>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Wybory prezydenckie według Forum Bukmacherskiego

ml1916 0

ml1916

Użytkownik
Z &quot;funkcją&quot; Pierwszej Damy ma wiele wspólnego. Jakbyś mógł to podaj te &quot;wyniki badań&quot; - chętnie przestudiuję.
Jak znajdę to podam, bo nie ukrywam, że samych badań nie widziałem, a przyjmuję to, bo po prostu jeszcze nie słyszałem o jakiejś liberalnej reformie w wykonaniu PO. Może to ta ustawa antyhazardowa?

S 0

speedywwy

Użytkownik
A co w tych zdjęciach jest neonazistowskiego, chyba że polska flaga albo krótkie włosy świadczą o neonazizmie.:roll:
Wyprostowana prawa ręka uniesiona w góre w gescie &quot;heil Hitler&quot;. Z resztą oni zawsze tak się witają na wiecach, spotkaniach i zjazdach. Były prezes &quot;niezaleznej&quot; Telewizji Polskiej również nie stronił od tego gestu ????
http://www.fakt.pl/m/Repozytorium.Obiekt.aspx/-650/-550/faktonline/633838912061852722.jpg
No i niby o czym to świadczy? Chyba o jakiejś Twojej fobii... Boisz się na ulicę wyjść, czy co? Porażający dowód na nazistowski rodowód LPR-u ????
O tym że LPR to
http://www.youtube.com/watch?v=F66ohZF59cc
????
a PiS zawiązał by pakt z samym diabłem, aby tylko dorwać się do władzy.
Jak znajdę to podam, bo nie ukrywam, że samych badań nie widziałem, a przyjmuję to, bo po prostu jeszcze nie słyszałem o jakiejś liberalnej reformie w wykonaniu PO. Może to ta ustawa antyhazardowa?
Bo prezydent wszytskie zawetował ????
A poważnie to cięzko wprowadzać liberalne reformy kiedy w okół kryzys... No chyba, ze rzadziłby ulubieniec tego forum - Korwin-Mikke, ale daleko by ten kraj z nim nie zajechał...

ml1916 0

ml1916

Użytkownik
Same głupstwa.
Jakoś nie słyszałem o tym, żeby oni w trakcie wykonywania tego gestu krzyczeli: &quot;Heil Hitler!&quot;. Jakieś masz dziwne ciągotki do tego nazizmu. Wszędzie chcesz go widzieć. Bo jakbyś miał elementarną wiedzę historyczną to wiedziałbyś, że polscy narodowcy zawsze byli przeciwko ideologii nazistowskiej.
Kompromitujące wypowiedzi pojedynczych sympatyków partii nie świadczą o tym, że dana partia jest taka, czy inna. Spotkałem wielu idiotów - fanów POPiS-u, ale mimo to nie uważam, żeby te partie reprezentowały tylko debili. Wręcz przeciwnie, te cwaniaki dobrze wiedzą, jak okradać obywateli, dlatego ich idiotami nie nazywam.
Diabłem? To ciekawe. Jakie to szatańskie pomysły miał Giertych?
Dlaczego daleko z JKM by nie zajechał? Bo w końcu ktoś chciałby przeprowadzić liberalne reformy i w końcu wprowadzić kapitalizm? Śmieszny jesteś, pokazujesz tylko, że nie masz żadnych poglądów, a po prostu kibicujesz jednym i zgadzasz się ze wszystkim, co zostało przez nich powiedziane. Eh... że też tacy ludzie wybierają, kto rządzi w tym kraju...
Zawetował ok. 20 naprawdę liberalnych ustaw. Daj listę tych zawetowanych. To fakt, że akurat te socjalistyczne ustawy rządu PO, a wcześniej PiS-u podpisywał bardzo chętnie.

fabik10 106

fabik10

Użytkownik
Kibice z całej Polski są oburzeni. Na konwencji wspierającej Bronisława Komorowskiego premier Tusk nazwał spokojnych kibiców chuliganami i pochwalił skandaliczną policyjną akcję „Widelec”.
„Kiedy trzeba było poskromić po raz pierwszy, z użyciem policji, chuliganów na ulicach Warszawy – tę decyzję podjął, jak pamiętacie, Grzegorz Schetyna – co zrobił PiS i jego szef? Stanął w obronie chuliganów przeciwko policji” – mówił Tusk na sobotniej konwencji PO.

Po słowach premiera kandydat Komorowski bił brawo. - Gratuluję premierowi, jeśli prowokację policyjną wobec spokojnych kibiców nazywa poskromieniem chuliganów – mówi Krzysztof Markowicz, prezes Ogólnopolskiego Związku Stowarzyszeń Kibiców i poznańskiego stowarzyszenia Wiara Lecha.

Oburzenia nie kryje też dobrze znający sprawę ks. Jarosław Wąsowicz, salezjanin, organizator pielgrzymek kibiców na Jasną Górę, autor książki Biało-zielona Solidarność o kibicach Lechii Gdańsk, dla której sympatię deklaruje Tusk: - Mam nadzieję, że kibice dobrze zapamiętają sobie te słowa, bo to kolejny raz, kiedy dla celów wypowiedzi pod publikę robi się z porządnych ludzi bandytów.

Podobne odczucia ma „Pawełek” z kibicowskiej grupy Old Fashion Man Club, zajmującej się pielęgnowaniem pamięci o Powstaniu Warszawskim, której uczestnicy pomagają weteranom Powstania i dbają o ich groby. – Jeśli premier wie, co mówi, to po prostu w profesjonalny sposób po raz kolejny fałszuje rzeczywistość. Ale kłamstwo ma krótkie nogi.
http://www.niezalezna.pl/article/show/id/36039/articlePage/1

S 0

speedywwy

Użytkownik
w PO są zatrudnieni formalnie i nieformalnie wysokiej klasy spin doktorzy doradcy i takim podobni. Oni odpowiadają za wizerunek polityków, za kreację wystąpień, przemówień, ale także całej partii co daje jej określony obraz w odbiorze nastawiającego się na obiektywizm obserwatora. Ci ludzie potrafią najbardziej niekorzystną sytuacje, a nawet fakty, obracać o 180 stopni tak że wyjdzie na ich korzyść... po różnych aferach PO czesto szybko tłumionych przez media (pośrednio więc przez działania tych ludzi) rozmawiałem ze zwolennikami tej partii a oni sprawiali wrażenie jakby wogóle nic się złego nie stało i ta partia nic strasznego nie zrobiła. &quot;Owalili kraj na grube miliony ale w sumie nic się strasznego nie stało&quot; - pewnie.... skuteczność mediów odpowiednio instruowanych przez odpowiednich ludzi jest przerażająca
Tya?! a co w PiSie nie ma?! ????
ml1916 - skoro tak Ci sie w tym kraju nie podoba i musisz utrzymywac tych &quot;darmozjadów&quot; i chleb z bukmaherki Ci zabieraja to emigruj do dżungli amazońskiej, tam nie ma prawa, nie ma darmozjadów, nie ma socjalu, kazdy jest panem swojego losu. Pozdrawiam!
Jak oceniacie dzisiejsza debate?
Ja mimo, że jestem zwolennikiem Komorowskiego musze uczciwei przyznac ze wygrał Kaczynski, ale głownie dzieki temu, że wrócił do bardziej agresywnego wizerunku i mimo wszystko na głosy wyborców moze to sie nie przełożyc.

odi 2,3K

odi

Forum VIP
W mojej ocenie debata na pewno lepsza od poprzedniej, obaj kandydaci lepiej przygotowani a także sama formuła korzystniejsza dla widzów. Kto wygrał ? Ciężko jednoznacznie wskazać, miło że doczekaliśmy się konkretnych odpowiedzi i dyskusji.
Kaczyński z pewnością wychodzi na plus z tego spotkania, fajnie się pokazał i w końcu wyrażał się jasno a jego myśli łączyły się z przekazem tak że zrozumiałem wszystko co mówi i muszę przyznać że parę &quot;punktów&quot; u mnie zyskał.
Komori trudno powiedzieć żeby coś stracił czy przegrał, zachował typowe dla siebie stanowisko w większości spraw a taka konkretność i trwałość wizerunkowa także należy do zalet.

gibakrk 0

gibakrk

Użytkownik
z nowosci - Jarosław &quot;lewicowiec&quot; Kaczyński od dzisiaj uważa Edwarda Gierka za cudownego patriotę, który pracował dla dobra Polski i wcale nie był komunistą.
Jutro pewnie powie, że Stalin to jego drugi brat, a Gomułka to w gruncie rzeczy konserwatysta o poglądach prawicowych.

odi 2,3K

odi

Forum VIP
Na finiszu kampanii Jarosław Kaczyński wyprzedza Bronisława Komorowskiego - wynika z prognozy wyborczej GfK Polonia dla &quot;Rzeczpospolitej&quot;.

Przed drugą turą, która odbędzie się w najbliższą niedzielę, kandydata PiS popiera 49 proc. badanych, podczas gdy na Komorowskiego skłonnych jest głosować 47 proc. respondentów. 4 proc. jeszcze nie zdecydowało, kogo poprze.

Prognoza wyborcza GfK Polonia dla &quot;Rzeczpospolitej&quot; powstała na podstawie badania telefonicznego, w którym wzięło udział tysiąc dorosłych Polaków.

Źródło : rp.pl

-----------------------------------------

No to mamy zmiane lidera ???? Kampania chyba lepiej przeprowadzona przez Kaczyńskiego, jak to się skończy ? Gfk Polonia to nie jest jakiś niezwykle ceniony ośrodek badawczy ale jednak ich sondaż z pewnością wskazuje na jakąś tendencje ...

ml1916 0

ml1916

Użytkownik
Na finiszu kampanii Jarosław Kaczyński wyprzedza Bronisława Komorowskiego - wynika z prognozy wyborczej GfK Polonia dla &quot;Rzeczpospolitej&quot;.

Przed drugą turą, która odbędzie się w najbliższą niedzielę, kandydata PiS popiera 49 proc. badanych, podczas gdy na Komorowskiego skłonnych jest głosować 47 proc. respondentów. 4 proc. jeszcze nie zdecydowało, kogo poprze.

Prognoza wyborcza GfK Polonia dla &quot;Rzeczpospolitej&quot; powstała na podstawie badania telefonicznego, w którym wzięło udział tysiąc dorosłych Polaków.

Źródło : rp.pl

-----------------------------------------

No to mamy zmiane lidera ???? Kampania chyba lepiej przeprowadzona przez Kaczyńskiego, jak to się skończy ? Gfk Polonia to nie jest jakiś niezwykle ceniony ośrodek badawczy ale jednak ich sondaż z pewnością wskazuje na jakąś tendencje ...
Raczej bym tego nie przeceniał, bo GFK Polonia zawsze faworyzuje &quot;prawicowe&quot; partie i ich kandydatów. Choć z drugiej strony to kolejny dowód na to, że lepiej na zwycięstwo Komorowskiego nie stawiać ;)

skrewdriver 3

skrewdriver

Użytkownik
z nowosci - Jarosław &quot;lewicowiec&quot; Kaczyński od dzisiaj uważa Edwarda Gierka za cudownego patriotę, który pracował dla dobra Polski i wcale nie był komunistą.
Jutro pewnie powie, że Stalin to jego drugi brat, a Gomułka to w gruncie rzeczy konserwatysta o poglądach prawicowych.
Nie manipuluj tutaj. Kaczyński powiedział, że Gierek był patriotą chociaż był komunistą. A co do Gomułki, to akurat Tusk mógłby się od niego uczuć jak należy rozmawiać z Niemcami.

gibakrk 0

gibakrk

Użytkownik
tak czy siak - Kaczyński jest żałosny w tym lizaniu d**y lewicy, 3 miesiące temu każdego z PZPR nazwałby najgorszym komuchem i SBkiem, teraz stał się miłosierny i kochający wszystkich.

