Do tego jak powinien brzmieć zakład to zgadzam się w pełni. Natomiast "wykładnię językową" można różnie rozumieć. Zakład można znaleźć "po linku":
Polska ->
wybory samorządowe. Warszawa -> Rafał Trzaskowski wygra w I turze. Z tej struktury można wysnuć wniosek: "Rafał Trzaskowski wygra
wybory samorządowe w I turze". Jeżeli dochodzi do drugiej tury to oznacza, że Rafał Trzaskowski nie wygrał w pierwszej turze(Jeśli wygrał, to skąd dogrywka? A druga tura ma bardziej charakter dogrywki, a nie drugiej połowy, dlatego, że ma miejsce tylko w przypadku braku rozstrzygnięcia zdarzenia wcześniej). Gdyby do zakładu prowadziła droga:
Polska ->
wybory samorządowe
I tura. Warszawa -> Rafał Trzaskowski wygra w I turze, to sytuacja byłaby odmienna.
Generalnie opis mcz jest stu procentowym odwzorowaniem mojego procesu myślowego. Pograłem, że Rafał Trzaskowski nie wygra prezydentury w pierwszej turze, bo choć mało prawdopodobne, to ma szansę powodzenia. Natomiast to, że wygra pierwszą turę liczbowo to jest to zdarzenie w okolicach 99.9% szans.
Macie takie doświadczenie, że to co wypisują konsultanci na chacie STS-u jest jakkolwiek wiążące? Dawno temu, miałem w
Unibecie taką sytuację, że dwóch konsultantów z ichniejszego chatu przekonywało mnie na temat warunków uwolnienia bonusu, po spełnieniu których ten bonus to się jednak nie uwolnił. Jak przy składaniu reklamacji powoływałem się na te rozmowy, to
Unibet nawet nie odnosił się do tego argumentu(a naciskałem na to, przez kilkanaście wiadomości). Udawali, że nie mają żadnego chatu i żadni konsultanci u nich nie pracują.