1:37To ma być pokazanie, że niekoniecznie JOWy zbawią Sejm i Senat od upartyjnienia, czego bardzo by Kukiz chciał.
Debil ???? Po prostu debil ????twój pełowcowy, lewacki "mózg" tego nie ogarnie.
Debil ???? Po prostu debil ????
http://www.przegladsportowy.pl/pilka-nozna/reprezentacja-polski,rusza-proces-bylych-kadrowiczow-oskarzonych-o-korupcje,artykul,565838,1,291.html?utm_source=facebook&utm_medium=link&utm_campaign=fanpage A to ty chyba nie wierzysz w ustawki pacanie prawda ? ????Ha, ha.
???? ???? ????wyszło mi tylko ponad 140 (jak ktoś chętny mogę wysłać dowód na PW)
Serio ? Gdybym naprawdę bardzo nie chciał poprzeć Dudy oddałbym nieważny głos niż głosował na taką patologię jak Bredzisław.Bo jeszcze się zastanowię, czy nie zagłosować na Bronka w II
Nie chcę nikogo bronić, ale tam zdaje się, nie ma żadnego Prezesa.[...]
Ja chciałem zagłosować na Dudę, ale dajmy spokój największa partia opozycyjna wystawia tak marnego kandydata. Który totalnie nie ma wizji, powtarza slogany typu: odbuduje Polski przemysł itp. Podczas debaty jeden z „kandydatów anty” mówi: praca, a nie ulgi. Kolejno Duda wygłasza wierszyk, że rozda ulgi… no żenada. Facet nawet nie słuchał, co mieli do powiedzenia inni, zero wyobraźni. Kwota wolna od podatku podniesiona do 8 tysięcy, minimalna krajowa 1600, dla kogo ta kwota, i co ona zmieni?Serio ? Gdybym naprawdę bardzo nie chciał poprzeć Dudy oddałbym nieważny głos niż głosował na taką patologię jak Bredzisław.
Ewidentnie Bronek na tym zyskał, bo dla wielu ta debata to była auto-kompromitacja, przede wszystkim dlatego, że wobec braku prezydenta musieli się skupić nie sobie, i nie mieli okazji wyjść 10-1.Bronek swoją nieobecnością na "debacie" pokazał swój szacunek do kandydatów jak i własnych wyborców. Ale oczywiście ciemny lud i tak poprze go w liczbie ok. 40% w 1 turze.
Jest to najlepszy kandydat jakiego tylko mogło Prawo i Sprawiedliwość wystawić, młody, ambitny, wykształcony, pracowity. Sam jako sympatyk byłem zaskoczony że aż tak dobrego kandydata udało się wystawić, zwłaszcza gdy wcześniej była mowa o Ryszardzie Czarneckim, z całym szacunkiem dla Pana Ryszarda, ale Andrzej Duda to inna jakość. Mówisz o sloganach, o populizmie, gdyby mówił fachowo co, jak chce zrobić, to nikt (prawie) by tego nie zrozumiał. A tu chodzi aby wygrać, i wtedy zmieniać. To jest bardzo ciężka kampania, bardzo ciężka walka oto aby Bronka oddciąć od władzy. Przepraszam bardzo, a kogo on miał słuchać i komu odpowiadać? Krzykaczowi Korwinowi który atakował go? Czy może Pana Kukiza który również przez pół kampanii atakuje Dude i PiS? Zresztą, czy Pan Korwin i Kukiz są jakimiś wyznacznikami jakim prądem ma iść nasz kraj, by Andrzej Duda miał ich słuchać teraz? Mówisz o minimalnej krajowej 1600 zł, tylko ile ludzi w praktyce pracuje za mniej, na pół etatu, za grosze? Jak choćby ktoś z mojej rodziny w sklepie spożywczym. Tu chodzi oto aby wyciągnć ręke do tych biednych, od których się kasuje podatki, chociaż nie ma z czego im kasować. Duda mówi o stopniowym podwyższaniu kwoty wolnej od podatku. Bo przecież nie da się od razu przeskoczyć na 16 tysięcy. Ja wiem że Korwin i inni to już mają cały plan na zbawienie kraju, ja to już słyszałem. Tak samo jak to że Duda tylko naobiecuje i nic nie zrobi. I ja nie mam zamiaru kłócić się z tym stwierdzeniem. Ale do ludzi którzy tak mówia, odpowiadam krótko: Możesz twierdzić że Duda nic nie zrobi, ale pewny być nie możesz, bo on jeszcze nie był Prezydentem a jako euro posłem był najaktywniejszym ze wszystkich posłów z naszego kraju. A Komorowski prezydentem był, nic nie zrobił, był marionetka rządu, nie słuchał narodu, wyśmiewa ten naród, przynosi wstyd nam, nie potrafi bronić naszych interesów, jego reprezentatywność jest tak wysoka jak wzrost Jarka Kaczyńskiego nie obrażając Prezesa. Ja proszę tylko ludzi o jedno w drugiej turze, dajcie szanse człowiekowi, który chociaż wam wstydu.Ja chciałem zagłosować na Dudę, ale dajmy spokój największa partia opozycyjna wystawia tak marnego kandydata. Który totalnie nie ma wizji, powtarza slogany typu: odbuduje Polski przemysł itp. Podczas debaty jeden z „kandydatów anty” mówi: praca, a nie ulgi. Kolejno Duda wygłasza wierszyk, że rozda ulgi… no żenada. Facet nawet nie słuchał, co mieli do powiedzenia inni, zero wyobraźni. Kwota wolna od podatku podniesiona do 8 tysięcy, minimalna krajowa 1600, dla kogo ta kwota, i co ona zmieni? .
"Wierzę głęboko" + przed każdą wypowiedzią ten sam gest i jazda na autopilocie.Ja chciałem zagłosować na Dudę, ale dajmy spokój największa partia opozycyjna wystawia tak marnego kandydata. Który totalnie nie ma wizji, powtarza slogany typu: odbuduje Polski przemysł itp. Podczas debaty jeden z „kandydatów anty” mówi: praca, a nie ulgi. Kolejno Duda wygłasza wierszyk, że rozda ulgi… no żenada. Facet nawet nie słuchał, co mieli do powiedzenia inni, zero wyobraźni. Kwota wolna od podatku podniesiona do 8 tysięcy, minimalna krajowa 1600, dla kogo ta kwota, i co ona zmieni?
Chyba jednak mogli znaleźć lepszego kandydata tzn. takiego który dobiłby w sondażach do wyniku PiSu :]Jest to najlepszy kandydat jakiego tylko mogło Prawo i Sprawiedliwość wystawić, młody, ambitny, wykształcony, pracowity.
Nie ma co mieć pretensji do Dudy, że się nie wdawał w polemikę czy coś, formuła debaty na to za bardzo nie pozwalała, mniej lub bardziej spontaniczne wygłoszenie swojego stanowiska zupełnie wystarczyłoby.Przepraszam bardzo, a kogo on miał słuchać i komu odpowiadać?
Przed Korwinem (i przed Jarubasem ale to inna historia) to Duda już scykał, unikając debaty, więc zdziwiłbym się gdyby mu tym razem odpowiedział.Krzykaczowi Korwinowi który atakował go?
Kukiz znacznie bardziej atakuje Bronka i wiele razy to podkreślał. Ale WASZE MEDIA i tak węszą spisek, że to agent Platformy itd.Czy może Pana Kukiza który również przez pół kampanii atakuje Dude i PiS?
Myślę że się da, bo Tadla podała w wywiadzie wyliczenia ekonomistów że obietnice Dudy będą kosztować ileś tam miliardów (jakaś kosmiczna suma). Parę miliardów więcej co za różnica ????Duda mówi o stopniowym podwyższaniu kwoty wolnej od podatku. Bo przecież nie da się od razu przeskoczyć na 16 tysięcy.
To zupełnie tak jak np. Korwin ????Ale do ludzi którzy tak mówia, odpowiadam krótko: Możesz twierdzić że Duda nic nie zrobi, ale pewny być nie możesz, bo on jeszcze nie był Prezydentem a jako euro posłem był najaktywniejszym ze wszystkich posłów z naszego kraju.
HAHAHA wiesz w Angli też mówili że sie nie da , ale przyszła taka jedna co nie wiedziała że się nie da i to zrobiła. Dlatego głosuje na JKM'a bo on to zrobi a nie na jakiegoś fasadowego polityka, który za przysługę wyświadczoną swojemu wodzowi został wystawiony na prezydenta rp, i recytuje nam przed telewizja jakieś populizmy.Bo przecież nie da się od razu przeskoczyć na 16 tysięcy