Witaj , z Betclicka nie raz wypłacałem 10 razy większe sumy niż podałeś i żadnych problemów nie było. W razie wygrania porządnej kaski typu Jackpot czy coś to radzę wypłacać małymi kwotami , i to na różne konta bankowe ????Mam pytanie, czy z betclic mogę wypłacać bezpiecznie? Nie mówię tu o dziesiątkach tysięcy tylko co najwyżej maksymalnie od 60 do 200 zł. To jest mój pierwszy post na tym forum więc chciałbym was gorąco przywitać ????
Taki sposób to prosta droga do wdepnięcia w ... kłopoty. Urzędy mają to do siebie, że jak o niczym nie wiedzą to jest OK, bo jak już coś wiedzą to drążą temat. Nie można opodatkować dochodu z nielegalnego źródła. To taka sama sytuacja jakbyś się zgłosił do US i powiedział, że chcesz zapłacić podatek od dochodu z np. handlu narkotykami. Od razu biorą cię za du.ę.A jak chcesz być już feer wobec fiskusa. To idz do urzędu i spytaj się ich że masz pytanie pewne, co zrobić jak wygrasz przez internet pewną sumę pieniędzy i chciałbyś je przelać do siebie na konto ale chcesz by wszystko było legalne i odprowadzić normalnie podatek od wzbogacenia. Nie wiem czy to jest 10% czy 20%.
Przy wygranej np. 20 tyś złotych zapłacisz max 2tyś. a jesteś wtedy czysty. I bank może ci skoczyć.
ALE INTERNETOWE NIE!Zaklady wzajemne sa legalne
Jak więc widzisz w ustawie nie ma słowa o legalności.Art. 30. 1. Dochodów (przychodów) uzyskanych na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej z następujących źródeł przychodów nie łączy się z dochodami (przychodami) z innych źródeł i pobiera się od nich podatek w formie ryczałtu:
(...)
7) od dochodów z nie ujawnionych źródeł przychodów lub nie znajdujących pokrycia w ujawnionych źródłach - w wysokości 75% dochodu (...)
troszkę spuść z tonu - bo facet nie wie i się kulturalnie pyta.No nawet nie żartuj sobie w ten sposób bo nie wypada... 100zł..