36 (194) Kurs AKO: 2.54 / Buk: LVBET / Stawka: 4j (200zł)
- Anglia, Championship: Reading - Aston Villa 15.08.2017. godz. 21:00 - WYNIK 2:1
Typ: over 2 azjan / Kurs: 1.76 / Buk: LVBET
Dwie ekipy które w tamtym sezonie mocno rozczarowały swoich fanów to na pewno Reading oraz Aston Villa czyli jedna z par trzeciej kolejki. Gospodarze przepadli w play-offach po karnych ale moim zdaniem z własnej winny, bo za bardzo zmienili swój sposób gry w tej fazie, zagrali przynajmniej dla mnie nie swoją piłkę, za dużo było w tym taktyki i myśli by nie stracić bramki a to odpowiadało Huddersfield. Całkiem inny obraz oglądaliśmy w rundzie zasadniczej gdzie Stam stawiał na bardzo otwartą piłkę w której nie przejmowali się zbytnio defensywą, zresztą ten wynik 64 bramek straconych mówi sam za siebie. Raczej spodziewam się tego samego styli bo kadrowo tutaj jakiejś rewolucji a patrząc na transfery to też raczej szukano graczy dających bramki. Co prawda nie zaczęli tego sezonu dobrze bo po dwóch kolejkach jeden punkt ale ciężkie to były mecze najpierw porażka na wyjeździe z QPR 2:0, następnie powrót do siebie i remis z wielkim faworytem do awansu Fulham 1:1, powinni ten mecz jednak wygrać niemal przez 90 minut grali w przewadze i prowadzili, jednak widać ze defensywa mocnym punktem nie jest i dali sobie strzelić bramkę w końcówce, zresztą z QPR też mnóstwo niepewności na tyłach. Co do ofensywy to tutaj musi wrócić skuteczność bo u siebie z każdym rywalem w poprzednim roku byli ekipą potrafiąco sobie stwarzać sporo sytuacji no i trzeba też przyznać przegrali tylko dwa mecze. Aston Villa zeszłoroczny spadkowicz chciał szybko wrócić ale wiemy że to bardzo ciężkie zadanie na pewno są w gronie tych ekip które będą walczyć ale jest ich bardzo dużo. Na pewno mocno muszą poprawić się na wyjazdach szukać odważniejszej, ofensywniejszej gry bo naprawdę strzelając 14 bramek to nie ma szansa na walkę o cokolwiek. Może to podejście się zmieni chociaż mecz z Cardiff pokazał że w takie grze jest ryzyko w defensywie dostali mocne 3:0. Kadrowo rewolucji nie było na pewno najgłośniejszymi transferem jest przyjście Terrego i sam nie wiem czy to bardzo duże wzmocnienie defensywy, nie ma co ukrywać to świetny defensor ale ma swoje lata, nie ta szybkość a gramy w tej lidze bardzo dużo, dodatkowo przed rokiem to prawie nie przebywał na boisku. Zresztą za nimi trzy mecze w tym sezonie (jeden pucharowy) i czystego konta nie ma. Co do ofensywy to na pewno nowe możliwości da przyjście Ahmeda
El Mohamady oraz Whelana czyli graczy którzy rok temu grali na boiskach
Premier League i to byli podstawowi gracze oni dorzucą ogromne doświadczenie i asysty. Brakuje mi tutaj zastępstwa ataku dla Kodjia który dziś raczej nie wystąpi, wierzę jakoś jednak w tego młodego gracza Tottenhamu Onomah, który ma na pewno talent a wiemy też że w ekipie Kogutów szkółka ostatnio wyśmienita. Wiadomo co jest celem obu ekip awans, dobrze nie zaczęli, będą chcieli to wygrać, skłaniam się po prostu ku bramkom tak jak w obu spotkania przed rokiem.
- Anglia, Championship: Hull - Wolves 15.08.2017. godz. 20:45 - WYNIK 2:3
Typ: over 2 azjan / Kurs: 1.64 / Buk: LVBET
Zaplecze
Premier League jak zwykle mocno zapracowane, w jednym z najciekawszych starć trzeciej kolejki będzie pojedynek na KCOM Stadium w Hull gdzie spadkowicz będzie podejmował Wolverhampton. Obie ekipy mierzą wysoko w tym sezonie. Tygrysy przystępują do walki o powrót do elity z nowym trenerem którym został Rosjanin Slutsky, słynący z twardej ręki. Na pewno kadrowo się nie wzmocnili, stracili bardzo ważnych defensorów Robertsona, Maguirea, Ranocchia oraz Daviesa, nie ma też bramkarza Jakupovic. Zobaczymy czy odejście tych graczy będzie miało negatywny wpływ na ich postawę w tej formacji która w
Premier League wyglądała katastrofalnie stracić 80 bramek to wielki wyczyn!!!. Wydaje mi się że Hull będzie zespołem mocno naciskający szczególnie u siebie na atak pokazali to w starciu z Burton gdzie stworzyli sobie masę sytuacji i wygrywając to spotkanie 4:1, w bardzo dobrej formie są Grosicki oraz Hernandez strzelcy bramek z tamtego spotkania. W pierwszym meczu zremisowali natomiast na trudnym terenie z Aston Villa i w tym starciu dobrze wyglądali w ataku. Doskonale zdają sobie sprawę by myśleć o awansie trzeba u siebie takie spotkania wygrywać. Patrząc na przygotowania do sezonu oraz te dwie pierwsze kolejki ekipa jest w ataku w formie co dziś potwierdzą, ciekawe jak będą wyglądać na tle „Wilków” którzy również mierzą wysoko i mają naprawdę bardzo dobrze technicznie wyszkolony atak. Goście też przystępują do tego sezonu z nowym trenerem Espírito Santo, który opuścił Porto. To będzie jak wspomniałem na pewno kandydat do walki o awans potwierdzili to wygrywając dwa pierwsze mecze w tym inauguracje ze spadkowiczem Middlesbrough, im bliżej sezonu tym towarzysko też dobrze było ograli min. Leicester. Portugalczyk zabrał do klubu swoich rodaków z Porto bardzo obiecujących graczy ze świetną techniką do Ivan Cavaleiro dołączyli Ruben Neves oraz Diogo Jota którzy oczywiście w tych dwóch spotkaniach zagrali, dla mnie to są naprawdę bardzo mocne wzmocnienia w ataku, będą potrafili grać szybką techniczną piłkę. Zobaczymy jak będą funkcjonować w defensywie bo te dwa pierwsze mecze na pewno tak mocno ich nie naraziły w defensywie bo to był rywale grający bardzo taktycznie bez tej szybkości w ataku którą Hull dziś będzie prezentował. Kursy na bramki bardzo dobre, nie wydaje mi się by tutaj zabrakło sytuacji, obie ekipy potrafią tworzyć sytuację, mają snajperów no i walczą o awans.