Garcia wygra turniej @5,50
Ja połapałem po 7,00 przed meczem z Riske, ale nie miałem możliwości przemycenia tego na forum, aktualny kurs wynosi już "tylko" 5,50. Przekonał mnie mecz z Andreescu, w którym Kanadyjka nie miała nic do powiedzenia. Garcia po prostu zmiotła ją z kortu swoją niesamowicie agresywną grą. Bywały momenty, kiedy nawet przy pierwszym podaniu Bianci, Francuzka wchodziła w kort. Przy drugim podaniu niemal normą było returnowanie, kiedy Caroline miała linię końcową co najmniej pół metra za plecami.
Garcia jest w niesamowitym gazie, wciągnięty nosem turniej w Cincinnati i mega pewna gra. Niesamowitą zwyżkę formy można odnotować od momentu, w którym zaczął się sezon trawiasty.
Najtrudniejszym wg mnie meczem będzie ten jutrzejszy z Coco Gauff, Amerykanka również idzie jak burza, ale wydaje mi się, że Francuzka będzie wywierać niesamowitą presję na drugi serwis Amerykanki właśnie tym głębokim wejściem w kort i atakowaniem każdego drugiego podania. Gauff nie jest jakoś wybitnie konsekwentna na serwisie, popełnia sporo podwójnych błędów, a gdy dodamy do tego nieustanne ataki Garcii na drugie podanie możemy się spodziewać sporo break pointów i DF-ów ze strony młodej Coco. W ewentualnym półfinale na Garcię czeka jedna z pary Jabeur/Tomljanovic. Ons miewa jednak spore przestoje w grze, Tomljanović w sumie nie jest materiałem na półfinalistkę szlema, i nie wydaje się być w stanie obronić przed agresywną grą, bo w swoich spotkaniach raczej stara się prowadzić grę, a wczorajszy mecz wygrała głównie dzięki niesamowitemu przestojowi w grze Samsonowej, która prowadziła 5-2 w pierwszym secie i zmarnowała 8 piłek setowych. Ajla wydaje się mocna psychicznie, jednak tenisowo jest aktualnie sporo słabsza od Garcii.
Górna część drabinki zdecydowanie mocniejsza, ale niech one się tam tłuką między sobą. W grze jest jeszcze Pegula, Azarenka, Pliskova, Sabalenka, czy Iga, ale żadna w swojej grze nie przekonuje mnie tak jak Garcia, a już na pewno nie Iga, która zupełnie nie wiem dlaczego wciąż jest faworytką bukmacherów do wygrania tego turnieju.