Niemka była poza TOP 100. I mimo tego, iż w 1 secie popełniła przy swoim serwisie 3 podwójne błędy zdołała... wygrać gema.Dla mnie Pegula to nie jest zawodniczka na top 10
Problemem nie jest gra przeciwniczki. Problemem jest gra Igi Świątek.czym może ona zaskoczyć Igę, ani te jej uderzenia siły nie mają, może jedynie regularnością, i publika jej może troche pomóc
W Idze absolutnie nie widać tych automatyzmów do których nas przyzwyczaiła. O ile na Wimbledonie te automatyzmy były ale zdecydowanie opóźnione co przyczyniło się do porażki - tak w tym meczu wcale ich nie widziałem. Momentami widziałem je w meczu z Davis, ale tam brała tak piłki których... nie powinna brać tak jak zawsze. Były mocne a do tego rotowane. Nawet maszyna takich nie zreturnuje. Iga jak najbardziej mogłaby ale uważam, że to jeszcze nie ten moment. Gdyby nie spowolniła gry z Davis - przegrałaby spokojnie drugiego seta albo w najgorszym przypadku cały mecz.
Na Santiago Bernabeu w Gran Derbi również jest sporo kibiców Barcelony, więc na trybunach jest gorąco. Nie kupuje mnie ten argument.ale w stanach jest tez sporo Polskich kibiców więc na trybunach będzie gorąco
Moim zdaniem będzie trudniej. Pegula posiada doświadczenie + publikę. Jeżeli Iga nie zmieni gry na tą którą karmiła nas dotychczas a zagra tak samo jak z Niemką - nie widzę jej w następnej rundzie. Chyba, że będzie hurtowo popełniała niewymuszone błędy tak jak w 3 secie robiła to Niemka która ewidentnie straciła głowę.Fakt Niemka w drugim secie spuchła, bo jakby zagrala tak jak pierwszego, to Igi mogło juz tu nie być, ale dla mnie Niemka to był trudniejszy przeciwnik niz Pegula, H2H z Pegulą 2-1 na korzyść Polki, a ostatnie spotkania nie tak dawno 2 gładkie zwycięstwa Polki w Miami i w Paryżu w tym roku z Pegulą, dlatego...:
Iga wygra:
kurs: 1,46
Fortuna
Pegula wygra seta:
kurs: 1,75
Fortuna
Ja idę w stronę seta dla Peguli. Jestem całym sercem za Igą Świątek która mam nadzieję wygra, ale oceniając dotychczasową grę obu zawodniczek - faworytką dla mnie jest Pegula. Ten typ wydaje się wręcz bardzo dobrą inwestycją. Bukmacherzy jedynie widzą Igę jako faworytkę za dotychczasowe osiągnięcia natomiast gdyby patrzeć na "tu i teraz" - faworytką jest Pegula. U góry w odpowiedzi po części niejako opisałem analizę i wyraziłem swoje zdanie.
Ostatnia edycja: