Dyscyplina:
Tenis ziemny
WTA Charleston 19:30
Spotkanie: McHale C. (
Usa) - Wozniak A. (Can)
Typ: Powyżej 20,5 gemów
Kurs: 1.76
Bukmacher: PinnacleSports
Analiza:
Dzisiaj rusza kolejny turniej z cyklu
WTA, tym razem Panie zagrają w Charleston (
USA) na korcie ziemnym. W jednej z par 1 rundowych zagrają Kanadyjka ( Poskiego pochodzenia ) Aleksandra Wozniak oraz Christina Mchale (
USA). Ja uważam że to będzie bardzo długi i wyrównany mecz a zakończy się po minimum 21 gemach. Aleksandra jest to bardzo waleczna zawodniczka, obecnie zajmuje 65 miejsce w rankingu
WTA. Nie jest faworytką tego meczu jednak ja daje jej więcej szans. W tym sezonie grała już sporo meczy, bowiem do turniejów zazwyczaj musiała się kwalifikować, a w tych kwalifikacjach pokonywała wiele dobrych zawodniczek, takich jak Jovanovski, Mirza, Bondarenko, Hercog, Rodionova, czy Cornet. W poprzednim tygodniu zagrała niezły turniej w Miami gdzie wygrała z Danilidou i Niculescu oraz przegrała z Williams. Co ważne we wszystkich 3 meczach grała 3 sety. Ogółem grała w tym sezonie już sporo bo aż 12 meczy - 3 setowych ( 3 sety gwarantują praktycznie over 20,5 gemów ). Wozniak w ostatnich 3 turniejch gdzie odpadała to przegrywała dopiero w 3 setach, nawet z naszą Isią potrafiła wygrać seta. W połowie marca wygrała turniej
ITF Nassau, gdzie wygrała w finale z Cornet. Tak więc widać ma dosyć sporo dobrych wyników więc można mieć nadzieję że powalczy z Mchale. Rok temu w Charleston była w 1/8 finału gdzie uległa Petrovej. Tam rownież grała w turnieju 3setówke. Jeśli chodzi o McHale to rok temu w Charleston również odpadła w 1/8 finału, a w 1 rundzie grała 3 setowy mecz z Watson (2-1). W tym sezonie jest jedną z zawodniczek, które mocno poprawiły swoją gre. Była w 3 rundzie
Australian Open, gdzie wygrała z Safarova czy Erakovic. W Doha odpadła z naszą Isią dopiero w ćwierćfinale, tam grała aż 2 mecze z 4 rozegranych 3 setowe. W Indian Wells pokonała Vesnine oraz Kvitovą (2-1) a odpadła dopiero z Kerber (1-2). Ostatni turniej w Miami wyszedł jej gorzej, wygrała tylko 1 mecz a później uległa Cetkovskiej ale to był dziwny mecz. Jeśli chodzi o H2H to równieź duży plus, w Us Open 2011 grały długo ( 3 setowy ) mecz i po 32 gemach wygrała Mchle. Myślę że te zawodniczki mogą zagrać over w tym typie nawet przy dwóch setach bowiem mecz powinien być zacięty a sety wygrywane po długiej walce tym bardziej że to wolna nawierzchnia, na której większe szanse mają przyjmujące.