makuazs
Użytkownik
Po obserwacji na żywo kortów w Katowicach na jutro naszły mnie przemyślenia na dwa mecze:
Na jutro wybrałem mecz między luksemburską ślicznotką Mandy Minellą a czeszką Petrą Kvitovą. Mandy obecnie jest 98 rakietą świata a czeszka 8. Różnica miejsc kolosalna ale myślę że jutro ąż takiej na korcie nie będzie widać. Ostatnio będąc w Katowicach oglądałem mecz między Minellą a serbką Vesną Dolonc, który wygrała ta pierwsza w 3 setowym pojedynku. Pierwszy set przegrała na własne życzenie popełniając masę niewymuszonych błędów. W następnych setach ograniczyła je bijąc z forhendu mocno i płasko nad siatką co się przełożyło na wygranie meczu. Do tego dołożyła mocny i dokładny serwis który sprawił problemy serbce. Jeśli Minella utrzyma poziom gry z 2 i 3 seta pojedynku z Dolonc myślę że ma szansę powalczyć z Kvitovą. Tej drugiej meczu nie widziałem ale wynik 6:4, 6:4 z Doi jakimś wielkim wynikiem nie jest i myślę że Minella jest w stanie osiągnąć lepszy wynik. W tym roku Minella na clayu ma bilans 4-4 a Kvitova 1-0. Lekko pogram zwycięstwo luksemburki a moim głównym typem na ten mecz jest handicap gemowy w stronę tej ładniejszej. Kurs na handicap i jego wysokość podam jak znajdę gdzieś na to kursy bo obecnie ich nie ma.
???? Petra Kvitova - Mandy Minella 2 7.0 bet365
???? Petra Kvitova - Mandy Minella H(0-5.5) 2 2.1 bet365
Drugim typem który wpadł mi w oko jest pojedynek młodej holenderskiej zawodniczki Kiki Bertens z włoską weteranką kortów Robertą Vinci. Holenderka atletycznie zbudowana, w pojedynku którym miałem przyjemność obserwować rozbiła wręcz hiszpankę Arruabarrena-Vecino 6:1, 6:1. Grała bardzo dobrze z głębi kortu, popełniała mało niewymuszonych błędów oraz trzymała swój serwis. Jej przeciwniczka dzisiaj wygrała z Hlavackovą która skreczowała w 2 secie. Jej meczu niestety nie miałem okazji oglądać ale dla mnie jest to zawodniczka, która pewnego poziomu nie przeskoczy. A włoska zawodniczka jest spokojnie w zasięgu młodocianej holenderki. Jakiejś wielkiej różnicy między Nimi nie ma i dlatego decyduję się na grę Kiki po większym kursie
???? Kiki Bertens - Roberta Vinci 1 2.62 William Hill
Niedużo Kiki brakło ale jednak...
???? Petra Kvitova - Mandy Minella 2 7.0 bet365
???? Petra Kvitova - Mandy Minella H(0-5.5) 2 2.1 bet365
Drugim typem który wpadł mi w oko jest pojedynek młodej holenderskiej zawodniczki Kiki Bertens z włoską weteranką kortów Robertą Vinci. Holenderka atletycznie zbudowana, w pojedynku którym miałem przyjemność obserwować rozbiła wręcz hiszpankę Arruabarrena-Vecino 6:1, 6:1. Grała bardzo dobrze z głębi kortu, popełniała mało niewymuszonych błędów oraz trzymała swój serwis. Jej przeciwniczka dzisiaj wygrała z Hlavackovą która skreczowała w 2 secie. Jej meczu niestety nie miałem okazji oglądać ale dla mnie jest to zawodniczka, która pewnego poziomu nie przeskoczy. A włoska zawodniczka jest spokojnie w zasięgu młodocianej holenderki. Jakiejś wielkiej różnicy między Nimi nie ma i dlatego decyduję się na grę Kiki po większym kursie
???? Kiki Bertens - Roberta Vinci 1 2.62 William Hill
Niedużo Kiki brakło ale jednak...