>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Wybory prezydenckie 2025

Prince de Belial 2,2M

Prince de Belial

Forum VIP
Zostało 11 tygodni
Co się zmieniło? Nic

1,50 R.Trzaskowski (bez zmian)
2,75 K.Nawrocki (bz)
10,00 S.Mentzen (bz)
50,00 K.Stanowski (bz)
50,00 Sz.Hołownia (bz)
100,00 G.Braun (bz)

Polymarket
73% R.Trzaskowski (+4pp)
15% K.Nawrocki (-3pp)
11% S.Mentzen (bz)

1000004770.png
1000004771.png

RBR1one 629,7K

RBR1one

ModTeam
Członek Załogi
Na Mentzena juz linie 17% hoho
Najlepsze jest to, ze inne linie w miare stoja w miejscu a linie na Nawrockiego i Mentzena sa scisle ze soba powiazane. Jak Nawrockiemu o 1% obnizaja to dodaja te 1% Mentzenowi. Teraz podwyzszyli Mentzenowi linie o 0,5% i od razu odjeli te 0,5% Nawrockiemu.

K 4,4K

kax26

Użytkownik
Najwyższy wynik konfy to chyba około 1.5 mln głosów. Żeby Mentzen miał poparcie w granicach 20% jak to niektórzy wieszczą, musiałby mieć około 4mln głosów. Skąd Konfederacja nagle tyle głosów zbierze?

Otrzymane punkty reputacji: +202
5xharoldx5 2,1M

5xharoldx5

Znawca - Szachy
Pozbyli się Brauna, więc nikt już ich nie ciągnie w dół, a Mentzen, Bosak, Zajączkowska wykonują kawał dobrej roboty, więc nic dziwnego, że są efekty. Wypowiadają się ostro, ale wiedzą, że nie mogą przesadzić, w przeciwieństwie do Brauna, który nie ma żadnych oporów i prędzej czy później zapewne znowu by coś odwalił, przez co ucierpiałaby cała partia. Właśnie dlatego uważam, że w tym przypadku nie ma większego sensu patrzeć na to co było kiedyś, bo to już jest po prostu inna partia, która wyciągnęła wnioski z poprzednich niepowodzeń. Jak dla mnie to właśnie Konfederacja już niebawem może być drugą siłą polityczną w Polsce, a te wybory prezydenckie mogą być ku temu pierwszym krokiem. Czarno widzę natomiast przyszłość PiS i nie chodzi mi tylko o te wybory, ale ogólnie.

Otrzymane punkty reputacji: +294
S 38,2K

sobolekk

Użytkownik
Dobra nic tylko podbijać.
Mentzen.under 17 1.85

Poza tym trochę lżej
Hołownia over 6 1.85
Nawrocki over 28 (tu można rozważyć przeczekanie bo może trochę spadnie)

PiS ma stały twardy elektorat dla którego w większości jest wszystko jedno kto startuje, są to głównie ludzie starsi . PiS ostatnie wybory do parlamentu wygrał wbrew temu co wszyscy mówią. W wyborach do europarlamentu bardzo blisko wygranej. A uważam że to gdy platforma obejmował wladze to ludzie najbardziej cisnęli w PiS (jak jeszcze nie było wiadomo że wpakowano się w jeszcze gorsze G) co do Hołowni to nie wydaje mi się żeby nie przekroczył linii 6 , na debatach może tylko zyskać
O mentzenie wszystko zostało powiedziane. Kolega który wyżej wyjaśnił wartości bezwzględne dot mentzena w zasadzie wyczerpał temat. Podpisuję się pod tym w 100 procentach. Jeżeli ktoś mysli że 4 mln wyborców zrezygnowało z PiSu/Holowni dla mentzena to jest po prostu zabawny

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +140
A 45,7K

ar0nek

Użytkownik
Dobra nic tylko podbijać.
Mentzen.under 17 1.85

Poza tym trochę lżej
Hołownia over 6 1.85
Nawrocki over 28 (tu można rozważyć przeczekanie bo może trochę spadnie)

PiS ma stały twardy elektorat dla którego w większości jest wszystko jedno kto startuje, są to głównie ludzie starsi . PiS ostatnie wybory do parlamentu wygrał wbrew temu co wszyscy mówią. W wyborach do europarlamentu bardzo blisko wygranej. A uważam że to gdy platforma obejmował wladze to ludzie najbardziej cisnęli w PiS (jak jeszcze nie było wiadomo że wpakowano się w jeszcze gorsze G) co do Hołowni to nie wydaje mi się żeby nie przekroczył linii 6 , na debatach może tylko zyskać
O mentzenie wszystko zostało powiedziane. Kolega który wyżej wyjaśnił wartości bezwzględne dot mentzena w zasadzie wyczerpał temat. Podpisuję się pod tym w 100 procentach. Jeżeli ktoś musi że 4 mln wyborców zrezygnowało z PiSu/Holowni dla mentzena to jest po prostu zabawny
Od kilku dni betfan ma linie 26.5% 1.75 na Nawrockiego, a Hołownia 5.5% 1.85
Screenshot_20250304-074145_BETFAN.jpg

Otrzymane punkty reputacji: +155
H 56,6K

halacik96

Użytkownik
na debatach może tylko zyskać
Może zyskać też Stanowski i Mentzen a stracić Nawrocki. Trzaskowski w debacie raczej neutralny, zależy jaki się wylosuje.

O ile debata w Republice (jeśli takowa będzie) powinna sprzyjać Nawrockiemu (tak jak wczorajsza wieczorna rozmowa z pożal się Boże red. Lewandowską)) tak wszystkie inne będą na jego niekorzyść, po prostu nie umie się wypowiadać konkretnie tylko daje jakieś ogolniki lub wyjeżdża bezpośrednio w Trzaskowskiego lub Tuska.
Na debatach zyskają na pewno Mentzen, Hołownia i Stanowski, ponieważ mają gadane i szybko wyciągają konkretne argumenty nawet bez wcześniejszego przygotowania czy znajomości tematu.
Zresztą można domyślać się, że pytania w debacie będą z tych o Ukrainie, wojsku, imigrantach czy zielonym ładzie.

K 4,4K

kax26

Użytkownik
Pompowanie Mentzena sondażowo, teraz ma jeden cel - spowodowanie zawiedzenia wśród jego wyborców po pierwszej turze i odpuszczenie drugiej tury, a także prowokowanie teraz Nawrockiego do walki z Mentzenem. A taka sytuacja wiadomo na czyją korzyść jest. Dla mnie pewnym jest to że Nawrocki 30%+ a Mentzen max 15%<

S 38,2K

sobolekk

Użytkownik
Mentzen to może tylko stracić w debatach. Nawet przy założeniu że ktoś wierzy że zyskał 4 mln wyborców PiSu to są to wyborcy centrowi i wyborcy pobierający socjal. Mentzena program nie jest korzystny dla większości, będzie dostawał niewygodne pytania by pokazać że chce ludziom pozabierać socjal. Socjal , wiek emerytalny 13 i 14 emerytura minimalną krajowa itd to w tym momencie dla tych ludzi najwazniejsze. Ludzie którzy są typowo prawicowi przedsiębiorcy , młodzi itd już dawno na niego głosowali a sondaże to jeśli już to są napompowane takimi ludźmi którzy mogą jeszcze na niego nie zagłosować jak usłyszą że chce zabierać .

Ostatnia edycja:
R 105,1K

roykeane2.0

Użytkownik
Mentzen jest wyraźnie na fali wznoszącej, więc granie jego underów jest co najmniej przedwczesne. Moim zdaniem może dobić do ok 20% bo póki co nie ma mu kto zabierać poparcia. Choćby z tego powodu, że poza Nawrockim i Trzaskowskim nikt naprawdę i na serio kampanii jeszcze nie prowadzi. Nawrocki - to człowiek, który powoli staje się memem. Przygotowali chłopu dużą konwencję programową, ponoć dobre przemówienie, a z całego wydarzenia ostały się tylko dwie "pucie".

Nawrocki się przejęzyczył. Wpadka podczas wypowiedzi o płci i małżeństwie

Co do wpływu debaty na wynik wyborów - nie wiemy jeszcze ilu kandydatów zbierze te 100 tys podpisów, ale ilu by ich nie było - nie przeceniałbym wpływu na wyniki wyborów czegoś, co będzie przypominało teleturniej jeden z dziesięciu. Tam wystarczy wykuć na blachę swoją wypowiedź. A tematy w ogólnym zarysie na pewno sztabom będą znane. I tyle. Owszem, Stanowski czy Hołownia pewien handicap mają na starcie z racji obycia z kamerą, ale będą mieli moim zdaniem na tyle niskie poparcie, że niewiele na tym zyskają.