S 0

speedywwy

Użytkownik
Nie manipuluj tutaj. Kaczyński powiedział, że Gierek był patriotą chociaż był komunistą. A co do Gomułki, to akurat Tusk mógłby się od niego uczuć jak należy rozmawiać z Niemcami.
Boże słyszysz i nie grzmisz?!
A jak kilka postów wyżej napisałem ze Kaczynski zawarłby pakt z diabłem, aby sie dorwać do władzy to mnie krytykowali ???? ehh ciemny ludu...
W sumie Gierek i Kaczynski maja wspolne cechy, obaj sie pchali do wladzy, obaj zadłuzali kraj, Jarek nadal chce to robic, rozdajac kazdemu ile chce i na co chce, wiec ciagnie swój do swego.
A najlepsze, że popiera go Solidarność ????
Według mnie nazwa Solidarnosc powinna byc znakiem chronionym prawami autorskimi, dostepnym jedynie dla &quot;tamtej&quot; Solidarnosci z lat 80-tych. Solidarnosc, to kolejna bardzo rozpoznawalna polska oragnizacja na swiecie, jest kojarzona z walka o wlonosc i odwaga, wiec nie powinna byc plamiona przez wykorzystywanie do politycznych rozgrywek przez pana Sniadka i innych zadymiarzy.

ml1916 0

ml1916

Użytkownik
Boże słyszysz i nie grzmisz?!
A jak kilka postów wyżej napisałem ze Kaczynski zawarłby pakt z diabłem, aby sie dorwać do władzy to mnie krytykowali ???? ehh ciemny ludu...
W sumie Gierek i Kaczynski maja wspolne cechy, obaj sie pchali do wladzy, obaj zadłuzali kraj, Jarek nadal chce to robic, rozdajac kazdemu ile chce i na co chce, wiec ciagnie swój do swego.
A najlepsze, że popiera go Solidarność ????
Według mnie nazwa Solidarnosc powinna byc znakiem chronionym prawami autorskimi, dostepnym jedynie dla &quot;tamtej&quot; Solidarnosci z lat 80-tych. Solidarnosc, to kolejna bardzo rozpoznawalna polska oragnizacja na swiecie, jest kojarzona z walka o wlonosc i odwaga, wiec nie powinna byc plamiona przez wykorzystywanie do politycznych rozgrywek przez pana Sniadka i innych zadymiarzy.
Jak prezydent to za dużo nie będzie mógł rozdać. I bardzo dobrze. Przypominam tylko, że to on był przeciwko podpisaniu karty praw socjalnych, podczas gdy Tusk bardzo długo był jej zwolennikiem. Na szczęście potem miał odwagę przyznać rację braciom Kaczyńskim. Naprawdę boję się tych &#39;liberalnych&#39; rządów.
A jak pisałem, że PiS to lewicowa (pod względem gospodarczym) partia to oburzaliście się, że to jest &quot;skrajna prawica&quot;.
Dla mnie &quot;Solidarność&quot; to związek zawodowy jak każdy inny. Przecież pamiętajmy, że oni walczyli głównie o prawa pracowników. No i teraz mamy inny rodzaj socjalizmu.
&quot;Do wszystkiego można mnie przekonać, ale nie do wolnego rynku&quot; - tak powiedział jeden z byłych liderów PO, który w 2005 roku miał zostać premierem.
Ciężko wybrać, łżeliberałowie czy socjaliści?
Usuńcie te linki, nie wiem co one wnoszą. Wiadomo, że platformiaki, tak samo jak pisiory nie są zdolne do rzeczowych dyskusji. Z pewnością wielu słyszało o tej akcji młodzieżówki PO, by pod każdym newsem, w którym jest jakaś wzmianka o tej partii, albo wypowiada się jej członek dodawać komentarze w stylu: &quot;PO jest najlepsza!&quot;.
A tak na marginesie dodam jeszcze, że Adam Gierek - syn Edwarda - w poprzednich wyborach poparł Lecha Kaczyńskiego, a teraz popiera Bronisława Komorowskiego. Argumentacja oczywiście całkowicie idiotyczna, ale czego spodziewać się po kimś, kto tyle czasu spędził w unioparlamencie.

