>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Wybory prezydenckie 2025

Cabron 93,4K

Cabron

Użytkownik
A gdzie ja napisalem, ze wygra Trzaskowski? Ja napisalem, ze moze miec okolice 40% w 1 turze i tylko tyle. Glosy Mentzena? To tak nie dziala. Jak ktos mysli, ze caly elektorat Mentzena tak ochoczo poleci w 2 turze i zaglosuje na Nawrockiego to sie grubo myli. Duza czesc w ogole nie pojdzie i nie zaglosuje wcale. Oczywiscie ci ktorzy jednak pojda w 90% zaglosuja na Nawrockiego ale na pewno nie bedzie tak jak niektorzy sobie to licza, ze Nawrocki ma 28% i plus elektorat Mentzena 15% = 43%. Tak nie bedzie.
Oczywiście, że nie, ale skoro Bosak otwarcie mówi, że ich wyborcy nie powinni głosować na Trzaskowskiego w II turze to daje pewna furtkę i znak co powinni zrobić. Wyborcy konfy to w 80% mocno prawicowy elektorat i ktoś taki nie dopuścić Trzaskowskiego do prezydentury.
Sondaże sondażami, ale one nie są miarodajne, bo każdy wie jak to działa.
Ostatnio była ankieta na X, która wrzucił super express i tam Nawrocki miał 40% mentzen 25% a Trzaskowski 23%. Wiadomo, że tym też można się podetrzeć, ale to pokazuje, że jednak Nawrocki ma mocny elektorat i to nie tylko starzy bezrobotni biedni ludzie, bo tacy nie przesiadują regularnie na X i nie śledzą na bieżąco SM. Dodatkowo to co opublikował ODZIWO TVN i każdy się zastanawia dlaczego to zrobili też nie działa to na korzyść prezydenta Warszawy i całego elektoratu koalicji obywatelskiej.
Oni cały czas próbują narzucić narrację, że PiS jak konfa chce nas Rosji sprzedać, co jest całkowitym absurdem, bo akurat kaczor to najbardziej ruskich nie nawidzi i od lat była narracja, ze swoimi kontrowersyjnymi wypowiedziami na temat Rosji pcha nas w stronę wojny z nimi.
Teraz nagle TVN udostępnia film dokumentalny na podstawie śledztwa z którego wynika, że cała akcja z 8 gwiazdek, która była głównym hasłem opozycji zwłaszcza koalicji i lewicy okazuje się być pomysłem rosyjskiego rządu i to oni to zapoczątkowali, żeby PiS odsunąć od władzy i na tym filmie twarze Trzaskowskiego, Tuska i innych.
Przed wyborami jeszcze wiele rzeczy może wypłynąć, a takie pisanie, że Trzaskowski wygra na 100% jak kolega wcześniej to totalny absurd

Otrzymane punkty reputacji: +459
A 45,7K

ar0nek

Użytkownik
Prawda jest taka, że jeśli Nawrocki wejdzie do 2tury to Trzaskowski wygra, jedyna szansa na to , aby Trzaskowski nie wygrał to Mentzen w 2turze. Ciekawe kiedy w ofercie pojawi się Frekwencja bo z pewnością będzie bardzo wysoka.

Otrzymane punkty reputacji: +1596
M 21,5K

Mietek006

Użytkownik
Prawda jest taka, że jeśli Nawrocki wejdzie do 2tury to Trzaskowski wygra, jedyna szansa na to , aby Trzaskowski nie wygrał to Mentzen w 2turze. Ciekawe kiedy w ofercie pojawi się Frekwencja bo z pewnością będzie bardzo wysoka.
Jak pojawi się gdzieś oferta na frekwencję, to dajcie znać. Myślę że będzie jakieś 56-58%. 5 lat temu było 64%, ale wydaje mi się, że tamtego wyniku nie przebiją.
A Stanowski nie ma szans?

Otrzymane punkty reputacji: +528
S 38,2K

sobolekk

Użytkownik
mentzen na betfanie linia 16.5. zrobilem kurde falstart. istne szalenstwo , istna odklejka. nie da sie tego inaczej nazwac. Chyba załaduje na to wydarzenie najwyższe bety w życiu bo chyba nigdy nie widzialem tak oczywistego ogromnego value

RBR1one 631,5K

RBR1one

ModTeam
Członek Załogi
mentzen na betfanie linia 16.5. zrobilem kurde falstart. istne szalenstwo , istna odklejka. nie da sie tego inaczej nazwac. Chyba załaduje na to wydarzenie najwyższe bety w życiu bo chyba nigdy nie widzialem tak oczywistego ogromnego value
Poczekaj jeszcze troche bo jeszcze pewnie urosnie. Co ciekawe o 2% linie na Nawrockiego obnizyl Betfan i maja teraz 26,5% a STS 28,5%. Ta linia 26,5% jest teraz wg mnie ta prawidlowa linia, ktora powinna byc ustawiona tak od samego poczatku a nie jak buki wystrzelily na poczatku z 31%.

