Szkoda passy Azarenki, ale to się musiało stać i było do przewidzenia, że raczej w tym turnieju.
Caroline Wozniacki - Maria Sharapova
Typ: 1
Kurs: 2
Nie lubię ufać Wozniackiej, ale się odważę. Gra bardzo dobry turniej, bez straty seta póki co i dzisiaj imo też go nie straci. Zresztą Karolina meczów z "potężnymi" zawodniczkami nigdy nie odpuszcza, motywuje się na nie. Jej wtopy w tym roku to przede wszystkim przegrana z Goerges w Dubaju i trochę za gładko dała się Ivanovic na Indian Wells, chociaż Serbka grała świetnie. Poza tym naprawdę gra nieźle. Sharapova natomiast wielokrotnie pokazywała się ze złej strony, już odpuszczę sobie podawanie przykładów. Jak Rosjanka trafia to wiadomo, że jest groźna, często jednak nie ma pomysłów na grę, sporo pudłuje i może być różnie. Wozniacki gra zupełnie inaczej, mniej interesująco okiem widza, bo po prostu staje się ścianą i przebija każdą piłkę. Każdą, oprócz dobrych winnerów, ale generalnie wszystko wraca na drugą stronę siatki. Myślę, że brak UE może być tutaj kluczem do zwycięstwa, bo Karolina będzie cały czas trzymała poziom i tą regularnością dobije Marię. Koniecznie muszę dodać, ze Dunka zagrała mistrzowsko taktycznie z Sereną, bo już nie liczyła tylko na błędy rywalek, a sama potrafiła zaatakować + ryzykowała drugim serwisem. Mam nadzieję, że dzisiaj też zagra ostrzej niż zwykle.
Ktoś tam pisał, że martwi go "zmiażdżenie Chinki przez Rosjankę". Chyba oglądaliśmy inny mecz. Jak dla mnie to tam Li zagrała beznadziejnie, a Sharapova co najwyżej solidnie.
Dziewczyny ostatni raz na hardzie grały rok temu podczas IW, wynik 6-1 6-2. Nie wykluczyłbym dzisiaj powtórki. No dobra, może kilka gemów więcej ugra Ruska, ale mecz na 70% dla Wozniacki jak dla mnie. Bardzo spokojnie podejdę do oglądania tego spotkania, a ze stawką się nie powstrzymuję. ????
P.S. kurs 1,35 na Radwańską nietykalny