I jeszcze jedno - nie wyciągajcie zbyt daleko idących wniosków z tych procentów Mentzena, bo wszystko ponad 15% "przynależnych" Konfie jako poparcie partyjne, rozpierzchnie się na cztery strony świata. Tak jak poparcie, które utracili swego czasu i Kukiz, i Hołownia.

Otrzymane punkty reputacji: +62
Cabron 93,4K

Cabron

Użytkownik
Mnie już naprawdę zaczyna bawić tak dyskusja. Skąd weźmiecie te 4 mln, które pójdą na Mentzena ? PiS ma swój beton wyborczy i są to ludzie 50+. W sumie bardzo podobnie jest z platformą obywatelską, ale tam jest więcej młodych lewaków. Przypominam, że poprzednie wybory wygrał PiS. Przegrali władze tylko dlatego, że musiały się połączyć 3 partie z czego dwie były o skrajnie odmiennych poglądach. To był typowy akt desperacji.
Teraz proszę mi wytłumaczyć jak wy to liczycie. PiS w 2023r żebrał 35,38 % poparcia. Teraz można się spodziewać podobnej, a nawet wyższej frekwencji wśród wyborców PiSu, a niższej wśród dawnej opozycji, bo już takiej mobilizacji jak kiedyś obecnie nie ma.
Minął rok i mamy wybory samorządowe w których również PiS ma więcej, bo 33,7 a frekwencja była dużo niższa.
Teraz proszę mi wytłumaczyć logicznie gdzie, pójdzie te założymy 10% wyborców PiSu ? Na pewno nie na Trzaskowskiego, bo to by się nie trzymało kupy. Na Holownie też nie, bo się sprzedał Tuskowi.
Zostaje Mentzen, tylko, że nawet nie ma możliwości, aby te 10% poszło w stroje Sławka. Realnie może to być maksymalnie 2,3 % i to będą Ci z młodszego pokolenia.
Dodatkowo te wszystkie wyssane z palca sondaże, które zaczynają przypominać sondaże z 2015r gdzie w niektórych Komorowski wygrywał w I turze 🙃 działają teraz na korzyść PiSu, bo jak ich wyborcy nagle widzą jakieś absurdalnie wysokie poparcie Trzaskowskiego i wyprzedzającego Mentzena to tylko bardziej ich zmobilizuje, a Ci którzy planowali wesprzeć w I rundzie Mentzena żeby dać mu wyższy wynik, a w II iść ja Nawrockiego tym bardziej to przekona, aby odrazu iść w stronę kandydata PiSu.
Naprawdę nie trzeba dużo główkować, żeby się domyślić iż więcej będzie ludzi, którzy zrezygnują z Trzaskowskiego kosztem Nawrockiego nie zrobią tego dlatego, bo Nawrocki jest dobrym kandydatem, bo nim nie jest, tylko dlatego, bo nie dopuszcza aby Tusk miał monopol na władze. W tym kraju obecnie jest potrzebny prezydent z opozycji i większość logicznie myślących ludzi zdaje sobie z tego sprawę, bo w innym razie obecna władza, która się regularnie kompromituje po prostu będzie nas nadal pogrążać.

tarki_16 369,7K

tarki_16

Moderator
Członek Załogi
Jakoś przez 8 lat był rząd i prezydent z jednego ugrupowania i wtedy Ci to nie przeszkadzało. Znowu zaczynasz prowadzić dyskusje skierowaną pod swojego kandydata obywatelskiego. Tak więcej będzie ludzi , którzy zrezygnują z Trzaskowskiego niż z Nawrockiego, rzeczywiście poprzednie wybory prezydenckie to pokazały - większej durnoty nie słyszałem.
Ponadto większość logicznie myślących wybierze człowieka , który potrafi się merytorycznie wypowiadać , a nie człowieka, który nie ma zdania i na każdym kroku się kompromituje.

Na chwilę obecną widzę to tak:
Trzaskowski 35%
Nawrocki 27%
Mentzen 16%

Przypominam po raz kolejny , że kolejne posty nie związane z bukmacherką będą usuwane!
Mój oczywiście też.

Ostatnia edycja:
Cabron 93,4K

Cabron

Użytkownik
Jakoś przez 8 lat był rząd i prezydent z jednego ugrupowania i wtedy Ci to nie przeszkadzało. Znowu zaczynasz prowadzić dyskusje skierowaną pod swojego kandydata obywatelskiego. Tak więcej będzie ludzi , którzy zrezygnują z Trzaskowskiego niż z Nawrockiego, rzeczywiście poprzednie wybory prezydenckie to pokazały - większej durnoty nie słyszałem.
Ponadto większość logicznie myślących wybierze człowieka , który potrafi się merytorycznie wypowiadać , a nie człowieka, który nie ma zdania i na każdym kroku się kompromituje.