Otrzymane punkty reputacji: +246
G 9,1K

gumazi

Użytkownik
To już nie mrzonki a fakty, dużo ludzi co głosuje na pis wybiera Sławka poprostu jestem bastionu pisu rozmawiam z ludżmi i widze co mówią , nawrocki to tragiczny kandydat także jego wynik naprawde może być słaby. Dalej nie wierze , że Sławek wyprzedzi nawrockiego ale będzie pare pkt róznicy ;p

Otrzymane punkty reputacji: +529
S 38,2K

sobolekk

Użytkownik
To już nie mrzonki a fakty, dużo ludzi co głosuje na pis wybiera Sławka poprostu jestem bastionu pisu rozmawiam z ludżmi i widze co mówią , nawrocki to tragiczny kandydat także jego wynik naprawde może być słaby. Dalej nie wierze , że Sławek wyprzedzi nawrockiego ale będzie pare pkt róznicy ;p
hehe wroce po wyborach. Te mżonki o konfie sa gadane przed każdymi wyborami. Co ciekawe sam w nie wierzylem.. kiedyś
Teorii ze mentzen wyprzedzi nawrockiego to nie ma sensu nawet komentować bo to śmieszne, już predzej uwierze że Hołownia wyprzedzi Mentzena co tez jest malo prawdopodobne

K 4,4K

kax26

Użytkownik
Nawrocki spokojnie zrobi powyżej 30% w pierwszej turze. Notowania PiSu są w tych okolicach, a do maja jeszcze trochę czasu zostało, by ten kandydat zbudował sobie rozpoznawalność właśnie wśród twardego elektoratu pisu, bo jak się okazuje, to właśnie w tym elektoracie jest najmniej rozpoznawalny. Mentzen, z całym szacunkiem do gościa, jest teraz zbytnio pompowany sondażowo. Realnie według mnie jest w stanie zrobić 15%, co i tak będzie dużym sukcesem.

RBR1one 631,5K

RBR1one

ModTeam
Członek Załogi
Nawrocki spokojnie zrobi powyżej 30% w pierwszej turze. Notowania PiSu są w tych okolicach, a do maja jeszcze trochę czasu zostało, by ten kandydat zbudował sobie rozpoznawalność właśnie wśród twardego elektoratu pisu, bo jak się okazuje, to właśnie w tym elektoracie jest najmniej rozpoznawalny. Mentzen, z całym szacunkiem do gościa, jest teraz zbytnio pompowany sondażowo. Realnie według mnie jest w stanie zrobić 15%, co i tak będzie dużym sukcesem.
Powiedz mi jakim cudem taka miernota ma zrobic 30%? Notowania partyjne PO to jakies 31% a PiSu 30%. Trzaskowski ma za soba swoj elektorat partyjny czyli 31% plus troche procent od Lewicy i Holowni co daje mu w sumie okolo 35%. Cienki Nawrocki nawet wsrod pisowcow nie osiagnie bazowych 30% bo jest po prostu slaby i nijaki a jeszcze Mentzen mu cos ukradnie. Do kazdego kto twierdzi, ze Nawrocki bedzie mial powyzej 30% mam pytanie. Jakimi kryteriami wy to liczycie bo moze ja mam jakies bledne myslenie i czegos nie wiem?

Otrzymane punkty reputacji: +246
K 4,4K

kax26

Użytkownik
Powiedz mi jakim cudem taka miernota ma zrobic 30%? Notowania partyjne PO to jakies 31% a PiSu 30%. Trzaskowski ma za soba swoj elektorat partyjny czyli 31% plus troche procent od Lewicy i Holowni co daje mu w sumie okolo 35%. Cienki Nawrocki nawet wsrod pisowcow nie osiagnie bazowych 30% bo jest po prostu slaby i nijaki a jeszcze Mentzen mu cos ukradnie. Do kazdego kto twierdzi, ze Nawrocki bedzie mial powyzej 30% mam pytanie. Jakimi kryteriami wy to liczycie bo moze ja mam jakies bledne myslenie i czegos nie wiem?
Elektorat pisu jest specyficzny. Zagłosuje na każdego z plakietką pisu. Od początku, Nawrocki ucieka od tej plakietki. Z resztą z założenia jest kandydatem obywatelskim. Musi popracować w koncowce nad swoją rozpoznawalnością dla tego elektoratu. Wynik pisu jako partii, zawsze jest niedoszacowany w ostateczności do wyników rzeczywistych wyborów. Myślę że Mentzen jest za mocno pompowany sondażowo. I może być niedosyt. Będę bardzo zdziwiony jeśli Nawrocki nie uzyska 30%+ w pierwszej turze, mając na uwagę słabe, wręcz beznadziejne rządy koalicji z którą identyfikowany jest RT. Plus w grze w pierwszej turze jest elektorat wiejski PSLu, który tak naprawdę nie ma swojego kandydata w pierwszej turze i sądzę, że jeśli już na kogoś beda głosować to prędzej na takiego miernego, bezpiecznego Nawrockiego, Mentzena, niż na tęczowego Rafałka.
Post automatycznie złączony:

Plus jeszcze jako ciekawostkę dodam, że na wybory mogą wpłynąć USA. W przestrzeni medialnej, taki ELON MUSK - doradca Trumpa na platformie X, podaje dalej artykuły Gazety Polskiej, o tym że wybory w 2023 r. zostały wypaczone przez lewicowe amerykańskie lobby, przez które Pis utraciło władzę. (źródło: https://wiadomosci.onet.pl/kraj/elon-musk-podal-dalej-wpis-wymierzony-w-donalda-tuska/klwvzl8). Skoro takiego Muska interesuje co się działo w przestrzeni publicznej w Polsce za czasów Bidena, to uważam, że jest coś na rzeczy. I pewnie będzie próba odwrócenia tego trendu, z racji też takiej że w USA doskonale wiedzą kim jest Donald Tusk i jego kadry.

Ostatnia edycja:
RBR1one 631,5K

RBR1one

ModTeam
Członek Załogi
Elektorat pisu jest specyficzny. Zagłosuje na każdego z plakietką pisu. Od początku, Nawrocki ucieka od tej plakietki. Z resztą z założenia jest kandydatem obywatelskim. Musi popracować w koncowce nad swoją rozpoznawalnością dla tego elektoratu. Wynik pisu jako partii, zawsze jest niedoszacowany w ostateczności do wyników rzeczywistych wyborów. Myślę że Mentzen jest za mocno pompowany sondażowo. I może być niedosyt. Będę bardzo zdziwiony jeśli Nawrocki nie uzyska 30%+ w pierwszej turze, mając na uwagę słabe, wręcz beznadziejne rządy koalicji z którą identyfikowany jest RT. Plus w grze w pierwszej turze jest elektorat wiejski PSLu, który tak naprawdę nie ma swojego kandydata w pierwszej turze i sądzę, że jeśli już na kogoś beda głosować to prędzej na takiego miernego, bezpiecznego Nawrockiego, Mentzena, niż na tęczowego Rafałka.
Post automatycznie złączony:

Plus jeszcze jako ciekawostkę dodam, że na wybory mogą wpłynąć USA. W przestrzeni medialnej, taki ELON MUSK - doradca Trumpa na platformie X, podaje dalej artykuły Gazety Polskiej, o tym że wybory w 2023 r. zostały wypaczone przez lewicowe amerykańskie lobby, przez które Pis utraciło władzę. (źródło: https://wiadomosci.onet.pl/kraj/elon-musk-podal-dalej-wpis-wymierzony-w-donalda-tuska/klwvzl8). Skoro takiego Muska interesuje co się działo w przestrzeni publicznej w Polsce za czasów Bidena, to uważam, że jest coś na rzeczy. I pewnie będzie próba odwrócenia tego trendu, z racji też takiej że w USA doskonale wiedzą kim jest Donald Tusk i jego kadry.
Nawrocki jakby nie bylo duzej frekwencji w wyborach prezydenckich to by mial jakies 23-25% a ze duzo botow ktore nie maja kompletnie zadnego pojecia o polityce pojdzie sobie z nudow na wybory bo teraz to modne jest glosowac to tacy ludzie bez pojecia glosuja na PO albo PiS wiec Nawrocki dzieki wysokiej frekwencji na pewno zyska i moze doleci do tych 28%. Tylko duza frekwencja go uratuje przed katastrofa wyborcza co nie zmienia faktu, ze i tak o 30+% moze zapomniec. Aha i te 28% to i tak jest wg mnie wariant najbardziej optymistyczny.

K 4,4K

kax26

Użytkownik
W wyborach prezydenckich z reguły jest najwyższa frekwencja. Ale i tak bez tej rekordowej frekwencji uważam, że Nawrocki 30% ma z urzędu. Jak będzie, przekonamy się 18 maja i chętnie wrócę do tej wiadomości :D

H 56,6K

halacik96

Użytkownik
Wśród twardego elektoratu nie musi niczego sobie budować, bo twardy elektorat nie głosuje na nazwisko tylko na partię. Równie dobrze PiS mógłby wystawić Ciebie jako kandydata a na starcie miałbyś takie samo poparcie jak Nawrocki.

Mi to się wydaje, że oni wybrali go dlatego, że z twarzy jest nieco podobny do Dudy i będzie im się kojarzył z obecnym prezydentem a przez narrację w jakiej był przedstawiany w partyjnych telewizjach będzie kojarzył im się dobrze.

K 4,4K

kax26

Użytkownik
Wśród twardego elektoratu nie musi niczego sobie budować, bo twardy elektorat nie głosuje na nazwisko tylko na partię. Równie dobrze PiS mógłby wystawić Ciebie jako kandydata a na starcie miałbyś takie samo poparcie jak Nawrocki.

Mi to się wydaje, że oni wybrali go dlatego, że z twarzy jest nieco podobny do Dudy i będzie im się kojarzył z obecnym prezydentem a przez narrację w jakiej był przedstawiany w partyjnych telewizjach będzie kojarzył im się dobrze.
Musi sobie zbudować rozpoznawalność wśród tego elektoratu, bo z badań wynika że właśnie wśród tego elektoratu jest najmniej rozpoznawalny. I tak zgadzam się że poparcie partii =poparcie kandydata czyli imo, spokojnie 30% w maju będzie

K 4,4K

kax26

Użytkownik
Kidawa-Błońska cos o tym wie, ze poparcie partii = poparcie kandydata ;)
Wyjątek, nie przekreśla danego trendu. Są partie takie jak PSL, które też w wyborach prezydenckich mają bardzo słabe poparcie, które w przeszłości nie przekładało się na poparcie dla kandydata, co aktualnie doprowadziło do tego, że PSL nie wystawił kandydata. A co do Kidawy-Błońskiej i jej poparcia w 2020 r., to przy tej kandydaturze miałem wrażenie że walkowerem oddają te wybory i część wyborców PO/KO wolało głosować na mężczyznę - takiego Hołownię - który idealnie się wpisywał w ich poglądy - showman z TVN, czyli głównej telewizji tego elektoratu, który budził jakiekolwiek emocje, niż zupełnie bezpłciowa Kidawa-Błońska.

RBR1one 631,5K

RBR1one

ModTeam
Członek Załogi
Wyjątek, nie przekreśla danego trendu. Są partie takie jak PSL, które też w wyborach prezydenckich mają bardzo słabe poparcie, które w przeszłości nie przekładało się na poparcie dla kandydata, co aktualnie doprowadziło do tego, że PSL nie wystawił kandydata. A co do Kidawy-Błońskiej i jej poparcia w 2020 r., to przy tej kandydaturze miałem wrażenie że walkowerem oddają te wybory i część wyborców PO/KO wolało głosować na mężczyznę - takiego Hołownię - który idealnie się wpisywał w ich poglądy - showman z TVN, czyli głównej telewizji tego elektoratu, który budził jakiekolwiek emocje, niż zupełnie bezpłciowa Kidawa-Błońska.
PSL nie wystawil kandydata bo wystawili wspolnego wewnatrz TD a najwiecej tam ma do powiedzenia Holownia wiec Kosiniak musial przymuszony sila odpuscic a nie, ze Kosiniak nie chcial kandydowac. Kazdy chce brac udzial w wyborach prezydenckich nie wazne czy ma sie szanse na wygrana czy nie bo to plebiscyt popularnosci. Co do bezplciowosci Kidawy.. Nawrocki jest dokladnie taki sam bezplciowy.

S 38,2K

sobolekk

Użytkownik
Oczywiście że Nawrocki zrobi powyżej 30 . On i Hołownia to najbardziej niedoszacowani kandydaci . Najbardziej przeszacowany oczywiście mentzen

A 45,7K

ar0nek

Użytkownik
Oczywiście że Nawrocki zrobi powyżej 30 . On i Hołownia to najbardziej niedoszacowani kandydaci . Najbardziej przeszacowany oczywiście mentzen
Nawrocki 30% zrobi, ale jedynie w 2turze. W 1turze jest to nierealne. Sam gralem undery Konfederacji w ostatnich wyborach, ale tym razem Mentzen zrobi lekko 15%. A wszystko przez tragicznego Hołownie i Nawrockiego

Do góry Bottom