kibic-zwierze
Użytkownik
W czym np. Plażynski wypada dużo gorzej niż Adamowicz czy Wałęsa?
Po pierwsze nie ma żadnej politycznej kariery, jest nikim w polityce w przeciwieństwie do pozostałych głównych kandydatów. Ma tylko nazwisko po ojcu i to cały jego kapitał na dziś. Po drugie Gdańsk od zawsze był bastionem PO i Kacperek jako pisior traci już na starcie mega do tych dwóch kandydatów Peło. Jedyny plus że oni będą sobie głosy odbierać a na niego pójdzie głosować cały żelazny elektorat PISu. No ale to tylko w 1 rundzie ewentualnie, w drugiej już to mu nic nie da o ile się w ogóle w niej znajdzie....W czym np. Plażynski wypada dużo gorzej niż Adamowicz czy Wałęsa?
Super zaklad! Mozesz kolego podpowiedziec gdzie go znalazles? Jesli nie spadl to w piatek zagram za 1-2 tysiace.Śpiewak under 5% 1,82
Niestety tak, zdażyłem pograć 5kuponów każdy 50złJakubiak lepszy od Korwina juz tez zdjete?
Nie wiem skąd masz te dane ale Palade wcale nie pisał o taki małej różnicy między Bruskim a Latosem, ja mam 36.6 do 24.5 na korzyść Bruskiego, można być pewnym że 95% glosow Mackiewicz pójdzie na Bruskiego, czego nie można powiedzieć o głosach sypniewskiego i skuteckiego, pójdą w większości do Latosa wiadomo, ale max 75% według mnie. Trzeba spojrzeć że komorowski wygrał tutaj z dudą 60-40, a PO w 2015 nie dość że wygrało tutaj z Pisem 33-30, to SLD i Nowoczesna razem miały 19%, także w 2 turze mocny anty PiS przewiduje i Latos nie ma prawa 45% przekroczyć, ludzie głosują na Skuteckiego i Sypniewskiego, bo im Bruski nie pasuje, ale nie pasuje im też Latos, wiem bo mam wielu znajomych z bydgoszczy, a na drugą turę ich wyborcy albo nie pójdą, albo głosy się podzieląBydgoszcz -> Tomasz Latos @6,50 STS
Dlaczego tak? Wg sondażu Marcina Palade rozkład głosów w I turze wygląda Bruski 32. Latos 25, Sypniewski 13,5, Mackiewicz 13, Skutecki 12.5
W II turze zdecydowanie Latos może czerpać z elektoratu Skuteckiego, który jest konserwatywny i Sypniewskiego, czyli elektorat konserwatywno liberalny i zarazem wkurzony na Bruskiego z powodu stagnacji panującej w Bydgoszczy. Elektorat, z którego może czerpać Bruski to głównie z SLD, poza tym ciężko. Dlatego kurs wart ryzyka.