Cabron
Użytkownik
Oczywiście, że nie, ale skoro Bosak otwarcie mówi, że ich wyborcy nie powinni głosować na Trzaskowskiego w II turze to daje pewna furtkę i znak co powinni zrobić. Wyborcy konfy to w 80% mocno prawicowy elektorat i ktoś taki nie dopuścić Trzaskowskiego do prezydentury.A gdzie ja napisalem, ze wygra Trzaskowski? Ja napisalem, ze moze miec okolice 40% w 1 turze i tylko tyle. Glosy Mentzena? To tak nie dziala. Jak ktos mysli, ze caly elektorat Mentzena tak ochoczo poleci w 2 turze i zaglosuje na Nawrockiego to sie grubo myli. Duza czesc w ogole nie pojdzie i nie zaglosuje wcale. Oczywiscie ci ktorzy jednak pojda w 90% zaglosuja na Nawrockiego ale na pewno nie bedzie tak jak niektorzy sobie to licza, ze Nawrocki ma 28% i plus elektorat Mentzena 15% = 43%. Tak nie bedzie.
Sondaże sondażami, ale one nie są miarodajne, bo każdy wie jak to działa.
Ostatnio była ankieta na X, która wrzucił super express i tam Nawrocki miał 40% mentzen 25% a Trzaskowski 23%. Wiadomo, że tym też można się podetrzeć, ale to pokazuje, że jednak Nawrocki ma mocny elektorat i to nie tylko starzy bezrobotni biedni ludzie, bo tacy nie przesiadują regularnie na X i nie śledzą na bieżąco SM. Dodatkowo to co opublikował ODZIWO TVN i każdy się zastanawia dlaczego to zrobili też nie działa to na korzyść prezydenta Warszawy i całego elektoratu koalicji obywatelskiej.
Oni cały czas próbują narzucić narrację, że PiS jak konfa chce nas Rosji sprzedać, co jest całkowitym absurdem, bo akurat kaczor to najbardziej ruskich nie nawidzi i od lat była narracja, ze swoimi kontrowersyjnymi wypowiedziami na temat Rosji pcha nas w stronę wojny z nimi.
Teraz nagle TVN udostępnia film dokumentalny na podstawie śledztwa z którego wynika, że cała akcja z 8 gwiazdek, która była głównym hasłem opozycji zwłaszcza koalicji i lewicy okazuje się być pomysłem rosyjskiego rządu i to oni to zapoczątkowali, żeby PiS odsunąć od władzy i na tym filmie twarze Trzaskowskiego, Tuska i innych.
Przed wyborami jeszcze wiele rzeczy może wypłynąć, a takie pisanie, że Trzaskowski wygra na 100% jak kolega wcześniej to totalny absurd