>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Wybory prezydenckie 2025

RBR1one 629,7K

RBR1one

ModTeam
Członek Załogi
Na Mentzena juz linie 17% hoho
Najlepsze jest to, ze inne linie w miare stoja w miejscu a linie na Nawrockiego i Mentzena sa scisle ze soba powiazane. Jak Nawrockiemu o 1% obnizaja to dodaja te 1% Mentzenowi. Teraz podwyzszyli Mentzenowi linie o 0,5% i od razu odjeli te 0,5% Nawrockiemu.

K 4,4K

kax26

Użytkownik
Najwyższy wynik konfy to chyba około 1.5 mln głosów. Żeby Mentzen miał poparcie w granicach 20% jak to niektórzy wieszczą, musiałby mieć około 4mln głosów. Skąd Konfederacja nagle tyle głosów zbierze?

Otrzymane punkty reputacji: +202
5xharoldx5 2,1M

5xharoldx5

Znawca - Szachy
Pozbyli się Brauna, więc nikt już ich nie ciągnie w dół, a Mentzen, Bosak, Zajączkowska wykonują kawał dobrej roboty, więc nic dziwnego, że są efekty. Wypowiadają się ostro, ale wiedzą, że nie mogą przesadzić, w przeciwieństwie do Brauna, który nie ma żadnych oporów i prędzej czy później zapewne znowu by coś odwalił, przez co ucierpiałaby cała partia. Właśnie dlatego uważam, że w tym przypadku nie ma większego sensu patrzeć na to co było kiedyś, bo to już jest po prostu inna partia, która wyciągnęła wnioski z poprzednich niepowodzeń. Jak dla mnie to właśnie Konfederacja już niebawem może być drugą siłą polityczną w Polsce, a te wybory prezydenckie mogą być ku temu pierwszym krokiem. Czarno widzę natomiast przyszłość PiS i nie chodzi mi tylko o te wybory, ale ogólnie.

Otrzymane punkty reputacji: +294
S 38,2K

sobolekk

Użytkownik
Dobra nic tylko podbijać.
Mentzen.under 17 1.85

Poza tym trochę lżej
Hołownia over 6 1.85
Nawrocki over 28 (tu można rozważyć przeczekanie bo może trochę spadnie)

PiS ma stały twardy elektorat dla którego w większości jest wszystko jedno kto startuje, są to głównie ludzie starsi . PiS ostatnie wybory do parlamentu wygrał wbrew temu co wszyscy mówią. W wyborach do europarlamentu bardzo blisko wygranej. A uważam że to gdy platforma obejmował wladze to ludzie najbardziej cisnęli w PiS (jak jeszcze nie było wiadomo że wpakowano się w jeszcze gorsze G) co do Hołowni to nie wydaje mi się żeby nie przekroczył linii 6 , na debatach może tylko zyskać
O mentzenie wszystko zostało powiedziane. Kolega który wyżej wyjaśnił wartości bezwzględne dot mentzena w zasadzie wyczerpał temat. Podpisuję się pod tym w 100 procentach. Jeżeli ktoś mysli że 4 mln wyborców zrezygnowało z PiSu/Holowni dla mentzena to jest po prostu zabawny

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +140
A 45,7K

ar0nek

Użytkownik
Dobra nic tylko podbijać.
Mentzen.under 17 1.85

Poza tym trochę lżej
Hołownia over 6 1.85
Nawrocki over 28 (tu można rozważyć przeczekanie bo może trochę spadnie)

PiS ma stały twardy elektorat dla którego w większości jest wszystko jedno kto startuje, są to głównie ludzie starsi . PiS ostatnie wybory do parlamentu wygrał wbrew temu co wszyscy mówią. W wyborach do europarlamentu bardzo blisko wygranej. A uważam że to gdy platforma obejmował wladze to ludzie najbardziej cisnęli w PiS (jak jeszcze nie było wiadomo że wpakowano się w jeszcze gorsze G) co do Hołowni to nie wydaje mi się żeby nie przekroczył linii 6 , na debatach może tylko zyskać
O mentzenie wszystko zostało powiedziane. Kolega który wyżej wyjaśnił wartości bezwzględne dot mentzena w zasadzie wyczerpał temat. Podpisuję się pod tym w 100 procentach. Jeżeli ktoś musi że 4 mln wyborców zrezygnowało z PiSu/Holowni dla mentzena to jest po prostu zabawny
Od kilku dni betfan ma linie 26.5% 1.75 na Nawrockiego, a Hołownia 5.5% 1.85
Screenshot_20250304-074145_BETFAN.jpg

Otrzymane punkty reputacji: +155
H 56,6K

halacik96

Użytkownik
na debatach może tylko zyskać
Może zyskać też Stanowski i Mentzen a stracić Nawrocki. Trzaskowski w debacie raczej neutralny, zależy jaki się wylosuje.

