5 (163) Kurs AKO: 2.84 / Buk: LVBET / Stawka: 3j (150zł)
- Liga Mistrzów, Kwalifikacje: Ludogorets - H. Beer Sheva 02.08.2017. godz. 20:30 - WYNIK 3:1
Typ: over 2 azjan / Kurs: 1.46 Buk: LVBET
Bardzo niekorzystny wynik w Izraelu uzyskał mistrz Bułgarii przegrywając 2:0, stawi ich to w bardzo trudne sytuacji, ale plus tego wyniku jest taki że ten mecz powinien być mocno ofensywny. Gospodarze na pewno nie stoją na stracone pozycji bo u siebie ta ekipa gra zdecydowanie lepiej, wiadomo co oznacza ten wynik muszą mocno siąść na rywalu od samego początku i stać ich na to na pewno. W tej ekipie od kilku sezonów nic się nie zmienia dalej skład oparty na bardzo ciekawych Brazylijczykach, którzy są kluczowym graczami w każdej formacji, tak więc wiedzą jak atakować pozycyjnie i kombinacyjnie, mają tą fantazję w ataku szczególnie tutaj przed własną publicznością. Doświadczenie też trzeba przyznać ogromne w poprzednim roku faza grupowa Ligi Mistrzów i trzecie miejsce. Bardzo odważnie podeszli do starć z Arsenalem gdzie u siebie przegrali tylko 2:3, z Paryżem przegrali 1:3 ale zremisowali na wyjeździe 2:2. Widać że strzelać, atakować, grać odważnie potrafią na tle takich marek a dziś tego potrzebują. Na pewno mocne problemy są w defensywie co już widzieliśmy w pierwszej rundzie z Zaligirisem z którym przegrali 2:1 ale u siebie jak zwykle wszystko odrobili mimo ze też jako pierwsi stracili bramkę. To nie jest dobra informacja bo wiadomo że się otworzą a Beer Sheva nie przyjedzie tutaj bronić coś czuje, też mają spore doświadczenie w Europejskich bojach, w poprzednim roku wyjście z grupy Ligi Europejskiej potrafiąc dwa razy skompromitować Inter 0:2, 3:2. Mają naprawdę solidny pomysł na grę w ofensywie a już na pewno kontra to coś dobrze funkcjonującego, szczególnie ta dwójka Nigeryjczyków będzie dziś szalała. Doskonale zdają sobie sprawę że bramka będzie teoretycznie oznaczać koniec rywalizacji z ich strony, będą do tego dążyć odważnymi atakami z kontry, wcale mnie nie zdziwi też wymiana ciosów z ich strony przy wyniku z pierwszego spotkania. Co do jeszcze gospodarzy to jak stracą to się nie podadzą rusza jeszcze mocnie do ataków i sytuacje będą przez 90 minut.
- Liga Mistrzów, Kwalifikacje: Ajax - Nicea 02.08.2017. godz. 20:45 - WYNIK 2:2
Typ: over 2 azjan / Kurs: 1.39 Buk: LVBET
Już w pierwszym spotkaniu spodziewałem się bramek, brakło tej jednej której liczę że dziś nie zabraknie, dodatkowo wynik 1:1 jest też mocnym argumentem. Goście duża niespodzianka poprzedniego sezonu długo utrzymywali się walce o mistrza, jednak seria remisów w pewnym momencie sezonu sprawiła że odpali z tej rywalizacji ale i tak zajęli pewne trzecie miejsce z zaledwie czteroma porażkami w sezonie. Jest ekipa która gra dużą piłkę, bardzo fajnie wyglądają w ofensywie, potrafiąca dominować nad rywalem szczególnie u siebie są w tych aspektach świetni, nie radziło sobie z nimi PSG 3:1, Monaco 4:0, Marsylia 3:2 – to mówi bardzo wiele o tej ekipie w ataku. Moim zdaniem spaprali ten pierwszy mecz nie zagrali swojej piłki bo tej strzelonej bramce za mocno skupili się na wyniku a to nie ich gra i skończyło się tak że muszą gonić. Na pewno mają odpowiednią jakość w ataku a i wnioski też wyciągnęli zresztą trener Favre to też gość który stawia na ofensywną piłkę i było to widać w końcówce sezonu gdzie sporo strzelali i sporo też tracili. Wynik sprawia że będą musieli tutaj strzelać bo nie wierzę w tą defensywę odeszło dwóch podstawowych graczy Baysse oraz Ricardo Pereira, brakuje im też doświadczania w tych rozgrywkach to właśnie było widać, to co zrobili przy bramce to mocny błąd całej linii defensywnej która za mocno się cofała i bramkarz zrobi to co zrobił. Czuje że trochę z nich ta presja debiutanta zeszła i mocno będą dziś atakować nawet kosztem strata, mam przeczucie że pójdą w otwartą grę.
