choroba przewodu pokarmowegoNo tak, tylko w deblu 2x Bodarenko vs Petrova/Stosur był krecz właśnie w tej 2 parze. Wie ktoś może co się stało? Może Stosur nie będzie w pełni sił?
Przychylam się do tej opinii. Dodatkowo myślę, że w tym meczu będzie wiele breaków. I tutaj widzę sporą przewagę Petrovej, która na pewno dysponuje lepszym serwisem i chyba łatwiej jej będzie bronić się.Do tego nie można zapomnieć iż Elena gra z obandażowanymi nogami, bodajże lewa kostka i prawy piszczel, wiec może mieć jakieś problemy ze ścięgnami. Nawet w grze Eleny widać różnicę co do rozgrywania spotkań, próbuję jak najszybciej zakończyć wymianę, gdy wcześniej grała dużo spokojniej wyczekiwała rywalkę. Także mogą te urazy jej w jakimś stopniu przeszkadzać a Nadia na pewno zmusi Elene do biegania i wtedy może się pojawić problem. Choć jestem fanem Eleny myślę jednak, iż w tym spotkaniu jednak nie sprosta koleżance z reprezentacji.
Oglądam ten turniej w miarę możliwości i widziałem półtora meczu Nadii i cały mecz Demencji z Chanelle Scheepers. I nie uważam żebym pisał rzeczy niezgodne z prawdą. Czemu mówicie że Dementieva gra słabo? Wiem, że spotkanie z reprezentantką RPA nie jest miarodajne, bo rywalka była co najwyżej mizerna. Ale Dementieva gra po prostu swój tenis, zawsze taki sam od lat. Nie zauważyłem żeby robiła więcej UE niż zwykle. Jest solidna i niebezpieczna dla każdej słabiej biegającej tenisistki. A Petrova biega słabiej teraz, kiedyś i w przyszłości. I nikt mi nie powie że tak nie jest. Dwie mocne przebieżki i jest zadyszka. Po prostu ma inne atuty, świetny kończący FH, niezła siatka i niezły serw. Jednak z niezmordowaną Dementievą niekoniecznie muszą one gwarantować sukces.obecny turniej w wykonaniu Petrovej i Dementievej jest 100% zaprzeczeniem tego co powiedziałeś przed chwilą
Niezle...Dużo zależy z jakim nastawieniem wyjdzie Schiavone
Widzisz, bo opierasz swoją opinie oglądając tylko mecz Eleny z Scheepers, szkoda, że nie widziałeś spotkania z Wozniak, bo byś zmienił diametralnie zdanie, nie będę się rozwodził bo spieszę się do pracy ... ale Nie zauważyłeś UE ? to w tym meczu było ich 45 przy 48 winnersach, do tego 12 double faults. Ona modliła się aby jej serwis tylko przebić na drugą stronę, choć i to sprawiało jej olbrzymi problem jeśli zagra tak z Nadią to będzie szybciutki mecz.Oglądam ten turniej w miarę możliwości i widziałem półtora meczu Nadii i cały mecz Demencji z Chanelle Scheepers. I nie uważam żebym pisał rzeczy niezgodne z prawdą. Czemu mówicie że Dementieva gra słabo? Wiem, że spotkanie z reprezentantką RPA nie jest miarodajne, bo rywalka była co najwyżej mizerna. Ale Dementieva gra po prostu swój tenis, zawsze taki sam od lat. Nie zauważyłem żeby robiła więcej UE niż zwykle.
nie no i ktoś taki jest moderatorem... Każdy wychodząc na kort zakłada że wygra (no przynajmniej powinien) a więc ma pozytywne nastawienie... ale ono w jednej chwili może się zmienić przez setki czynników! Ale to jest zbyt trudne do zrozumienia widze. Trzeba słowo w słowo wszystko tłumaczyć żeby ktoś rozumiał o co chodzi z nastawieniem zawodnika? masakra....Niezle...
A z jakim nastawieniem myslisz, ze wyjdzie? W jej wieku taka faza turnieju, pewnie po raz ostatni w zyciu. Rany boskie... Jej nastawienie nie ma zadnego znaczenia bo to pewne jak smierc, ze wyjdzie skoncentrowana na maxa. Nie ma tu innej mozliwości.
Tranny = regularność, tym wlasnie przegrała Pennetta, która wyrzucala pilke po poilce w tak glupi sposob, że nie da sie tego nazwac slowami, ktore pasuja na to forum. Antytenis, glupi, totalnie glupi. Pennetta taktycznie sie skompromitowala. Schiavone tego nie zrobi. Jest regularniejsza, madrzejsza, nie zrobi 50 niewymuszonych jak jej pusta kolezanka z kadry feducpowej.
To nie oznacza, ze Tranny wygra ale może wygrac a seta powinna urwać. Wozniacka jest srednio, przed RG krecze, tu wygrala z Pennetta przez kolosalna glupote Wloszki a nie przez swoją niesamowitą gre. Na plus zaliczam, ze Dunka wygrywala wymiany, wytrzymywala na luzie dluga gre ale co z tego jak glupiutka Włoszka wyrzucala wszystko. Taki scenariusz nie powtorzy sie wprzypadku Schiavone, to nie jest realne. Nie da sie zagrac gorzej taktycznie niz Pennetta i nie sa sie robic jeszcze wiekszych bledow niz ona. Plus ilosc tych bledow. To byl antytenis i takie mecze mozna zrazaja do tego sportu. Ogladalam ten mecz z osoba, ktora nie wie nic o tenisie i szybko miala niestety dosc. NIE dla braku myslenia na korcie a Flavia idzie na czarna liste.
Schiavone +1,5 seta 1,57 3/10
Schiavone 2,70 1/10
Specjalista widzę. Raczej nikt nie zakłada w tym etapie RG, że może grać na mniej niż 100%. Oczywiście, że nastawienie na korcie może się zmienić. Ale przed wyjściem nie widzę możliwości, aby ona nie zakładała zwycięstwa i dania z siebie wszystkiego.nie no i ktoś taki jest moderatorem... Każdy wychodząc na kort zakłada że wygra (no przynajmniej powinien) a więc ma pozytywne nastawienie... ale ono w jednej chwili może się zmienić przez setki czynników! Ale to jest zbyt trudne do zrozumienia widze. Trzeba słowo w słowo wszystko tłumaczyć żeby ktoś rozumiał o co chodzi z nastawieniem zawodnika? masakra....
pewne jak śmierć? mam wyliczać przykłady zawodników/zawodniczek które wyszły na kort i przytrafił im się ten gorszy dzień lub co chwilowy brak koncentracji? Skad wiesz ze akurat dziś się jej taki nie przytrafi? Nie ma rzeczy niemożliwych a w WTA zwłaszcza:grin:
Już bez przesady że się nie da zagrać taktycznie gorzej od Pennetty. Widziałem gorsze przypadki