O ile debata w Republice (jeśli takowa będzie) powinna sprzyjać Nawrockiemu (tak jak wczorajsza wieczorna rozmowa z pożal się Boże red. Lewandowską)) tak wszystkie inne będą na jego niekorzyść, po prostu nie umie się wypowiadać konkretnie tylko daje jakieś ogolniki lub wyjeżdża bezpośrednio w Trzaskowskiego lub Tuska.
Na debatach zyskają na pewno Mentzen, Hołownia i Stanowski, ponieważ mają gadane i szybko wyciągają konkretne argumenty nawet bez wcześniejszego przygotowania czy znajomości tematu.
Zresztą można domyślać się, że pytania w debacie będą z tych o Ukrainie, wojsku, imigrantach czy zielonym ładzie.

K 4,4K

kax26

Użytkownik
Pompowanie Mentzena sondażowo, teraz ma jeden cel - spowodowanie zawiedzenia wśród jego wyborców po pierwszej turze i odpuszczenie drugiej tury, a także prowokowanie teraz Nawrockiego do walki z Mentzenem. A taka sytuacja wiadomo na czyją korzyść jest. Dla mnie pewnym jest to że Nawrocki 30%+ a Mentzen max 15%<

S 38,2K

sobolekk

Użytkownik
Mentzen to może tylko stracić w debatach. Nawet przy założeniu że ktoś wierzy że zyskał 4 mln wyborców PiSu to są to wyborcy centrowi i wyborcy pobierający socjal. Mentzena program nie jest korzystny dla większości, będzie dostawał niewygodne pytania by pokazać że chce ludziom pozabierać socjal. Socjal , wiek emerytalny 13 i 14 emerytura minimalną krajowa itd to w tym momencie dla tych ludzi najwazniejsze. Ludzie którzy są typowo prawicowi przedsiębiorcy , młodzi itd już dawno na niego głosowali a sondaże to jeśli już to są napompowane takimi ludźmi którzy mogą jeszcze na niego nie zagłosować jak usłyszą że chce zabierać .

Ostatnia edycja:
R 105,1K

roykeane2.0

Użytkownik
Mentzen jest wyraźnie na fali wznoszącej, więc granie jego underów jest co najmniej przedwczesne. Moim zdaniem może dobić do ok 20% bo póki co nie ma mu kto zabierać poparcia. Choćby z tego powodu, że poza Nawrockim i Trzaskowskim nikt naprawdę i na serio kampanii jeszcze nie prowadzi. Nawrocki - to człowiek, który powoli staje się memem. Przygotowali chłopu dużą konwencję programową, ponoć dobre przemówienie, a z całego wydarzenia ostały się tylko dwie "pucie".

Nawrocki się przejęzyczył. Wpadka podczas wypowiedzi o płci i małżeństwie

Co do wpływu debaty na wynik wyborów - nie wiemy jeszcze ilu kandydatów zbierze te 100 tys podpisów, ale ilu by ich nie było - nie przeceniałbym wpływu na wyniki wyborów czegoś, co będzie przypominało teleturniej jeden z dziesięciu. Tam wystarczy wykuć na blachę swoją wypowiedź. A tematy w ogólnym zarysie na pewno sztabom będą znane. I tyle. Owszem, Stanowski czy Hołownia pewien handicap mają na starcie z racji obycia z kamerą, ale będą mieli moim zdaniem na tyle niskie poparcie, że niewiele na tym zyskają.

I jeszcze jedno - nie wyciągajcie zbyt daleko idących wniosków z tych procentów Mentzena, bo wszystko ponad 15% "przynależnych" Konfie jako poparcie partyjne, rozpierzchnie się na cztery strony świata. Tak jak poparcie, które utracili swego czasu i Kukiz, i Hołownia.

Otrzymane punkty reputacji: +62
Cabron 93,4K

Cabron

Użytkownik
Mnie już naprawdę zaczyna bawić tak dyskusja. Skąd weźmiecie te 4 mln, które pójdą na Mentzena ? PiS ma swój beton wyborczy i są to ludzie 50+. W sumie bardzo podobnie jest z platformą obywatelską, ale tam jest więcej młodych lewaków. Przypominam, że poprzednie wybory wygrał PiS. Przegrali władze tylko dlatego, że musiały się połączyć 3 partie z czego dwie były o skrajnie odmiennych poglądach. To był typowy akt desperacji.
Teraz proszę mi wytłumaczyć jak wy to liczycie. PiS w 2023r żebrał 35,38 % poparcia. Teraz można się spodziewać podobnej, a nawet wyższej frekwencji wśród wyborców PiSu, a niższej wśród dawnej opozycji, bo już takiej mobilizacji jak kiedyś obecnie nie ma.
Minął rok i mamy wybory samorządowe w których również PiS ma więcej, bo 33,7 a frekwencja była dużo niższa.
Teraz proszę mi wytłumaczyć logicznie gdzie, pójdzie te założymy 10% wyborców PiSu ? Na pewno nie na Trzaskowskiego, bo to by się nie trzymało kupy. Na Holownie też nie, bo się sprzedał Tuskowi.
Zostaje Mentzen, tylko, że nawet nie ma możliwości, aby te 10% poszło w stroje Sławka. Realnie może to być maksymalnie 2,3 % i to będą Ci z młodszego pokolenia.
Dodatkowo te wszystkie wyssane z palca sondaże, które zaczynają przypominać sondaże z 2015r gdzie w niektórych Komorowski wygrywał w I turze 🙃 działają teraz na korzyść PiSu, bo jak ich wyborcy nagle widzą jakieś absurdalnie wysokie poparcie Trzaskowskiego i wyprzedzającego Mentzena to tylko bardziej ich zmobilizuje, a Ci którzy planowali wesprzeć w I rundzie Mentzena żeby dać mu wyższy wynik, a w II iść ja Nawrockiego tym bardziej to przekona, aby odrazu iść w stronę kandydata PiSu.
Naprawdę nie trzeba dużo główkować, żeby się domyślić iż więcej będzie ludzi, którzy zrezygnują z Trzaskowskiego kosztem Nawrockiego nie zrobią tego dlatego, bo Nawrocki jest dobrym kandydatem, bo nim nie jest, tylko dlatego, bo nie dopuszcza aby Tusk miał monopol na władze. W tym kraju obecnie jest potrzebny prezydent z opozycji i większość logicznie myślących ludzi zdaje sobie z tego sprawę, bo w innym razie obecna władza, która się regularnie kompromituje po prostu będzie nas nadal pogrążać.

tarki_16 369,7K

tarki_16

Moderator
Członek Załogi
Jakoś przez 8 lat był rząd i prezydent z jednego ugrupowania i wtedy Ci to nie przeszkadzało. Znowu zaczynasz prowadzić dyskusje skierowaną pod swojego kandydata obywatelskiego. Tak więcej będzie ludzi , którzy zrezygnują z Trzaskowskiego niż z Nawrockiego, rzeczywiście poprzednie wybory prezydenckie to pokazały - większej durnoty nie słyszałem.
Ponadto większość logicznie myślących wybierze człowieka , który potrafi się merytorycznie wypowiadać , a nie człowieka, który nie ma zdania i na każdym kroku się kompromituje.

Na chwilę obecną widzę to tak:
Trzaskowski 35%
Nawrocki 27%
Mentzen 16%

Przypominam po raz kolejny , że kolejne posty nie związane z bukmacherką będą usuwane!
Mój oczywiście też.

Ostatnia edycja:
Cabron 93,4K

Cabron

Użytkownik
Jakoś przez 8 lat był rząd i prezydent z jednego ugrupowania i wtedy Ci to nie przeszkadzało. Znowu zaczynasz prowadzić dyskusje skierowaną pod swojego kandydata obywatelskiego. Tak więcej będzie ludzi , którzy zrezygnują z Trzaskowskiego niż z Nawrockiego, rzeczywiście poprzednie wybory prezydenckie to pokazały - większej durnoty nie słyszałem.
Ponadto większość logicznie myślących wybierze człowieka , który potrafi się merytorycznie wypowiadać , a nie człowieka, który nie ma zdania i na każdym kroku się kompromituje.

