coolmen7 od początku masz z sobą jakiś problem. Na priv wszystko sobie wyjaśniłem z
kacper091097 i zachował się, jak cywilizowana osoba i zaakceptował to co nastąpiło, a z Tobą się po prostu nie da. Piszesz do mnie skargi na innych użytkowników, głównie z Twojej grupy. Wytłumaczyłem Ci to już raz na priv i wytłumaczę ponownie, bo widzę, że do Ciebie nic nie dociera i za jeden punkcik zabrany rywalowi z grupy oddałbyś życie.
Punkt z regulaminu mówi "
22. Nie ma możliwości zmiany typu. Po wysłaniu typów są one ostateczne. Przed wysłaniem posta prosimy o
sprawdzenie czy wszystko jest jak należy". Czyli krótko mówiąc, przeczytaj trzy razy zanim wyślesz, bo nie ma możliwości zmiany typów. Oczywiście, jak ktoś nie wpisze kolejki, czy przegapi kurs to nie robimy z tego problemów i po prostu to zmieniamy, bo nie ma to wpływu na rozgrywkę.
Co do Twojego wpisu. Pomijam sprawę, że typy są praktycznie w całości powielone po koledze
kacper091097. Zmieniłeś chyba tylko dla oka jeden na Thomsena. Jeśli byłbym złośliwy to mogłem tu śmiało zastosować punkt regulaminu mówiący o zakazie kopiowania typów, bo nie wierzę, że jakimś cudem wpisałeś identycznie błędną linię.
Jeśli dobrze pamiętam to zminusowałem to już przed meczem, żeby nie było wątpliwości. Tu była inna linia i to o dwa punkty, więc według mnie duże nadużycie, a regulamin mówi jasno: "
PO WYSŁANIU TYPÓW SĄ ONE OSTATECZNE".
Tyle słów wyjaśniających tamto zdarzenie, po którym w bardzo niekulturalny sposób odniosłeś się w kierunku mojej osoby. Oczywiście nie dostałeś za to nawet forumowego ostrzeżenia, bo osobiście bardzo nie lubię ich dawać. Nadal tego nie doceniłeś i widzę cały czas próbujesz zaburzyć wieloletnią kulturę i tradycję
Speedway Typera. To nic. Wyjaśnię po raz kolejny, tak żeby też i wszyscy zdali sobie sprawę o co Tobie chodzi.
Podajesz przykład typu Drabik - Czugunov, taki typ podali zarówno
successful, jak i
S
sztabson_93 (tego akurat nie wynalazłeś, bo przecież on nie jest z Twojej grupy to Ci nie zależy). Przypomnę wynik typu był bodajże 13-7 dla Maksyma. Piszę z pamięci, więc mogłem się trochę pomylić. Jakby nie było handicap w tym typie nic nie zmieniał. Jeśli wynik punktowy byłby 8-7 dla Maksa to przykładowy
S
sztabson_93 miałby minus, bo wiedziałem, że w ofercie był handicap. Teraz wyjaśniam Twoje pretensje, dlaczego takich typów nie minusuję. Już Ci to wyjaśniałem, ale napiszę to ponownie.
W ofercie
forbet jest wiele pojedynków handicapowych typu "Sayfutdinov - Vaculik (+1.5)". Zazwyczaj jest to mniej więcej połowa ze wszystkich H2H. Jeśli przejrzałbyś wszystkie grupy post po poście to znalazłbyś tam masę różniących się od siebie postów. Przykładowo pierwsza kolejka i typ "Karczmarz (+1.5) - Kubera 1". Jedni podają tak, jak napisałem, a inni "Karczmarz - Kubera 1". Analogiczna sytuacja do opisanej przez Ciebie. kolejny przykład kolejka druga i typ "Kubera - Czugunov", czy "Jensen - Protas". Część podaje gołe H2H, a część dodaje -0.5. A to wiele zmienia, bo w naszej zabawie to 0.5 dużo zmienia, bo przy zwrocie jest minus. Takich przykładów jest cała masa w każdej kolejce. Rozliczając typy trafiam na takie przykłady praktycznie w każdym meczu. Dlatego staram się być na bieżąco z ofertą i w miarę możliwości każdy dodany typ od razu weryfikuję, żeby nikt mnie nie zrobił w "konia", bo w końcu zdarzy się typ na styku, który będę musiał zminusować, bo pomimo iż teoretycznie typ wszedł, bo zapis jest "Janowski - Woffinden 1" to ja wiem, że w ofercie było "Janowski (-1.5) - Woffinden". Na szczęście póki co taka sytuacja nie miała miejsca, bo pewnie jakbym to rozliczył na minus to byłyby pretensje, że oferta była inna. Muszę jednak być na to przygotowany, bo nikt nie robi screenów oferty, jak oddaje typy (choć tu mogę się mylić, bo ostatnio ktoś mi chyba takiego przysłał na priv).
Podsumowując. Z dwojga złego wolę sobie pilnować oferty i mieć podpowiedź w innych typach niż minusować w kolejce po kilka typów przez handicap, który i tak by nic nie zmienił, bo wtedy dopiero w tym temacie byłoby zatrzęsienie i milion pytań dlaczego tak, a nie inaczej. A tak muszę się po raz kolejny tłumaczyć tylko Tobie.
Uwierz, przy rozliczaniu staram się nikogo nie krzywdzić, muszę się trzymać regulaminu, ale jednocześnie brać na niego poprawkę, bo sytuacje są różne (nie będę minusował typu za brak wpisanej kolejki, czy brak kursu, jeśli oczywiście jest minimalny). Jeśli ktoś by się uparł i szukał odbierania punktów u rywali to zaraz mi napisze "ten typ nie jest podany według wzoru", albo "w regulaminie jest napisane, żeby typy podawać maksymalnie w dwóch postach".
Zaznaczam jednak, aby pilnować tych handicapów i w swoich typach je podawać, bo gdy w końcu zdarzy się sytuacja stykowa to będą one minusowane.
Ja nie mam sobie nic do zarzucenia, nikogo nie promuję, wkładam w ten
konkurs dużo pracy, bo jakbyś sobie policzył to na weekend muszę rozliczyć ponad 400 typów (jeśli chcesz pomóc napisz na priv) i naprawdę zależy mi, aby ten
konkurs był prawdziwą weryfikacją umiejętności.
Kolejna sprawa, razem z
Gucci Mane zdecydowaliśmy, że w tym roku można podawać typy H2H z handicapem, aby każdy miał większy wybór w typowaniu i aby jak najlepiej zweryfikować wiedzę bawiących się razem z nami, dodatkowo już od pierwszej fazy oddajemy po 3 typy, nie jak było wcześniej po 2. Dla nas to potrzebne nie było, mogliśmy zostawić po staremu, my byśmy mieli mniej pracy, to Wy byście się głowili, jakie typy oddać, żeby nie powielać tego samego zawodnika.
Moim subiektywnym zdaniem sytuacja wygląda tak. Pogodziłeś się z tym, że masz minus za pierwszą kolejkę, a teraz, kiedy
successful depcze Ci po piętach i Twój awans do drugiej rundy stanął pod znakiem zapytania to odkopujesz brudy z pierwszej kolejki i liczysz, że Twój rywal dostanie minusa. Ale to jest tylko i wyłącznie moje zdanie. Jeśli masz jeszcze jakieś pytania to śmiało pisz, odpowiem, ale już jednym zdaniem, bo powyższe wyjaśnienie mam nadzieję powinno Ci wystarczyć.