gibakrk 0

gibakrk

Użytkownik
Kiedys Jarosław Kaczyński mówił, że zasady zobowiązują, więc sprawdźmy:
&quot;W żadnym wypadku nie zostanę premierem, jeśli mój brat Lech wygra wybory prezydenckie. Byłaby to sytuacja nie do
zaakceptowania przez polskie społeczeństwo.&quot;
J.K. 10.2005
&quot;Dla mnie raz dane słowo jest święte i sądzę, że dla koalicjantów także.&quot; powiedział Jarosław Kaczyński.
&quot;Życie Warszawy&quot;, 10 lipca 2006
&quot;Władza Samoobrony w Polsce to będzie kryzys europejski, dużo większy niż ten austriacki.&quot;
Jarosław Kaczyński, 2002.11.15, Trójka
W &quot;Głosie Wybrzeża&quot; z 18 i 22 czerwca 2003 r. opublikowano wywiad z panem posłem Jarosławem Kaczyńskim. Powiedział on:
&quot;Samoobrona jest tworem byłych oficerów służb bezpieczeństwa. Mój brat, który był ministrem stanu do spraw bezpieczeństwa,
dostał raport, z którego wynikało, że grupa byłych oficerów SB założyła Związek Zawodowy &#39;Samoobrona&#39;˝. I dalej czytamy: ˝To
formacja używana do osłony tyłów tego całego układu i ochrony tego nieporządku, który jest w kraju, i jednocześnie
korzystająca z tego nieporządku. To są ludzie, którzy nabrali kredytów i chcą żyć jak przedsiębiorcy, a mają kwalifikacje do
kopania rowów&quot;.
W serwisie PAP-u z 2004.03.25, Jarosław Kaczyński potwierdził:
&quot;Cieszę się, że będę na pierwszej linii walki z Samoobroną. Uważam, że mam dowody na potwierdzenie moich słów i w odpowiednim
momencie je przedstawię&quot;.
Jarosław Kaczyński, 2004.02.16, PR3:
&quot;My w kolejnej kompromitacji i w otwieraniu Samoobronie drogi do władzy w Polsce uczestniczyć nie będziemy, bo proszę
zauważyć, że kolejne takie rządy w Polsce jak te, które mamy obecnie, albo te które były w poprzedniej kadencji i mamy do
czyniena z Samoobroną przy władzy i naprawdę z nieszczęściem dla naszego kraju.&quot;
Jarosław Kaczyński, 22 marca 2004, Czat gazeta.pl
&quot;Ja jestem przeciwnikiem mówienia o koalicjach przed wynikiem wyborów. Mamy dwa wyraźne zakazy, które dziś obowiązują w
samorządach, a będą też obowiązywać w nowym parlamencie - SLD i Samoobrona. A dziś powinno się powiedzieć odwrotnie -
Samoobrona i SLD.&quot;
Marzec 2005 rok / antena RMF FM
RMF FM: Czy w przyszłej kadencji Sejmu będzie możliwa sytuacja kiedy partia poprze ludzi mających kłopoty z prawem ?
Lech Kaczyński: &quot;Nie ma takiej możliwości. PIS jest partią ludzi praworządnych, którzy dążą do rozliczeń krzywd. Nie poprzemy
nikogo z wyrokiem sądu lub przeciwko komu toczą się sprawy sądowe. To jest sprzeczne z ideałami PIS&quot;.
RMF FM: Czyli poparcie dla takiego polityka jak na przykład Andrzej Lepper gdyby starał się o fotel marszałka jest niemożliwe?
Lech Kaczyński: &quot;Nie ma takiej możliwości. Najwyższe funkcje w państwie muszą sprawować ludzie czyści jak łza. Andrzej Lepper
udowodnił, że ma za nic prawo i jest politycznym awanturnikiem. Poparcie PISu dla tego polityka w jakiejkolwiek sytuacji jest
nierealne.&quot;
Sejm IV RP, expose premiera Kaczyńskiego:
&quot;Żadne krzyki nas nie przekonają, że białe jest białe, a czarne jest czarne&quot;
&quot;budowa 3 milionów mieszkań w najbliższym czasie nie jest nierealna. Można to zrobić, a jedyną taką realną przeszkodą, nie do
przełamania jest niechęć obywateli do zakupywania mieszkań.&quot;

typer36 456

typer36

Użytkownik
Gdyby nie kredyty Gierka to ja niewiem po czym byście wtedy jeździli i gdziebyście wtedy mieszkali. Dzisiaj odeszło się od ówczesnych technologii ale wtedy te mieszkania były jak zbawienie. Mimo że budowano bardzo dużą ilość to i tak wyż demograficzny pochłaniał to w chwile. Dzięki tym kredytom zakupiono technologie usprawniające wiele wyrobów z normalizacją zachodnioeuropejską, Polska była eksporterem wielu produktów.
Późniejszy kryzys wynikał w po części z braku odpowiednio wykształconych kadr. Te posiadane źle przygotowywały projekty inwestycyjne i projekty ruchunku wewnętrznego. Nazwę ostatniego mogłem przekręcić ale jakoś podobnie się to nazywało.

Sam Gierek jak na czasy socjalistyczne był wymarzonym sekretarzem. Komuch nie komuch ale za jego czasów swoboda polityczna była (jak na tamte czasy) ogromna. Utrzymywanie kontaktów z Zachodem, jakieś tam bardziej prowizoryczne próby unormowania stosunków z kościołem itp. On swoimi działaniami pozwolił aby Polska jako kraj stosunkowo niedawno totalnie wyniszczony wojną wydźwignął się na odpowiednio dobry tor.

wracając do samego kredytu Gierka i późniejszego kryzysu. Mówie o tym bo widzę że wielu używa tylko utartego już powiedzonka &quot;Gierek wpędził kraj w długi&quot; - i dalej cisza... A to trochę nie tak było. Tak jak napisałem wcześniej po częśći przyczyną późniejszego kryzysu były niewłaściwe projekty ekonomiczne. Ale to tylko po części. W latach 70tych a o ile się nie myle w drugiej połowie cały zachód znalazł się w kryzysie naftowym. A kryzys przemysłu naftowego ze względu na swoje szerokie znaczenie i zastosowanie destabilizuje całe gospodarki. Kraje zachodnie więc ograniczyły kontakty importerskie z Polską zmuszone do tego swoją sytuacją. Rzecz jasna z kolei nasz eksport bardzo na tym ucierpiał. Jedną z pochodnych tego kryzysu był też konieczny postęp technologiczny i wynikający z niego koniec importu dotychczasowych technologii przez Polskę. Przełom lat 70-80 zaowocował niejako lekką destabilizacją technologiczną - co dzisiejsze media obróciły w trwałą przestarzałość technologiczną... później system okaleczony tymi kryzysami dotrwał aż do 89 roku co i tak było sukcesem. Zabrakło osoby wybitnej ekonomicznie która jakiś błyskotliwy pomysł by narzuciła (w całości krajów socjalistycznych)

Poruszę jeszcze temat spłaty kredytów Gierka. Oprocentowanie ówczesne kredytów było tanie. Te około 20mld zostałyby szabko spłacone ze względu na bardzo wysokie PKB i możliwość &quot;odblokowania dźwigni finansowej&quot; - kto liznął ekonomie wie co to znaczy. Poza tym skoro klub paryski udzielił tego kredytu (jak na kraj socjalistyczny to są ogromne pieniądze) to chyba miał jakieś podstawy ku temu. Byle komu kredytu takiego nie dawali nie dają i nie będą dawać. Problem polega na tym że po Gierku przyszły cioty ekonomicznie denne nie radzące sobie z kryzysem, przez co i polityka spłaty kredytu nakreślona przez Gierka ani nie została zrealizowana, ani nie zastąpiono jej inną skuteczną. I tak sobie kredyt rósł rósł i rósł... ale oczywiście dziś wszystkiemu winny Gierek.

dzisiejsze zadłużenie wynosi ponad 200mld euro przy dużo gorszych warunkach ekonomicznych.... to tak dla porównania. Zadłużenie tak wysokie jest dziełem już tylko prawicowych i lewicowych rządów ktore tylko pozornie niwelują problem

Jeśli chodzi jeszcze o PO. Co Tusk obiecał wszyscy wiemy... ja nie lubie sloganów to podam kolejny argument - który w mediach jest wyciszany jak sie da. Na całym wybrzeżu ucierpiał przemysł rybny poprzez ograniczenie (kolejne już) połowowe na WSZYSTKIE gatunki (każdy ma jakąś swoją normę).... ograniczenia wprowadził wiadomo kto. Będę się szerzej zapoznawał z dokumentem po sesji także dopiszę dokładnie o co i jak chodzi

Do góry Bottom