Na chwilę obecną widzę to tak:
Trzaskowski 35%
Nawrocki 27%
Mentzen 16%

Przypominam po raz kolejny , że kolejne posty nie związane z bukmacherką będą usuwane!
Mój oczywiście też.
Nie prowadzę żadnej dyskusji, tylko podałem czyste liczby i zapytałem, gdzie pójdzie te około 10% z poprzednich wyborów.
Skoro jesteśmy już przy temacie kandydatów, to Nawrocki jest miałki, ale jak przytaczasz argument " nie ma zdania" to mógłbym wejść w polemikę, bo to Trzaskowski na regularnie inne zdanie na każdy temat i raz prawo, a raz lewo. Nie wiem, czy jest nam potrzebny dwubiegunowy prezydent, bo najwyraźniej nauki bierze od najlepszych, czyli od swojego szefa, który ostatnio rano powiedział, że Europa musi liczyć na siebie i Ukraina musi liczyć na Europę+ rzucił przysłowiem " umiesz liczyć, licz na siebie" , a kilka godzin później jak się dowiedział, że Zelenskiemu tyłek mięknie i chce jednak dogadać się z Trumpem, to nasz kochany premier powiedział : " nie widzę innej możliwości - Ukraina musi dogadać się z USA"
I tak się to kręci w naszym politycznym bagienku, a wszystkie aferki i sprawy, które robią po cichu wyciągają internauci i jak przyjdzie co do czego, to każdy będzie wiedział co ma zrobić, dlatego widzę to tak jak napisałem kilka stron wcześniej:
Trzaskowski 35/-, Nawrocki 29-31, Mentzen 13-15
Reszta mnie nie interesuje, bo Hołownia obecnie prowadzi politykę anty-Mentzen. Co chwilę jak mi gdzieś w mediach przebija się jakaś wypowiedź marszałka, to w każdej obraża konfederację i Mentzena, a na czymś takim daleko nie zajedzie

tarki_16 369,7K

tarki_16

Moderator
Członek Załogi
1000014876.jpg

Jeśli oczywiście się Stanowski nie wycofa , to bardzo prawdopodobne, że może uzbierać więcej głosów niż Biejat , której większość wyborców zagłosuje na Trzaskowskiego czy nawet Zandberga.
Zwróćcie uwagę , że sam wynik % obu kandydatów ustawiony jest na 3%, a tutaj mamy taką różnice...

R 105,1K

roykeane2.0

Użytkownik
Jeśli oczywiście się Stanowski nie wycofa , to bardzo prawdopodobne, że może uzbierać więcej głosów niż Biejat , której większość wyborców zagłosuje na Trzaskowskiego czy nawet Zandberga.
Kompletnie nie rozumiem, skąd w ogóle pomysł że Stanowski miałby się wycofać. Napisałem już z o tym raz, teraz kolejny argument. Otóż Krzysztof Jakub ogłosił na Twitterze
"Drodzy czytelnicy i widzowie, bardzo dziękuję za kilkadziesiąt tysięcy podpisów nadesłanych pocztą, pani na poczcie kazała was pozdrowić, no i zamordować oczywiście. Podpisy schodzą cały czas, cały czas można je wysyłać (formularz do pobrania ze strony http://stanowski2025.de, tam jest też adres), ale nie zmienia to faktu, że łącznie mamy ich jakieś 40 000. Jest to wynik zarówno imponujący, jak i niewystarczający"

Jeśli Stanowski poprosił o pomoc w zbieraniu podpisów swoich czytelników i widzów kanału Zero, to nie po to, aby na koniec dnia powiedzieć im coś w stylu "A teraz pocałujcie mnie w du..., idę na wódkę"

Typ podany powyżej jak najbardziej do gry, chociaż uprzedzam, że dużej kasy na to nie postawicie. A i kurs spadł do @2.60. Biejat jest nijaka, będzie tracić lewicowe głosy na rzecz bardziej wyrazistego Zandberga, o Trzaskowskim nie wspominając. Stanowski, nawet biorąc pod uwagę format tzw debaty, powinien na tyle błysnąć w kampanii żeby uzyskać wynik wyższy od pani Magdy.

Do góry Bottom