Dobrze, że tu na forum trochę spokojniej, bo komentarze na Weszło to histeria jakaś. Dziennikarze wymyślili w Korei hasło meczu o honor i jest powtarzane jak mantra. A całe życie myślałem, że gra się o zwycięstwo... Zanim ktoś jeszcze bedzie krytykował kadrę, że nie rzuciła się do huraganowych ataków na Japończyków od 80 minuty, pragnę zwrócić uwagę na temp. 45 stopni. Jestem pewien, że od 70 minuty to oni już tylko mieli w głowie żeby wpasć do szatni, albo nawet do lodówki i wypić wiadro wody. I nie mam do nich ani trochę pretensji, że pod koniec truchtali. I jedni i drudzy.
Fajnie pokazał się Kurzawa. Aczkolwiek, odniosłem wrażenie (może mylne), że ciężko było mu podawać piłkę. parę razy fajnie się pokazywał, ale pozostali gracze wybierali inne rozwiązania. Czy ma to jakiś związek z rzekomymi tekstami iż, paru zawodników jest przeciwnych wystawianiu młodych w pierwszym składzie? Może to tylko teria spiskowa.
Nawałka popełnił błedy na tych MŚ. Mimo wszystko uważam. że powinien zostać. Przychylam się tutaj do opini @
5xharoldx5 i narodowy Trener postawił na swoich żołnierzy. Nie udało się. Lewy moze na kapitana nie do końca się nadaje, ale na konferencji też za bardzo nie mijał się z prawdą.
Duża część opinii publicznej żąda natychmiastowej zmiany trenera. Ostatnim razem kiedy taka narodowa histeria panowała, głos ludu namaścił na trenra Smudę, bo niby on zmusi piłkarzy do biegania. Sami wiecie jak to się skończyło. Po drugie, kto niby miałby zostać trenerem ? Z naszego podwórka Michniewicz chyba i Probierz. Ale to rozmowa na inny temat.
W mojej opinii kadra nie potrzeuje rewolucji tylko ewolucji. kilku zawodników, niestety musi zrozumieć, że pora usunać się w cień. Kuba, Piszczu i Grosik lepsi nie będa. Krycha na razie niech zacznie grać w klubie. Niestety. Obstawiam, że Nawałka będzie wiedział co robić. Sam przygodę z kadrą zaczynał od Kosznika i innych wynalazków, ale potrafił sobie zbudować kadrę. Teraz już podstawy ma. Ma też cenne doświadczenie z dwóch dużych turniejów i ogromną bazę, z której może wyciągać wnioski na przyszłość. Nie wiem czy możemy pozwolić sobie na szukanie nowego trenera, który by miał się uczyć od począktu, na własnych błędach.
Boniek też jest inteligentnym człowiekiem i na pewno nie zwolni Nawałki tylko dlatego, że paru dziennikarzy rząda krwi. Jeżeli zdecydują się rozstać, to bedzie to ich wspólna decyzja.
Wielu osobom, które już natychmisat chcą zmian, proponuje ochłonać i na spokojnie przeanalizować ten nasz mundial.
Pozdrawiam