Wracamy zatem do tematu i dzisiejszego spotkania Rybnika z Częstochową.
Wpadło mi w oko coś takiego:
Kto lepszy (w h2h w
ewinner liczą się wszystkie starty.):
Milik v Miśkowiak - Miśkowiak +1.5 @2 ewinner
Junior gości w dobrej formie, często wygrywa biegi juniorskie no i prezentuje świetną średnią wyjazdową na poziomie 2 pkt na bieg w tym sezonie. Milik nadal bez formy, naciąłem się na niego wczoraj, gdy myślałem, że jeździ już nieco lepiej i przegrał batalię w parze z Ljungiem. Milik na swoim torze przywozi średnio 1.4 punktu w tym sezonie. Dzisiejsze biegi trudne, najłatwiejszy chyba będzie dla niego bieg nr 6 z Holtą, Doyle'm i Tudzieżem, jednak tu też będzie ciężko o 3 pkt.
Swój typ opieram głównie na tym że widzę Miśkowiaka jako faworyta biegu juniorskiego i ew. uda się przywieźć jeszcze jedną bądź dwie jedynki w pozostałych dwóch biegach. Jeśli chodzi o Milika to po cichu liczę na zastąpienie go przez rezerwę taktyczną, ale nawet bez tego, w swoich 5ciu biegach widzę go na poziomie 4-5 punktów. Dodając do tego handicap +1.5 dla Miśkowiaka uważam, że młodzieżowiec z Częstochowy zapisze dziś na swoim koncie większą liczbę punktów.
I drugi wydaje mi się ciekawy typ na to spotkanie pochodzi z
forbet-a:
Która para lepsza:
Lambert i Woryna v Madsen i Przedpełski - 2 @2.15
Typ tak trochę "na oko" z nadzieją na słabego Worynę, ale też podpieram się statystykami:
W Rybniku Woryna robi średnio (indywidualnie) 1.333 pkt/bieg, Lambo 2.083, razem daje nam to 3.416,
Częstochowianie na wyjazdach natomiast prezentują się tak: Madsen 2.8, Przedpełski 1.8 co łącznie daje aż 4.6
Spora różnica i dobry kurs zachęciły mnie do zagrania tego wydarzenia. Poproszę też ewinnera o dodanie takiego zakładu, obserwujcie, może się pojawi.