>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Wybory prezydenckie 2025

Na kogo oddasz głos w 2 turze wyborów prezydenckich?

• 1. Trzaskowski Rafał

Głosy: 52 28,4%
  • 2. Nawrocki Karol

Głosy: 107 58,5%
  • 3. Nie idę głosować

Głosy: 24 13,1%

• Wszyscy głosujący
    183
  • Poll closed .
Cabron 112,4K

Cabron

Użytkownik
Fortuna w punkcie stacjonarnym odrzuciła m dzisiaj 8k na Nawrockiego.
Mam ten bet pograny jeszcze grubo pre po dużo wyższym kursie, więc czekam.
Mam też kontrę na Trzaskowskiego z taśmy weekendowej, więc też sie w razie czego zwróci, ale dzisiaj po tym jak fortuna zaszalała z kursami to nie ogarniam z jakiej racji odrzucają taka kwotę. Limit zjechał do 1k co już nie miało najmniejszego sensu.

Ktoś z was grał na fortunie dzisiaj coś grubszego w stronę któregoś z nich ?

A 31,4K

andyvelxaero

Użytkownik
Mentzen wczoraj wypowiedział się publicznie i było to w TV.. ze nie widzi powodów zeby glosować na Trzaskowskiego i ze docenia to, że Nawrocki podpisał jego deklaracje. A dziś Braun ogłosił ze odda wazny glos na Karola Nawrockiego. Wcześniej Korwin Mikke nawet poparł Nawrockiego. Kursy spadaja na Rafała i dobrze... mozna zarobic grajac Nawrockiego z handicapem
Brak poparcia Mentzena wprost wobec któregokolwiek z kandydatów był spodziewany i oczekiwany przez analityków - dlatego nie specjalnie coś zmienia. Tak samo poparcie Korwina. Tutaj zmianę musiałaby wywołać jakaś sytuacja niespodziewana, nie uwzględniona już w szacunkach - a z taką raczej na razie nie mamy do czynienia. Nie wiem jak z Braunem, wcześniej oficjalnie nie poparł nikogo, jeśli finalnie poparł Nawrockiego, to może mieć pewnie znaczenie. Aczkolwiek tutaj i tak analitycy raczej wliczają już, że większa część elektoratu Brauna nie pójdzie głosować, duża część poprze Nawrockiego a mała Trzaskowskiego. Dokładnego rozkładu procentowego szacunków nie pamiętam, ale może to być np. 50-40-10.

Ostatnia edycja:
A 47,1K

ar0nek

Użytkownik
Mam też kontrę na Trzaskowskiego z taśmy weekendowej, więc też sie w razie czego zwróci, ale dzisiaj po tym jak fortuna zaszalała z kursami to nie ogarniam z jakiej racji odrzucają taka kwotę. Limit zjechał do 1k co już nie miało najmniejszego sensu.

Mi wczoraj na zlimitowanym nawet betclic przyjeli ponad 2k na Trzaskowskiego, wiec dziwna sprawa z tą Fortuna. Na frekwencje przyjeli w fortunie nawet fajne kwoty, wiec tym bardziej powinni przyjąć wiecej na wygrana w wyborach

kubabrenner 269,7K

kubabrenner

Użytkownik

Mi Betclic przyjął łącznie 6k na wybory, ale różne typy i w odstępach czasowych. Jak chcesz bić Nawrockiego to masz w LVBet kurs 2.43, online nie miałem z nimi nigdy problemów choć za 8k singla tam nie grałem nigdy, ale stacjonarnie też mają chyba kilka punktów.

Otrzymane punkty reputacji: +220
inkub1986 721,9K

inkub1986

Użytkownik
Ja grałem 800zł na Hołownię i trochę się przeliczyłem. Kto zdobędzie emeryturę roku? Głosujcie na Nawrockiego tak, żeby postawić mobilizacyjnie ludzi Trzaskowskiego. I kto wygra wtedy? Trzaskowski!
(Kursy długo były za Nawrockim)

S 7,3K

smowky

Użytkownik
Oczywiście trudno o pełny obiektywizm będąc obywatelem tego kraju. Obserwuję ten temat raptem od kilku dni, ale pozwolę sobie podać typ który już niestety zjechał z kursem ale w mojej ocenie jest nadal do gry.

Buk: Forbet
Zakład: Rafał Trzaskowski wygra i frekwencja powyżej 69,5%
Kurs: 2.45

Patrząc przede wszystkim na historię, w II turze była większa mobilizacja. Nie wiem z czego to wynika, może w przekonaniu ludzi ten pojedynczy głos teraz ma znaczenie, a do tego bezpośrednio wybiorę przyszłego Prezydenta, pomimo, że w wielu kwestiach się z nim nie zgadzam? Padały tu kwestie o pewnej możliwej demobilizacji wyborców Brauna czy też Mentzena, pewnie część rzeczywiście zostanie w domach ale nie powinno to aż tak wpłynąć na frekwencję. Jeszcze 3 miesiące temu odnosiłem wrażenie, że para z gwizdka z wyborów w październiku 2023 dawno uleciała ale biorąc pod uwagę frekwencję w I turze to stwierdzam,że wola chodzenia na wybory jest nadal duża. Zarówno wyborcy jednego i drugiego kandydata w pełni się zmobilizują, rekordowe zapowiedzi głosowania za granicą, do tego ogromna polaryzacja, która jest grzana w mediach, moim zdaniem spowoduje przekroczenie progu 69.5 %. Co do samego kandydata kalkulacja jest prosta. Skoro analitycy, politolodzy i różnej maści znawcy tematu mówią,że wyższa frekwencja premiuje kandydata KO to idę w tę stronę. Powodzenia w typach!

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +67
psotnick 1,1M

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
Wybory prezydenckie – frekwencja (II tura)
Powyżej 68.5% @ 1.70

W pierwszej turze frekwencja 67,3% czyli wyższa niż 5 lat temu w 1 turze 64,5%, w drugiej było 68,1%. W drugich turach niemal zawsze frekwencja była kilka punktów wyższa niż w pierwszej, więc myślę że przy spodziewanym bliskim wyniku mobilizacja zainteresowanych elektoratów będzie równie wysoka jak 5 lat temu, a może nawet teraz bardziej. Pewnie nie aż tak jak w wyborach parlamentarnych 2023 (74%) ale powyżej 70% frekwencja powinna się zameldować. A tutaj linia nawet niższa, bliższa wynikowi sprzed 5 lat, więc to wydaje się bardzo dobry typ na drugę turę (zwłaszcza że w Betclic kursy bez podatku).

Wybory prezydenckie – wynik procentowy (II tura)
Rafał Trzaskowski - Powyżej 49 @ 1.75

Widzę że już większość sobie pododawała procenty Mentzena i Brauna do Nawrockiego i wychodzi im że sprawa pozamiatana bo jest powyżej 50%, więc Nawrocki prezydentem, w sumie to po co ta 2 tura, szkoda publicznych pieniędzy na organizację. Tylko że nie wygrywa się procentami, tylko głosami. 29,5% to świetny wynik, tylko że to 5,7mln głosów, Duda w 1 turze 2020 miał 8,4 mln głosów, to mniej o 1,6mln głosów i to przy niższej frekwencji! Po prostu elektorat PIS się starzeje, każdy elektorat się starzeje ale pisowski najszybciej, 5 lat dla 70latka liczy się inaczej niż dla 40latka (wystarczy spojrzeć na Tuska i Kaczyńskiego, obaj w wieku emerytalnym i moim zdaniem obu w ostatnich 2 latach dogonił pesel). Moim zdaniem Nawrocki nie ma już rezerwy twardego elektoratu, zwolennicy Kaczyńskiego zmobilizowani pod korek w 1 turze, niektórzy zatykali nosy, ale głos na Karola, a właściwie na decyzję Jarosława, oddali. Więc teraz musi zabiegać o głosy wyborców jeszcze skrajniejszej prawicy niż on czyli Mentzena i Brauna (swoją droga chętnie bym posłuchał wykładu pana Grzegorza o pochodzeniu tych dwóch nazwisk, tak jak on to lubi robić w stosunku do innych), a to bardzo kapryśny elektorat, zwłaszcza Brauna, prędzej nie pójdzie do wyborów niż odda głos na "PISPO jedno zło". 5 lat temu wyborcy Bosaka w 1 turze, w drugiej podzieli się na 3 części: 1/3 na Dudę, 1/3 na Trzaskowskiego, 1/3 nie głosowała w 2 turze. Nawet jeśli teraz te proporcje są większe dla Nawrockiego 70-30 to będzie to 70% z mniejszej ilość głosów niż w 1 turze, bo duża część wyborców Mentzena w ogóle nie pójdzie głosować. Z elektoratem Brauna chyba jeszcze trudniejsza sprawa z pozyskaniem głosów, przecież oni oskarżają PIS o ludobójstwo 300tys Polaków podczas pandemii itp. Też mi się nie widzi by 100% z 1.2mln wyborców Brauna, jeśli połowa z nich pójdzie to będzie dobrze. Za to mogą pójść do wyborów ci którzy nie głosowali w 1 turze, 5 lat temu to było ponad milion głosów. W 2023 roku wystraszeni 3 kadencją PISlandu ludzie dali władzę drugiej stronie. Czy teraz mieliby się nie wystraszyć wizji Polski z prezydentem Nawrockim, premierem Mentzenem i ministrem obrony Braunem? Województwa zachodnie: lubuskie, wielkopolskie, zachodniopomorskie, pomorskie, śląskie, warmińsko-mazurskie i śląskie mają jeszcze sporo rezerwy do frekwencji 70%, a tam wyraźnie wygrywa Trzaskowski, od 35-40%. Moim zdaniem będzie ciaśniej niż 5 lat temu (51,03-48,97% dla Dudy), ale tym razem mobilizacja wystraszonego elektoratu "antyPISu" czasem zatykając nosy może dać znowu władzę przeciwnikom Kaczyńskiego.

Typy z Betclic
Wybory prezydenckie - II tura H2H (handicap)
Karol Nawrocki - Rafał Trzaskowski
Kto lepszy (handicap): Karol Nawrocki (+1) @ 1.70
Betclic

Kursy się trochę odwróciły w ostatnim tygodniu, więc chyba najwyższy czas na skontrować typ na Trzaskowskiego (powyżej 49.0 %) i zagrać w drugą stronę. Przy odrobinie szczęścia mogą wejść oba typy. Handicap na Nawrockiego +1.0 oznacza że Trzaskowski nie może wygrać wyżej niż 50,51-49,49, więc te widełki okazują się całkiem pojemne. Przy spodziewanej minimalnej różnicy przy której zdecydować mogą nawet głosy oddane zagranicą (spodziewane ok. 160k na korzyść Trzaskowskiego, ale to szacunki jedynie bo badań exit poll za granicą nie będzie, więc czeka nas długa noc), a przypominam, że w 1 turze Trzaskowski wyprzedził Nawrockiego o 1,8 pkt proc. co oznaczało 350k głosów. Więc teraz jeśli różnica będzie liczona w dziesiątych punktów procentowych to w głosach może to być ledwie kilkadziesiąt tysięcy głosów. Im mniejsza różnica tym lepiej dla typu(ów).

johnny_o 37,4K

johnny_o

Użytkownik
W STS jeszcze jeden typ wart zagrania, w zależności od zdania - na rekordową frekwencję, under/over 74.38%, po 1.40 i 2.75. Wcześniej i po dużo wyższym kursie grałbym overa, ale mam już pograny max +68.5, +69.5 i +70.0 za kursy niewiele niższe.
Jeszcze słówko odnośnie frekwencji, bo nieproporcjonalnie dużo tu się wcześniej pisało o tym czy do urn pójdą wyborcy Mentzena i Brauna. A dlaczego mieliby nie pójść, jako świadomi obywatele o określonych poglądach? Zapewne większości z nich odpowiada hasło #BylenieTrzaskowski, i należy pamiętać że negatywna mobilizacja to też mobilizacja. Więcej miłośników (czy tam betonu, zwał jak zwał) ma Nawrocki, ale po drugiej stronie panuje autentyczne przerażenie że taka postać może zostać prezydentem. Zapewne jest wiele osób którym o wiele bliżej do poglądów Nawrockiego ale zacisną zęby i zagłosują na Trzaskowskiego zamiast odpuścić, natomiast w drugą stronę trudno sobie to wyobrazić. Podsumowując - wszystkie ręce na pokład i pełna mobilizacja jednej i drugiej strony jak w poprzednich parlamentarnych, dlatego od samego początku piszę o frekwencyjnych overach i cieszę się że zdążyłem pograć tyle ile chciałem na te niższe, praktycznie pewne progi po świetnych kursach.

Otrzymane punkty reputacji: +211
psotnick 1,1M

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
Odnośnie frekwencji i typów na nią, to warto przypomnieć że głosy nieważne też liczą się do frekwencji.

Do frekwencji nie liczą się tylko nieważne karty do głosowania (czyli brak pieczątki, źle wydrukowane nazwiska itp).
Przy okazji, bo bywa powielany mit że karty z obciętym rogiem nie są ważne. Są ważne, bo to są karty dla ludzi niewidomych, żeby można było nałożyć na nią nakładkę do alfabetu Braille'a. Więc jak ktoś dostanie taką kartę to niech się nie martwi, bo ona jest w pełni ważna (byle miała przybitą pieczątkę komisji).

Otrzymane punkty reputacji: +67
riise203 749

riise203

Użytkownik
1748592541307.png

W LeBull chyba mają błąd bo na wygraną Trzaskowskiego jest 1.70 a n jego wynik +49.5 % kurs 2.60.

Otrzymane punkty reputacji: +636
Do góry Bottom