Co do KORWINa to jak by nie było KUKIZ'15 to tak, śmiało można by wchodzić, ale KUKIZ'15 "ukradł" sporo wyborców właśnie KORWINowi i na tym poziomie pojedynek odbędzie się pomiędzy tymi ugrupowaniami bo to zbliżony elektorat. Moim zdaniem linia 3% jest prawidłowo ustawiona przez buki i trudno, szczególnie dzisiaj oszacować jak to grać, dla mnie NO-BET.
Elektorat Kukiza nie ma nic wspólnego z KORWiN-em i nie mam bladego pojęcia skąd takie stwierdzenie wytrzasnąłeś. Osoby popierające Kukiza to osoby znudzone politycznym establishmentem z POPiS-u, PSL-u i SLD i całej tej bandy, która rządzi od lat. Kukiz zarówno na swoich listach wyborczych jak i w swoim elektoracie ma osoby związane ze wszystkimi możliwymi formami politycznymi od prawa do lewa co może skutkować tylko i wyłącznie wielkim dzwonem w wyborach. Najprościej widać to na strasznym spadku notowań Kukiza w sondażach i według mnie jest bardzo możliwe, że to ugrupowanie nie znajdzie się w parlamencie.
Z dobrego źródła związanego z Kukizem wiem, że to ugrupowanie nie ma pieniędzy na kampanie co widać gołym okiem. Pieniądze w polityce są ogromnie ważne, bo przekładają się na dotarcie do ludzi, którzy nie są polityką zainteresowani bezpośrednio na codzień. W dodatku niemożliwym jest, żeby sam Kukiz pociągnął swoją partie do pewnych celów, bo potrzeba do tego rzeszy ludzi. W związku z tym, że Kukiz ma na swoich barkach odpowiedzialność całego tego projektu to jasne jak słońce jest, że nie wytrzymuje fizycznie i przede wszystkim psychicznie tego całego zamieszania co widać było w
TV Republika. Takie błędy przy takim natężeniu spraw będą pojawiać się coraz częściej, a kampania wyborcza na dobrą sprawę jeszcze nie ruszyła tak jak powinna.
Nie chce mi się nawet pisać o tym jak ludzie wyłamują się z ugrupowania Kukiza, bo dobrze wiedzą co za bagno tam się wyprawia. Wprowadzanie Liroyów na jedynkę w Kielcach czy branie właśnie jakichkolwiek ludzi z różnych partii, a szczególnie z innymi pomysłami na politykę. Dziambor odchodzi z Gdańska, potem rezygnuje Bosak itd itd. - te osoby to nie są idioci tylko już przekalkulowali, że Kukiz jest po prostu politycznie skończony.
KORWiN ma przede wszystkim kilka osób, które są osobami flagowymi (nie tak jak sam Kukiz). Przede wszystkim jest to Korwin, który tak jak wcześniej pisałem jest osobą dla jednych bardzo lubianą, a dla drugich znienawidzoną. Oprócz tego mają Wiplera, który swoje atuty ma i z całą pewnością potrafi przekazać pewne rzeczy o wiele lepiej od Korwina. Berkowicz kreowany jest na 3 najważniejszą osobę w partii i coraz częściej widać go w różnego rodzaju mediach.
Jestem przekonany, że te 3% KORWiN z całą pewnością zdobędzie i ugrupowanie Kukiza nie będzie miało na to ŻADNEGO wpływu. Nie myl wyborów prezydenckich z parlamentarnymi, bo to zupełnie dwie inne rzeczy. Tam głosuje się na jednostkę, a tutaj na rzeszę osób z całej partii. To, że Kukiz zdobył większe poparcie i podebrał Korwinowi głosy nie znaczy o niczym. Każdy chciał wtedy rozbić duopol POPiS-u i wprowadzić innego sensacyjnego kandydata do drugiej tury wyborów.