lukiaszenko
Użytkownik
chodzi o to, że wybory są większościowe lub proporcjonalne, tak?znasz ordynację wyborczą ?
może źle interpretowałem, jakby co to mnie wyprowadź z błędu, ale ja to tak rozumiałem na chłopski rozum
chodzi o to, że wybory są większościowe lub proporcjonalne, tak?znasz ordynację wyborczą ?
Grałeś w Toto-Mixie to 4,3 Palikot-PSL?podbijam, kiedy te cienie z PKW puszczą jakieś info?
NIE NIE NIEna przykładzie :
powiedzmy w okręgu Biedronia było 15 mandatów do zdobycia.
ich partia zdobyła tam taki % głosów, że pozwala im to na 3 mandaty.
i teraz do sejmu wchodzą 3 osoby które mają najwięcej głosów z listy.
TAK TAK TAKGrałeś w Toto-Mixie to 4,3 Palikot-PSL?
Ja tak. Liczę, że HH się grubo myli.Grałeś w Toto-Mixie to 4,3 Palikot-PSL?
wtedy nr 1, nr 2, nr 3 z listy, niekoniecznie ci co najwięcej głosów zdobyli.na przykładzie :
powiedzmy w okręgu Biedronia było 15 mandatów do zdobycia.
ich partia zdobyła tam taki % głosów, że pozwala im to na 3 mandaty.
i teraz do sejmu wchodzą 3 osoby które mają najwięcej głosów z listy.
to jak to jest, że ostatnie miejsca z listy wchodzą czasami do sejmu ?wtedy nr 1, nr 2, nr 3 z listy
no właśnie o tym mówiłem, że do sejmu najważniejsze jest miejsce na liście, a nie otrzymane głosy na danego kandydata.........
Podobno jeżeli mają naprawdę dużą ilość głosów,ale to nieoficjalne info.to jak to jest, że ostatnie miejsca z listy wchodzą czasami do sejmu ?
....W całych Stanach Zjednoczonych Prawo i Sprawiedliwość uzyskało ponad 67% głosów. Na Platformę Obywatelską głosowało 24%, a na Ruch Palikota - 3,7%. Pozostałe partie nie przekroczyły dwóch procent.
ciekawe jak tam w Zakładach Karnych ????
Czyli w tym pierwszym ich sondażu chyba się troszkę pomylili z PO. PiS będzie miał te około 30 %.
Pewnie podobnie jak w zeszłych latach, PO króluje :razz:ciekawe jak tam w Zakładach Karnych ????
A jaką miał robić minę do złej gry?? Skoro PKW nas oszukał jak chciała w biały dzień!A Korwin liczył na ponad 10% ????
Nie zapominaj o zakładach psychiatrycznych.ciekawe jak tam w Zakładach Karnych ????