Ajax zrobił niesamowitą robotę awansują do finału Ligi Europejskiej, ale mim takiego wyniku zostali z niczym w poprzednim sezonie czyli jak dla nich sezon katastrofa. Nie ma już trener Brosza jego następcą został Keizer opiekun młodzieżówki Ajaxu, tak więc dla mnie to już jest minus patrząc na poprzedni sezon, temu trenerowi zabraknie doświadczenie w takich rozgrywkach. Zresztą Ajax mimo dotarcia do finału mnie nie przekonuje, jedynie atak mają fajny z duetem Dolberg – Huntelaar. Zresztą dla tej młodzieży ostatnie przygody z Ligą Mistrzów to ogromne męczarnie w defensywie a momentami katastrofa co grali a jak wspomniałem ten trener jakościowo tej formacji nie podniesie. Rok temu Rostov 1:1 u siebie i blamaż na wyjeździe 4:1, Rapid 2:2, 2:3. Mają tym razem ten wynik ale jeszcze raz wspomnę to Nicea zagrała źle niż Ajax bardzo dobrze dla mnie. Ten wynik 1:1 dla obu ekip jest taki ryzykowny Ajax nie może tego bronić bo już nie raz to robili i tracili głupie bramki, Nicea tak czy siak musi strzelić i zaatakuje bo jak straci to i tak ta bramka musi być. Dla mnie są to dwie ekipy które wcale dużej solidności na tyłach nie mają, oby tylko byli skuteczni w tym co sobie dziś stworzą a myślę że będzie tego sporo.
- Liga Mistrzów, Kwalifikacje: Rijeka - Salzburg 02.08.2017. godz. 20:45 - WYNIK 0:0
Typ: over 2 azjan / Kurs: 1.59 Buk: LVBET
(TO BYŁ MECZ NA DWIE BRAMKI, DWA RAZY PIŁKA SALZBURGOWI WPADAŁA ZA PIERWSZYM SPALONY BYŁ, ZA DRUGIM W 55 MINUCIE DLA MNIE NIE BYŁO I TO BY OTWORZYŁO TEN MECZ BO SZŁY KONTRY Z JEDEN I DRUGIEJ STRONY PRZEZ 90 MINUT )
Już w pierwszym spotkaniu spodziewałem się bramek, brakło tej jednej której liczę że dziś nie zabraknie. Wynik 1:1 wiadomo jest dobrą informacją w tym typie, bo Salzburg musi odrabiać. Dla mnie Austriacka liga poszła mocno w dół i to odbija się na poziomie Salzburga który mnie nigdy nie przekonywał, ta ich gra w Europie to strasznie nierówna, mocno szarpana z wieloma błędami w defensywie. Jest nowym trener opiekun U19 tego zespołu a więc one nie wniesie za dużego doświadczenia moim zdaniem w grach na tyłach a wspomniałem że Salzburg musi odrabiać. Oczywiście kombinacyjnie, szybko potrafią pograć w ataku, bo ta akcja bramkowa była kapitalna, potrafią naciskać wieloma graczami w ataku tak wiec na bramki tutaj ich jak najbardziej strać, ale wówczas ta defensywa jest rozbita i to mocno, wystarczy popatrzeć na bramkę jaką u siebie stracili, brak krycia w bocznym sektorze, centra gdzie jest jeden gracz gości i dwóch defensorów którzy stoją jak pionki. Nie była to szybka kontra rywali, tylko mądrze rozegrana wykorzystująca wszystkie luki w formacji obronnej a tych przy odrabianiu strat będzie się robiło z każdą minuta coraz więcej.
Dziś mierzą się z rewelacją w Chorwacji, ale te inwestowane bardzo mądrze pieniądze zdały efekt. Mimo że to debiut w tych rozgrywkach to ta ekipa prezentuje na boisko bardzo dojrzałą piłkę. Nic tam nie jest robione na boisku z przypadku, potrafią świetnie grać piłkę, dla mnie trochę w tym meczu w Austrii zagrali zbyt asekurancką chyba za mocno przestraszyli się rywala, bo ze swoją grą mogli strzelić więcej. Dziś wracają do siebie gdzie będą momentami dominować, bo to ich styl tutaj nie przegrali meczu w lidze a Chorwackie rozgrywki dla mnie zdecydowanie lepsza od Austriackiej, potrafili nawet zdemolować Dynamo 5:2. W swoje grze są bardzo dobrze poukładani w każdej formacji, nie oznacza to że tutaj bronią wręcz przeciwnie ta dobra gra w defensywie wyniki z intensywności w ataku i dominacji. Wydaje mi się że ten wyniki 1:1 na żadnej ekipie nie wymusi mocnego patrzenia na tyły, Salzburg nawet jak straci to i tak musi tą bramkę strzelić a Rijeka nie będzie chciała takiego wariantu czyli gry na styk bo to w końcówce może się zemścić, powinni zagrać swoje zawody a i skuteczność w porównaniu do pierwszego meczu powinna być lepsza. Zresztą Salzburg w poprzednim roku odpadł z Dynamo Zagrzeb po dogrywce w obu meczach 1:1 nie będą chciały takiego scenariusza obie ekipy, to zbyt duża loteria.