>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Wybory parlamentarne w Polsce (2015)

Status
Zamknięty.
adamo80 17,4K

adamo80

Użytkownik
Miałem się nie wypowiadać w kwestii obrony PO i nie będę tak jak pisałem przez rok. Teraz jednak chcę pochwalić sztab PiSu. Zapowiedź udziału jutro w debacie to strzał w dziesiątkę. Do wielu wyborców trafia oto taki przekaz: &quot;PO i premier Kopacz tak jak Komor są aroganccy, butni i nie zniżają się do poziomu &quot;plebsu&quot; czyli reszty ugrupowań kandydujących, a my jak najbardziej bo szanujemy wszystkich&quot;. Ja tylko zrobiłbym to jeszcze lepiej i zapowiedział na początku dzisiejszej debaty, ale może PiS uprzedził ruch PO bo też tak zamierzali. Tym nie mniej świetny strzał, zrobili to jako pierwsi. PO tonie z dnia na dzień już nawet nie tym co wcześniej się działo, ale tą kampanią, którą teraz prowadzi.

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
AntoniI i MaciArewicz ????????
Swetru ma coś z BULA gdzie się nie pojawi tam kompromitacja, no ale co się dziwić jak połowa ludzi na listach w NowoczesnejPO to ludzie z Pałacu Komorowskiego :grin:

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Gdyby Partia Razem była tak pompowana jak ZLEW i NowoczesnaPO to mogli by na prawdę osiągnąć dobry wynik. Mimo że lewaki i w życiu na nich bym nie oddał głosu to mogą robić wrażenie.
A oranie NowoczesnejPO przez ich grafików jest mistrzowskie ????

xavy 386

xavy

Użytkownik
I co sądzicie o dzisiejszej debacie kobitek? Według mnie Szydło zdecydowanie lepsza - Kopaczowa zagrała starą, zdartą płytą: Kaczyński, państwo wyznaniowe, straszenie... Może któryś z adminów zresztą zrobiłby ankietę dotyczącą tego na który komitet będą głosować forumowicze??

yam 93

yam

Użytkownik
Bardzo, ale to bardzo slaby poziom.
Ja akurat orientuje sie troche w amerykanskiej polityce i poziom debat w Usa to jest jak porownywanie poziomu pilkarzy Brazylii z najlepszego okresu ich gry, a San Marino z ich najgorszego.
Oczywiscie, ze cala poltyka u nas to wielkie dno, ale chociaz na debate przed samymi wyborami moznaby sie przygotowac merytorycznie oraz organizacyjnie.
Niestety, ale tak nie bylo.
Jesli juz musialbym ocenic to debate wygrywa minimalna przewaga Szydlo, co wcale nie jest dziwne bo wystawic taka polityczna miernote jak Kopacz to trzeba specjalnie chcac przegrac.
Ale co ciekawsze wedlug mnie debate wygrywaja... Kukiz, Korwin, Swetru i Lewica, bo tylko oni na tym moga zyskac.
Szczegolnie dodajac, ze nie otrzymali wstepu co jest kolejnym plusem.

blady9mks 154

blady9mks

Użytkownik
Jak dla mnei ta debara mogla sie nie odbyc, zgadzam sie z wami minimalnie wygrala Szydlo, ale czy tu mozna mowic o jakies wygranej ? Poziom bardzo niski, te przerywania Kopacz itd., malo tresci, lepsze zakonczenie Szydlo z konkretami, a nie proszeniem Kopacz.
Do tego lepsze obrazki po debacie, Szydlo ze swoimi ludzmi , a Kopacz sama z jakims smiesznym wywiadzie po debacie, gdzie nie wiedziala co mowic i odpowiadac na pytania.
Debata mogla sie nie odbyc, a tak wlasnie zyskuje lekko PiS , a bardzo ale to bardzo traci PO na korzysc Nowoczesnej i Lewicy, bo ludzie widza, ze nawet Szydlo jest spokojniejsza i merytoryczna niz Kopacz.
Czekam na jutrzejsza debat tam mozna brac popcorn i sie smiac, bedzie oranie przez Kukiza i Korwina i to kazdego i nawet miedzysoba, bedzie po prostu ciekawiej.
Najwiekszym przegranym debaty, bedzie demokracja i spadnie frekwencja.

adamo80 17,4K

adamo80

Użytkownik
Pewno każdy jakie ma sympatie tak widzi kto wygrał bo mnie się wydaje, że wygrała Kopacz kiedy np zaatakowała Szydło o Skoki albo pokazała (nie)istniejącą konstytucję, a Szydło nic nie odpowiedziała. Kiedy było bardzo mądre pytanie o ważne kwestie na świecie to Kopacz się odniosła, ale też tylko do strefy wolnego handlu UE-USA. Widać, że kompletnie nie były przegotowane na to pytanie obie Panie. Tak samo Kopacz przemawiała, odpowiadała bardziej energicznie i sprawiała wrażenie bardziej kompetentnej, ale to i tak nie będzie mieć żadnego wpływu na wyborców. To co mnie najbardziej uderzyło to postawa dziennikarzy, którzy zapraszali już na wybory i wieczory wyborcze, a całkowicie pominęli jutrzejszą debatę, a tak naprawdę pominęli wszystkie inne partie. I jeszcze zobaczymy co się jutro zdarzy, a myślę, że zdarzy więcej niż dzisiaj, tym bardziej, że będą obie Panie. Na pewno po dzisiejszej debacie wyborcy niezdecydowani nie zdecydują się na PO czy PiS ale właśnie na kogoś pozostałego.

P 276

pwlib

Użytkownik
Trudno powiedzieć, co dokładnie było przedmiotem pyskówki (panowie przekrzykiwali się i mówili jednocześnie), jednak w pewnym momencie prowadzący rzucił: - Obaj zostaniecie za chwilę uchodźcami z tego studia. Riposta Wiplera była błyskawiczna. - Pan za miesiąc zostanie uchodźcą z tej telewizji, panie redaktorze - odparował.
Hahahaha, Wipler zawsze na propsie!

J 127

jester72

Użytkownik

Po pięciu latach to się przedawniają w Polsce zobowiązania podatkowe, ale żeby konstytucja też? No chyba że to co pisowskie to wyrób jednorazowego użytku ???? Ciekawe, jaką datę przydatności mają ich obietnice wyborcze ;)

blady9mks 154

blady9mks

Użytkownik
Powiedzmy to sobie szczerze, po każdym spocie PiS słyszę że jest najlepszy, w czym przoduje chyba Pereira. No ale ten jest rzeczywiście niezły.
No on to taki Niklewiczy prawej strony, wiec tego nawet nie biore na serio co on gada. Jak dla mnie w tej kampanii nie bylo chyba lepszego spotu ,ktory ma byc puszczany w telwizji, no chyba ze mowimy o spocie PO z tym domem , ktory niszcza, choc sam przekaz tez mi sie nie podoba, bo jest straszenie , straszenie i straszenie ..., choc de facto byl to 1 spot PO, ktory mogl sie podobac i mial jakis pomysl.
Bo spot EK, jak jedzie pociagiem to powielanie bledu z kampani Komorowskiego, czyli chwalenie orlikow itd. ktore ludziom nie dadza wyzywienia , ani nie wloza im czegos do garnka.

J 127

jester72

Użytkownik
Zgodnie z ustaleniami Unii Europejskiej, Polska ma przyjąć około 7 tysięcy imigrantów, a rząd ma przeznaczyć na ten cel 8 milionów złotych. Przeciwnikiem tej decyzji jest Jarosław Kaczyński, który o zagrożeniach płynących z pojawienia się imigrantów w Europie opowiedział podczas spotkania z wyborcami w Makowie Mazowieckim:
&quot;Powinien się wypowiedzieć minister zdrowia, bo to są kwestie związane z niebezpieczeństwami w tej dziedzinie. Są już przecież objawy chorób dawno nie widzianych w Europie: cholera na wyspach greckich, dyzenteria w Wiedniu, pasożyty, pierwotniaki. To nie oznacza, żeby kogoś dyskryminować, ale sprawdzić trzeba.&quot;
Obstawiam, że Prezes złapał &quot;pierwotniaka greckiego&quot;:

blady9mks 154

blady9mks

Użytkownik
Zgodnie z ustaleniami Unii Europejskiej, Polska ma przyjąć około 7 tysięcy imigrantów, a rząd ma przeznaczyć na ten cel 8 milionów złotych. Przeciwnikiem tej decyzji jest Jarosław Kaczyński, który o zagrożeniach płynących z pojawienia się imigrantów w Europie opowiedział podczas spotkania z wyborcami w Makowie Mazowieckim:

&quot;Powinien się wypowiedzieć minister zdrowia, bo to są kwestie związane z niebezpieczeństwami w tej dziedzinie. Są już przecież objawy chorób dawno nie widzianych w Europie: cholera na wyspach greckich, dyzenteria w Wiedniu, pasożyty, pierwotniaki. To nie oznacza, żeby kogoś dyskryminować, ale sprawdzić trzeba.&quot;

http://www.theguardian.com/world/2013/jun/04/syrian-disease-outbreaks-inevitable-who

WHO takie zle ???? ????

blady9mks 154

blady9mks

Użytkownik
A tutaj tylko potwierdzenie slow Kaczynskiego ;)
http://www.rmf24.pl/raporty/raport-fala-uchodzcow/najnowsze-fakty/news-gruzlica-w-belgii-choroba-wybuchla-w-osrodku-dla-uchodzcow,nId,1906644
W Belgii wybuchł skandal po tym jak w centrum dla uchodźców wykryto gruźlicę. Wcześniej, wiele razy rząd zapewniał, że wszyscy uchodźcy zostaną przebadani. Chory mężczyzna trafił co prawda do szpitala, ale sprawa wywołała w Belgii dyskusję na temat ryzyka epidemiologicznego związanego z napływem imigrantów.
I wystarczy teraz spojrzec na komentarze ;)

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom