>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Wyścigi koni - giełda zakładów

R 2

raid

Użytkownik
Dzięki edi za linki przydadzą się ale może odezwie się jeszcze ktoś z tego wątku.
Hej.
Właśnie rozpoczynam mojá zabawé z tradingiem na koniach. Na razie gdzieś wyczytałem ze trzeba najlepiej grac na koniach o kursach w granicach 3-4 max i na 5 min przed rozpoczęciem wyścigu oczywiście tylko pre play. przyznam szczerze ze na razie wychodzi całkiem nieźle. gdyby nie parę wpadek z mojej głupoty to byłoby super.
Pod koniec przyszłego tygodnia wrzucę screeny.

P 18

pawelz

Użytkownik
Ja jak tradowałem konie to wchodziłem na rynek już jakieś 0,5 h przed wyścigiem choć moim zdaniem największy ruch zaczyna się jakieś 15 minut przed wyścigiem z tym że ja grałem przeważnie konie o wyższych kursach (30 - 50). 5 minut przed wyścigiem to dla mnie trochę już za późno. Moim zdaniem Ci co grają pre play wychodzą wtedy z rynku.

R 2

raid

Użytkownik
No właśnie dyskutujemy tu po to żeby się wymienić opiniami i sugestiami na temat tego &quot;złotego biznesu&quot;.
Wyczytałem o tym na jakimś angielskim forum i na razie go testuję,
piszą że jeżeli pewien trend utrzymuje się pomiędzy 4 i 5 minutą przed wyścigiem to potem jest bardzo małe prawdopodobieństwo żeby coś się bardzo zmieniło. Warunek jest jeden, że musi być tylko 1 faworyt o tak niskim kursie. Na razie sprawdzam co z tego będzie.

backrus 48

backrus

Użytkownik
Tradować kursy 3-4? W tym nie chodzi o wysokość kursu, tylko o zysk w tickach. Najlepiej do tego nadaje się rynek tbp, gdzie kursy na fav oscylują w granicach 1.2-1.7. W przypadku ewentualnego backa/laya i wejścia in play (co już tradingiem nie jest) zobowiązanie nas nie zabije.
@pawelz Kursy co najmniej 25 - 30, najczęściej 30 - 50? Jedna wpadka i wipe konta, mniej więcej to samo co granie 1.01 all in. Totalna bzdura, tak samo jak lay multizakładu. Uda się raz, może 10, ostatecznie cała kasa i tak pójdzie w piach.

P 18

pawelz

Użytkownik
Backrus co to jest rynek tbp, to be placed ? Z tym layowaniem wysokich kursów to się zgodzę że jedna wpadka może nas drogo kosztować dlatego zastanawiam się nad tradingiem a nie graniem lay. Póki co miałem szczęście w graniu lay. Kiedyś grałem zarówno lay jak i tradowałem na wysokich kursach i żeby tradować to trzeba mieć spory kapitał bo ja grałem na wzrost kursu tzn. taką tendencję zauważyłem na wysokich kursach, że często przed samym wyścigiem takie kursy idą jeszcze do góry. Teraz wróciłem na betfair z mniejszym kapitałem i zacząłem od grania lay.
Edit: Z graniem lay chyba dam sobie spokój. Dziś koń z kursem ok. 50 którego zagrałem lay a był to najwyższy kurs wśród startujących koni dobiegł jako drugi a przez chwilę niedaleko przed metą był pierwszy więc było blisko wtopy.

R 2

raid

Użytkownik
Zauważyłem jedna rzecz podczas tradowania na koniach.
Próbując przewidzieć trend na rynku pre play na jakimś koniku otworzyłem sobie live video na betfair jakieś 4 min przed gonitwa i spostrzegłem ze live jest firmowany przez stronkę racing i uk. Po prawej stronie z boku ekranu podane byly kursy aktualne i kursy starsze, ogolnie 4 ostatnie zmiany. Wyswietlili ostatnia zmiane i kurs na fav spadl z 3.25 na 3 a na gieldzie w tym momencie byl kurs 3.35, Po chwili kurs na gieldzie zaczal leciec w dol i doszedl do poziomu 2.95.
Zaczalem domyslac sie ze moze stad biora sie nagle skoki kursow na gieldzie.
Moze ktos zauwazyl cos podobnego.
Pozdrawiam.

P 18

pawelz

Użytkownik
Nie do końca rozumiem skąd wziąłeś te zmiany kursów. Jak dziś będzie już jakiś wyścig to spróbuje podejrzeć. Może to jest jakiś sposób. Ja korzystałem ze strony http://www.racingpost.com. Tam też są podane aktualne kursy u bukmacherów i też się zmieniają tylko tam dokładnie nie odpowiadają one tym na giełdzie. Na giełdzie są zazwyczaj wyższe ale może można sugerować się też zmianami.

R 2

raid

Użytkownik
Hej Paweł. Otworzyłem livestream na betfair i stream był ze strony racinguk.com, nie zdążyłem jeszcze sprawdzić czy na innych gonitwach też była taka sytuacja bo od tego czasu nie pogrywałem za dużo (wszystkiemu winna praca). Wiem na pewno że pojawiły się na ekranie aktualne kursy na koniki pewnie wystawiane przez miejscowych buków i kurs na giełdzie poleciał zgodnie ze wskazaniami na ekranie. Zauważyłeś może jeszcze taką sytuację?

R 2

raid

Użytkownik
Może warto wykupić abonament na wszystkie wyścigi ze stronki racinguk.com. Dla polaków to prawie 25 funciaków na m-c?

P 18

pawelz

Użytkownik
Ja jeszcze nie sprawdziłem czy była podobna sytuacja w jakimś wyścigu. Też nie tradowałem od tamtej pory a bez postawienia w danym wyścigu nie ma streamu live. Ja póki co dałem sobie spokój z tradowaniem koni. Może za jakiś czas wrócę.

coldsex 15

coldsex

Użytkownik
Też próbuje gry na koniach narazie chciałem spróbować zdobyć trochę gotówki ustawiając kurs na 1.01-1.03 na faworyta zależy jaki wyścig.
Ale jak ustalam taki kurs to przyjmuje mi odrazu po kursie aktualnym a nie czeka aż wpadnie mój, co robię źle?

S 45

sikorrrr

Użytkownik
Też próbuje gry na koniach narazie chciałem spróbować zdobyć trochę gotówki ustawiając kurs na 1.01-1.03 na faworyta zależy jaki wyścig.
Ale jak ustalam taki kurs to przyjmuje mi odrazu po kursie aktualnym a nie czeka aż wpadnie mój, co robię źle?
Nic nie robisz źle, po prostu betfair automatycznie bierze kurs wyższy, tak jakby dla ciebie lepiej by było. Jedynie co możesz zrobić, to gdy widzisz, że koń wygrywa, kupujesz back ustawiając się niżej niż aktualny kurs i tyle

M 0

michel19

Użytkownik
tak stawka 3euro, nei obchodzi mnei kto wygra robie greena jak dobrze przewidze a ja kzle tne strate ???? od 3e dziennie od 20-60 mozna spokojnie wyciagnac
możesz dokładniej opisać swój sposób gry, bo operując taką kwotą wydaje mi się to wręcz nieprawdopodobne pzdr.

T 7

tez_cos_dodam

Użytkownik
2m4f - dystans wyścigu 2 mile i 4 furlongi (4 kilometry na nasze)
Hcap - handicap czyli wyrównanie szans (konie które dotychczas miały lepsze wyniki niosą wyższą wagę)
Hrd - hurdle (typ przeszkód)
Poza tym uważam że trading to zarzynanie value

T 7

tez_cos_dodam

Użytkownik
Jeśli jesteś w stanie przewidzieć spadek kursu to na dłuższą metę będziesz bardziej zarobiony grając go bez zamykania pozycji. Jak wiadomo czym bliżej startu zawodów tym rynek jest bliższy prawidłowej ocenie szans. Rozumiem, że ktoś preferuje trading z uwagi na &quot;pewność&quot; wygranej niezaleźnie od wyniku, jednak po większej liczbie zdarzeń będzie miał mniejsze zyski od kogoś grającego to samo tradycyjnie.

Do góry Bottom