O górnictwie już tu nic nie piszę bo nie ma sensu. Górnicy zarabiają średnio 1,5k dziennie pracując po 12 godzin, na Barbórkę dostają pół litra a na emeryture przechodzą bez wyjątków w wieku 67 lat. A tak na serio, mam dwie osoby w rodzinie które są górnikami to wiem jak to wygląda i chyba jedynie górnicy nie wiedzą jak wygląda
praca w Polsce bo porównując do jakiejś przeciętnej kobiety która pracuje na kasie w Biedronce to żyją na znacznie wyższym poziomie i nie zaklinajmy rzeczywistości. Ale oczywiście, wiecie lepiej...
Bardzo mnie ciekawi co ludzie używający niewartościującego, niedyskryminującego, nie będącego mową nienawiści języka mają na myśli mówiąc o oszołomach religijnych? Wiesz, w którym momencie się takowym stajesz, co jest granicą pomiędzy porządnym człowiekiem a oszołomem. Negatywny stosunek do aborcji? Do in vitro? A może przyjmowanie księdza po kolędzie albo dawanie na tacę? Oświeć proszę.
Po katastrofie smoleńskiej mogłeś sobie pod Pałacem Prezydenckim zobaczyć takich ludzi. Wiara zaślepia im po prostu logicznie myślenie, tacy ludzie mają wyprany mózg. Bardziej wyraźnie możesz sobie zobaczyć to u Arabów, tam od dziecka im się wmawia że jak będą walczyć z innowiercami to później dostaną dziewice i takie tam. Oczywiście nie w każdej rodzinie coś takiego występuję ale po tym co dzieje się w niektórych krajach islamskich to chyba to widać. W Polsce oczywiście w taki sposób fanatyzm religijny nie jest okazywany jednak zasada jest ta sama. Brak logicznego myślenia.
Są trzy rodzaje prawdy; cała prawda, święta prawda i gó.wno prawda.
Sam odpowiedziałeś sobie jaką prawdę Ty głosisz. Albo podpowiem tą trzecią.
Dwa posty powyżej powinny spowodować że zamilkniesz w temacie o którym masz blade pojęcie.
Ty coś konkretnego potrafisz napisać czy tylko "***** wiesz", "nic nie wiesz", "nie znasz się" i inne tego typu rzeczy?
To nie wyborcy Prawa i Sprawiedliwości są głupi, to Ty jesteś głupcem, piszą coś takiego.
Dobrze że jest tutaj cenzura na tym forum bo byś pojechał mnie, typowy wyborca PISu z którego tylko "leje" się jad... Tu macie prawdopodobnie właśnie fanatyka, nawet sobie awatar ustawił swojej partii. Niby nic ale to nie jest normalne.
Większych głupot i prób zaszufladkowania ludzi to dawno nie wdziałem. Ja mam 22 lata i zamierzam głosować najpierw na Dudę a na jesieni na PiS. Czy to znaczy, że jestem stary i głupi? Ba, w wyborach do europarlamentu, najwięcej osób w przedziale 18-22 głosowało na PiS a nie na PO czy KNP. Nie lubię Platformy, ale nie obrażam ani nie wyzywam od "naprawdę głupich" jej wyborców pomimo, że sami narzekają jak źle jest w naszym kraju. Nie obrażam wyborców narodowców czy Kukiza pomimo, że nie wyobrażam sobie aby prezydent RP miał podstawowe czy średnie wykształcenie. Zarzucasz starszym ludziom brak racjonalnego myślenia, to może jeszcze stań z w jednym szeregu z Tuskiem, ktory pare lat temu nawoływał do chowania dowodu babci. Co do wielbienia prezesa... Jedni wielbią Kaczyńskiego, inni Korwina a jeszcze inni Kukiza. Każdy ma swój wybór, ale to jest ta rzekoma tolerancja antysystemowców. W końcu tylko JKM ma rację, a każdy kto na niego nie głosuje jest debilem.
To napisz czemu na nich głosujesz. Chyba że Twój główny argument to "nie lubię PO".
Podsumowując, ja wiem że w tym kraju żyją w większości idioci, niestety niektórym nie idzie wytłumaczyć jak wygląda prawda bo oni wiedzą lepiej! Nie będę tu już dyskutował bo nie ma praktycznie z kim. Ale oczywiście, ja jestem debilem, ostatnio sobie mierzyłem IQ i przypadkiem wyszło mi tylko ponad 140 (jak ktoś chętny mogę wysłać dowód na PW) ale wiadomo, Wy wiecie lepiej bo ja przecież mam swoją wiedzę z
TV i gazet typu Wyborcza czy TVN a Wy to naprawdę macie chyba "info od boga". Lepiej głosować na sitwę która przez ostanie kilkanaście lat nie zrobiła NIC dobrego. Mówię tu o Waszych super partiach PO i PIS, afer było tyle że pewnie w komunistycznych Chinach było ich mniej a te partie jedyne co potrafią to pluć jadem na siebie.
Nie chcę mi się nawet czytać tego co napisałem bo i tak głupoty ale mogę Wam za jedno podziękować! Jak teraz wygra Bul albo ten Pisior to nic, ale jak przyszłe
wybory wygra któraś z super partii to przynajmniej będzie to poważny argument żeby po prostu sp*** z tego kraju jak najdalej bo nic się nie zmieni póki ludzie nie zaczną myśleć...