Na chwilę obecną widzę to tak:
Trzaskowski 35%
Nawrocki 27%
Mentzen 16%

Przypominam po raz kolejny , że kolejne posty nie związane z bukmacherką będą usuwane!
Mój oczywiście też.
Nie prowadzę żadnej dyskusji, tylko podałem czyste liczby i zapytałem, gdzie pójdzie te około 10% z poprzednich wyborów.
Skoro jesteśmy już przy temacie kandydatów, to Nawrocki jest miałki, ale jak przytaczasz argument " nie ma zdania" to mógłbym wejść w polemikę, bo to Trzaskowski na regularnie inne zdanie na każdy temat i raz prawo, a raz lewo. Nie wiem, czy jest nam potrzebny dwubiegunowy prezydent, bo najwyraźniej nauki bierze od najlepszych, czyli od swojego szefa, który ostatnio rano powiedział, że Europa musi liczyć na siebie i Ukraina musi liczyć na Europę+ rzucił przysłowiem " umiesz liczyć, licz na siebie" , a kilka godzin później jak się dowiedział, że Zelenskiemu tyłek mięknie i chce jednak dogadać się z Trumpem, to nasz kochany premier powiedział : " nie widzę innej możliwości - Ukraina musi dogadać się z USA"
I tak się to kręci w naszym politycznym bagienku, a wszystkie aferki i sprawy, które robią po cichu wyciągają internauci i jak przyjdzie co do czego, to każdy będzie wiedział co ma zrobić, dlatego widzę to tak jak napisałem kilka stron wcześniej:
Trzaskowski 35/-, Nawrocki 29-31, Mentzen 13-15
Reszta mnie nie interesuje, bo Hołownia obecnie prowadzi politykę anty-Mentzen. Co chwilę jak mi gdzieś w mediach przebija się jakaś wypowiedź marszałka, to w każdej obraża konfederację i Mentzena, a na czymś takim daleko nie zajedzie

tarki_16 369,7K

tarki_16

Moderator
Członek Załogi
1000014876.jpg

Jeśli oczywiście się Stanowski nie wycofa , to bardzo prawdopodobne, że może uzbierać więcej głosów niż Biejat , której większość wyborców zagłosuje na Trzaskowskiego czy nawet Zandberga.
Zwróćcie uwagę , że sam wynik % obu kandydatów ustawiony jest na 3%, a tutaj mamy taką różnice...

R 105,1K

roykeane2.0

Użytkownik
Jeśli oczywiście się Stanowski nie wycofa , to bardzo prawdopodobne, że może uzbierać więcej głosów niż Biejat , której większość wyborców zagłosuje na Trzaskowskiego czy nawet Zandberga.
Kompletnie nie rozumiem, skąd w ogóle pomysł że Stanowski miałby się wycofać. Napisałem już z o tym raz, teraz kolejny argument. Otóż Krzysztof Jakub ogłosił na Twitterze
"Drodzy czytelnicy i widzowie, bardzo dziękuję za kilkadziesiąt tysięcy podpisów nadesłanych pocztą, pani na poczcie kazała was pozdrowić, no i zamordować oczywiście. Podpisy schodzą cały czas, cały czas można je wysyłać (formularz do pobrania ze strony http://stanowski2025.de, tam jest też adres), ale nie zmienia to faktu, że łącznie mamy ich jakieś 40 000. Jest to wynik zarówno imponujący, jak i niewystarczający"

Jeśli Stanowski poprosił o pomoc w zbieraniu podpisów swoich czytelników i widzów kanału Zero, to nie po to, aby na koniec dnia powiedzieć im coś w stylu "A teraz pocałujcie mnie w du..., idę na wódkę"

Typ podany powyżej jak najbardziej do gry, chociaż uprzedzam, że dużej kasy na to nie postawicie. A i kurs spadł do @2.60. Biejat jest nijaka, będzie tracić lewicowe głosy na rzecz bardziej wyrazistego Zandberga, o Trzaskowskim nie wspominając. Stanowski, nawet biorąc pod uwagę format tzw debaty, powinien na tyle błysnąć w kampanii żeby uzyskać wynik wyższy od pani Magdy.

Do góry Bottom