nieznamsie
Użytkownik
Panowie rzucił mi sie w oczy pojedynek Mattek Sands - Svitolina. Oglądał ktoś może pierwszy set? Svitolina przegrała seta 7-5 ale kusi mnie na nią pograć troche grubiej po kursie 1.90. Co myślicie, ogarnie to?
No błagam Cię. Jakie znaczenie ma to, że grała w finale Szlema i wygrywała turnieje rangi WTA Premier? Osaka bez doświadczenia? Okej, zgoda. Sęk w tym, że rok temu na FO tego doświadczenia miała jeszcze mniej, a sprawiła niemałe problemy Simonie. A warto wspomnieć, że dziś spotykają się na nawierzchni bardziej odpowiadającej Naomi, niż clay. Od FO 2016 zaliczyła 3R USO (przegrany z Keys istotnie przez brak doświadczenia i, cóż, kupę w majtach. Pamiętam, bo miałem pograną Keys live), finał w Tokio, gdzie pokonała chociażby Svitolinę i Cibulkovą. Warto też dodać, że w tamtym roku Osaka pograła w Miami do 3 rundy, więc spoko wynik jak na 18-latkę.Halep-N.Osaka 1 @1.52
Mimo wszystko stawiam na Halep, bo licze na jej dobra gre. Wiadmo, ze Rumunka ma problemy ze zdrowiem praktycznie co sezon ostatnio, ale ona na pewno planowala wrocic mocniej w tym duecie. W Indian Wells nie nagral sie Halep zbyt wiele, pokonala Vekic i przegrala w nastepnej rundzie z Mladenovic 3-6 3-6, ale wcale nie uwazam, aby Halep zagrala tam zle. Mladenovic w ostatnich tygodniach wybora forma to raz, ale tam najwiekszym problemem Halep w meczy byly niewykorzystane szanse, bo Rumunka w meczu jezeli pamietam miala okolo 20 szans na przelamainie, a wykorzystala bodajze tylko 2 czy 3. Tyle ze uwazam, ze jak na powrot to 3 runda w Indian Wells to nie byla tragedia, biorac pod uwage klase rywalki, z ktora przegrala i sadze, ze teraz moze byc dla Halep juz tylko lepiej. Naomi Osaka, czyli japonska tenisistka, kotra nie zna nawet japonskiego jezyka i ktora reprezentuje typowy tenis boom-boom, gdzie ma ma wiele finezji. Halep jest doswiadczona zawodniczka o znakomitej technice oraz jednym z najlepszych returnow w grze i juz niejedna rywalke z taka tenisem w karierze ogrywala, a Osaka to caly czas mloda zawodniczka z malym doswiadczeniem jednak w porownaniu do Halep, wiec bardziej w tym meczu licze na Halep, ze z czasem Osaka zacznie popelniac tych bledow cora zwiecej i wiecej. Lubie tenis Halep, to zawodniczka ktora grala w finale szlema, wyrgywala turneije ranki WTA Premier Mandatory czy Premier 5. Zawsze bede twierdzic, ze kursy w graniach 1.5 na Halep, nawet jezeli jest ona po krotkim rozbracie z tenisem, sa do probowania. Takze sadze, dobry ciekawy mecz na otwarcie pierszej sejki w Miami.
Zgadzam się z Andersonem tutaj, aktualnie 1,44 Simona bez sensu do grania.No błagam Cię. Jakie znaczenie ma to, że grała w finale Szlema i wygrywała turnieje rangi WTA Premier? Osaka bez doświadczenia? Okej, zgoda. Sęk w tym, że rok temu na FO tego doświadczenia miała jeszcze mniej, a sprawiła niemałe problemy Simonie. A warto wspomnieć, że dziś spotykają się na nawierzchni bardziej odpowiadającej Naomi, niż clay. Od FO 2016 zaliczyła 3R USO (przegrany z Keys istotnie przez brak doświadczenia i, cóż, kupę w majtach. Pamiętam, bo miałem pograną Keys live), finał w Tokio, gdzie pokonała chociażby Svitolinę i Cibulkovą. Warto też dodać, że w tamtym roku Osaka pograła w Miami do 3 rundy, więc spoko wynik jak na 18-latkę.
Halep ma problemy z kontuzjami, w tym roku przegrywała z Siniakovą, Rogers czy Vikhlyantsevą - na dziś oceniam, że Osaka jest lepsza od każdej z nich. Kurs wystawiony nawet dobrze, no, może mogli dać 1,6~; ale na pewno nie współmierny do ryzyka, bo mogą być duże problemy.
Ogladalem troche pierwszego setaOglądał ktoś wczoraj Agnieszke? Warto iść w handicap + 1,5 seta Lucic-Baroni?
Ta Francuzka to w swojej karierze wygral dwa turnieje WTA, grala w 4 rundzie French Open, byla numerem 40 na swiecie i wielokrtonie reprezentowala Francje w Pucharze Federacji, tylko to bylo jeszcze przed 2010 rokiem. Przelomowy rok, to ona ma daaaawno za soba.Coś czuję że to może być przełomowy rok dla Francuzkiej tenisistki i jeszcze o niej usłyszymy. Kobitka ma 31 lat i jak chce coś osiągnąć to pora działać.
Też gram Parmentier +1,5 set po 2,10. Od meczu z Kerber ide w jej strone i narazie naKonta vs Parmentier (Parmentier + 4.5) @ 2.00
Dzisiaj znowu gram przeciwko Brytyjce. Oglądałem jej mecz z Sasnovich i stwierdzam że ona jest mocno niestabilna emocjonalnie. Gdyby Białorusinka nie grała takiej padaki i nie popełniała miliona podwójnych to mogła Konte pojechać. No cóż nie udało się Białorusince ale może się uda Francuzce. Wierzę że nie narobi w majtki jak Sasnovich i utrzyma swój dotychczasowy poziom, który jest fenomenalny. Oglądałem jej mecz z Kerber i trzeba powiedzieć że psim swędem Kerber wygrała. Potem totalna dominacja nad Dodin i Babos (ta druga w tym sezonie ma bardzo dobre wyniki). Obie Panie mają podobny styl gry więc to może być długi pojedynek. Coś czuję że to może być przełomowy rok dla Francuzkiej tenisistki i jeszcze o niej usłyszymy. Kobitka ma 31 lat i jak chce coś "jeszcze" osiągnąć to pora działać.
Hahaha nawet nie wiedziałem że miała takie sukcesy w przeszłości. Sorry za braki w mojej wiedzy. Odkąd trochę się interesuje tenisem (jakieś 3-4 lata) to niewiele o niej słyszałem. Może sezon życia jeszcze przed nią :]Ta Francuzka to w swojej karierze wygral dwa turnieje WTA, grala w 4 rundzie French Open, byla numerem 40 na swiecie i wielokrtonie reprezentowala Francje w Pucharze Federacji, tylko to bylo jeszcze przed 2010 rokiem. Przelomowy rok, to ona ma daaaawno za soba.