>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

WTA Tour - Miami, 20-31.03.2012

Status
Zamknięty.
christopher48 2K

christopher48

Forum VIP
ale to jest żaden argument, że dała się połamać
co z tego, skoro wygrała na lajcie, tracąc 5 gemów?

w WTA przełamania nie mają znaczenia
Zgadzam się w 100%. Naprawdę niewiele jest meczów w WTA, w których przełamania można policzyć na palcach jednej ręki, a już znaleźć mecz, w którym jakaś zawodniczka ani razu nie dała się połamać - to jest wyczyn. Jestem sobie w stanie wyobrazić to, że Radwańska połamie kilka razy Venus i mnie to nie zdziwi. Ja już się przyzwyczaiłem do tego, że w kobiecym tenisie nie ma czegoś takiego jak przełamanie czy odłamanie, tylko są wygrane i przegrane gemy. Oczywiście może trochę przesadzam, ponieważ są zawodniczki, którym serwis pomaga, ale takie mecze jak np. Serena Williams - Maria Sharapova z Wimbledonu 2010 (gdzie chyba był tylko jeden czy dwa brejki w całym meczu) zdarzają się rzadko.

Otrzymane punkty reputacji: +2
S 2,4K

soltysiao

Użytkownik
ale to jest żaden argument, że dała się połamać co z tego, skoro wygrała na lajcie, tracąc 5 gemów? w WTA przełamania nie mają znaczenia
W meczach Li z Sharapova moze nie maja. Jednak jesli dala sie łamac kelnerce to tym bardziej da Venus. A zeby zlamac Venus to juz trzeba troche wiecej niz Isie. Nudna staje sie dyskusja o 2 przelamaniam Muguruzy ktora rozpoczal napinator i ktora stala sie glownym tematem tego watku. Lecieliscie z masowka na Kvitova, potem na Ivanovic a jutro zycze szczescia z Isia. Ja wyrazilem swoje zdanie na temat kursu na Williamsowke i na ta chwile koncze rozmowe bo niestety nikt nie potrafi sformulowac swojej wypowiedzi w dosc konstruktywny sposob zeby ciagnac ta rozmowe.

scotratez 66,6K

scotratez

Użytkownik
Absolutnie nie stawiałbym Amerykanki tutaj w roli faworytki. Jej najmocniejszą stroną tak naprawdę na dzień dzisiejszy jest własna ziemia. Widziałem jej spotkanie z Olą i rzeczywiście nie było się czym zachwycać. Amerykanka popełnia potworne błędy. Ivanovic była do ogrania ponieważ w meczu z Danielą też nic wielkiego nie grała. W drugiej secie to już serwis ją właściwie ratował. Podejrzewam że Serbka nie wytrzymała ciśnienia na stadionie podczas meczu z Amerykanką. Co do Agnieszki, za Polką stoi tak jak powiedział ktoś wyżej regularność, pomysłowość wola walki a przede wszystkim większa precyzja niż Amerykanki. Jeżeli Polka wytrzyma ciśnienie na stadionie z palcem w d... wygra z Amerykanką która nie potrafi nawet porządnie zaserwować kilka razy w trakcie spotkania. Tak jak powiedziałem Amerykankę ratuje własna publika i nazwisko które powoduje że zawodniczki się palą, tak było z Olą. Wozniak mogła ten mecz wygrać ale prawda jest taka że po przełamaniu Amerykanki sama się nagle dawała przełamywać. I wcale nie dzięki dobrej grze Amerykanki tylko przez fatalne błędy seryjne A. Wozniak. Za pewne psychicznie nie wytrzymywała. Takie moje ot zdanie. Zadnego tu Valoue nie widzę. Zapowiada się ciekawe spotkanie. Stawiam jednak na Polkę.

A. Radwańska - V. Williams - 1
(1,61) ✅
bet365

Otrzymane punkty reputacji: +2
T 0

tofik-unia1946

Użytkownik
Aga ostatnio w bardzo dobrej formie nie ma co sie napinac panowie. Serwis ma bardzo dobry nie widze powodow z ktorych by miala brzegrac z Venus. Aga ma swoja doskonala taktyke ktora slyszalem od trenera jak mecz ogladalem &quot;bekhend,forhend&quot; i ta bronia wygrywa z kazda do tego wspanila kondycja ostatnio. Polecam stawiac na Age po dobrym kursie 1,6 ????

R 2

rufex1610

Użytkownik
Radwanska w trzech ostatnich meczach z Venus ugrała 9 gemów. Venus nie jest w formie? w poprzednim meczu obu tych zawodniczek tez tak sie mówiło. Ciezka wygrana z wozniak oczywiscie ale wozniak w ostatnich tygodniach gra swietny tenis. Ivanovic niby miala duzo szans moze ja zjadla presja sratata... ale jednak w najwazniejszych momentach Venus okazywala sie lepsza. Radwanska w dwoch ostatnich rundach dostawala zółtodziobow niby szybko niby gladko ale mnie to nie przekonało. Tym swoim przebijaniem na druga strone nie ma szans z venus, jak dla mnie radwanska osiagnela juz apogeum na liscie rankingowej jak i umiejetnosci ktore mogą nie wystraczyc na swietna amerykanke i powinna to spotkanie przegrac.

kurs 2.50 pinnacle

O 27

odrzanski

Użytkownik
W tym meczu więcej zależy od Villiams. Jeżeli będzie miała dzień a co za tym idzie, będzie trafiała serwisem i ograniczy ilość UE do jakiejś przyzwoitej liczby to nie będzie czego zbierać. Wydaje mi się jednak, że Venus nie jest jeszcze w odpowiedniej formie fizycznej żeby grać przez cały mecz w miarę pewnie na rówym poziomie. Aga powinna starać się ją po prostu zamęczyć i tym sposobem może wygrac mecz. Skróty, zaskakujące zagranie, rozrzucanie po korcie, kąśliwie slajsy a nie powinno być źle i sądze, że jest szansa na wygraną naszej. Samobójstwem by było granie ostrej piły i wchdzenie w to co lubi grać Villiams, zresztą wiadomo, że takie zawodniczki trzeba ruszyć. Patrząc na to jak grała z Woźniak, na jej miny i ogólnie zachowanie to myślę, że można ją zniechęcić do gry całkiem łatwo, to , że Wozniak bała się wygrać to juz inna sprawa - Aga jest bardziej doświadczona i mysle, ze nie byloby takiej samej sytuacji. To, że Villiams w tym meczu się nie chcialo jak to ktos napisał to jakas bzdura, gdyż jak miało się jej nie chcieć po przełamaniu wygrać własnego podania i odskoczyć ? Ona nie jest jeszcze gotowa nawet na 70% swoich umiejetnosci i trzeba to wykorzystac bo jak złapie formę to nie bedzie zawodniczki ktora bedzie w stanie ją pokonać.

widzu 4,5K

widzu

Forum VIP
Radwańska 1,60✅
Aga w tym sezonie gra fantastycznie, przegrała tylko z Azarenką i to sie dzisiaj nie zmieni. Jak spojrzymy na H2H to mozna mieć watpliwości, 5;1 dla Amerykanki, ale mecze dawno dawno temu przed kilkoma kontuzjami Venus. Amerykanka ma za soba trzy bardzo trudne spotkania, to będzie mialo olbrzymie przełożenie na to co dzisiaj pokaże, juz w meczu z Wozniak mialo się wrażenie, że ledow chodzi po korcie, pokazała charakter, pokonała jeszcze Ane, ale teraz nie daje jej wiekszych szans. Aga jak narazie spacerek, tutaj spodziewam sie na pewno walki, zwłaszcza na początku spotkania, ale z kazdą kolejną piłką przewaga Agi będzie coraz większa. To tylko od Venus zależy czy bedziemy oglądac wyrownane spotkanie czy mecz do jednej bramki.

loki1988 13

loki1988

Użytkownik
Williams V. v Radwanska A. 2 1.60 Gamebookers✅

Już nie mogę się doczekać tego spotkania, mam nadzieje że będzie to spotkanie na wysokim poziomie. Jak dla mnie dużo większą szanse na zwycięstwo ma Isia która śmiem twierdzić że jest w życiowej formie, i niech mi nikt nie mówi o tym jaki to ona ma bilans z Williamsową bo ten aspekt jak dla mnie jest mało istotny. Faktem jest to że Agnieszce nie leży styl prezentowany przez zawodniczki pokroju Venus, uważam że Agnieszka jest już na tyle doświadczoną zawodniczką która wyciągnie wnioski z tych wszystkich przegranych spotkań i opracuje odpowiednią taktykę na ten mecz. A na tak dysponowaną Venus wystarczy jak dla mnie przebijanie piłki na drugą stronę, i o ile Williams nie będzie miała dzień konia to nie widzę tutaj dla niej szans. A to jak gra w defensywie Isia, każdy oglądający tenis może potwierdzić że jest w tym doskonała. Myślę że przebieg dzisiejszego spotkania będzie wyglądał jak mecz z Wozniak z tym że to nasza rodaczka pokaże miejsce w szeregu Venus i wygra te spotkanie. Na korzyść Radwańskiej możemy zapisać też to że jest bardziej wypoczęta. Podsumowując bukmacherzy po raz pierwszy stawiają naszą Isie w roli faworyta i jak dla mnie nie pomylili się.

D 25,5K

dzidzok

Użytkownik
Popieram typy na Radwańską.Dla mnie Polka jest przede wszystki bardziej regularna od Venus,której już nie powinno być w tym turnieju ale Wozniak nie podołała dobiciu Williams.Agnieszka zaskakuje mnie musze przyznać w tym sezonie grą ale jak najbardziej w gruncie rzeczy te 4 miejsce zasłużone.Amerykanka po przerwie rozegrała 4 spotkania,w tym 11 setów i na pewno musi już nieco czuć ilość rozegranych piłek w nogach,Radwańskach gładko wygrywa ze swoimi kolejnymi rywalkami i nie sądze by bądź co bądź bez większe formy Amerykanka stawiła większy opór.

Radwańska 1,50 ✅

lechsus 53

lechsus

Użytkownik
Jak dla mnie to Venus wygląda na zmęczoną turniejem. Chyba lekarze nie powinni jej pozwolić na start. Czy dobrze pamiętam, że Amerykanka przeszła boreliozę? Postawiłem na 2-0 dla Iśki za małą stawkę.

pikomonako 9

pikomonako

Użytkownik
Errani S. / Vinci R. - Dulko G. / Suarez P. 1,55
Co prawda mecz dopiero jutro, ale już teraz wiążę z nim duże nadzieje na załatanie dziury w moim budżecie po wczorajszym nieudanym dniu. Szczerze mówiąc nie lubię zakładać się o spotkania tych włoszek, gdyż są dla mnie trudno przewidywalne, lecz mają one tendencję do triumfowania po wygraniu kilku spotkań z rzędu. Gisela Dulko w deblu (nie z Pennettą) absolutnie mnie nie przekonuje. Naprawdę nie trzeba już więcej pisać.

Otrzymane punkty reputacji: +9
roy. 187

roy.

Forum VIP
Jutro mysle, ze Wozniacki moze wygrac z Maria. Ona jest jak sciana! Przebija poprostu wszystko, trzeba naprawde cholernie nameczyc sie by wygrac punkt z Karolina. Robi bardzo malo UE, niestety tez ma malo winnerow. Wszystko tez zalezy od tego jak Sharapova bedzie grala, ale patrzac na obecna forme mysle ze jest spokojnie do ogrania, robi mase ue (nie ogladalem meczu z Na Li) i na pewno taka defensorka jaka jest Karola nie jest wymarzona przeciwniczka dla pieknej Marii. A jak bedzie czas pokaze ...

D 25,5K

dzidzok

Użytkownik
Azarenka-Bartoli

Azarenka niewątpliwie jest faworytką tego meczu,27W pod rząd samo się zrobiło no i ten nr 1 w rankingu to też nie przypadek,ale ja w tym meczu bede za Francuzką.Bartoli bardzo zaskoczyła mnie w meczu z Kirilenko,gdzie serwis nieźle funkcjonował i Rosjanka za wiele do powiedzenia nie miała.Białorusinka z Cibulkovą był o krok od porażki ale Słowaczka nie potrafiła dokończyć sprawy,Słowaczka w tamtym meczu grała bardzo agresywnie,spychała Victorię do defensywy i pokazała,że Aza jest ogrania,ale sama tego nie uczyniła.Po dobrym występie Marion z Kirilenko licze na kontynuacje dobrej gry i walkę w dzisiejszym/jutrzejszym meczu,francuzka już nie raz pokazywała,że potrafi walczyć i na pewno tutaj łatwo broni nie złoży.Każda passa kiedyś się kończy ;)

Bartoli+5,5g 1,83 Bet365 ✅
Bartoli 5,00 Bet365 ✅

scotratez 66,6K

scotratez

Użytkownik
V. Azarenka - M. Bartoli - 2:0 (1,50) ⛔
bet365
Fajny kurs nie powiem, zwłaszcza że widać było co zrobiła Dominika Cibulkova z Victoria Azarenka. Mimo to Białorusinka wygrała. Mona Barthel w ubiegłym turnieju także miała Viki na widelcu ale i ona przegrała. Tenis Dominiki był fantastyczny. Miała swój dzień. Jeżeli Victoria pokonała tak spisująca się Słowaczkę dzisiaj w nocy nie powinna mieć problemu z M. Bartoli która jest mniej więcej na etapie na którym powinna odpaść. Marion z pewnością nie gra takiego tenisa jak D. Cibulkova wczoraj a jak wiadomo i taki tenis okazał się za słaby na Białorusinkę. W żadne zmęczenie Viki nie wierze ponieważ był to jej pierwszy 3 setowiec w tym turnieju. Dodam że miała dzień przerwy na złapanie oddechu. Marion z kolei dość łatwo pokonała M. Kirilenko w dwóch setach. Powiedziałbym za łato. Niestety nie widziałem transmisji i nie wiem czy Rosjanka grała na 50 czy na 100% swoich możliwości ale patrząc na wynik z pewnością bliżej 50%. Przyglądając się wynikowi livescore dało się zauważyć duże problemy Marion miała podczas spotkania z P. Herog która jak z kapelusza zaczęła dobrze grać. Wcześniej fundowała serie porażek Polona. Lubie stawiać na Marion ale w tym przypadku nie widzę powodów aby stawiać na jej zwycięstwo, ewentualnie handicap gemowy ale nie sądze aby Viki aż tak się męczyła dzisiaj jak z Dominika. Spodziewam tu się raczej coś w najlepszym wypadku 6:4 6:3 albo 6:3 6:2. Wróżką co prawda nie jestem ale Viki z dużym prawdopodobieństwem spotka się z Agnieszką Radwańską po raz 5 w tym roku. Po raz 5 z rzędu jeśli spojrzymy na turnieje Azarenki rozegrane po kolei w tym roku. Po prostu jest to lepszy tenis.
by scotratez

J 13

jrq-

Użytkownik
Giiiit, puściłem wcześniej to samo po 1.70, Azarenka zrobiła na mnie mega wrażenie z Cibulkovą, jak wyciągnęła tamten mecz, teraz też na czuja wydaje mi się, że pójdzie jej łatwo, Bartoli kompletnie mnie nie przekonuje, choć wynik z Kirilenko robi na mnie wrażenie.
PS: jak tam Venus ???? ?
Brawo Iśka...!

D 18

darkk7

Użytkownik
Azarenka-Bartoli

Azarenka niewątpliwie jest faworytką tego meczu,27W pod rząd samo się zrobiło no i ten nr 1 w rankingu to też nie przypadek,ale ja w tym meczu bede za Francuzką.Bartoli bardzo zaskoczyła mnie w meczu z Kirilenko,gdzie serwis nieźle funkcjonował i Rosjanka za wiele do powiedzenia nie miała.Białorusinka z Cibulkovą był o krok od porażki ale Słowaczka nie potrafiła dokończyć sprawy,Słowaczka w tamtym meczu grała bardzo agresywnie,spychała Victorię do defensywy i pokazała,że Aza jest ogrania,ale sama tego nie uczyniła.Po dobrym występie Marion z Kirilenko licze na kontynuacje dobrej gry i walkę w dzisiejszym/jutrzejszym meczu,francuzka już nie raz pokazywała,że potrafi walczyć i na pewno tutaj łatwo broni nie złoży.Każda passa kiedyś się kończy ;)

Bartoli+5,5g 1,83 Bet365
Bartoli 5,00 Bet365
Dzidzok wydaje mi sie ze szukasz niespodzianek. Jak dla mnie bedzie to latwy 2:0 mecz. No ale zobaczymy. Jezeli Azarenka potrafila poradzic z niewyobrazalnie dobrze grajaca Cibulkova to sadze ze tu Bartoli nie sprawi jej najmniejszego problemu. Wkrotce sie przekonamy. Ja oczywiscie typuje Azarenke teraz jak i do wygrania calego turnieju.

O 6

olszyn

Użytkownik
co sie dzieja z aza ? znow duzo bledow, a nawet jej 1 serwis jest ciagle groznie returnowany(o ile wejdzie 1szy, bo tez rzadko nim trafia..)

O 6

olszyn

Użytkownik
ja tez nie i sporo kasy wtopionej. ten turniej pokazal, ze bialorusinka wcale nie jest taka mocna. wystarczy ja troche zaatakowac, obronic pare jej atakow i juz sie gubi. do tego slaby serwis. wydaje sie, ze aga spokojnie ogra naprawde nie grajaca rewelacyjnego tenisa

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom