Pozwole sobie przeniesc dyskusje do nowego watku.
Dlaczego? Uwazam, ze bedzie dosc interesujaca.
Na poczatek pare cytatów.
Dlaczego? Uwazam, ze bedzie dosc interesujaca.
Na poczatek pare cytatów.
odpowiedz tosterkmdla mnie to co mówi Podolski to jakies nie porozumienie.
skoro ma takie serce polskie, to po jakiego zakładał niemiecka koszulke.
moja odpowiedzbo jak byl mlodym leszczem i nie gral jeszcze tak zaje8iscie to zlotousty Listek ze swoja banda "znaffcow" z pzpn wypieli sie na niego, trzeba bylo dac mu szybko zagrac mecz i sp[alic go dla niemeickiej kadry, a tak to mamy najlepszego w meczu Polaka - Lukasa Podolskiego, a mogl byc Łukaszem Podoslkim, wystarczylo chciec
poparcie kolegibył słaby to go nie powołali, nie widze w tym nic złego. W Polsce maja grac dobrzy piłkarze oraz Ci co czują się Polakami. Co to przedszkole jest ? Kto pierwszy ten lepszy, a potem wysmiewanie "hahaha my zdazylismy" Przypominam to jest gra w reprezentacji KRAJU, a nie okienko transferowe.
skoro ktos czuje sie tak bardzo Polakiem jak mówi to po cholere zakłada koszulke niemiecka ? tylko dlatego ze selekcjoner Polski badz działacze uwazaja ze był na dany czas za słaby ? Dla mnie to co dzisiaj widzialem to jedno wielkie gowno, albo aktorstwo (strzelony gol dla KRAJU DLA KTOREGO GRAM! i brak radosci ?)
tosterkmO widzę, że nie jedyny mam taką a nie inną opinię
no niby masz racje, ale sprawa nie jest taka prosta
on wyjechal do niemeic jak byl maly, tam sie uczyl grac w pilke, chodzil do szkoly, mowi po niemeicku, tam mieszka od dziecinstwa i naprawde oczernianie go dlatego ze gra dla niemeic jest nei fair, chcial grac dla polski, ale polska go nie chciala, chciala go za to jego druga ojczyzna i dla niej gra, troche przesadza z gadaniem ze czuje sie polakiem, ale nadal uwazam ze nasi zawalili, trzeba bylo mu dac zagrac 5 minut w sparingu z jakimis leszczami z albanii czy gruzji i bylby spalony, jakby byl slaby to nikt go powolywac nie musi, ale juz na 100% nie zgralby dla niemcow... jednym slowem - nasi zawalili
podolski ma rodzicow polakow, tu sie urodzil i... koniec jego polskosci, niemcy daly prace jego rodzinie, niemcy go wycowaly, niemcy go nauczyly grac w pilke, niemcy pozwalaja mu zarobic na zycie, na bardzo godne zycie, on wiele temu krajowi zawdziecza i dla niego gra, jestem w stanie to zrozumiec
nie kazdy ma ojca reprezentanta jak smolarek, jakby wlodek nie gral w naszej reprezentacji to tez watpie czy ebi by gral u nas
Chłopie ale pieprzysz...
Jaki słaby? Ja do dziś pamiętam jak czytałem w PS czy w Sporcie, że w JUNIORSKICH!! reprezentacjach gra jakiś Polak o nazwisku Podolski co strzela po 3 gole na mecz. Więc jaki słaby? Nie wiesz, a piszesz...
Łukasz zasługuję na pochwały za to co zrobił, za brak radości po golu, za wywiad po POLSKU (wcale nie musiał), za to, że założył koszulkę Lewandowskiego i za wiele innych rzeczy poza boiskiem, które robi.
Podziękujmy PZPN-owi, że ten POLAK nie gra dla naszej reprezentacji.