko w Jekaterynburgu jest najszersze w KHL? Gdzieś jeszcze są inne tafle niż u większości zespołów?

rasijskij 246,2K

rasijskij

Forum VIP
Witajcie po dłuższej przerwie. Mam techniczne pytanie czy lodowisko w Jekaterynburgu jest najszersze w KHL? Gdzieś jeszcze są inne tafle niż u większości zespołów?
W KHL są trzy rozmiary lodowisk, ale liga zmierza do ograniczenia wszystkich do rozmiar kanadyjskiego. Więc tak:

Europejski (30x60): Ufa, Kunlun, Traktor, Torpedo, Dynamo Ryga, Lokomotiv, Jokerit

Fińskie (28x60): Avangard, Avtomobilist, Kazań, Metallurg, Neftekhimik, Sibir, Podolsk, Severstal, CSKA, Spartak i Dynamo Mińsk

Kanadyjskie (26x60): Amur, Barys, SKA, Dynamo Moskwa i Soczi.

Sprawdzę zaraz czy aktualne info, bo powyższe jest z 2019 roku.

mark1973 794,9K

mark1973

Znawca - Hokej
W KHL są trzy rozmiary lodowisk, ale liga zmierza do ograniczenia wszystkich do rozmiar kanadyjskiego. Więc tak:

Europejski (30x60): Ufa, Kunlun, Traktor, Torpedo, Dynamo Ryga, Lokomotiv, Jokerit

Fińskie (28x60): Avangard, Avtomobilist, Kazań, Metallurg, Neftekhimik, Sibir, Podolsk, Severstal, CSKA, Spartak i Dynamo Mińsk

Kanadyjskie (26x60): Amur, Barys, SKA, Dynamo Moskwa i Soczi.

Sprawdzę zaraz czy aktualne info, bo powyższe jest z 2019 roku.
Na ten rok z wymiarem 60x30 zostala tylko Ryga i Kunlun ale tam nie graja( w Chinach zeby było jasne, pozostali w rozmiarami 60x30 mieli od tego roku zmienic na 60x28

mark1973 794,9K

mark1973

Znawca - Hokej
Odnosnie meczu Traktora i Sochi przyszedł mi do głowy taki typ.

Obie strzela 2+ kurs 2,08 fortuna

Traktorzysci ofensywnie nastawieni bija ile wlezie , Sochi z MMG tez niepozostwawło dłuzne ale nic nie wpadło z wielu wzgledów tutaj sadze ze bedzie proscie bo defensywa traktora nie tak szczelna a i umiejetnosci bramkarzy chyba skromniejsze, mimo ze nie lubie bramek grac widze sznase w tym typie

Ostatnio zmieniony przez rasijskij:
Otrzymane punkty reputacji: +93
M 15K

mijon

Użytkownik
Witam po przerwie jako że głównie gram tylko kanadyjki to na dzisiaj moje dwie propozycje.

1. Austin Brady +0.5 pkt ( Niżny Nowograd) 2.3 k

Były zawodnik czeskiego Kladno gdzie był liderem swojego zespołu jeśli chodzi o punktacje kanadyjską (18 br/25 as) typ troche ryzykowny bo graja ze SKA ale patrząc na ostatnie mecze SKA lubią tracić bramki tym bardziej że kilku czołowych zawodników odeszło i już nie są tak groźni jak kilka lat temu, myśle że zobaczymy kilka bramek w wykonaniu obu drużyn, Austin bardzo dobrze rozpoczął sezon bramka i asysta w wygranym meczu z Novosybirskiem kurs warty zagrania.

2.Genoway Chay +0.5 pkt ( Jekaterinburg) 2.15 k

Tutaj postanowiłem zagrać na doświadczonego obrońce kanadyjczyka Chaya grającego w zeszłym sezonie w Niżnym na dobrym poziomie /7 br /25 as/ również po zachęcającym kursie, rywal teoretycznie nie jest zbyt wymagający bo grają z przeciętnym Kunlun więc licze tutaj na minimum 3,4 bramki gospodarzy i asyste Chaya.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +207
mark1973 794,9K

mark1973

Znawca - Hokej
Myślę jak ugryźć spotkanie w Rydze. Ekipa z Łotwy mocno przewietrzyła skład. Przyszli zawodnicy dobrej jakości i trener z nazwiskiem. W Pierwszym meczu z Jokeritem trudno było liczyć na punkty bo przeciwnik z innej półki ale jyz mecz z Astana pokazał że wszystko idzie w dobrym kierunku i po słabszej 1 tercji dwie kolejne już dobre. Rywal spod Moskwy rozegrał bardzo dużo sparingów, nie wiem czy nie najwięcej, świetny występ w Pucharze Moskwy, dobra gra z Kazaniem choć wynik mylący bo aż tak super nie było, w pojedynku gdy można było iść na wymianę ciosów Vitjaz poległ z Wilkami. Dziś trzeci mecz w delegacji, jedenasty w tym sezonie, powrót z dalekiego Nuznekamska a Ryga głodna punktów. Wg mnie gospodarze mogą się pokusić o wygrana bo skład i kadra trenerska mocniejszą niż sezon temu. Czas na punkty dla Rygi

Ryga ml kurs 2,46 fortuna ✅

Ostatnio zmieniony przez rasijskij:
Otrzymane punkty reputacji: +127
mark1973 794,9K

mark1973

Znawca - Hokej
Na jutro gram ekipe której kibicuje. Loko to nie tylko bardzo dobrzy obcokrajowcy , bo jak spojrzec kto jest w rosterze to solidni zawodnicy którzy z niejednego pieca chleb jedli ale Loko to przede wszystkim zdolna ograna juz młodzież, która w kazdej formacji sobie radzi. W dwoch meczach komplet punktów i taki był plan , w ostatnim meczu mimo niskiego wyniku pełna dominacja ale to teraz bedzie mozna sie sprawdzic na tle Dynamo Moskwa . Rywal z Moskwy groźny ale jak do tej pory spisuje sie ponizej oczekiwań, formacja Szipaszjowa nie gra jeszcze tego co powinna , nadal brak Pulkinena i Lindberga. Spodziewam sie zacietego pojedynku ale wg mnie zwyciesko wyjdzie z niego ekipa z Jarosławia, która na ten moment prezentuje sie lepiej

Lokomotiv RT kurs 2,54 STS💚💚
Lokomotiv minus 1,5 kurs 4 STS⛔

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +71
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom