>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

WTA Tour - Katowice, 08-14.04.2013

Status
Zamknięty.
arquisek 7,4K

arquisek

Użytkownik
Torro-Flor - Pliskova 2 @ 1,90
Oprócz spotkania Domachowskiej, zobaczymy także o godzinie 19:00 na drugim korcie pojedynek Hiszpanki z Czeszką. W moim odczuciu faworytką jest Czeszka i to dość zdecydowaną...Hiszpanka szczęśliwie znalazła się w turnieju, bo skorzystała na wycofaniu się innej zawodniczki, ale zanosi się, że to będzie jej jedyny występ w tej imprezie. Oczywiście Hiszpanka preferuje mączkę, ale mączka jest szybka i nie wiele da to jej przewagi nad Pliskovą, która na hardzie sobie dobrze radziła ostatnimi czasy. Wygrana nad Mattek-Sands, Hradecką oraz urwany set z Woźniacki świadczą o jej niezłej dyspozycji. Kursy już niestety pospadały, ale i tak moim zdaniem warto zagrać na Czeszkę, proponowałbym 3/10 ????

Otrzymane punkty reputacji: +2
D 3,2K

dawczan

Użytkownik
Miałem okazję obejrzeć na żywo dziś 2 spotkania Domachowską i Robson. Znawcą tenisa nie jestem, ale obydwie wymienione przeze mnie zawodniczki są przykładem totalnie słabej psychiki. Domachowska miała naprawdę dobrą sytuację żeby wygrać 2 seta. 5-4 i serwis i nagle pękła...&quot;mowa ciała&quot; fatalna...w zasadzie się poddała - nie rozumiem tego, bo doping był nawet fajny jak na tenis. Do tego 2 razy prowadziła po przełamaniu, ale no to w żeńskim tenisie w zasadzie norma. Szkoda, bo została jedynie Zaniewska...
Robson to już w ogóle epicka porażka...1wszy set fajnie wyrwany i w 2gim przegrany TB to naprawdę poezja...Miała kończącą piłkę przy siatce i dupa...W ogóle jak ktoś ogląda dużo tenisa Robson jest zawsze tak słaba przy siatce jak była dziś ? Zepsuła chyba z 10 takich dość prostych piłek...3 set to w zasadzie bez historii łatwa wygrana Hiszpanki, która trzeba przyznać odbijała momentami takie piłki, że aż byłem w szoku...Walczak niesamowity.
Ciekaw jestem jakie wystawią na nią kursy z Beck, bo naprawdę grała Hiszpanka dobry tenis. Nie było straconych piłek + pewność + dobra psycha.

noname007x 3,3K

noname007x

Użytkownik
Pironkova - Peer
Typ: 2 ✅
Kurs: 2,05 Pinnacle

Peer rozegrała 3 mecze w kwalifikacjach. Także na pewno lepiej będzie czuła kort szczególnie na początku spotkania. Forma przyzwoita. W 1. meczu z Rezai wygrała głównie dzięki doświadczeniu, bo Francuzka grała całkiem solidnie. Niestety dla niej nie wytrzymała końcówki. W 2. meczu z Kanią od początku do końca panowała nad sytuacją. Nie oglądałem jej 3. spotkania, które przegrała ze Schmiedlovą. Ciężko wytłumaczyć tą porażkę, ale moim zdaniem Izraelka już przed tym spotkaniem wiedziała, że nawet jeśli przegra to awansuje do drabinki głównej jako LL po wycofaniu się Rybarikovej.
Pironkova w tym sezonie ma bardzo kiepskie wyniki. Bilans 5/8 nie świadczy dobrze. Nie licząc spotkań rozgrywanych w ramach Fed Cup to wygrała ostatnio w turnieju WTA na początku stycznia w Hobart. Co gorsza ostatnimi czasy nie jest w stanie ugrać nawet seta. Ostatnio 4 porażki po 2-0 z Hantuchovą, McHale, Mediną i Oprandi.
Peer to zawodniczka regularna, która ma dość dobrze poukładany tenis. Obecnie nie jest w jakieś bardzo dobrej formie, ale pewien poziom prezentuje. Na mocno rozregulowaną Bułgarkę powinno wystarczyć. Tym bardziej, że ma z nią bardzo pozytywny bilans 5-1.

Otrzymane punkty reputacji: +1
valverde 9,9K

valverde

Użytkownik
Pironkova - Peer
Typ: 2
Kurs: 2,05 Pinnacle

Nie oglądałem jej 3. spotkania, które przegrała ze Schmiedlovą. Ciężko wytłumaczyć tą porażkę, ale moim zdaniem Izraelka już przed tym spotkaniem wiedziała, że nawet jeśli przegra to awansuje do drabinki głównej jako LL po wycofaniu się Rybarikovej.
Wczoraj Peer równoległe rozgrywała spotkanie z Cadantu, która w przypadku porażki jako rozstawiona z nr kwalifikacji awansowałaby jako lucky luser. Dysponując tą wiedzą Peer celowo czekała na wynik z tamtego meczu i przedłużała wymiany i wygrywała piłki, aby doczekać zakończenia sąsiedniego meczu.
Tak naprawdę jej potencjał pokazał pierwszy set kiedy po odpuszczeniu do stanu 0:4 dla Schmiedlovej z łatwością podgoniła wynik na 4:4.
Dlatego też dzisiejszy typ na Peer jak najbardziej popieram.

siara_1984@wp 196

siara_1984@wp

Użytkownik
Goerges - Craybas✅ Mówiłem że zagotuje się pod deklem:grin:
Typ: 2 +5.5 gema
Kurs: 2.10

Pobieram jak złoto powinno wejść spokojnie . Babcia Craybas typowa rzemieślniczka na korcie , napewno łatwo się nie podda. Natomiast Niemka nie jest w swojej najlepszej formie ma duże przestoje i wtedy zaczyna się pod deklem gotować.

Pironkova - Peer✅ Żydówka chyba miała okres bo ten mecz to był jeden wielki cyrk
Typ: 2
Kurs: 1.90

Obie są w marnej formie. Ale Peer wydaje się że powinna wygrać. Pisanie że specjalnie przegrała wczorajsze spotkanie to jakieś nieporozumienie. Jak ktoś jest dobry to poprostu wygrywa a nie czeka i kombinuje na LL.

Otrzymane punkty reputacji: +4
M 15

maciekgks

Użytkownik
Cadantu trafiła na Lisicką. Czy gdyby Peer wygrała, a Cadantu przegrała to wobec wycofania się Rybarikovej zamieniłyby się miejscami w drabince? Tj. Peer jako zwyciężczyni meczu trafiłaby na Lisicką, a Cadantu jako LL na Pironkovą?

scotratez 66,6K

scotratez

Użytkownik
K. Kanepi - S. Zaniewska 2:0 (1,36)✅
Bet365
Ten kurs to chyba ukłon jedynie dla miejsca w którym rozgrywany jest turniej. Prawda jest taka że Polki padają jak muchy a to wyłącznie dlatego że na turniej do Katowic przyjechały zawodniczki z prawdziwego zdarzenia. To nie żaden ITF tylko WTA Tour. Poziom gry między Polkami a resztą świata jest mniej więcej jak poziom piłki w lidze hiszpańskiej a w lidze polskiej. Agnieszka Radwańska Urszula Radwańska i daleko daleko nic. Z całym szacunkiem dla Sandry Zaniewskiej ale źle się jej losowanie trafiło. Kaia Kanepi to profesjonalistka na ziemi. Ostatnio zmagała się z kontuzją jednak dzisiaj nie powinna mieć większych problemów z Polką. Estonka w ubiegłym roku rozegrała 15 spotkań na mączce, przegrała jedynie 3. Z kim? Z Marią Sharapova, Agnieszką Radwańską i Lucie Safarova. Sandra również z moich informacji zmagała się jakiś czas temu z kontuzja więc urwanie chociażby seta przez Polkę wymagałoby wzniesienie się na wyżyny albo zagranie totalnej klapy przez Estonkę. Kurs niski ale raczej warty gry.

Otrzymane punkty reputacji: +5
R 1,6K

radomiak1910

Użytkownik
Tenis, WTA Katowice, 19:00, 9.04 19:00
Camerin - Cepelova
typ: -1,5 seta Camerin
4,09
Pinnacle
Analiza
Dzis kolejne spotkania pierwszej rundy turnieju WTA w Katowicach, w jednym z nich Wloszka Camerin spotka sie ze Slowaczka, Cepelova. Slowaczka to mlodziutka zawodniczka, zaledwie 20letnia, ktora przebojem wdarla sie do pierwszej setki rankingu WTA w ubieglym sezonie. W tegorocznych rozgrywkach Slowaczka gra w kratke, zdarzaja sie jej niezle wystepy takie jak np. w Indian Wells, jak rowniez porazki w pierwszych spotkaniach,, takie jak w ubieglym tygodniu na nawierzchni ziemnej w Monterrey. Czy to oznaka slabszej dyspozycji? Mysle, ze nie, to po prostu zmiana nawierzchni, na ta mniej lubiana przez Slowaczka, Cepelova preferuje nieco szybsza gre. Zupelnym przeciwienstwem jest Wloszka, ktora przewaza zdecydowanie doswiadczeniem. Camerin ponadto uwielbia grac na nawierzchni ziemnej, nawet tej odrobine szybszej z jaka doczynienia mamy w Katowicach. Camerin przeszla tu jak burza kwalifikacje, nie tracac nawet seta. Mysle, ze to ona powinna dzis cieszyc sie z awansu do drugiej rundy.

Otrzymane punkty reputacji: +6
toolmajster 1,2K

toolmajster

Użytkownik
Turniej: WTA Katowice
Spotkanie: Georges J. - Craybas J.
Typ: Craybas +6,5g e:7:6,3:6,1:4 i krecz Goerges
Kurs: 1,78
Bukmacher: Unibet

Analiza:
Craybas to już tenisowa weteranka (39 lat) i aż dziw bierze, że jeszcze tak dziarsko &quot;drepcze&quot; po korcie. W Katowicach przeszła kwalifikacje wygrywając 3 mecze 2:0 (Zahlavova - 6:3,6:3, Polka Linette - 6:4,6:0 , Buryachok - 6:3,6:2). Nieźle jak na babcię z numerem 240 w WTA. Na wcześniejszych turniejach nic ciekawego nie pokazała, a przed Katowicami odpadła w Charleston z Pegulą. Georges to znana zawodniczka (często z powodu kapryśnego zachowania i nierównej gry), obecnie jest 30 na świecie. W Charleston opadła w R16 z Voegele i poza tym w marcu i w lutym nic większego nie ugrała.Grały ze sobą raz w 2010 roku n czerwonej mączce w Palermo i wtedy było 6:2,6:4 dla Julki. Liczę na podobny wynik dzisiaj.

Otrzymane punkty reputacji: +6
ziarnoo 2,8K

ziarnoo

Użytkownik
K. Kanepi - S. Zaniewska 2 (+1.5sets) @ 2.6 Unibet
Ciekawy pojedynek - wracająca po kontuzji Estonka Kanepi zagra z Polką Sandrą Zaniewską. Kaia jest o niebo lepszą tenisistką od naszej rodaczki, co zaprezentowała w ubiegłym sezonie wygrywając turniej w Brisbane czy Estoril. Jednak wcale nie skreślam szans Sandry. Jako, że to pierwszy mecz Kanepi od ponad pół roku jej forma jest wielką niewiadomą i w tym upatruję możliwość wygranej seta przez naszą rodaczkę. Poza tym turniej w Katowicach, więc publiczność po jej stronie - to na pewno jej pomoże.

plusman 29

plusman

Użytkownik
Dyscyplina : Tenis
Spotkanie : Petra Martic vs Karolina Anna Schmiedlova
Typ : Karolina Anna Schmiedlova
Kurs : 2,38
Bukmacher : Bet365
Dwie bardzo młode dziewczyny - Martic 91 - Anna Schmiedlova - 94
pozycja w rankingu to: odpowiednio 91 i 186 miejsce
typuje jednak młodą Anne Schmiedlovą - dlaczego? bo przeszła gładko przez eliminacje kończąc każdy z trzech meczy w dwóch setach. W pierwszej rundzie pokonała też w dwóch setach Alize Cornet. Radzi sobie dziewczyna w Katowicach niesamowicie. W ubiegłym roku wygrała aż 5 razy challenge. Jest to młody niesamowity talent a ja zostaje powoli jej fanem. Dodatkowo bardzo lubi grać na mączce i na niej też ma bardzo dobre statystyki.(21 win 8 loose w zeszłym roku w challenge).
Martic moim zdaniem nie jest w stanie nawiązać z nią rywalizacji.
Zastanawiałem się nawet nad 2:0 dla Karoliny Anny i może jeszcze wrzucę drobniej taki typ - tu natomiast wystarczy mi typ na win.

Otrzymane punkty reputacji: +7
valverde 9,9K

valverde

Użytkownik
Peer odpuściła mecz, gdyż wolała przejść jako lucky loser, z kolei Cornet skręciła kostkę na samym początku meczu. Schmiedlova juniorska finalistka Roland Garros, gdzie z kolei Martic rok temu osiągnęła czwartą rundę.
W mojej ocenie Chorwatka jest bardziej doświadczoną zawodniczką i choć dopiero wraca do optymalnej dyspozycji powinna zwyciężyć. Niewykluczone, że zagra jak ze Svitolina. Da się wyszumieć rywalce, by potem ją gładko pokonać.
Martić @ 1.775 Pinnacle ✅

Otrzymane punkty reputacji: +2
siara_1984@wp 196

siara_1984@wp

Użytkownik
Peer odpuściła mecz, gdyż wolała przejść jako lucky loser, z kolei Cornet skręciła kostkę na samym początku meczu
Dla mnie wczorajszy dzień potwierdził że Peer jest miarnej formie , tak beznadziejnej gry już dawno nie widziałem. Jeśli mogę wiedzieć skąd masz takie informacje że Cornet skręciła kostkę?

siara_1984@wp 196

siara_1984@wp

Użytkownik
Dominguez - Beck⛔ Początek spotkania wskazywał spokojnie na wygraną ale później było coraz gorzej????
Typ: 1 w setach 2-0
Kurs: 2.37

Tutaj nie ma co się rozwodzić , Lino jest w lepszej formie i powinno się skończyć szybko. Natomiast Niemka młoda dziewczyna która niczym szczególnym się nie wyróżnia taki typowy przebijak. Gdyby Domachowska miała głowe na karku to by odprawiła ją w 2 setach

mazepa 75

mazepa

Użytkownik
Na stronie oficjalnie turnieju nic nie pisze, że Cornet skręciła kostkę, pisze tylko że popełniała bardzo duzo niewymuszonych błedów. Ta informacja jest według mnie wyssana z palca, może jeszcze w drugim secie w gipsie grała ????

R 1,6K

radomiak1910

Użytkownik
Tenis, WTA Katowice, 13:30, 10.04
Martic - Schmiedlova
typ: -1.5 seta Martic
3.31
Pinnacle
Analiza
Dzis spotkania drugiej rundy turnieju WTA w Katowicach, w jednym z nich Petra Martic spotka sie z zaledwie 19-letnia nadzieja slowackiego tenisa, Schmiedlova. Slowaczka to finalistka juniorskiego Rollanda Garrosa z ubieglego roku. Tutaj jak do tej pory radzila sobie bardzo dobrze. Wygrala cztery spotkania, nie tracac nawet jednego seta, ma na rozkladzie Alize Cornet i Shahar Peer, przypomnijmy jednak jak to bylo z jej zwyciestwami nad wyzej wymienionymi zawodniczkami. Peer odpuscila spotkanie, gdyz wiedziala ze i tak wejdzie do turnieju glownego jako lucky loser, Francuzka natomiast zagrala fatalnie i chyba rzeczywiscie jest cos w tym ze na poczatku spotkania skrecila kostke, bo nie poruszala sie po korcie tak jak potrafi. Wyniki Slowaczki w tym turnieju imponuja, przypomnijmy ze to mloda zawodniczka zupelnie bez doswiadczenia i mimo, ze swietnie czuje sie na maczce to w Katowicach mamy nieco szybsza nawierzchnie. A Chorwatka chyba powoli wraca do lepszej gry, juz w pierwszej rundzie niezle zagrala z Solovieva. Chorwatka swietnie serwuje co w Katowicach jest sporym atutem. Ponadto doswiadczenie rowniez przemawia dzis za nia. Slowaczka moze sie dzis po prostu spalic, a nawet gdyby nie, to i tak uwazam, ze Chorwatka ma wieksze szanse na zwyciestwo.

Otrzymane punkty reputacji: +18
A 72

antua

Użytkownik
Na stronie oficjalnie turnieju nic nie pisze, że Cornet skręciła kostkę, pisze tylko że popełniała bardzo duzo niewymuszonych błedów. Ta informacja jest według mnie wyssana z palca, może jeszcze w drugim secie w gipsie grała ????
sledziłem spotkanie na live, i o ile dobrze pamietam byla dluzsza przerwa w 1 secie przy 1-0 (40-15) dla Schmiedlowej. Byc moze wtedy byla interwencja lekarska dla Cornet

siara_1984@wp 196

siara_1984@wp

Użytkownik
Craybas - Peer⛔
Typ: 1 w setach 2-0
Kurs: 3.75

Mam nadzieję że Babcia pogoni Żydówke ostro po korcie , a ma ku temu argumenty . Widać że jest w dobrej formie oczywiście jak na swój wiek. Wczoraj pogoniła Goerges i osobiście nie wierze w jakąś kontuzje Niemki. A Peer wczorajszy mecz to był jeden wielki cyrk to co ona odstawiała

macieqleo 5,3K

macieqleo

Użytkownik
sledziłem spotkanie na live, i o ile dobrze pamietam byla dluzsza przerwa w 1 secie przy 1-0 (40-15) dla Schmiedlowej. Byc moze wtedy byla interwencja lekarska dla Cornet
Zepsuła się wtedy siatka na korcie, nie było w tym meczu żadnych kontuzji.

Otrzymane punkty reputacji: +8
R 1,6K

radomiak1910

Użytkownik
Tenis, WTA Katowice, 11.04 11:50
Bertens - Vinci
typ: 0-2
2,45
betsson
Analiza
Jutro kolejne spotkania drugiej rundy turnieju WTA w Katowicach, w jednym z nich rozstawiona z numerem drugim w turnieju, Wloszka, Roberta Vinci spotka sie z Holenderka, Kiki Bertens. Nie rozumiem bukmacherow ktorzy zaproponowali dzis kursy na to spotkanie, mysle, ze do jutra sie zreflektuja i bardziej docenia Wloszke. Z reszta juz od kilku dobrych sezonow zauwazylem ze Vinci jest wybitnie nie doceniana przez bukmacherow i mozna na niej zlapac nie raz spore value. Jutro bedzie zdecydowana faworytka spotkania z Holenderka ktora gra nierowno. Tak wszyscy wiemy, Bertens oddala zaledwie dwa gemy w pierwszym spotkaniu, ale coz z tego? Bertens to zawodniczka bardzo himeryczna i niepoukladana. Vinci to przede wszystkim doswiadczenie, zmiany rytmu gry, dobry serwis, swietne czucie i wspaniala gra przy siatce. Chyba nie ma elementu gry, w ktorym Holenderka bylaby lepsza. Forma przed Katowicami rowniez przemawia za Wloszka, ktora w Miami byla w czwartej rundzie. Vinci bardzo dobrze sie czuje na szybkiej maczce, osobiscie uwazam, ze jest to dla niej najlepsza nawierzchnia pasujaca do jej stylu gry, nie odnosze sie tu do kwestii czy jej gra sie dobrze, samemu stylowi taka nawierzchni powinna pasowac najlepiej. Dzis bez wiekszych problemow wygrywala z Hlavackova, ktora skreczowala przy stanie 6:2 2:0. Vinci powinna jutro awansowac do kolejnej rundy.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom