>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Wybory prezydenckie 2025

Na kogo oddasz głos w 2 turze wyborów prezydenckich?

• 1. Trzaskowski Rafał

Głosy: 52 28,4%
  • 2. Nawrocki Karol

Głosy: 107 58,5%
  • 3. Nie idę głosować

Głosy: 24 13,1%

• Wszyscy głosujący
    183
  • Poll closed .
Status
Zamknięty.
Cabron 113,5K

Cabron

Użytkownik
Bo pojawil sie sondaz OGB a w nim 50.6% Nawrocki 49.4% Trzaskowski.
OGB to jedyna sondazownia raczej z tych niezaleznych i na 2 dni przed 1 tura ich sondaz sie calkowicie sprawdzil w przeciwienstwie do tych niemieckich.
Ruchy kursow raczej z tego powodu, buczki glupie nie sa i doskonale wiedza ze sondaze onetow,tvn itp sa raczej mocno "zyczeniowe"
O 21;30 drzazga ma podrzucić swoją prognozę, a on miał bardzo zbliżone na dzień przed 1 turą. Coś jak OGB.

W 1,7K

wojna20

Użytkownik
O 21;30 drzazga ma podrzucić swoją prognozę, a on miał bardzo zbliżone na dzień przed 1 turą. Coś jak OGB.
btw, Drzazga to tez wiarygodne zrodlo aby sledzic wyniki bazarku LIVE w niedziele na twitterze jakby ktos byl ciekaw.
Chociaz jak sam pisal raczej najbardziej wyniki sa juz w pozniejszych godzinach.

Otrzymane punkty reputacji: +570
RBR1one 686,9K

RBR1one

ModTeam
Członek Załogi
Ja powiem tak. Sondazownie doliczaja proporcjonalnie kazdemu czyli jesli mamy 47% do 47% i 6% jest glosow na "nie wiem" to tam w tym "nie wiem" skrywa sie wiecej glosow na Nawrockiego a sondazownia robi wtedy wynik 50% do 50% co jest wg mnie troszke nieprawda. Kazdy wie, ze na PiS i Nawrockiego po takiej nagonce ludzie boja sie przyznac, ze na nich glosuja. Zreszta tak zawsze bylo z PiSem. Tak samo bedzie w niedziele w exit pollu. Tam gdzie bedzie odmowa tam raczej bedzie wieksza szansa, ze to glos na Nawrockiego i jesli sondazownie tego odpowiednio nie dowaza to pozniej wynik moze sie okazac troszke inny. Generalnie przewiduje dwa rozne rozstrzygniecia gdzie na Ipsos bedzie, ze wygral Trzaskowski a w OGB Nawrocki. Aha i klasycznie jak juz bedzie wszystko jasne to jedni beda oskrazac drugich, ze sfalszowane wybory i odwrotnie. Aha i na polymarkecie wlasnie Trzaskowski polecial ostro na morde. Jeszcze wczoraj mial 70% a teraz juz 13% mniej bo 57%.

Otrzymane punkty reputacji: +180
Cabron 113,5K

Cabron

Użytkownik
Ja powiem tak. Sondazownie doliczaja proporcjonalnie kazdemu czyli jesli mamy 47% do 47% i 6% jest glosow na "nie wiem" to tam w tym "nie wiem" skrywa sie wiecej glosow na Nawrockiego a sondazownia robi wtedy wynik 50% do 50% co jest wg mnie troszke nieprawda. Kazdy wie, ze na PiS i Nawrockiego po takiej nagonce ludzie boja sie przyznac, ze na nich glosuja. Zreszta tak zawsze bylo z PiSem. Tak samo bedzie w niedziele w exit pollu. Tam gdzie bedzie odmowa tam raczej bedzie wieksza szansa, ze to glos na Nawrockiego i jesli sondazownie tego odpowiednio nie dowaza to pozniej wynik moze sie okazac troszke inny. Generalnie przewiduje dwa rozne rozstrzygniecia gdzie na Ipsos bedzie, ze wygral Trzaskowski a w OGB Nawrocki. Aha i klasycznie jak juz bedzie wszystko jasne to jedni beda oskrazac drugich, ze sfalszowane wybory i odwrotnie. Aha i na polymarkecie wlasnie Trzaskowski polecial ostro na morde. Jeszcze wczoraj mial 70% a teraz juz 13% mniej bo 57%.
Zgadzam się.
Kilka dni temu mój wujek mówił, że miał nie iść na II turę, ale jednak idzie na Nawrockiego i swojemu bratu o tym nawet nie mówi, bo on na Trzaskowskiego głosuje, a on nie chce się poróżnić z bratem przez politykę, bo brat lubi sobie podyskutować.
Ogólnie zawsze więcej osób idących na PiS nie przyznaje się, dlatego myślę, że trzeba liczyć około 70/75% tych którzy deklarują "nie wiem" to idą na Nawrockiego

