>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

WTA Tour Australian Open - (12.01.2025 - 26.01.2025)

adik1992 577,5K

adik1992

Moderator
Członek Załogi
ao.jpg

Miejsce: Melbourne, Australia
Data rozgrywania: 12.01.2025 - 26.01.2025
Nawierzchnia: Hard
Kategoria: Wielki Szlem
Pula nagród: $59,900,200
Oficjalna strona turnieju: https://ausopen.com/
Lista Startowa: https://www.tennis.com.au/wp-content/uploads/2025/01/AO25_womens-singles_main-draw_250105.pdf
Drabinka: https://ausopen.com/draws#!womens-qualifying-singles
Plan gier: https://ausopen.com/schedule#!41183
Zwycięzca singla 2024: A. Sabalenka
Zwycięzca debla 2024: E. Mertens/S.W. Hsieh

Zestawienie kursów wg Fortuna:

aowygk.png

Zapraszam do merytorycznej dyskusji i pisania analiz

tarki_16 309,6K

tarki_16

Moderator
Członek Załogi
L. Noskova - C. Tauson: powyżej 11.5 asów @1.85 Betclic

Rozpoczynamy zmagania w Melbourne. W poszukiwaniu fajnych linii na asy natrafiłem oczywiście na spotkanie moich dwóch ulubionych zawodniczek, które statystycznie serwują sporo asów, jak i w przypadku Czeszki sporo tracą w obronie. Szczerze? Zagrałbym nawet linie wyższą w tym przypadku. Co może pójść nie tak? A no przejście obok spotkania i gładkie 2:0 dla którejś zawodniczki. Jednak jest to pierwszy Szlem w roku, sporo kasy i pkt do zgarnięcia, obie z atomowym serwisem i kombinacyjną grą, więc w tym spotkaniu powinno się dziać. 12 asów biorę z pocałowaniem ręki i zdziwię się jak dojdzie do tego 3 decydującego seta i Panie nie ugrają zaproponowanej linii, zwłaszcza, że nawierzchnia na AO należy do dość szybkich.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +4607
tarki_16 309,6K

tarki_16

Moderator
Członek Załogi
B. Bencic - J. Ostapenko: powyżej 7.5 asów @1.95 Superbet

2 dzień rywalizacji i oczywiście w poszukiwaniu ciekawych linii na asy natrafiłem na spotkanie Szwajcarki z Łotyszką, bo uważam, że tutaj może się dziać. Bencic wraca do rywalizacji po urlopie macierzyńskim i dyspozycja ewidentnie zwyżkowa. Przed AO rozegrała parę spotkań i wygląda solidnie. Ostapenko bez rewelacji, ale w Adelajdzie przegrała w 3 setach z późniejszą zwyciężczynią turnieju, Keys, więc nie można mówić o słabej dyspozycji. W meczach Łotyszki pada sporo asów, nie wygląda za dobrze w obronie, ale swoje na serwisie do statystyk też dorzuca. Bencic na serwisie wygląda średnio, ale mając po drugiej stronie siatki taką rywalkę, to też parę asów powinna zaserwować. Obie miewają przestoje w grze, głównie Ostapenko, więc liczę tutaj na 3 sety, a przynajmniej wyrównane spotkanie. Grały ze sobą dwa razy i w obu linia na asy została przekroczona.

Bez analizy:

Gauff powyżej 7.5 asów @1.75
Świątek powyżej 1.5 asów @1.60
M. Fręch - P. Kudermetova powyżej 5.5 asów @1.85

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +3454
Pablito91 1,4M

Pablito91

Typer Miesiaca
Gibson @2.55 superbet

Trzeba poszukać niespodzianek na początku zmagań. Myślę, że Młoda Australijka Gibson, która zagra dzisiaj z Turczynką Sonmez może być jedną z niespodzianek. Chociaż nie wiem czy jeżeli wygra to będzie aż taka niespodzianka? Turczynka jest spokojnie w jej zasięgu. Talia mimo młodego wieku już od 3 sezonów notuje 40 zwycięstw w roku. Pomału wchodzi do touru, ogrywa się w głównie w australijskich turniejach. Na przełomie września i października wygrała 3 turnieje z rzędu. Gibson zagra u siebie a turczynka jedyne co oferuje to przebijanie. Po takim kursie myślę, że warto spróbować.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +3758
louisarmstrong 1,7M

louisarmstrong

Użytkownik
Zaproponowane do wyróźnienia:
+2
Rebecca Sramkova v Katie Volynets
over 2.5 seta kurs 2.37 williamhill
Sramkova 2:1 w setach kurs 5.00

Hm kursy na obie panie bardzo zblizone choć lekką faworytką Amerykanka , niby Słowaczka najlepiej gra na cleyu a hard to dla Katie najbardziej naturalna nawierzchnia ale potencjał tenisowy obu pań jak i ranking bardzo zbliżony.
Dawno nie widziałem Volynets nawet chciałem ostatnio w meczu z Parks ale nie było streama więc nie wiem czy do końca tu kestem obiektywny ale widziałem ostatnie wyczyy Sramkovej w BJC i mam jak najlepsze wrazenia.
Owszem w finale sroga porażka z Jasminką no ale Jasminka w ubiegłym sezonie to największe zaskoczenie in + .
ale Sramkova również bardzo pozytywnie zaskoczyła.
Wczoraj w AO u Pań trzysetówek niewiele i może dzisiaj obrodzi???
Jeśli iść tym tropem to próbuję wytypować 2:1.
I wybieram Szramkovą bo tak fonetycznie vrzmi jej nazwisko .
Ma dobry bilans deciderów , gra inteligętny tenis i trochę jej zawsze zajmuje wyczucie moekkich punktów przeciwniczki.
W końcówce sezonu łamk na Alexanrowej to samo z Veroniką Kudermetovą a już największe wrażenie zrobił na mnie łamak na Boutler i to na bardzo szybkim korcie.

Dla odważnych 1set/mecz Volunets/Sramkova w Forbet dają 9.20 u mnie za drobne w 2 tasiemki to pójdzie.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +6292
dx2 285K

dx2

Użytkownik
Sh.Zhang-Kessler 1 @3.35
Sh. Zhang +1,5 seta

A mnie tu bardzo kusi ten kurs. Shuai Zhang to ogolnie w ubieglym sezonie liczyli kolejne porazki w meczach singlowych, az przyszlo China Open w Pekinie i ni stad, ni z owad Zhang dotarla do cwiercfinalu tak duzego turnieju. Cokolwiek by nie mowic to Chinka to swietna tenisistka, chociaz trudno bedzie jej robic juz regularnie dobre wyniki. A mimo wszystko...
Gdzie sa te plusy Zhang moim zdaniem ? Juz troche czaus temu AO to byl najlepszy turniej szlemowy w karierze Chinki i dotarla tutaj do cwiercfinalu w 2016 roku (pozniej jeszcze wyrownala ten wynik cwiercfinalem Wimbledonu, ale onaza zawsze kojarzyla mi sie z tym runem w Australii). Rozumiem, ze to juz minal szmat czasu, ale jednak musze zauwazyc dwie rzeczy w tym sezonie, dlaczego widze szanse na dobra gre Chinki.

Przede wszystkim, Zhang w tym turnieju gra dzieki dzikiej karcie, ale nie z laski organizatorow, tylko ta dzika karte wygrala sobie w play-offach Asian Pacific pod koniec grudnia, a to znaczy ze ugrala kilka meczow. Z reguly przeszlosc pokazuje, ze zawodnicy i zawodniczki bardzo sobie takie dzikie karty wywalczone wlasna praca szanuja i sadze, ze tym razem bedzie podobnie. No i tez Zhang mial okazje zagrac dla reprezenatcji Chin w niedawnym United Cup mecz singlowy i to z bedaca w swietnej dyspozycji w ostatnim czasie Coco Gauff. Zhang ulegla 6-7 2-6 zostawiajac jednak w tym spotkaniu bardzo dobre wrazenie swoja gra, a w 1 secie prowadzila nawet 6-5 i serwowala po seta.

Z drugiej strony mamy Amerykanke Kessler, ktora zagrala swietnie w Hobart, co niewatpliwue trzeba jej oddac. Tyle ze ja sie martwie o postawe Kessler. W Hobart nie bylo krytych kortow i bardzo duzo meczow rozgywano w sesji dziennej w duzym upale. Do tego Kessler ma duza dawke meczow i z Hobart, a w Brisbane tez jeszcze grala. Wcale nie bylbym zdziwoby mnie, gdyby w Amerykanki pojawila sie slabsza dyspozcyja spowodowana tymi meczami w upale, a dodajac prawdodpodobne duze zaangazowanie Zhang, to wydaje mi sie, ze moze tutaj sknczyc sie wygrana weteranki z Chin i tak sprobuje tutaj poszukac jej wygranej.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +3077
ryczy 36,5K

ryczy

Użytkownik
Analiza meczu Australian Open 14.01.2025
Zawodniczki
Irina-Camelia Begu

Irina-Camelia Begu to doświadczona zawodniczka z Rumunii, która od wielu lat jest obecna na międzynarodowej scenie tenisowej. Znana ze swojej solidnej gry z głębi kortu oraz umiejętności utrzymywania długich wymian, Begu potrafi zaskoczyć przeciwniczki precyzyjnymi uderzeniami i taktyczną grą. Jej wieloletnie doświadczenie i zdolność do adaptacji na różnych nawierzchniach czynią ją trudną rywalką dla wielu zawodniczek.

Elena-Gabriela Ruse
Elena-Gabriela Ruse, również z Rumunii, jest młodą i obiecującą zawodniczką, która w ostatnich latach zdobywa coraz większe uznanie. Ruse jest znana z agresywnego stylu gry, mocnego serwisu oraz umiejętności szybkiego przejmowania inicjatywy na korcie. Jej dynamiczna gra i ofensywne podejście stawiają ją w roli groźnej przeciwniczki dla wielu bardziej doświadczonych tenisistek.

Analiza szans
Typ: Elena-Gabriela Ruse, kurs 1.66
Kurs 1.66
sugeruje, że Elena-Gabriela Ruse jest faworytką tego spotkania. Istnieje kilka czynników, które mogą przemawiać na jej korzyść:

• Forma i momentum: Ruse w ostatnich miesiącach prezentowała wysoką formę, co mogło zwiększyć jej pewność siebie i determinację do wygrywania kolejnych spotkań.
  • Styl gry: Jej agresywny styl może być skuteczny przeciwko bardziej defensywnej grze Begu. Jeśli Ruse będzie w stanie narzucić swój rytm i kontrolować wymiany, ma dużą szansę na zwycięstwo.
  • Motywacja: Jako młodsza zawodniczka, Ruse może mieć silną motywację do udowodnienia swojej wartości w tak prestiżowym turnieju jak Australian Open.
Potencjalne wyzwania
Pomimo przewagi w kursie, Ruse musi być przygotowana na kilka wyzwań:

• Doświadczenie Begu: Zawodniczka taka jak Begu, z dużym doświadczeniem, może wykorzystać swoje umiejętności taktyczne i cierpliwość, aby przeciągnąć długie wymiany i zmusić młodszą rywalkę do błędów.
  • Presja faworytki: Bycie faworytką może wiązać się z dodatkową presją, co w przypadku młodszych zawodniczek czasami prowadzi do niepewności na korcie.
Podsumowując, mecz zapowiada się interesująco, z potencjałem na zaciętą rywalizację. Ruse ma przewagę w kursach bukmacherskich, ale ostateczny wynik będzie zależał od tego, która z zawodniczek lepiej poradzi sobie z presją i wykorzysta swoje mocne strony na korcie.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +838
Roxen 4,2K

Roxen

Użytkownik
Putintseva 🇰🇿 - Avanesyan 🇦🇲 Putintseva poniżej 1.5asów @1.60 Superbet
Panie rozegrały mecz w 2023r. i obie skończyły po 2setowych meczu z 0asami na koncie. Putintseva ostatnio w 3godzinnym meczu ze Shnaider posłała tylko 1asa, myślę że tu będą 2sety na korzyść Putintsevej i linia asów wejdzie.
Anisimova 🇺🇲 - Carle 🇦🇷 Anisimova poniżej 3.5asów @1.70 Superbet
Przeglądając ostatnich 10rozegranych meczów (3 z roku 2025 i 7 z roku 2024) Anisimovej zauważyłem że liczbę 3asów przekroczyła tylko w 1spotkaniu , ostatnim w Hobart z Bondar gdzie zaserowała ich 8. Jest to zaskakujące lecz z poprzednich 9 posyłała zawsze poniżej 3asów. Carle ma aktualnie najlepsze statystyki w TOP100 jeśli chodzi o asy przeciwko (średnio 1.0% na ostatnie 24mecze). Fawortyką spotkania Anisimova, duża szansa na 2-0 i niską liczbę asów Amerykanki.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1408
tarki_16 309,6K

tarki_16

Moderator
Członek Załogi
L. Siegemund - Q. Zheng: Zheng powyżej 5.5 asów @1.85 Betclic

W dziale jak do tej pory praktycznie wszystko na plus i oby tak do końca turnieju. Ubogo wygląda oferta w tym sezonie na asy u Pań, trzeba wybierać z kilku spotkań. Chinka to ścisły top, jeśli chodzi o statystyki posyłanych asów. Bardzo mocny, często kombinacyjny serwis przynosi dużo korzyści tej zawodniczce. Po drugiej stronie siatki typowa przebijaczka Siegemund, która serwis ma mizerny, ale nadrabia walecznością i grą w obronie. Myślę, że nawet w tym przypadku Zheng stać na posłanie minimum 6 asów w meczu, nie jest to wygórowana liczba nawet w przypadku dość szybkiego meczu. Liczę, że Niemka troszkę się jednak postawi i Chinka będzie miała możliwość pokazania swoich atutów na serwisie.

K. Muchova - N. Osaka: powyżej 10.5 asów @1.85 Betclic 1 as...

Kolejny bardzo fajny mecz, gdzie powinniśmy zobaczyć dużo asów. Dwie ofensywne zawodniczki z atomowym serwisem i nie grające jakoś wybitnie w obronie, zwłaszcza mowa tutaj o Osace. Może i linia jest dość duża, ale w Melbourne nawierzchnia jest dość szybka i nawet Panie potrafią nabijać pokaźną liczbę asów. Czeszka jest tutaj faworytką, ale nie liczę tutaj na spacerek. Japonka jest nieobliczalną zawodniczką i jak ma dzień konia to potrafi wygrać czy powalczyć z samym topem. Na hardzie grały ze sobą dwa razy, i za każdym razem linia była przekraczana. Myślę, że i dwa wyrównane sety powinny tutaj wystarczyć.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1181
louisarmstrong 1,7M

louisarmstrong

Użytkownik
Elise Mertens v Jessica Pegula
Mertens 4.10 Livescorebet
Mertens handi+ 4.5 gema kurs 2.07 forbet
Oj zaskoczyła Pegula

Kurcze Pegula sporą faworytką w tym meczu ale ma z mertens bilans 3:0 więc tu już mamy jeden argumęt większy czy mniejszy róznie z tym bywa.Ale bywają takie przypadki w tenisie Nishicori nie umie grać z Gasquetem , Pliskova z Radwańską , Djokovic z Karlovicem , Cilic z Djokovicem itd.
Ranking i dokonania singlowe na pewno po stronie Peguli , chyba obie przywiozły do Australi dobrą formę bo obie zagrały finał kilka dni temu zagrały finał ELise w Hobart a Jessika w Adelaide , obie finał pregrały 2:1 w setach , amerykanka z Keys a belgijka z Kessler .
Jest i małe aktualna koinsydencja obie ostatnio pokonały 2:0 Joint , Pegula 6:3 , 6:0 w pierwszej rundzie a Mertens
6:2 , 6:3 w ćwirćfinale w Hobart .

Hm wydaje mi się że sznse dużo bliżej niż sugerują kursy , hisroria lubi się powtarzać i nie zdziwił bym się gdyby Elise znowu wygrała , hm historia lubi się też pisać na nowo może i Pegula dzisiaj wygra , hm ale zdzię się jeśli Pegula wygrała by jakoś bardzo przekonująco.

Ostatnia edycja:
louisarmstrong 1,7M

louisarmstrong

Użytkownik
Karolina Muchova v Naomi Osaka
over 1.5 tajbreka kurs 13.00
25+ asów w meczu kurs 18.00
20+asów w meczu kurs 5.00
Betfair
Hm to za drobne w jakieś trixie lub yankie , wiadomo 2 tajbreki w meczu pań to żadkość , linie na asy bardzo wysokie jak na WTA ale Muchova na United Cup ze Świątek wyglądała mocno pozytywnie i groźnie , Osaki dawno nie widziałem ale wsadziła kiedyś Muchovej 12 asów , a na ostatnim Garossie Świątek 8.

Ostatnia edycja:
tarki_16 309,6K

tarki_16

Moderator
Członek Załogi
I. Świątek - R. Sramkova : Sramkova powyżej 1.5 asów serwisowych @2.00 Superbet

Trochę pechowo w nocy, zabrakło asa, bo Muchova stanęła na serwisie. Trzeba szukać dalej. Tym razem wybieram mecz z udziałem naszej rodaczki. Można tutaj próbować grać na asy serwisowe w całym spotkaniu, ale ja wybieram konkretną zawodniczkę, a mianowicie Słowaczkę. Widziałem ją w akcji pod koniec sezonu w finałach Billy Jean Cup, gdzie dzięki jej dobrej formie Słowaczki awansowały aż do samego finału. Co zapamiętałem z tych spotkań? Na pewno bardzo dobry, mocny serwis w wykonaniu tej zawodniczki, który jest niewątpliwie dużym atutem, i który potęguję sporą liczbę asów. Na początku sezonu w Australii tych dobrych liczb nie widać po stronie Sramkovej, na pewno różnica jest taka, że na hali czuje się nieco lepiej niż na otwartym powietrzu, ale na pewno nie zapomniała jak się serwuje. Iga w obronie wygląda dobrze, ale też potrafi tracić pkt i sprezentować asy rywalkom. Myślę, że ten mecz długo nie potrwa, ale to są w końcu tylko dwa asy i myślę, że Słowaczka nawet w dość krótkim czasie będzie potrafiła pokryć zaproponowaną linię.

Ostatnia edycja:
Roxen 4,2K

Roxen

Użytkownik
Rybakina 🇰🇿 - Jovic 🇺🇲 : Jovic poniżej 1.5 asów serwisowych @1.85 STS
Prześledziłem ostatnie 20meczów Jovic od US Open i powyżej 1.5asów zaserwowała tylko w 5 z 20spotkań. W poprzedniej rundzie z Parrizas Diaz 2asy lecz słyszałem że Parrizas Diaz wystąpiła z kontuzją i miała problem z poruszaniem więc może dlatego te 2asy.
Rybakina jest zdecydowaną faworytką(1,05) więc duże szanse na szybki mecz.
Gracheva 🇫🇷 - Lys 🇩🇪 Lys poniżej 1.5asów serwisowych @1.60 STS
W tamtym roku ilekroć był mecz Lys to praktycznie zawsze miała wystawianę linie 0.5 więc uważam że jeśli sie pojawiła linia 1.5 to trzeba korzystać. Od roku 2024 Niemka rozegrała na kortach twardych 23mecze i powyżej 1asa zagrała tylko w 4meczach.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1716
louisarmstrong 1,7M

louisarmstrong

Użytkownik
Zaproponowane do wyróźnienia:
+1
Rebecca Sramkova v Iga Swiatek
poniżej 15,5 gema 3.25 forbet

Szramkova ostatnio na BJC zrobiła piękny łamak na Boulter i wydawało się że (oho oho moja Zocho ) a w następnym meczu szybkie baty od Pao;oni 6:2 , 6:1.
Iga i jej sztab zapewne obejrzeli ten mecz czy skrót przygotowyjąc sie do tego spotkania , Rebeccca ma znowu cięzkiego łamaka w nogach po Volynets a poprzeczka ląduje 3 levele wyżej i myślę że dzisiaj to może być underowy mecz.
Jak głęboki będzie to under???ciężko wyczuć ale gdyby Idze przyszło do głowy próbować ścigać się z wynikiem koleżanki z finału Garossa to kto wie?? może zobaczymy próbę ataku na rower czy koło od roweru.Czy udaną tego nie wiem ale Szramkova dziś ma po drugiej stronie najlepszą tenisową specjalistkę od kolarstwa :)
Inne ciekawe propozycje idąc tym tropem z dużym kursami i to bez restrykcji aco

Either Player to Win 6-0, 6-0 kurs 31.00
pierwszy set poniźej 6.5 gema kurs 8.00
poniżej 14.5 gema w meczu kurs 5.50
Betfair

Wydaje mi się żę Świątek w dobrej formie , ani nie popadał bym w optymizm po wygranej z Rybakiną ani w pesymizm po kolejnej przegranej z Gauf , w zasadzie oba mecze były na styku i rozbiły się o jeden udany brejckpoint powrotny i w onu przypadkach w kolejnych spotkaniach będzie raczej znowu bardzo stykowo.Muchova za burtą , Sabalenka wczoraj problemy , trzeba dziś przećwiczyć koncentrację i cierpliwość w wypracowywaniu winnera.Szramkova nie porusza nie najlepiej w obronie jesli nie ona dyktuje tępo i kierunki , jak będzie u Świątek dobry celownik to odwrotny forhand przeciw nogom powinien zrobić robotę.
Oczywiście takie undery to ryzykowne bety!!!

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +4119
Prince de Belial 1,8M

Prince de Belial

Forum VIP
Rebecca Sramkova v Iga Swiatek
poniżej 15,5 gema 3.25 forbet

Szramkova ostatnio na BJC zrobiła piękny łamak na Boulter i wydawało się że (oho oho moja Zocho ) a w następnym meczu szybkie baty od Pao;oni 6:2 , 6:1.
Iga i jej sztab zapewne obejrzeli ten mecz czy skrót przygotowyjąc sie do tego spotkania , Rebeccca ma znowu cięzkiego łamaka w nogach po Volynets a poprzeczka ląduje 3 levele wyżej i myślę że dzisiaj to może być underowy mecz.
Jak głęboki będzie to under???ciężko wyczuć ale gdyby Idze przyszło do głowy próbować ścigać się z wynikiem koleżanki z finału Garossa to kto wie?? może zobaczymy próbę ataku na rower czy koło od roweru.Czy udaną tego nie wiem ale Szramkova dziś ma po drugiej stronie najlepszą tenisową specjalistkę od kolarstwa :)
Inne ciekawe propozycje idąc tym tropem z dużym kursami i to bez restrykcji aco

Either Player to Win 6-0, 6-0 kurs 31.00
pierwszy set poniźej 6.5 gema kurs 8.00
poniżej 14.5 gema w meczu kurs 5.50
Betfair

Wydaje mi się żę Świątek w dobrej formie , ani nie popadał bym w optymizm po wygranej z Rybakiną ani w pesymizm po kolejnej przegranej z Gauf , w zasadzie oba mecze były na styku i rozbiły się o jeden udany brejckpoint powrotny i w onu przypadkach w kolejnych spotkaniach będzie raczej znowu bardzo stykowo.Muchova za burtą , Sabalenka wczoraj problemy , trzeba dziś przećwiczyć koncentrację i cierpliwość w wypracowywaniu winnera.Szramkova nie porusza nie najlepiej w obronie jesli nie ona dyktuje tępo i kierunki , jak będzie u Świątek dobry celownik to odwrotny forhand przeciw nogom powinien zrobić robotę.
Oczywiście takie undery to ryzykowne bety!!!
wow brawo ! u Igi widzę jest forma i wreszcie jest dobry humor

Do góry Bottom