XV.
1. Wickmayer - Konjuh 1 (1,7)
Wickmayer wygrała ze Stosur, która ma niezły serwis, z bardzo przyzwoitymi statystykami wyszła zwycięsko w 2 setach jako dog.
Konjuh ma przed sobą przyszłość, zwyciężczyni juniorskich szlemów. Poprzedni mecz z dużo wyżej nototwaną, ale sporo błędów, niedociągnięć(choć ostatni set 6:0). Nie dziś. Kurs jak na 50/50, moim zdaniem value.
2. Makarova (-5,5g) - Doi 2 (1,65)
7:5, 6:4
Doi w dobrej formie. Japoneczki na trawie się pokazują przyzwoicie. Makarova często fałszuje, nie ma teraz wyśmienitej formy. Kurs 1,2, czyli tyle co na Radwańską dzisiaj(nie zdążyłem). Żart, Doi ma szanse tu nie tylko na seta imo.
Doi miała moment w pierwszym secie na pierwsze przełamanie i zepsuła przy 0:40. Odrobienie tej straty przypomniało Makarovej, że potrafi grać choć moim zdanie ma spore problemy z psychą. Nie przekłada się to na grę zawsze, ale Doi musiała odrabiać ze stanu 2:4 i BP i udało się jej. Dobry występ Japoneczki, która ma spoko serwis jak na drobną figurę.
3. Honduras -
Szwajcaria ov 1,5 (1,2)
Mam złe przeczucie co do btsu, a obie drużyny mają znacznie lepszy przód niż tył. Stawka też jest, jeśli korespondencyjnie Ekwador zostanie pozbawiony szans przez Francję i Benzemę.
4. Nestor/Zimonjic - Lorenzi/Seppi 1 (1,14)
Starzy wyjadacze i finaliści/zwycięzcy szlemów vs. ziemniaki z których jeden jest tylko deblistą w miarę często, nie grali ze sobą zbyt często etc.
AKO: 3,84
Stawka: 14
EW: 47,31
Fortuna
Zrezygnowałem z(po części bo musiałem wyjść i nie zdążyłem):
1. Radwańska (już się skończył btw, poważnie dobra forma Agi)
2. Cibulkova D.-Van Uytvanck kurs śmieszny, a młoda Van. U. ma silny serwis. Budowa ciała ewidentnie nie na trawę, ale mimo wsio zrezygnowałem.
3. Vesnina E.-Zahlavova Str.B. (0-3.5) 1,6 Ewidentny błąd buków[sie już skończyło i w ogóle 0:2
]
4.
Szwajcaria win i bts (3,1) dalej uważam że dobry typ, gł. przez kurs/prawdopodobieństwo, po prostu nie jestem już pewien czy wygrają Szwajcary jak parę godzin temu.