B 66,1K

bartezgambler

Użytkownik
Panowie (oraz Panie , jeśli takowe tutaj są). Rozmawiałem dziś z jedną z osób mające dobre kontakty w jednym ze sztabów. Oni sami naprawdę już nic nie wiedzą.
Stawianie teraz kasy na któregoś z nich to rzut monetą, także nie kierujcie się emocjami. Są jakieś jaskółki które mogą coś zwiastować ale to nic pewnego. Z dobrych źródeł mogę tylko powiedzieć, że Kinga G. dostała "wciry" za akcję z z ziemniakami z samej góry, ponoć jeden z Panów któremu "wręczała podarki" ma mocno zaawansowanego Alzhaimera więc nawet nie wiedział obok kogo stał.

Otrzymane punkty reputacji: +825
RBR1one 686,9K

RBR1one

ModTeam
Członek Załogi
Panowie (oraz Panie , jeśli takowe tutaj są). Rozmawiałem dziś z jedną z osób mające dobre kontakty w jednym ze sztabów. Oni sami naprawdę już nic nie wiedzą.
Stawianie teraz kasy na któregoś z nich to rzut monetą, także nie kierujcie się emocjami. Są jakieś jaskółki które mogą coś zwiastować ale to nic pewnego. Z dobrych źródeł mogę tylko powiedzieć, że Kinga G. dostała "wciry" za akcję z z ziemniakami z samej góry, ponoć jeden z Panów któremu "wręczała podarki" ma mocno zaawansowanego Alzhaimera więc nawet nie wiedział obok kogo stał.
Podejrzewam, ze "Nalesnik" za robienie dymow podczas debaty w Republice tez dostal wciry xD

B 120,6K

bartek2701

Mistrz Tour de Ski
Panowie, mnie jeszcze jedno zastanawia jak oni o 21 znają wyniki jak głosowanie jest do 21. Nikt wcześniej kart nie sprawdza a najlepsze jest to że rano się budzisz a tam najwyżej pomyłka o 0.5% wytłumaczcie mi to.

Cabron 113,5K

Cabron

Użytkownik
No spoko, ale to są tylko szacunki. Jak ja wychodziłem z głosowania, to grupka chłopaczków zapytana na kogo głosowali odpowiedzieli, że na Maciaka. Oczywiście wątpię, że tak było, bo stałem za nimi w kolejce i gadali o Braunie.

L 2,7M

lucaxx95

Mistrz Typów Dnia 2023
Karol Nawrocki - Rafał Trzaskowski, kto zostanie prezydentem - Karol Nawrocki @1.95

Chwilę przed ciszą wyborczą postanawiam zaatakować typ, który nurtuje prawie każdego od kilku tygodni. Tymi wyborami żyje praktycznie każdy i dyskusje można napotkać nawet na forach sportowych, które totalnie nie mają związku z polityką. Obie strony mają swoich sympatyków, począwszy od tych normalnych, którzy po prostu mają swojego kandydata i specjalnie się z tym nie obnoszą, a kończąc na osobach, które wręcz toczą krucjatę od tygodni i próbują na siłę przekonywać, że to ich kandydat jest najlepszy, jednocześnie maksymalnie ujmując sympatykom drugiego kandydata. Wniosek jaki wyciągnąłem po tygodniach śledzenia całej tej szopki - choćby na serwisie X czy wykop jest taki, że skrajne podejście jest złe, skrajne podejście potrafi dzielić najlepszych kumpli czy rodzinę i przede wszystkim prowadzi wyłącznie do konfliktu. Nie interesuje się zbytnio polityką i nie mam pojęcia na większość terminów, które się w niej przewijają - jednocześnie potrafię samodzielnie myśleć i w czasie tej całej batalii o stanowisko prezydenta wyłapywałem wiele różnych wątków, które mogą mieć charakter "game changera", które w tej interpretacji rozumiem jako różnego rodzaju zabiegi, które miały i mają przekonać szczególnie tych niezdecydowanych wyborców do głosu.
Wątków było bardzo wiele - począwszy od wyciągania przeszłości Nawrockiego, a kończąc na słynnym worku ziemniaków czy też rozpaczliwej rozmowie Tuska z Rymanowskim. Ostatecznie w wielu kwestiach sztab RT zbyt często nadziewał się na własną broń i np. powoływanie się Donalda Tuska na ... Murańskiego, albo ONET zaspamowany wątkami o Nawrockim wyglądały po prostu słabo i tego typu elementów było naprawdę sporo, bo ofensywa płynęła głównie z obozu KO.
Najpewniej 2 czerwca po zliczeniu wszystkiego będziemy mądrzejsi, w tym wyrównanym pojedynku stawiam na to, że Nawrocki wygra o włos, ale jednak.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom