>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Wybory parlamentarne w Polsce (2015)

Status
Zamknięty.
rangizz 2,7K

rangizz

Użytkownik
Proces dyskusji z Adamo80:
1. Adamo stwierdza, że coś jest złe
2. Twierdzisz, że się myli i argumentujesz to.
3. Adamo odpowiada, że twoje argumenty są złe i to &quot;coś&quot; jest złe, no bo to powszechnie wiadomo. Może nawet przedstawi jakieś dane, fakty.
4. Nie podziałały argumenty to przedstawiasz sam suche fakty.
5. Adamo stwierdza, że fakty te są niewiarygodne, poza tym one są nie ważne, bo przecież to &quot;coś&quot; jest złe, to powszechnie wiadomo.
6. Następuje jeszcze kilka wymian zdań, w których Adamo80 wysuwa swój koronny argument, czyli że jesteś młody gówniarz, a on pamięta czasy jak mu mama dawała szynkę, kupioną za kartkę, zatem zamilcz bo gowno wiesz. Nie żyłeś w PRL&#39;u? Nie wypowiadaj się o nim. Nie jesteś przedsiębiorcą? Nie wypowiadaj się na tematy firm, handlu. Nie byłeś na Marsie? Nie wypowiadaj sięna temat warunków atmosferycznych na marsie. Tylko Adamo ma prawo wypowiadać się na każdy temat, bo jak wiadomo jest przedsiębiorcą, ma prawnicze wykształcenie, był kiedyś w skarbówce lub czymś pochodny. Oprócz tego w 4 klasie podstawówki był skarbnikiem (a kto wie co jeszcze robił w swym długim zyciu - bo jak już pisałem, jest stary i bardzo doświadczony) i ogólnie wie wszystko, zatem Adamo80 może wypowiadać się na każdy temat, bo się zna. Reszta to idioci, tak jak np. eurosceptycy. no bo jak karwa można byc przeciwko UE w ogólnym rozrachunku (&quot;myślący inaczej niż ja, to idioci&quot;?
Po drodze wyśmieje jeszcze teorie spiskowe, no bo to teorie spiskowe, które można tylko wyśmiać - przecież świat jest taki jakim przedstawiają nam go mass media. Kij z tym, że wiele staje się po czasie faktem (Lepper dawno mówił o Talibach na Mazurach, siła mafia w latach 60 była wyśmiewana, tak samo jak możliwość zabójstwa Księżnej Diany w 97 itd.) czasie faktem
7. Stwierdzasz, że dyskusja z tym userem nie ma sensu.
Na prawdę, dajcie sobie siana, chyba, że lubicie takie jałowe przepychanki.

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
I to mają być te wielkie ograniczenia ? Żart ?
Sam się kompromitujesz, ale skoro chcesz.
- CO2 dotyczy tylko niewielkiej ilości biznesu (mnie nie dotyczy)
Jebłem.. limit CO2 dotyczy tak ciebie, jak każdego obywatele, także przedsiębiorców. Bo to się przekłada na ceny prądu.
- System dotacji... który uwstecznia innowacyjność ? To jakaś totalna bzdura - dzięki właśnie dotacjom jest wiele innowacyjności. Ja np. przytuliłem swojego czasu fajną sumkę z UE i mi to bardzo pomogło i nie uwsteczniło. To bzdura tylko zrodzona w głowie jakiegoś teoretyka - mądrusia. System dotacji ma być niejasny ? Jest chyba najbardziej transparentny jak się da. A że ludzie w 90% nie ogarniają nawet przelewów międzynarodowych to co mówić o dotacjach.
Odsyłam do raportów nt innowacyjności w PL. Nie masz o tym pojęcia, nawet TVN-u nie oglądasz, nie wiesz że w Polsce jest alert dotyczący innowacyjności...
- Supermarkety - pisowska nowomowa.
Jebałem po raz drugi, Kraśnik gdzie mieszkam - 35 tysięcy mieszkańców: 4 Biedronki, 2 Carrefour, 2 Gamy, Lidl, Tesco, Stokrotka, z 10 Żabek i z 5 Groszków, powstaje Kaufland władze próbowały zablokować budowę, ale okazały się bezsilne. Praktycznie zero małych rodzinnych sklepów.
- Staże - nie słyszałem żeby były przymusowe, wręcz przeciwnie - zabijają się o nie w dobrych firmach, ale może nie jestem w temacie i stały się przymusowe pod groźbą pistoletu, wtedy faktycznie zatrzymują mobilność młodego człowieka.
A gdzie ja napisałem, że są przymusowe. Ja to nazywam ciągiem przyczynowo-skutkowym, ale ty nie musisz tego rozumieć.
1. Po co czytać. Jest blisko. Jedź tam na miesiąc i zobacz tą wspaniałą gospodarkę. Nigdy nie mówiłem, że fałszują wybory. Ludzie tak są otumanieni propagandą, że te wszystkie małe miasteczka, kołchozy, ludzie bez pasji, pomysłu - wierni, mierni i lojalni głosują na Łukaszenkę. Coś jak u nas ci na PiS, przynajmniej te 10 lat wcześniej, za ideologi mocherowej, bo obecnie PiS się bardzo zmienił na korzyść. A jak psioczysz na Łukaszenkę mogą cię zesłać do kompanii karnej w wojsku na 2 lata gdzie cię mogą zabić, albo wychodzisz kaleką. Był taki film na autentycznych faktach, ale jest też mnóstwo innych doniesień stamtąd. Miałem napisać, że by ci to dobrze zrobiło, pobyt w takiej kompanii karnej Ludowego Wojska Białorusi czy jak ich tam zwą, ale za głupotą i ignorancję nie powinno się aż tak karać ludzi.
Ja napisałem o tym, że niezależne dane dotyczące wskaźników gospodarki pokazują, że Białoruś jest tygrysem, i że rozwija się szybciej niż Polska. A ty wyminąłeś temat i dopisałeś swoją teorię.
2. Pewno jak o Białorusi tak i o PRlu tylko czytałeś bo masz te 18-25 lat i gó..no wiesz jak było w PRL. A ja tam żyłem i nazywanie RP PRLbis jest obrażaniem naszego kraju i skrajną ignorancją, ale patrz pkt1 - jedź na Białoruś, odejmij gdzieś z 50% od ich poziomu życia i będziesz miał PRL.
Dalej omijasz moje argumenty i wstukujesz w klawiaturę jakieś frazesy. Nie napisałem, że Polska się nie zmieniła przez te 25 lat. Zmieniała, mogła inaczej, szybciej, lepiej. Mogła być wola, a jest postkomunistyczna.

martinus 491

martinus

Użytkownik
bykowudzu:
3. Likwidacja podatku dochodowego. Nie oznacza ona spadku wplywow budzetowych (a tym samym wydatkow)jesli odmowimy splaty zadluzenia zagranicznego, ale po kilku miesiacach bedzie wzrost wplywow z podatkow od nieruchomosci czy VAT, poniewaz wiecej zostanie w kieszeniach ludzi, szczegolnie njbiedniejszych, a oni zaraz te pieniadze wydadza, bo obok np chleba beda mieli dodatkowo na dzem (koloryzuje). Likwidacja podatkow dochodowych sprawi ze firmy beda walic drzwiami i oknami do Polski, szcegolnie ze maja tu tania i swietnie wyksztalcona sile robocza i dobre polozenie. Bezrobocie zniknie najdalej w kilka miesiecy, kto chce bedzie pracowal, ucieczka przed podatkami i ukrywanie dzialalnosci, szara strefa po prostu nie bedzie miec sensu
Za dużo Korwina się naoglądałeś ???? Likwidacja dochodowego przyniesie spadki budżetowe co jest oczywiste. Nie oznacza to jednak, że przynajmniej teoretycznie nie da się tego zrobić. Da się, ale zmiany te najlepiej byłoby powiązać z VAT. A jeszcze lepiej z dochodowego zrobić podatek od funduszu płac.
Adamo80:
No, ale cofnięcie z powrotem wieku emerytalnego może zachwiać finansami jak się jednak nie da cudownie uszczelnić systemu podatkowego na wpływy 50 miliardów. Zgadzam się jednak z Panią Szydło w tym, że to na VACie są największe przekręty i przestępstwa na miliardy zł, tylko ja bym jako liberał nie uszczelniał systemu tylko zlikwidował ten chory podatek na którym korzystają tylko cwaniacy, a nie zwykli ludzie i wprowadził np. liniowy. Całe polskie i międzynarodowe grupy przestępcze wyprowadzają codziennie miliony z państwa właśnie na VACIe. Czytałem gdzieś, że rekordzista miał po drodze łańcuszka 100 firm rozsianych po całym świecie, po to żeby wyłudzić VAT. Dzisiaj gangsterka, ta na miliony to nie dziewczynki i narkotyki tylko właśnie robienie na VACie, a do tego policja z CBŚ czy policja skarbowa która to rozbija zarabia totalne grosze w porównaniu z tym kogo łapią. Niech mają zapis ustawowy, że np. dostaną 10% od każdego takiego złapanego gangstera, to i państwo będzie syte, a i 10% np. od 100 milionów to całkiem fajna kasa. Może by nad tym PiS pomyślał. Mogli by nawet wzorem CBA powołać specjalną instytucję do tego bo gra jest warta świeczki.
ZUS już jest mega niewydolny a będzie niewydolny jeszcze bardziej. Najnowsze dane wskazują, że w tym roku różnica pomiędzy składkami a wydatkami to rekordowe 52 mld złotych.
Odnośnie VAT-u najlepszą metodą na jego uszczelnienie (a jest co uszczelniać, bo te szacunki o 50mld wcale przeszacowane nie są) jest jego ujednolicenie. W dodatku reforma i znaczne uproszczenie dochodowego pozwoliłoby przetransportować urzędników podatkowych tam gdzie są potrzebni - właśnie do kontroli VAT-u a nie dochodówki.
darius010:
Jebałem po raz drugi, Kraśnik gdzie mieszkam - 35 tysięcy mieszkańców: 4 Biedronki, 2 Carrefour, 2 Gamy, Lidl, Tesco, Stokrotka, z 10 Żabek i z 5 Groszków, powstaje Kaufland władze próbowały zablokować budowę, ale okazały się bezsilne. Praktycznie zero małych rodzinnych sklepów.
Jest to jedna z patologii, które trzeba zwalczyć. A nazywa się nieuczciwa konkurencja.

martinus 491

martinus

Użytkownik
Czy ja wiem? Dostaną premię za jedność, zmobilizują twardy elektorat i w granicach 8% mogą mieć. Problem z Ogórek był taki, że nikogo nowego nie przyciągnęła za to zraziła starych wyborców, ale to była anomalia. Ja bym ich jeszcze nie skreślał.

bykuwodzu 839

bykuwodzu

Użytkownik
Logika się kłania. Nie słyszysz bo nikt taki nie jest dopuszczony do głosu przez sterowane media. A co do rządów kolaboracyjno-okupanckich to nikt takich rzeczy głośno nie mówi, bo PO z miejsca zarzuciłoby mu język nienawiści, a wtórowałby temu cały podległy establishment z Tevaenami, Radiami Zet czy Wyborczymi na czele. Po co ktoś ma nadaremnie być przedstawiany w mediach jako oszołom i to jeszcze na pare miesięcy przed najważniejszymi od 1989 r. wyborami? Dla massmediów sprzyjających partii rządzącej to byłaby woda na młyn, żeby ośmieszyć opozycję czy antysystem. Przecież członkom PiSu jest do teraz wypominane, że kiedyś śpiewali &quot;ojczyznę wolną, racz nam wrócić Panie&quot;.
Ale co mnie obchodza jakies media jak za mna jet ulica a tvny czy gazety wyborcze to malo kto juz kupuje
W sumie damy sobie rade nawet jak w telewizji beda leciec na okraglo polskie kroniki filmowe ze &#39;Kopacz wielkim poetom jest a Wladyslaw Bartoszewski to jest niedoszly niespelniony noblista&#39;. Ludzie na ulicy dobrze wiedza ze sa robiei w konia tylo nie maja na kogo glosowac stad spadajaca frekwencja.
W sumie ja chce tylko powiedziec swoje w TV a glosow opozycji to ja nawet bym nie sluchal umawiam sie ze swoimi wyborcami i tyle reszta dla mnie nie istnieje, z gory zakladam ze te nascie procent to debile, do nich nie trafie i wcale nie mam zamiaru, wiem ze za mna jest &#39;milczaca wiekszosc&#39; i to mi w zupelnosci wystarczy. A niech Grodzkie krzyzuja sie z Palikotami, Szczuki z Trynkiewiczami mam to w dupie przeciez to wyzdycha w jednym pokoleniu.
Wiekszosc to jednak normalni. A oni juz nie maja na kogo glosowac.
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Waza-sie-losy-lewicy-Co-dalej-z-SLD,wid,17715447,wiadomosc.html?ticaid=1153ea
A kogo to obchodzi. PRzeciez lewica jest teraz najwieksza sila w Polsce (ma jakies 37% w sondazach i jest na najlepszej drodze do wygranej) wiec skad farbowani liberalowie maja uzbierac te 8%?

martinus 491

martinus

Użytkownik
A kogo to obchodzi. PRzeciez lewica jest teraz najwieksza sila w Polsce (ma jakies 37% w sondazach i jest na najlepszej drodze do wygranej) wiec skad farbowani liberalowie maja uzbierac te 8%?
Nie ma już od dawna podziału na prawica-lewica. To sztuczne schematy, które kompletnie nic nie mówią, ale są łatwe i wygodne, więc się je stosuje.
Zastanawiam się natomiast kto ma być według Ciebie tą alternatywą o której mówisz.

P 276

pwlib

Użytkownik
ty masz chyba sam jakiś problem z impotencją skoro tylko tak umiesz obrażać ludzi ???? Współczuję. Chyba można dzisiaj to leczyć...
A teraz odpowiadam: tak zgadzam się, że te nazwiska co podałeś to były powiązania z dawnymi służbami. Wiele mamy takich przykładów. Ale czy znasz tylko te nazwiska ? Rzuciłeś paroma najbardziej znanymi przykładami. Są też inni, którzy swoją ciężką pracą zaistnieli w Europie i na Świecie np. producent okien (nie pamiętam nazwy firmy), który prawie zmonopolizował część USA i atakuje Azję. Wiele mniejszych i większych firm sobie radzi. Kierujesz się spiskowymi stereotypami: Żydzi, Masoni, Geje, Układy i pod to podciągasz całą złożoną rzeczywistość. I żeby nie było, że i ja jestem po 2 stronie oszołomem z kolei politycznej poprawności. W zasadzie wszystko o czym piszesz jest taką półprawdą. Np. hasło: &quot;Żydzi mają media i banki&quot;. Owszem większość z nich jest pochodzenia żydowskiego, ale w ramach tego są tacy, którzy są ateistami, półateistami, wspierają się, nie wspierają, a przede wszystkim większość zaczyna się od 50,01%. Więc to, że ktoś jest pochodzenia żydowskiego może mieć, ale nie musi mieć znaczenia w robieniu interesów, a najczęściej nie ma.
Tak. Mamy wiele takich przykładów. Podałem nazwiska najbogatszych Polaków, którzy robią milionowe czy miliardowe interesy tylko i wyłącznie dlatego, że byli konfidentami i byli przychylni władzy, kolokwialnie mówiąc zawsze robili jej laskę. Wszyscy najbogatsi Polacy mają powiązania z systemem i TYLKO DZIĘKI NIEMU TAK UROŚLI. Ich pracowitość, uczciwość i zdolności to brednie. Sukces osiągnęli dzięki lojalności komuszej, narzuconej władzy. Proszę o podanie przykładu polskiego milionera, który nie jest powiązany z dawnym systemem. Rzuciłem paroma najbardziej znanymi nazwiskami- i najbogatszymi. O to mi właśnie chodziło. ty impotencie historyczny i umysłowy będziesz bredził dalej, że poziom miliardera w Polsce można osiągnąć bez powiązań z dawnymi służbami. NIE MOŻNA.
Następny, &quot;krul nakrętek&quot; sekretarz pzpr we Włocławku, niejaki grządziel ( celowo z małej litery )
Majątek- 450mln pln

Producent Okien? Masz na myśli firmę drutex z Bytowa leszka gierszewskiego, który do 1983 dosłużył się STOPNIA MAJORA SIŁ ZBROJNYCH POLSKIEJ RZECZYPOSPOLITEJ LUDOWEJ?
Tego masz na myśli? RAZ NA ZAWSZE: przestań tu bredzić bo każdym twoim kolejnym &quot;argumentem&quot; strzelasz sobie w głowę, nie masz za grosz wiedzy.
Tak, jak wyżej pisałem. Żeby posiadać dobrze prosperująca firmę o milionowych zyskach po 1989 roku trzeba było przed 1989 rokiem być władzy nie szkodzącym. Prowadzenie sklepu czy posiadanie hurtowni to nie jest ta skala.
Jak dobitnie pokazała historia żydowskie banki i osoby prywatne to najwięksi złodzieje tego świata....gs, lh, sorosy, madoffy, bagsiki, gąsiorowskie i wiele, wiele innych.

aliant 531

aliant

Użytkownik
Ale co mnie obchodza jakies media jak za mna jet ulica a tvny czy gazety wyborcze to malo kto juz kupuje
W sumie ja chce tylko powiedziec swoje w TV
Ulica znaczy kto? Kilku Twoich znajomych i rodzina? Kim Ty właściwie jesteś poza byciem anonimowym userem na forum o tematyce bukmacherskiej? Bo piszesz jakbyś chciał iśc do sejmu i na starcie miał z 10% poparcia.
Druga kwestia. Zdziwiłbyś się ile osób czyta Wyborczą czy ogląda tvn. Jest to gruba większość elektoratu PO plus przypadkowi widzowie, co w sumie daje jakieś 20%-25% społeczeństwa, a to już jest dużo. Polacy nie umieją myśleć samodzielnie (a zwłaszcza rzeczna część), czego nauczyły ich media. Na najbliższe referendum pójdą z sieczką w mózgu bo wmawia się im, że JOWy zbawią sejm, a dzięki zmianie w finansowaniu partii koryto wyschnie. Platformersi jadą na PiS, że nie chcą zmian w opłacaniu partii czy w Jowach ale jakoś przez 8 lat ten problem dla nich nie istniał. TO SĄ HIMALAJE HIPOKRYZJI! A najlepsze jest to, że 10 lipca 2015 sejm przyjął nowelizację ordynacji podatkowej, zawierającą zasadę, że niedające się usunąć wątpliwości co do treści przepisów prawa podatkowego, rozstrzyga się na korzyść podatnika, więc pytanie nr 3 nie ma już sensu, ale oczywiście ani o jednym ani o drugim w mediach jakoś słychać nic nie było, bo to jeszcze bardziej ośmieszyłoby Komora i jego partię. Mam tylko nadzieję, że jednak te 50% nie weźmie udziału w tej szopce bo społeczeństwo nie zdaje sobie sprawy z konsekwencji podejmowanych przezeń decyzji.

bykuwodzu 839

bykuwodzu

Użytkownik
A w sumie rzadzcie i radzcie sie sami w tej polsce
Ja tam kosze ostra kase na bukach i po co mi walczyc z jakimis mafiami. Oni specjalnie mi nie wchodza w droge ja nie bede im.
Tu masz wyjasnienie dlaczego
Mysle ze typ miesiaca. Nie wierze ze to az takie proste. P o prostu wszystko na to wskazuje

Lech - Pogon 2 7,57 5dimes

Jak tylko zobaczylem ze dzis jest taki mecz...
Bedzie krotko
1. LEch wygral superpuchar
2. Lech wygral wyjazd w LM wiec sa jedna noga w kolejnej rundzie
3. Przed sezonem przeszedl Robak z Pogoni do LEcha, czesto w takich sytuacjach oddawane sa punkty jako czesc kontraktu transferowego
4. Kontuzje Linettyego i Kownackiego (z czego conajmniej jedna to sciema) powoduja ze nawet na sportowo nie sa dzis faworytami. A mecz bedzie krecony, tzn nie bedzie remisu wygraja ci co bardziej musza - albo LEch bardzo latwo nie przemeczajac sie albo Pogon i szyscy zarobieni

A co sie bede rozpisywal

Lech puszcza mecz Pogoni!
I po co mi jakies wojny/utarczki? Mi bieda nie grozi

martinus 491

martinus

Użytkownik
A w sumie rzadzcie i radzcie sie sami w tej polsce
Ja tam kosze ostra kase na bukach i po co mi walczyc z jakimis mafiami. Oni specjalnie mi nie wchodza w droge ja nie bede im.
Tu masz wyjasnienie dlaczego

I po co mi jakies wojny/utarczki? Mi bieda nie grozi
Jak już coś kolego to w Polsce nie polsce.
A poziom wypowiedzi i argumentów gdzieś w okolicach średnio ogarniętego ucznia gimnazjum.

bykuwodzu 839

bykuwodzu

Użytkownik
Ale nie ma takiego panstwa jak Polska
Tzn jest ale tylko z nazwy, teoretycznie, to po prostu jakies tam wojewodztwo podrzedne zarzadzane z zagranicy. W Nimczech nawet landy sa pisane z duzej litery a was traktuja jako takie wojewodztwo uzupelniajace w sprzataczy, podcieraczy tylkow, zalogi do burdeli, konsumentow starych samochodow.
Odgrywacie podrzedna role z cala ta odpicowana trupa jezdzaca z kamerami codziennie
http://forum.bukmacherskie.com/f98/ustawa-hazardowa-prawo-hazardowe-cz-2-a-58266-267.html#post5504027
Zobacz.
Nie przypomina ci to filmow o okupacji hitlerowskiej z ta roznica ze teraz oprawcami sa miejscowi? No tak szczerze

dawid1892 2,1K

dawid1892

Użytkownik

Tzn jest ale tylko z nazwy, teoretycznie, to po prostu jakies tam wojewodztwo podrzedne zarzadzane z zagranicy. W Nimczech nawet landy sa pisane z duzej litery a was traktuja jako takie wojewodztwo uzupelniajace w sprzataczy, podcieraczy tylkow, zalogi do burdeli, konsumentow starych samochodow.

Odgrywacie podrzedna role z cala ta odpicowana trupa jezdzaca z kamerami codziennie

http://forum.bukmacherskie.com/f98/ustawa-hazardowa-prawo-hazardowe-cz-2-a-58266-267.html#post5504027

Zobacz.

Nie przypomina ci to filmow o okupacji hitlerowskiej z ta roznica ze teraz oprawcami sa miejscowi? No tak szczerze
Hahaha jaki Niemiec czy inny Francuz się zrobił bo myje gary zagranicą a języka zapewne nie umie to tutaj pisze. ????

Następny oszołom jak Adamo80...

daavid5 671

daavid5

Użytkownik
To, że Polska nie istnieje to brednia. Ma najmocniejszą pozycję od setek lat. Nie jest to oczywiście wybitnie mocna pozycja, ale mocniejsza jak kiedyś. Za PRL-u byliśmy wasalami Ruskich, w międzywojniu gospodarka Polski była ruiną a kraj zacofany. Wcześniej jeszcze gorzej.

martinus 491

martinus

Użytkownik
Zobacz.

Tak szczerze to wracaj do piaskownicy.

bykuwodzu 839

bykuwodzu

Użytkownik
z Sendeckim sobie porozmawiamy jutro wlasnie wykopalem do niego numer
Wakacje START
Dzalnosc w UKIP plus zbieranie podpisow i inna aktywnosc polityczna w polskim zyciu politycznym start

adamo80 17,4K

adamo80

Użytkownik
Jebłem.. limit CO2 dotyczy tak ciebie, jak każdego obywatele, także przedsiębiorców. Bo to się przekłada na ceny prądu.
Była mowa w twoim poście o przeszkodach dla przedsiębiorców więc się do tego odniosłem. W sensie ceny prądu się zgadzam. Wyjdźmy więc z UE z tego powodu bo płacimy 20zł więcej za prąd.

Odsyłam do raportów nt innowacyjności w PL. Nie masz o tym pojęcia, nawet TVN-u nie oglądasz, nie wiesz że w Polsce jest alert dotyczący innowacyjności...
Nie jestem ekonomistą tylko prostym, małym przedsiębiorcą, a mnie dotacje pomogły. W sensie ekonomicznym nie dyskutuję z tobą, skoro jest alert. A TVN rzeczywiście oglądam sporadycznie, tylko jak występuje MOJA PANI PREMIER i MÓJ PAN PREZYDENT. Ok. żartuję. Mam mało czasu na TV. Ktoś musi pracować na podatki i ZUS aby ludzie sobie uczyli się, studiowali, budżetówka brała pensje, a emeryci nie umarli z głodu... Ale wielu mi tutaj zarzucało, że mówię sieczką z TVNu więc to w sumie komplement i prawda, że to są tylko moje poglądy, głównie na podstawie doświadczeń życiowych, a nie wiedzy teoretycznej.
No właśnie to są bastiony PiSu - te małe prowincjonalne miasteczka. Ja mieszkam w mieście, jednym z największych w Polsce i sklepy osiedlowe uzupełniają się z marketami w doskonały sposób. Więc może zamiast nakładać haracz na markety lepiej by było ograniczyć markety w małych miasteczkach ? Tym nie mniej jeśli powstało w tym twoim Kraśniku tyle marketów to te 35 tyś, pewno w 80% głosująca na Dudę utrzymuje te markety. To jest właśnie polska hipokryzja: dziewczyny się puszczają tak żeby nikt nie widział, ale nigdy w życiu nie zagrają w porno bo co ludzie powiedzą; jesteś gejem - wszyscy o tym wiedzą, ale publicznie nigdy się nie ujawnisz; idziesz na mszę w kościele po czym wracasz i w niedzielę przy okazji poprawin, chrzcin, urodzin, albo i bez okazji chlasz na umór, a czasami przyłożysz żonie. W końcu głosujesz na PiS i Dudę, a potem idziesz na zakupy do Kauflandu - bo wow - otworzyli nam nowy market... ????
Dalej omijasz moje argumenty i wstukujesz w klawiaturę jakieś frazesy. Nie napisałem, że Polska się nie zmieniła przez te 25 lat. Zmieniała, mogła inaczej, szybciej, lepiej. Mogła być wola, a jest postkomunistyczna.
Jesteś Bogiem, prorokiem, mistykiem skoro wiesz, że mogła szybciej i lepiej ? A może jak by rządził PiS przez ostatnie 8 lat było by o wiele gorzej, a chłopaki by szykowali się do wojska bo była by wojna z Rosją ? Znając parę oszołomów jak Macierewicz nie można i tego było wykluczyć, i nie piszcie mi zaraz o Dudzie czy Szydło bo 2-3 lata temu Duda był pionkiem, a Szydło słuchała we wszystkim Kaczyńskiego. Ja oczywiście nie twierdzę w przeciwieństwie do ciebie, że tak mogło by być, może i by było lepiej jak twierdzisz, ale tego nikt nie wie i nigdy się nie dowie. No chyba, że wierzymy w alternatywne rzeczywistości, ale to już s-f.
Wszyscy najbogatsi Polacy mają powiązania z systemem i TYLKO DZIĘKI NIEMU TAK UROŚLI. .
No w tym aspekcie teorii spiskowych muszę się zgodzić choć trzeba by było zakreślić dokładnie o kim mówimy tzn o jakiej skali kapitału. I nie będę szukał kontrargumentów, ale słowo &quot;wszyscy&quot; oznacza 100% więc uważasz, że powiedzmy w grupie 50 najbogatszych Polaków nie ma nikogo nie powiązanego z PRL ?
Następny oszołom jak Adamo80...
Wiesz z definicji: oszołom to nie ten kto ma odmienne poglądy od wszystkich bo na tym forum to ja, ale zaręczam ci, że na forum LBGT czy Młodych Demokratów to ty wg tej definicji był byś oszołomem; tylko ten co jest zapatrzony w swoje poglądy, nie umie dyskutować i przyjmować innych poglądów, a ja jak spojrzysz wyżej przyznałem rację osobie, która mnie obrażała personalnie.
A co najśmieszniejsze nie macie pojęcia kto był wśród mojej najbliższej rodziny, niestety nie żyje, a prowadziłem z tą osobą wielogodzinne dyskusje. Powiem tylko, że była to osoba o poglądach bardzo konserwatywnych zbliżona do PiSu, bardzo zbliżona... W każdym razie od oszołomów się nie wyzywaliśmy i było bardzo miło i konstruktywnie.

bykuwodzu 839

bykuwodzu

Użytkownik
Za 2-3 lata to Szydlo okaze sie agentem, najwiekszym wrogiem, zmija wyhodowana na wlasnym karku, pojawi sie pan Nalesnik ktory jak sie okaze zanim sie urodzil walczyl z komuna i tak w kolka
Ja nie wiem skad tylu naiwniakow daje sie nabierac jak ten &#39;blady&#39;

martinus 491

martinus

Użytkownik
Adamo80:
No właśnie to są bastiony PiSu - te małe prowincjonalne miasteczka. Ja mieszkam w mieście, jednym z największych w Polsce i sklepy osiedlowe uzupełniają się z marketami w doskonały sposób. Więc może zamiast nakładać haracz na markety lepiej by było ograniczyć markety w małych miasteczkach ? Tym nie mniej jeśli powstało w tym twoim Kraśniku tyle marketów to te 35 tyś, pewno w 80% głosująca na Dudę utrzymuje te markety. To jest właśnie polska hipokryzja: dziewczyny się puszczają tak żeby nikt nie widział, ale nigdy w życiu nie zagrają w porno bo co ludzie powiedzą; jesteś gejem - wszyscy o tym wiedzą, ale publicznie nigdy się nie ujawnisz; idziesz na mszę w kościele po czym wracasz i w niedzielę przy okazji poprawin, chrzcin, urodzin, albo i bez okazji chlasz na umór, a czasami przyłożysz żonie. W końcu głosujesz na PiS i Dudę, a potem idziesz na zakupy do Kauflandu - bo wow - otworzyli nam nowy market... :smile:
Problem z supermarketami polega na tym, że te otrzymują oni rozmaite ulgi na, które małe rodzinne sklepiki liczyć nie mogą - np zwolnienia z podatku od nieruchomości, preferencyjne kredyty od instytucji rządowych itd. To jest tak de facto nieuczciwa konkurencja. Ja jestem przeciwnikiem uderzania w supermarkety, jestem natomiast za tym żeby każdy miał takie same warunki. Więc albo ulgi dajemy każdemu albo nikomu.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom