Mertens nie jest tenisistka, ktora gra siłowy tenis, gdyż jej warunki fizyczne na to nie pozwalają. Jest to świetna defensorka i to głównie tym nawiązała walkę w tym meczu. Cornet nie jest taka zawodniczka. Lata lecą, a mecz z Halep ja dużo kosztował. Dużo w tym meczu zależy od amerykanki jeśli nie wpadnie w spiralę błędów to weźmie ten mecz bo ma więcej argumentów tenisowych po swojej stronie, ale jak wiadomo u kobiet czasami argumenty to nie wszystko i Francuzka moze sprawić kolejna niespodziankę. Ja jednak pobieram Collins @1.4 do luźnego ako bo w tych fazach turnieju juz raczej nie inwestuje większych pieniędzy.Zapowiada się ciekawa noc z tenisem w Australii. Wiek już nie ten i rzadko ostatnio zarywam noce dla transmisji, ale dziś ciekawe mecze w tym Igi o półfinał. Jednak do typowania biorę drugi z meczy. Pojedynek Cornet oraz Collins. Bukmacherzy faworyzują zdecydowanie amerykankę nie doceniając Cornet , która gra turniej życia ogrywając Muguruzę i Halep dla mnie to olbrzymia niespodzianka gdyż Halep grała świetnie i typowałem ją do walki o finał. Cornet to zawodniczka wszechstronna potrafi grać na każdej nawierzchni, ze względu na skromne warunki, duże umiejętności technicze i niestety skromne warunki fizyczne grę opiera na taktycznym rozgrywaniu punktów. Natomiast Collins to zawodniczka jednowymiarowa mocny serwis i bardzo mocne uderzenie kończące. Mało w jej grze kombinacji raczej stara się kończyć szybko punkty. Amerykanka w Australii grała z przeciwniczkami (Mertens, Konjuh, Tauson, Dolehide}, które prezentują niemal identyczny tenis. Dzisiejszy mecz z Cornet to inna bajka. Francuzka gdy jest w formie potrafi wykorzystać każdy błąd co u Collins jest częstą przypadłością. Obie zawodniczki serwują dość przeciętnie dużo podwójnych. Dla mnie mecz 50/50 dlatego biorę ciekawy kurs na Cornet której gra bardziej przemawia do mnie w Australii.
Collins - Cornet typ Cornet kurs 3.4 Fortuna
Półfinały kobiet będą jutro oba bo finał w sobotę więc nie wiem skąd masz takie info.Mecz paskudny, niechlubny rekord podwójnych błędów serwisowych pobity, set Kanepi okazał się trafnym typem ale jednak osiągniecie półfinału przez Świątek AO to jest coś Jedna rzecz mnie zastanawia: Może mi ktoś wytłumaczyć dlaczego Keys i Barty, które grały wczoraj odpoczywają sobie do piątku, a Iga i Collins muszą grać dzień po dniu?
Też uważam, że ludzie i buki strasznie nie doceniają Keys w tym ja myślałem, że poleci już wcześniej a tu od Adelaide trzyma mega poziom. Kto jak nie ona ma ukraść chociażby seta Barty? Jak nie ona to chyba nikt, jeszcze myślę czy zagrać over gemowy czy set. A za drobne 2:1 Barty.Barty – Keys
Barty jest dla mnie największym ewenementem sportowym w kobiecym tenisie, z przeciętnej zawodniczki nie oddaje jedynki od kilku sezonów, niesamowite, że nie ma warunków fizycznych, jakiegoś mega serwisu, a utrzymuje tak wysoki poziom sportowy. Sekret tkwi w inteligencji zagrań, przy tym panuje perfekcyjnie nad emocjami, jednocześnie zdarzają się jej spektakularne przegrane na dużych turniejach, jak niedawno na US Open, czy wcześniej IO czy FO. Nie ma tu żadnej logiki, bo być nie może, jednak w tym meczu nie jestem pewny, że Barty zdominuje totalnie Keys. Amerykanka niedoceniana od początku turnieju, słabe dwa ostatnie sezony, jednak na AO prezentuje solidny tenis, co może przypuszczać, że meczu z Barty nie odda tak łatwo bez walki. Keys come back!
@ Keys + 1,5 set 2,30 Fortuna
@ over + 20,5 1,91 Fortuna
@ Keys win 4,80 Fortuna
Z tym slabym serwisem to faktycznei mega, ale mega poplynales. Barty to co turniej jest w czolowce.niesamowite, że nie ma warunków fizycznych, jakiegoś mega serwisu, a utrzymuje tak wysoki poziom sportowy
Przecież ona ma wszystkie elementy tenisowego rzemiosła na najwyższym poziomie, więc jaki to jest ewenement sportowy?Barty – Keys
Barty jest dla mnie największym ewenementem sportowym w kobiecym tenisie, z przeciętnej zawodniczki nie oddaje jedynki od kilku sezonów, niesamowite, że nie ma warunków fizycznych, jakiegoś mega serwisu, a utrzymuje tak wysoki poziom sportowy. Sekret tkwi w inteligencji zagrań, przy tym panuje perfekcyjnie nad emocjami, jednocześnie zdarzają się jej spektakularne przegrane na dużych turniejach, jak niedawno na US Open, czy wcześniej IO czy FO. Nie ma tu żadnej logiki, bo być nie może, jednak w tym meczu nie jestem pewny, że Barty zdominuje totalnie Keys. Amerykanka niedoceniana od początku turnieju, słabe dwa ostatnie sezony, jednak na AO prezentuje solidny tenis, co może przypuszczać, że meczu z Barty nie odda tak łatwo bez walki. Keys come back!
@ Keys + 1,5 set 2,30 Fortuna
@ over + 20,5 1,91 Fortuna
@ Keys win 4,80 Fortuna
Który final WS Barty przegrała?Ja widzę,że dwa razy grała i dwa razy wygrała.100% skuteczności,czyli nieraz przegrywała.Spoko i opluty xD ale pomyśl nad tym co napisałeś.Barty nieraz bywała w finale WS i przegrywała.