>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

Fortuna bonus

WTA Tour - Katowice, 08-14.04.2013

Status
Zamknięty.
ziarnoo 2,8K

ziarnoo

Użytkownik
Kvitova - Martic 2(+1.5sets) @ 2.5 Interwetten
Na początku turnieju moją główną faworytką do ostatecznego triumfu była rozstawiona z numerem 1. Petra Kvitova. Śledząc jej poczynania w poprzednich pojedynkach, nieco się zawiodłem, dlatego też zmieniam zdanie. Czeszka, mimo dwóch zwycięstw bez straty seta, gra jakoś bez przekonania, na jej twarzy trudno zauważyć optymizm, jakby na wygranej w Katowicach szczególnie jej nie zależało. Specjalistką od gry na nawierzchni ziemnej nie jest, więc nie zdziwię się, jeśli dziś pożegna się z zawodami. Rywalką jest jej imienniczka z Chorwacji - Martic, z którą przegrała w ubiegłym sezonie w Tokio. Sądzę, że taka sytuacja może się powtórzyć. Chorwatka nie bez problemów dotarła do ćwierćfinału, jednak wydaje mi się, że z meczu na mecz jej gra będzie lepsza. Mam nadzieję na emocjonujące spotkanie i wygranie przez Petre Martic przynajmniej jednego seta.

rooni 135

rooni

Forum VIP
Olaru\Solovyeva vs Domachowska/ Rosolska typ:2
Ciekawy mecz na jutroo warty moim zdaniem grania. Nie będe się tu rozpisywał bo tak naprawde nie ma w sumie o czym. Polki to jedyny Polski akcent w turnieju w Katowicach. Wydaje mi się że mobilizacja jest duża. Rosolska oczywiscie solidna debliska ma na swoim koncie już mniejsze czy większe sukcesy w kobiecym deblu oraz mikstach. Może nie wszyscy wiedza ale Marta i Alicja już rozegrały kilka pojedynków w swojej karierze w takim zestawieniu . Nie szło moze im najlepiej ale grac jakoś tam ze soba umieją . Przeciwniczki Polek w takim zestawieniu występuja chyba pierwszy raz , przynajmniej mi się nie udało znaleźć żeby grały w takim składzie może były to jakieś turnieje niższej kategorii ale wydaje mi sie ogólnie ze to nie ma w tym momencie większego znaczenia. Skupmy sie na meczach w tym turnieju , w sumie bardziej na ostatnim. W meczu z siostrami Ka. Kr. Pliskova oczywiście wygrały ale to bardziej wydaje mi sie Ukrainki przegrały tamto spotkanie. Po pierwszym secie wydawało mi sie że wynik w strone Ukrainek jest oczywisty ale to co pokazały w 2 i decydującym 3 secie to można wołać o pomste do nieba. Domachowska/Rosolska natomiast zagrały bardzo solidne w swoim ostatnim meczu tym bardziej że nie grały z zawodniczkami z pierwszej łapanki. Oczywiście można by tu pisac o wielu aspektach i rozkładać tamten pojedynek na części pierwsze ale uważam że nie ma to większego sensu. Po prostu uważam że Polki jako jedyny akcent w tym turnieju sa podwójnie zmobilizowane, własna publika i pewne nadzieje w nich pokładane są uzasadnione ponieważ spoglądając na zestawienie debli w tym turnieju to szału nie ma. Ich przeciwniczki nie prezentują kompletnie nic szczególnego, wydaje mi sie że są one spokojnie ale to spokojnie w zasięgu Polek . Szczerze mówiąc nie przewiduje tu innego wyniku niż zwycięstwo naszych rodaczek .

M 15

maciekgks

Użytkownik
zadna kontuzja wiekszosc tenisistek przegrywajac w takiej sytuacji szukuja sie na 2 set ale beck od stanu 5:1 przy wlasnym podaniu zaczela pracowac i wygrywac punkty wygrala 2 razy wlasne podanie raz przelamala i to wystarczylo aby wloszke wytracic z rytmu ,zaczely sie nerwy i wloszka przegrla 5 gemow z rzedu to sa uroki kobiecego tenisa ????
Warto również wspomnieć o tym, że Włoszka po prostu nie wytrzymała kondycyjnie trudów turnieju. W TB oddychała rękawami i zaczęła grać balony na drugą stronę, żeby tylko wyrwać kilka chwil z gry na odzyskanie oddechu. Po TB można było na Live złapać 1,40, że Beck wygra drugiego seta tudzież, że mecz zakończy się w dwóch setach. Wynik drugiego seta to 6:0 w 28 minut. ???? Amber Gold przy tym to pikuś.
Tym niemniej warto wspomnieć o naprawdę dobrej grze młodej Niemki. Po pierwsze brawa za podniesienie się z kolan przy stanie 1*:5. Po drugie sportowo zaprezentowała się (od stanu 1:5 - dopiero włączyłem) naprawdę bardzo solidnie. Czy da radę z Vinci? Mimo wszystko śmiem wątpić. Zresztą buki uważają podobnie wystawiając kursy 1,16 i 5,00. Ale młodą warto śledzić przy kolejnych turniejach na cegle i pobierać kursy, bo kwale powinna przechodzić na luziku.

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Kvitova - Cadantu under 18.5 gema 1.90 1/10✅
Strasznie slabo wczoraj wygladal mecz Cadantu - Peer. Zadna z dziewczyn nie trzymala serwisu i co chwila byly przelamania po wielu bledach rywalki. Stawiam, ze dzis Cadantu wygra maksymalnie 5-6 gemow. Kvitova jest dobrze dysponowana. Pomimo swietnej gry Petry Martic spokojnie poradzila sobie z nia 2-0. Nie inaczej powinno byc dzisiaj. Czeszka bedzie mocno atakowac slabiutki serwis Rumunki i zapewne bedzie to mecz z bardzo duza iloscia bp.

Otrzymane punkty reputacji: +13
noname007x 3,3K

noname007x

Użytkownik
Roberta Vinci - Annika Beck
Typ: +1,5 sets Beck
Kurs: 2,29 Pinnacle

Beck mimo średnich wyników w tym sezonie w Katowicach zaskakuje pozytywnie. Miałem okazję oglądać jej spotkanie z Hiszpanką Dominquez-Lino i naprawdę Niemka pokazała się z bardzo dobrej strony. Nie chodzi tylko o solidną grę, ale także nastawienie psychiczne. Annika jest mocna mentalnie. Potrafi grać dobrze w kluczowych momentach. Dzięki temu ta młoda zawodniczka może zrobić niezłą karierę.

Roberta Vinci to bardzo rzetelna tenisistka, ale ona pewnego poziomu nie przeskoczy. Gra ciekawy, kombinacyjny tenis, ale za mało w nim mocy i polotu. Jeżeli Beck będzie miała dziś dobry dzień to nie zdziwię się jeśli zamelduje się w finale. Seta jest na pewno w stanie ugrać.

rooni 135

rooni

Forum VIP
Olaru\Solovyeva vs Domachowska/ Rosolska typ:2

Ciekawy mecz na jutroo warty moim zdaniem grania. Nie będe się tu rozpisywał bo tak naprawde nie ma w sumie o czym. Polki to jedyny Polski akcent w turnieju w Katowicach. Wydaje mi się że mobilizacja jest duża. Rosolska oczywiscie solidna debliska ma na swoim koncie już mniejsze czy większe sukcesy w kobiecym deblu oraz mikstach. Może nie wszyscy wiedza ale Marta i Alicja już rozegrały kilka pojedynków w swojej karierze w takim zestawieniu . Nie szło moze im najlepiej ale grac jakoś tam ze soba umieją . Przeciwniczki Polek w takim zestawieniu występuja chyba pierwszy raz , przynajmniej mi się nie udało znaleźć żeby grały w takim składzie może były to jakieś turnieje niższej kategorii ale wydaje mi sie ogólnie ze to nie ma w tym momencie większego znaczenia. Skupmy sie na meczach w tym turnieju , w sumie bardziej na ostatnim. W meczu z siostrami Ka. Kr. Pliskova oczywiście wygrały ale to bardziej wydaje mi sie Ukrainki przegrały tamto spotkanie. Po pierwszym secie wydawało mi sie że wynik w strone Ukrainek jest oczywisty ale to co pokazały w 2 i decydującym 3 secie to można wołać o pomste do nieba. Domachowska/Rosolska natomiast zagrały bardzo solidne w swoim ostatnim meczu tym bardziej że nie grały z zawodniczkami z pierwszej łapanki. Oczywiście można by tu pisac o wielu aspektach i rozkładać tamten pojedynek na części pierwsze ale uważam że nie ma to większego sensu. Po prostu uważam że Polki jako jedyny akcent w tym turnieju sa podwójnie zmobilizowane, własna publika i pewne nadzieje w nich pokładane są uzasadnione ponieważ spoglądając na zestawienie debli w tym turnieju to szału nie ma. Ich przeciwniczki nie prezentują kompletnie nic szczególnego, wydaje mi sie że są one spokojnie ale to spokojnie w zasięgu Polek . Szczerze mówiąc nie przewiduje tu innego wyniku niż zwycięstwo naszych rodaczek .
Jezeli było można gdzies obejrzeć to oglądał ktoś ? hahah Bo ogólnie szczerze mówiąc nie jeden mecz i wynik moje oczy widziały ale to co zobaczyłem na live to nie wiem czy mnie ma śmieszyć czy zdenerwować ;/ Wiadomo kobiecy tenis rządzi się swoimi prawami tym bardziej debel ale to co to miało być ? Nie pamiętam nawet aby deblistki z TOP 5 były wstanie o wiele niższej notowane deble tak rozgromić 6:2 6:2 oczywiście lepiej wygląda niż 6:0 6:0 ale jak ktoś spojrzy w staty długośc meczu i ogólnie na całokształt to powinnien wiedzieć ocb. Porażka na całego ... ja bym się wsytdził tak chyba zagrac z takim deblem przed swoją publicznością . Brak słów

5xharoldx5 1,7M

5xharoldx5

Znawca - Szachy
Dyscyplina: Tenis ziemny, WTA Katowice
Spotkanie: Petra Kvitova - Roberta Vinci
Typ: Roberta Vinci wygra przynajmniej jednego seta
Kurs: 1,70
Bukmacher: bwin
Analiza: Nie jestem wielkim znawcą WTA, ale Roberta Vinci zwróciła już nieraz moją uwagę w tym sezonie i moja ocena na temat tej tenisistki jest bardzo pozytywna. Vinci w tym sezonie dobrze sobie radziła na twardych kortach, które chyba nie są jej żywiołem. Vinci zapewne lepiej czuje się na clayu czyli nawierzchni, na której rozgrywany jest turniej w Katowicach. Vinci bardzo dobrze gra na tym turnieju, a przez ostatnie dwie rundy to przeszła jak burza. W ostatnim meczu Roberta Vinci zdemolowała Beck 6:1, 6:0, a rundę wcześniej takim samym wynikiem ograła Pliskovą. Takie wysokie zwycięstwa w WTA robią wrażenie i pokazują w jak wysokiej formie jest włoska tenisistka. Kvitova w tym sezonie nie błyszczy i zdarza jej się wiele wpadek z teoretycznie dużo słabszymi tenisistkami. Co gorsza te wpadki były na twardej nawierzchni, a biorąc pod uwagę styl gry Petry to więcej argumentów ma raczej na szybkich kortach niż na clayu. Uważam, że Roberta Vinci nie powinna być tak mocnym underdogiem i dlatego kurs 1,70 na to, że wygra co najmniej jednego seta bardzo mi odpowiada.

Otrzymane punkty reputacji: +7
andre@ 4,3K

andre@

Użytkownik
Dzisiaj wielkie święto swiatowego tenisa WTA w Katowicach!!!
Duma i zadowolenie mnie aż rozpiera...naprawdę nasz tenisowy kraj się zmienia!!!
Za tydzień dziewczyny walczą z belgijkami o awans do 1 grupy swiatowej, chłopaki z kangurami o awans do grupy swiatowej, &quot;o matko się dzieje&quot;!!!!!!!!!!!

Za tydzień fed cup w Palermo, więc dzisiejszy mecz z małymi podtekstami...

Roberta:
- moja ulubiona dziewczyna w turze gra aktualnie najlepszy tenis w jej długoleniej karierze,
- szybka mączka w spodku jest idealna dla tenisa Roberty,
- tenis Vinci jest jak zawsze podkreślałem na forum kompletny:
@ przyzwoite podanie
@ świetna defensywa, bajeczne defensywne i głębokie slajsy,
@ fenomenalne drop-shoty
@ wolej na najwyższym poziomie,
@ bardzo dobry forhend, który także sieje popłoch w ofensywie
@ mocna głowa i wzorowa postawa na korcie-ambicja i determinacja...
@ regularność, potrafi trzymać piłke w korcie
@ w Katowicach włoszka wygląda na wypoczętą i zdrową co jest mega ważne w jej przypadku...
@ dyspozycja - forma - zdrowie - rozsądny i mądry tenis - regularność} to przemawia za włoszką!

Petra:

@ każdy mecz wygrywała ale momentami wisiała na włosku...straty seta
@ gra swoim stylem} agresywnie-siłowo-atletycznie- na dwa trzy mocne strzały,
@ jej gra wygląda tak: dwa mocne winery i kilka kuriozalnych błędów i znowu pare kończących piłek i znowu proste błędy...gra w kratke,
@ jak się nakręci to nie ma co szukać, jednak Petra według mnie nie gra za dobrze, momentami jest bezradna...
@ ma jednak mocną głowę i potrafi się koncentrować...

Spotkanie z pewnością będzie bardzo ciekawe i emocjonujące, większe szanse daje Robercie, widać że gra jej się tu świetnie, Petra tanio skóry nie sprzeda, jednak jej tenis jest mniej regularny, będzie miała spore kłopoty z wygraniem.

Na zakończenie dodam, że bardzo mnie rozbawił redaktor, który w wywiadzie okreslił gre włoszki jako &quot;dziwną&quot;?
Panie redaktorze gra i tenis włoszki jest podręcznikowy! Kwintesencja tenisa to właśnie Vinci!
Takie zawodniczki &quot;hebelki&quot; jak Wozniacki, Lisicki czy Sharapova mogą pobierać lekcje woleja, techniki czy slajsa tylko u włoszki...

Vinci 2.50✅

---

Otrzymane punkty reputacji: +6
strzala 377

strzala

Użytkownik
Przyznam rację użytkownikowi: Andre@.
Również zamierzam dziś spróbować na Vinci o tak okazałym kursie. Moim skromnym zdaniem na II miejscu pod względem gry technicznej, zaraz za Naszą Agnieszką Radwańską jest właśnie Roberta Vinci. Petra będzie miała duże problemy bo 98% zawodniczek gra tenis siłowy, bez zbędnych teregieli i to jest wtedy woda na młyn dla Czeszki lecz Petra żeby wygrać będzie musiała ograniczyć,i to bardzo, niewymuszone błędy i spokojnie budować akcję, śmiem wątpić czy jej się to uda. Roberta jest w wielkim gazie i też jakby nie spojrzeć to również zawodniczka z czołówki ( aktualnie 13 rakieta ).
Będzie ciekawy mecz z którego, moim zdaniem, zwycięsko wyjdzie Włoszka.

Otrzymane punkty reputacji: +4
scotratez 66,6K

scotratez

Użytkownik
Petra Kvitova - Roberta Vinci - 2 (2,65)✅
Pinnacle Sports

Popieram kolegów wyżej. Petra Kvitova jest faworytką ze względu na swój ranking i można powiedzieć &quot;zasługi&quot;. Czeszka jest nieobliczalna i niebezpieczna. Jak gra wszyscy dobrze pewnie wiedzą. Czeszka nie wykonuje zbyt wielu uderzeń. Jak Andre fajnie napisał, góra 3 petardy i jest albo punkt albo go nie ma. Kvitova popełnia sporo błędów podwójnych w tym turnieju. Włoszka tymczasem wczoraj miała pierwsze podanie na wysokości 91%. Normalnie zapachniało skutecznością Sereny Williams. Sporo również asów. U Kvitovej również asów sporo nie licząc ostatniego spotkania. Jednak liczba błędów podwójnych przygania dla mnie tą statystykę. Bez dwóch zdań Vinci czuje się tutaj rewelacyjnie i jeżeli Petra zamierza pokonać Włoszkę musi wzbić się na wyżyny. Ciekaw jestem bardzo jak Kvitova ze swoją kulawą techniką poradzi sobie z rewelacyjnym ja na kobiecy tenis slajsem Vinci. Podejrzewam że Włoszka wybije właśnie tym zagraniem Czeszkę z rytmu, która póki trafia jest dobrze.
by scotratez​

Otrzymane punkty reputacji: +5
green_hornet 36

green_hornet

Użytkownik
Petra Kvitova - Roberta Vinci Czy Roberta Vinci wygra przynajmniej 1 seta Tak 1.6 Bwin:browar565: ✅ jedno wam powiem panowie nie ważne jak ten mecz się zakończy wielkie brawa dla Vinci za hart ducha i za wielką waleczność nawet jak już się zaczynało robić chu.... potem dostała wystawkę na 6:5 zagrała prosto w Kvitovą jednak to się zrównoważyło w TB piłka na 6:2 po taśmie
Wszystko już zostało napisane powyżej również uwoażam że Vinci stać na to aby Kvitovą pomęczyć slajsem i wybiegać co najmniej 1 seta ( choć myślę ze Vinci to wygra ) przeszła dwa poprzednie mecze błyskawicznie więc sił nie powinno jej zabraknąć. A i Czeszka udowodniła wczoraj że potrafi pomagać przegrywając w drugim secie dwa razy pod rząd swój serwis ( jeśli dojdzie do tego troszkę UE na co jak na co ale na to u Kvitovej zawsze można liczyć) to jestem spokojny o ten typ

noname007x 3,3K

noname007x

Użytkownik
Kvitova - Vinci
Typ: over 20,5
Kurs: 1,72 Pinnacle

Widzę tutaj zacięte spotkanie, dwa odmienne style gry. Faworytką jest Kvitova i nie ma co do tego żadnych wątpliwości. Trochę nie rozumiem masowego grania na Vinci. Pliskova czy Beck mogły sobie nie radzić ze slajsowanym BH, ale Czeszka nie będzie miała z nimi takich problemów.

Ciekaw jestem bardzo jak Kvitova ze swoją kulawą techniką poradzi sobie z rewelacyjnym ja na kobiecy tenis slajsem Vinci.
Kvitova nie ma kulawej techniki. Jest to zawodniczka kompletna, potrafi zagrać wszystko. Slajsa też ma bardzo solidnego, aczkolwiek ona woli grać płasko. Jeżeli gdzieś szukać jej słabych stron to w defensywie...

Linia niska, dobry kurs. Nawet przy 2 zaciętych setach powinno spokojnie wejść. Osobiście spodziewam się 3 setów i zwycięstwa Kvitovej 2-1.

R 72

ratek3

Użytkownik
Faworytką jest Kvitova i nie ma co do tego żadnych wątpliwości.
Według mnie Kvitova nie jest żadną fawortytką. Ogladałeś jak gra na tym turnieju? Ja oglądałem i gra piach totalny. Dużo UE i podwójnych błędów. Ogólnie bardzo słaba dyspozycja a Vinci tutaj wymiata. Zdecydowanie typuję tutaj Vinci, która po prostu gra tutaj zdecydowanie lepiej co już zauważyli koledzy wyżej

oldhand 266

oldhand

Użytkownik
P. Kvitova - R. Vinci
@ 1.5 B365 ⛔ 6-7 1-6
Krótko i zwięźle. Slajs Vinci jest świetny, ale Kvitova ze względu na swoją leworęczność, będzie miała go na forehandzie i nie będzie miała problemów z jego odgrywaniem. Vinci natomiast będzie miała duży problem z prowadzeniem gry, ponieważ większość schematów jej zagrań opiera się właśnie na slajsie. Cała konstrukcja gry Włoszki będzie przez to zachwiana. Na pewno zobaczymy kilka kuriozalnych wymian, gdzie Vinci będzie próbowała atakować backhand Kvitovej. Uderzenia Kvitovej są bardzo mocne, czego Włoszka rownież nie lubi. Jedynie Petra, sama może sobie zaszkodzić, ale w Katowicach wygląda solidnie, więc zakładam, że dzisiaj zagra na podobnym poziomie.

Otrzymane punkty reputacji: +3
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom