>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

WTA Tour - Miami, 20-31.03.2012

Status
Zamknięty.
macu90 20

macu90

Użytkownik
Gdzie sprawdzić statystki pań co do asów, procentu pierwszego serwisu itd? Zawsze wyszukiwałem to na stronkach turniejów albo na wta.com a teraz za chiny nie mogę tego odszukać, dzięki za pomoc.

wonderkido 17,7K

wonderkido

Użytkownik
również jestem tego samego zdania, że dzisiaj Sharapova.. nie da szans, naszej Adze.. mimo że jestem patriotą, postawiłem na Marię.. i wydaję mi się że wygra.. gładko 2:0.. albo 2:1 w setach.. choć Agnieszka w meczu z Azarenką przegrała aż 6:0 i 6:1 więc z tymi o wyżej klasę Aga nie dawała rady.. zatem Maria, albo lekki pogrom.. albo z przełamaniem.. ale Sharapova, wygra... znamy każdy jej temperament ????

D 25,5K

dzidzok

Użytkownik
Radwańska-Sharapova

Dla mnie to typowo no bet,wszystko tutaj może się zdarzyć.Radwańska niewątpliwie w gazie i szczerze mówiąc jestem mile zaskoczony postawą Agnieszki i jej miejscem rankingu.Polka w ostatnim czasie zrobiła spory progres ale czy z Marią da rade?Co do tego za bardzo przekonany nie jestem ale Sharapova też mnie jakoś specjalnie nie przekonuje,rosjanki i jej tych jęków nie trawię.Obie są w finale zasłużenie trzeba powiedzieć i szykuje się dobre spotkanie,h2h przeciwko Radwańskiej ale teraz Polka to inna zawodniczka,Maria możę mieć ciężko,osobiście licze na 3 sety i ciekawe widowisko.Im dłużej będzie trwać wymiana tym większe szanse ma Agnieszka,Maria z pewnością będzie często atakować,przyspieszać wymianę a Radwańska będzie starała się jak najdłużej utrzymać piłkę w korcie by wymusić błąd Sharapovej.Jeśli Rosjance będzie serwis siedział jak chociażby w meczu z Dunką to Polka za wiele do powiedzenia mieć nie będzie bo sama zbyt dobrym podaniem nie dysponuje ale będe kibicować Polce,mecz z typu do oglądania a nie do grania.

macu90 20

macu90

Użytkownik
Co myślicie o typie +1,5 asa na Radwańską, Sharapova w całym turnieju 0 asów, polka około 8, 9, w każdym meczy coś trafiła. Kurs 1,82 do 1,92.
W pierwszej rundzie z Sahar 6 asów, mój błąd, jednak wciąż podtrzymuję typ.
Unibet

christopher48 2K

christopher48

Forum VIP
Gdzie sprawdzić statystki pań co do asów, procentu pierwszego serwisu itd? Zawsze wyszukiwałem to na stronkach turniejów albo na wta.com a teraz za chiny nie mogę tego odszukać, dzięki za pomoc.

Wchodzisz na oficjalny livescore:

http://www.protennislive.com/frameset.asp?year=2012&amp;amp;wkno=12&amp;amp;lang=en&amp;amp;tabno=1&amp;amp;eventid=404&amp;amp;

(można na niego wejść poprzez stronę WTA).

Wybierasz tam sobie turniej (akurat w tym tygodniu był tylko jeden turniej). Potem klikasz na TODAY&#39;S RESULTS i możesz sobie potem zmieniać dni i Ci wyskakują wyniki z konkretnego dnia. Klikasz na mecz i masz jego statystyki.

Statystyki meczów są także na stronie http://tennis.matchstat.com/
Wchodzisz na tą stronę i masz tam turnieje wypisane.

Ewentualnie możesz tam sobie znaleźć wyniki danego tenisisty / danej tenisistki. Dla przykładu:

Agnieszka Radwańska: http://tennis.matchstat.com/Player/Agnieszka%20Radwanska
Maria Sharapova: http://tennis.matchstat.com/Player/Maria%20Sharapova

Obok większości meczów jest przejście do statystyk.

Otrzymane punkty reputacji: +2
marian78 20

marian78

Użytkownik
ta, i wszystko się sprawdziło
jedyne co zaskakiwało to bardzo dobrze serwująca Szarapova ... zaimponowała spokojem psychicznym ... aaale to za mało argumentów na mnogość argumentów Agi

rafi_widzew 335

rafi_widzew

Użytkownik
ta, i wszystko się sprawdziło
jedyne co zaskakiwało to bardzo dobrze serwująca Szarapova ... zaimponowała spokojem psychicznym ... aaale to za mało argumentów na mnogość argumentów Agi
Sharapova niczym nie zaimponowała ????
ponad 40 UE mówi za siebie... brawo Isia!

jasmin_bogow 37,9K

jasmin_bogow

Użytkownik
Brawo Agnieszka!
To co pokazała w finale - niesamowite. Powiem tak - tylko utwierdziło mnie to w przekonaniu, że na tę chwilę jest najlepiej grającą technicznie zawodniczką w tourze. W ostatnim czasie popracowała mocniej nad kondycją i poprawiła psychikę - teraz wygląda to już naprawdę świetnie. Jasne, łapała lekkie zadyszki, co nie zmienia faktu, że po takich obronach jakie dziś pokazywała każdy by szybciej oddychał.
Od razu w oczy rzuca się regularność. Świetna postawa w defensywie, szczerze mówiąc z niecierpliwością czekam na kolejny mecz Radwańskiej z Wozniacki. Jak dla mnie na tę chwilę Aga jest zdecydowanym silnym #2 na świecie, a #1 jeśli rozpatrywać technikę.
Edit: Swoją drogą tylko dwa przełamania na cały mecz... co się dzieje z WTA ????

kuchcik 4,6K

kuchcik

Użytkownik
Sharapova niczym nie zaimponowała ????
ponad 40 UE mówi za siebie... brawo Isia!
przecież jemu chodzi ze zaimponowała spokojem przy serwisie. Wiemy ze przy drugim podaniu nie odkłada ręki i co chwila DF, a tutaj nic.

andre@ 4,3K

andre@

Użytkownik

???? ???? ???? NAJWIĘKSZY SUKCES POLSKIEGO TENISA !!! ???? ???? ????

---

Gratulacje dla rodziców i dla ojca od którego się to wszystko zaczęło...dla PROKOMU ( KRAUZE) dla PZT dla Wiktorowskiego itd itd, ile Ci RAdwańscy musieli przejść przeszkód, przeciwności losu, ludzkiej zazdrości itd...
Po dzisiejszym finale Iska mnie przekonała że kiedyś wygra szlema! Nie wiem czy w tym roku czego jej życze ale kto wie...

Isia zagrała swój najlepszy mecz w karierze według mnie. Oglądałem spotkanie w większym gronie i strasznie wszyscy się cieszyli...łza się w oku kręci!

Gratuluje panu Radwańskiemu, chapeau bas!!!

@ moja aktywność ostatnia zerowa, ale doszła takze masa prywatnych obowiązków, postaram się wrócić w najblizszym czasie jak życie pozwoli.

@ polecam wszystkim poczytać historie Radwańskich jak się to wszystko zaczęło, toczyło itd...a jeszcze niedawno jezdzili rozwalajacym się gruchotem na turnieje po Polsce i spali po akademikach...teraz są MILIONERAMI.

Oby się zaczął BOOM na tenis w Polsce!!!

Jestem bardzo młodą osobą ale zawsze wątpiłem że kiedyś ktoś z Polski zawojuje taki turniej i wejdzie na szczyty tenisowe. Teraz czekam na pierwszy WIN WIELKOSZLEMOWY, Nawet mój ukochany Real MAdryt zszedł na dalszy plan, post bardzo osobisty, proszę Moda o niezdejmowanie tego wpisu...dla mnie to wyjątkowa sprawa i chwila...warto kochać tenis, warto wierzyć i marzyć...
Pozdrawiam wszystkich!!!

Andre@

Pozdrawiam Scokrateza, Merenque i Lutka89 oraz wszystkich moich znajomych dalszych i bliższych z forum!

???? ???? ???? NAJWIĘKSZY SUKCES POLSKIEGO TENISA !!! ???? ???? ????

---

Otrzymane punkty reputacji: +7
marian78 20

marian78

Użytkownik
nie przesadzajmy znowu , bo pojawi się nieuzasadniona aż tak do końca histeria tłumu ...
należy zaznaczyć, że Aga trafiła na bardzo łatwe zawodniczki w porownaniu do zdrowej Azarenki czy zdrowej Bartoli .. a sama Szarapova to obecnie żadna wielka gwiazda, tylko solidna zawodniczka
nie zapominajmy też o zawodniczkach z góry rankingu które mają swoje spore klopoty, np. Zvonareva
wszystko zweryfikuje najbliższy turniej Szlema, chyba że znowu wybije wszystkie najtrudniejsze przeciwniczki w pień .. a wówczas .. może i Aga zwycięży .. w innym przypadku szczerze wątpię
tak więc fajnie, ale spokojnie : &gt;

scotratez 66,6K

scotratez

Użytkownik
Agnieszka gratuluje sukcesu! Cały mecz obejrzałem w napięciu ale gra Polki mogła się podobać w całej rozciągłości. Można odważnie stwierdzić że to był taki męski mecz tenisa w którym zdecydowała jedno przełamanie w każdym secie. Świetna postawa Agnieszki szczególnie w momentach kryzysowych kiedy Rosjanka miała breaki. Najbardziej cieszy mnie jedna rzecz. Agnieszka Radwańska zamknęła buzie tym zawodniczkom tym trenerom i specjalistom którzy twierdzili że Polka nie masz szans swoim tenisem przeciwstawić się tenisowi siłowemu jaki prezentuje między innymi M. Sharapova. Polka pokazała cały worek różnych zagrań i praktycznie minimum schematycznych zagrań. M. Sharapova zupełnie nie mogła do niczego się przyzwyczaić ponieważ Polka cały czas robiła coś nowego. To się nazywa inteligentny tenis. Jakby był ranking IQ WTA Polka z pewnością byłaby w czołówce. Polka teoretycznie miała łatwą drogę do finału jednak ogrywając rakietę numer 2 w dwóch setach i stylem w jaki to zrobiła pokazała że zasługuje na swoje miejsce w rankingu. A według mnie to miejsce 2 lub 3 jest absolutnie w zasięgu Polki.
Dzięki wszystkim za emocje i pozdrawiam!
Andre do następnego! ;)

Otrzymane punkty reputacji: +5
J 13

jrq-

Użytkownik
Ja nie czaję jak można wypisywać takie bzdury... Moim zdaniem Maria jest jedną z najbardziej &quot;zrównoważonych&quot; psychicznie zawodniczek. Ma swój, bardzo ofensywny styl gry, jak trafia to wygrywa bezpośrednio punkty, jak nie trafia to wali w siatkę albo po autach. Głownym jej atutem jest żelazna konsekwencja w tym co robi i wiara w zwycięstwo. Może jej nie iść w meczu, może robić masę podwójnych, wyrzucać na aut, ale jedno jest pewne: dalej będzie grała swój tenis. Na pewno się nie podda, nie spuści głowy, a już z całą pewnością nie w finale Mastersa .

Atuty Marii:
serwis (jak siedzi),
forehand
return
w ostatnim meczy też backhend po crossie świetnie funkcjonował

Ja wstrzymuję się z typowaniem tego finału Faworytką jest chyba słusznie Maria, jak będzie forma dnia to Agnieszka będzie miała bardzo ciężko.
Odpisałem Ci, ale moderatorzy usunęli, trochę to żałosne, usuwać obronę, a zostawić atak. Ale podtrzymuje to co napisałem, Agnieszka wcale nie jest słaba psychicznie, wcale nie jest anemiczką i ogólnie tak jak pisałem, poradziła sobie na luzie i wkrótce będzie TOP2. Przecież ona jest tak regularna, że taka Szarapowa to pewnie miała mokro wczoraj cały czas. Mecz kapitalny, Polka regularnością zniszczyła Rosjankę, trybuny też był za Marią, co oczywiste.

Mnie cieszy jedno. Piszecie, że Polka nie pokonała nikogo konkretnego... jaki żal i zazdrość widzę przemawia! Pokonała aktualnie najlepsze zawodniczki, bo co mnie niby obchodzi, że Azarenka odpadła? Odpadła, bo była słabsza i tyle w temacie! Nie był to jakiś turniej na wypizdo*ie, tylko jeden z najbardziej prestiżowych turniejów w WTA po Szlemach.

I jeszcze jedno, fajnie, że przelamała kompleks Williams oraz Szarapowej, z którymi miała słabe bilansy h2h. Dla mnie to sporo znaczy.

christopher48 // Jeśli chodzi o usunięty post, to masz na myśli ten, w którym wkleiłeś obrazek z kilkoma wulgaryzmami?

kudlaty089 250

kudlaty089

Forum VIP
Mnie cieszy jedno. Piszecie, że Polka nie pokonała nikogo konkretnego... jaki żal i zazdrość widzę przemawia! Pokonała aktualnie najlepsze zawodniczki, bo co mnie niby obchodzi, że Azarenka odpadła? Odpadła, bo była słabsza i tyle w temacie! Nie był to jakiś turniej na wypizdo*ie, tylko jeden z najbardziej prestiżowych turniejów w WTA po Szlemach.

I jeszcze jedno, fajnie, że przelamała kompleks Williams oraz Szarapowej, z którymi miała słabe bilansy h2h. Dla mnie to sporo znaczy.
Podpisuje się pod tym obydwiema rękami.

Proszę Was ludzie nie bądźcie śmieszni, zbierałem się z podłogi gdy zobaczyłem gdzieś powyżej tekst w stylu &quot;spokojnie, ona pokonała tylko Szarapową, która była bardzo słaba&quot;. Litości, litości. Gdyby zadziałało to w drugą stronę (Masza ograłaby naszą), to ten sam osobnik pisałby o tym jaka to hegemonka z Rosjanki. Isia wygrała najważniejszy turniej po Wielkich Szlemach, nie straciła w nim seta (ba, nawet nie było żadnego tb) a &quot;typowa polaczkowatość&quot; nadal odzywa się u niektórych.

Weźcie zauważcie w końcu jakie kolosalne postępy poczyniła Radwańska w ostatnich miesiącach. Serwis jest nadal jej piętą achillesową i chyba będzie do końca kariery, ale został on diametralnie poprawiony. Albo udajecie, że tego nie widzicie albo oglądacie Radwańską od kilku tygodni. Ona idzie cały czas do przodu i mam nadzieję w tym roku na bardzo bardzo dużo, ale może lepiej nie sięgać od razu bardzo daleko tylko spokojnie przyjmować każdy mecz.

Na naszych oczach tworzy się historia i to wielka historia polskiego tenisa. Być może teraz wyjdzie na to, że się przemądrzam, bo przed finałem nic nie pisałem. Nie miałem po prostu czasu ze względu na inne obowiązki, ale kilka osób pytało mnie na gg o opinie i doradzałem grę na Polkę. Tyle z mojej strony.

G 277

geryx

Użytkownik
&quot;Isi zabrakło serwisu&quot;
litości, od urodzenia go nie ma i mieć nie będzie.
Szara będzie wyglądać o niebo lepiej niż w finale z Azą.
cyt za A . Radwańska: &quot;Kluczowy był dzisiaj mój skuteczny pierwszy serwis&quot;
dziękuję

D 25,5K

dzidzok

Użytkownik
Errani/Vinci-Kirilenko/Petrova

Finał debla,Włoszki zmierzą się z Rosjankami,na obie pary sporo stawiałem podczas tego turnieju ale tym razem trzeba wybrać którąś z nich.Errani oraz Vinci w drodze do finału ograły kolejne Kops/Spears,Groenefeld/Martic,Makarovą i Zheng oraz Dulko/Suarez i żadna z tych par nie zdołała ugrać seta przeciwko Włoszkom.Rosjanki z kolei na swojej drodze do finału pokonały Hsieh/Peng,Kuznetsovą i Zvonarevą,Pavlyuchenkovą i Safarovą oraz King z Niculescu i również bez starty sety.Wyniki obu par naprawdę dobre,bez straty seta ograły porządne deble więc forma u obu jest ale mnie jednak mimo wszystko bardziej przekonują Maria i Nadia.Zapewne będzie to zacięty pojedynek być może z STB ale na mnie Kiri i Petrova zrobiły większe wrażenie,zwłaszcza stylem jakim się dostały do finału.Kurs z pewnością wart gry i szanse dla mnie 60-40 dla Rosjanek.Obie pary nie grały jeszcze trzech setów w tym turnieju,więc może emocjonujący mecz ze zwycięzcą w STB(mam nadzieje,że jak coś to korzyść Marii i Nadii) ?

Kirilenko/Petrova+1,5 seta 1,30 Bwin ✅
Kirilenko/Petrova 1,85 Bwin ✅
Kirilenko/Petrova 2-1 3,40 Milenium ✅

marian78 20

marian78

Użytkownik
Aga wykorzystuje sytuację, tak jak np. przypadkowy skok Fortuny (a propos jeżeli Fortunie zastosowano by system oceniania który jest teraz, to pewnie nie przeszedłby do historii)
tak jak Huan Monaco wykorzystał słabość przeciwników, drabinki itd., tak z normalnym facetem który ma choć przyzwoita formę dostał manto straszne
jest to kwestia trafienia w niszę
i tak czy inaczej w przyszłości nadal będzie tak, że większość będzie bała się stawiać na Agę z kimś teoretycznie mocniejszym, bo nie wiadomo co to może z tego być
ale to idzie wyczuć, co Aga zawsze ogrywa przeciwniczki które mają kłopoty bądź są w dołku - za to należy ją pochwalić jak najbardziej
właśnie idzie potwórka meczu, 6:5 dla Agi i co robi Szarapova kiedy Aga broni się rozpaczliwie
1. marnuje prostą piłkę z półdystansu
2. marnuje prosta pilkę z półdystansu
3. marnuje wysoką piłkę przy siatce
to nie jest normalne, to znaczy dla Szarapovej jest to całkowicie w normie

lukasss 35

lukasss

Użytkownik
Dobra pora wreszcie coś napisać, bo zbieram się do tego od dawna i jakoś się zebrać nie mogłem. Tylko od czego by tu zacząć, bo tematów jest kilka, choć w sumie wszystko kręci się w okół jednego. To może od Radwańskiej zaczniemy, choć to najbardziej kontrowersyjny temat, bo to Polka i wiadomo, że ile osób tyle własnych zdań i tak nie przekonam nikogo do mojej racji, ale co tam. Spróbować zawsze można. Ile razu nie wchodzę na forum to czytam &quot;Radwańska świetna technicznie&quot; &quot;Najlepsza technicznie zawodnika&quot; Eeee? I tak próbuje zrozumieć o co chodzi. Tak mi się wydaje, że chodzi wam o to, że ma dobrą rękę, dobre czucie i dobrze jej wychodzą takie subtelne zagrania. No okey nie kwestionuję tego. Ale, że co? Może Azarenka nie ma techniki? Po prostu wali mocno piłkę i ta szczęśliwie trafia w kort? No nie wydaje mi się, to jest świetnie technicznie ułożona zawodniczka. Także jak dla mnie trochę mylicie pojęcia. Czy Polka jest w życiowej formie? Jak dla mnie jest to stwierdzenie bardzo na wyrost. A brak kończącego uderzenia to jest katastrofa. Ale co więcej z moich obserwacji z tym elementem jest zamiast coraz lepiej to coraz gorzej. Przecież były czasy, że potrafiła ganiać rywalki forhendem i je kończyć, a teraz to wkłada w ten forhend 200% mocy a i tak rywalka, może sobie pójść w między czasie na papierosa, do toalety a i tak zdąży bez najmniejszego problemu odebrać zagranie Polski. Także jest słabo. Co do finału, to jestem bardzo ciekaw jak by się on potoczył gdyby Sharapova nie zepsuła w 12 gemie 1 seta tego drive volleya, bo przez to zagranie przegrała gema i seta, a nie ukrywajmy, że była dużo lepsza w tym 1 secie. A 2 set był już efektem 1. Także to był według mnie decydujący punkt w tym meczu i gdyby nie prosty błąd, mecz mógłby się potoczyć zupełnie inaczej, Sharapova mogła by wygrać 1 seta i potem by już nie wypuściła wygranej no i ciekawe jakby się Aga zachowała po przegranym secie(pewnie by strzeliła focha). No ale to takie moje gdybanie, wynik jest jaki jest i to się liczy, tak? Sukcesy sukcesami, ale zarzuty, że nie pokonała w tym roku żadnej wymagającej rywalki są jak najbardziej uzasadnione. Jedyne zwycięstwo, które robi na mnie wrażenie to finał w Dubaju z będącą w dobrej formie Goerges. Nie żeby to była jej wina, że ma słabe rywalki, nie żeby to umniejszało jej wynikom, ale spójrzmy jednak obiektywnie i te wyniki trochę przekłamują rzeczywistości i ten niby postęp Radwańskiej. No i przechodzimy do kolejnego tematu? Czego dowodzi to zwycięstwo Radwańskiej? Jest to dowód na bardzo słabą jakoś żeńskiego tenisa, a nawet bym powiedział na katastrofalny poziom. Tak jak jeszcze ubiegłoroczny sezon dawał jakąś nadzieję, na fajną rywalizacje, gdzie w końcówce fajnie grała m.in Kvitova, Petkovic. Pytanie, gdzie teraz one są? No właśnie. Zupełnie bez formy też Zvonareva, i Na Li, nawet Wozniacki spuściła trochę z tonu. Jest Azarenka a potem jest przepaść. Ogromna przepaść. I co gorsze nikt nie próbuje jej gonić. Jaka szkoda, że siostry Williams, grają mało, więcej czasu poświęcając pozasportowym sprawom, szkoda, że Clijsters gra na pół gwizdka. Wyobrażacie sobie takie big4, któremu nikt byłby w stanie zagrozić, jakby wszystkie 4 grały na 100%. Nie tęsknicie czasem, za tym czym mogliśmy się pasjonować jeszcze parę lat temu? Rywalizacja sióstr Williams z Belgijkami Henin i Clijsters + Mauresmo. Wcześniej były jeszcze Amerykami Davenport + Capriati i Hingis. Później był najazd Rosjanek + 2 Serbek. To był rywalizacja. Cały czas się coś działo. A teraz na 4 miejscu w rankingu mamy Radwańską. Nie ukrywajmy tenisistkę średnią. Nigdy nie miała ona problemów z ogrywanie średnich i słabych zawodniczek, ale nie mającą nic do powiedzenia z tym czołowymi. Teraz osiąga wyniki, bo zostały prawie same średnie i słabe zawodniczki, a nie dlatego, że jak niektórym się wydaje, nastąpił jakiś progres w grze Radwańskiej. No i na koniec sprawa Azarenki. Po meczu z Bartoli od razu pojawiło się kilka wpisów hejterów, którzy cieszyli się z jej porażki. Opowiadali jakieś bajki, że udaje, że nie umie przegrywać. Jak dla mnie dość niesprawiedliwe oceny. Mówicie o zawodniczce, która w poprzednich latach nie potrafiła dojść do 1/2 Szlema, bo nie wytrzymywała kondycyjnie. Teraz wygrywa 27 meczy z rzędu. Gra świetnie. Dzień przed meczem z Bartoli rozegrała 2 mecz 1 dnia w tym jeden 3 godzinny. Mówicie, że nie ma prawa być zmęczona? Że może nie mieć dość? Spoko wasze zdanie. Ale moim zdaniem zachowanie Azarenki nie był ani trochę udawane. Widać, że miała strasznie &quot;styraną&quot; minę. Nie gdy przegrywała, ale cały czas. Jest ona jedynym jasnym punktem w tym całym WTA, więc takie komentarze w takim stylu są delikatnie mówiąc nie na miejscu. A i jeszcze jedno. Wczorajszym komentarz panów z Eurosportu masakra. Nie chodzi mi o to, że byli stronniczy, bo wiadomo gra Polka i są emocje. Ale jak oni po każdym błędzie Sharapovej, mówili, jak to Polka fantastycznie nie zagrała, to już się to robiło niesmaczne. I jeszcze jednak kwestia. Czy nie cieszę się z sukcesu Radwańskiej? Na początku kariery bardzo kibicowałem Radwańskie, bo wiadomo nie mamy za dużo utalentowanych sportowców w naszym kraju, ale po splocie różnych wydarzeń, patrzę z dużym dystansem na tą zawodniczkę i całe jej otoczenie.

egreg 942

egreg

Użytkownik
Dobra pora wreszcie coś napisać, bo zbieram się do tego od dawna i jakoś się zebrać nie mogłem. ...
Wybitnie nie obiektywny &quot;elaborat&quot; świadczący o wyraźnej niechęci do Radwańskiej.
Naiwnie zakładam że ta niechęć jest spowodowana tylko stylem jej gry(defensywnym) , ale nie wykluczam jeszcze innych pozasportowych powodów.
Prawie wszyscy, naprawdę obiektywni zagraniczni komentatorzy bardzo chwalą P. Agnieszkę i jej styl , i nie kwestionują jej pozycji w rankingu.
Porównywanie do minionych czasów jest kompletnie bez sensu bo tego po prostu nie da się porównać.
@Lukass napisał w innym temacie że Radwańska nie ma najmniejszych szans na wygranie Szlema , ale jak w końcu go wygra (a wygra na pewno wcześniej czy później) to zapewne napisze tak jak wielu innych polskich krytyków że wygrała tylko dzięki kontuzjom lub chwilowej słabości swoich rywalek. I tak w kółko Macieju.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom