>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Wimbledon 2015 - turniej główny

Status
Zamknięty.
andre@ 4,3K

andre@

Użytkownik
Zawalczymy z mafią.

Timea B. 2,10✅
Szwajcarka to moja nowa idolka WTA. Generalnie całym swoim tenisem niszczy Niemke. Jest tylko jedno ale...Serwis i to szybkie &quot;trawsko&quot; na którym &quot;psycholka&quot;:grin: ma większe atuty niż zazwyczaj. Liczę na kilka emocjonalnych potknięć w tym meczu Niemry. Tenisem i tym wszystkim co prezentuje na korcie Szwajcarka jestem zauroczony:razz:. Jeszcze w tym roku liczę na wystrzał Szwajcarki na twardych kortach w Stanach Zjednoczonych. Stawiam na Szwajcarke!

Kamila G. 3.25⛔
Wariatka:grin: i jej bezkompromisowy tenis jak zawsze w cenie. Kamila skacze i obraca swój tenis o 360 stopni...Stawiam na Włoski automat, który czasami tak człowieka wkurw...by po chwili znowu się nim cieszyć jak małe dziecko. Podanie, strzały i ten zimny charakterek mają swoje zalety! Dunka i jej defensior trawiasty to zawsze raczej nie hallo. Karo trawsko zawsze odpuszczała. podobno jakaś kontuzja w tle...Stawiam na Włoszke. He he uwielbiam drajwy Kamili. Wóz albo przewóz...przeciwniczka stoi 50 metrów od siatki ale Kamila uderza z całą siłą i impetem...nie mogę wówczas zrozumieć charakteru tej kobity...no ale jakie sobie PANIE wszyscy wiemy. Jedna iskierka i po zabawie:grin::grin::grin:......WTA???!!! Aga bez urazy...jak to czytasz?:cool:

Miłego weekendu ???? , pozdrawiam wszystkich i starych znajomych z forum. Ja za niedługo mam rocznice - 5 lat na forum z przygodami itd...życie!?

[email protected]

Liberté, égalité, fraternité

Otrzymane punkty reputacji: +58
louisarmstrong 1,4M

louisarmstrong

Użytkownik
Tenis WTA Wimbledon
spotkanie : M.Keys - Maria T.
godzina : planowo 14.30
Typ zw T.Maria
kurs 4.55
Pinnacle
Dzisiaj swoją analizę wyjątkowo zacznę od motta:
W SPORCIE JESTEŚ TYLE WART ILE TWÓJ OSTATNI MECZ!!!!
I dziś na tapetę wezmę dwie panie których poprzednie mecze miałem okazję obstawiać i oglądać!Dodam że oba obstawiłem źle ale jakoś udało mi się wybrnąć z błędów na LIVIE!
Dzieki temu że w obu meczach było dużo dramaturgi i punktów zwrotnych udało mi się nawet zaliczyć mały plus który postawię dzisiaj na Niemkę , choć nie ukrywam że jest to typ dość ryzykowny ale kurs 4,55 na jej zwycięstwo jest mocno przeszacowany.
Jesli chodzi o ścisłość oglądałem przed ostatni mecz Madison Keys - przeciw Stefanie Vögele w którym faworyzowana Amerykanka omal nie odniosła porażki , przegrała pierwszego seta w Tiebreacku , wygrała drugiego , a w trzecim była już przełamana i od porażki uchronił ją zmierzch bo Panie dokańczały mecz na drugi dzień.W tym meczu Madison zagrał miernie , popełniła mnóstwo błedów , brakowało regularności , wykończenia , precyzji cierpliwości i jeszcze tego czegoś co trudno jest określić słowami.
Madison znana jest ze swojej chimeryczności i potrafi dzień po dniu zagrać dwa mecze na kompletnie różnym poziomie.
Poprzedni mecz Niemki z Chińską tenisistką Duan Yingying ( i tę pannę polecam wszystkim zapamietać) również oglądałem i był to znakomity mecz w wykonaniu obu pań , rozstrzygnęła go na swoją korzyść Niemka po dwóch godzinach i kwadransie wynikiem
2:1 1:6 6:2 10:8 .
I tutaj o grze Niemki zwłaszcza w drugim i ostatnim secie mogę mówić tylko w samych superlatywach !W pierwszym secie nie znalazła recepty na mocną ofensywę Chinki , w drugim sama zaatakowała i udało się a w trzecim wróciła do meczu po przełamaniu , a potem wygrała 18-gemowego seta!Tatjan w tym meczu zagrała wyśmienicie , znakomicie serwowała , grała przy siatce , rozciągała a przede wszystkim zagrała wprost genialnie w obronie , wytrzymywała długie wymiany i broniła się 2 metry za linią końcową i 95% piłek wracało na drugą stronę , naprawdę zaimponowała mi wielce!Bardzo precyzyjna Chinka opadała już z sił pod koniec meczu i wreszcie opadła całkiem , a Niemka miała niespożyte wprost siły , w obronie dobiegała i odbierała niemal wszystko , a w swoich gemach serwisowych atakowała i brała inicjatywę w swoje ręce.Jedno mnie bardzo zdziwiło że Chinka mając Tatjanę broniącą się 2 metry za linią nie zagrała ani jednego skrótu ,
drop-shota po prostu zero.Tego ewidentnie zabrakło w grze bardzo utalentowanej i mającej świetne warunki fizyczne Duan.
Reasumując Keys gra trochę podobnie do Duan , również lubi obchodzić bakhand i walić mocno z forhandu ale jest dużo mniej regularna , na pewno dużo mniej cierpliwa , szybko się frustruje i ma duże wahania na przestrzeni meczu , potrafi zdobywać jak i tracić seriami.Madison jest dzisiaj faworytką ale Tatiana o ile zagra na poziomie tego ostatniego meczu z Duan ma spore szanse oddnieść kolejne zwycięstwo.I tak obstawiam za spokojną stawkę , za większą chyba się zdecyduję na T.Maria +1,5 seta również smaczny
kurs 2.27 w Pinnacle.
Na koniec odradzam komukolwiek stawianie na Casey Delacqua przeciw Radwańskiej
bo różne głosy się tutaj już pojawiły : to mżonka Agnieszka nie pozostawi dzisiaj cienia wątpliwości
jesli już szukać jakiś sęsacji u pań to w meczach Muguruzza - Kerber , Wozniacki - Giorgi
i Lisicki - Bacsinszky
nie zdziwił bym się też gdyby dziś młodsza Pliskova pogoniła Nicolescu.
Jeszcze mały komentarz bo ktoś tu chce grać Kerber po kursie 1.3
hm Kerber przed French Open wygrała dwa turnieje na Cleyu , w jednym pokonała w finale
Madison Keys , w drugim Karolinę Wozniacką w obu meczach finałowych wygrała 2:1 po przegranym pierwszym secie a na French Open przegrała z Mugurudzą również 2:1 i również po przegranym pierwszym secie .A jesli dzisija wiaterek powieje ?albo jak trawa bedzie ciut wilgotna ???
Już lepiej postawic małą kaskę na TIEBREACKA w pierwszym secie po kursie 6,5 bo grały ze sobą 4 razy i nie grały jeszcze TIEBREACKA a dzisija obie będą wyłaziły ze skóry żeby wygrać pierwszego seta

conors 5,6K

conors

Użytkownik
⛔⛔⛔Caroline Wozniacki - Camila Giorgi, [email protected]

Krotko, bo moim zdaniem sprawa oczywista. Wimbledon to nie jest turniej dla graczy defensywnych, czekających na błąd przeciwnika. Tu wszystko dzieje się szybko, 2-3 tempa i pozamiatane. Tak właśnie gra Włoszka. A ona z Karoliną grać potrafi, 2:1 h2h dla niej, od lat toczą równe mecze, a teraz Włoszka idzie mocno do góry. Nie można tego powiedzieć o Woźniackiej.

Karolina nigdy niczego wielkiego na Wimbledonie nie ugrała. Dlaczego? Bo preferuje styl, który na trawie się nie sprawdza. Bieganie za linią końcowa i przebijanie...
Jest jakaś za mgłą, jej tenis stał się archaiczny. Ona to wie, to rodzaj pewnego wypalenia jak u RAdwańskiej, ale Isia na trawie odżywa, a Caro wręcz przeciwnie... W dodatku Woźniacka ma ponoć jakieś problemy zdrowotne.
Oczywiście, Włoszka to nie jest zawodniczką powtarzalną, ukształtowaną, niezawodną. Wszyscy to wiemy, ale gdyby tak było, to kurs byłby 1,2.
Uważam, że ma jednak papiery na wygranie dzisiejszego spotkania. Tych argumentów jest sporo. To wszystko skłania mnie do grania na Włoszkę. Od jakiegoś czasu stawiam na młode, głodne sukcesu i dobrze na tym wychodzę.

macias00 6,5K

macias00

Użytkownik
Bencic B./Siniakova K. - Kudryavtseva A./Pavlyuchenkova A. 2 @ 1,64 ✅ 1-6 2-6
Safarova L./Mattek-Sands B. - Smith A./Rae J. 1 @ 1,21 ✅ 6-3 6-0
AKO: 1,98 @ Betgun ✅
Nie widzę zbytnio nic wartego gry w meczach singlowych. Ewentualnie dobrym typem jest granie na Bacsinszky. Zdecydowałem, że zagram coś z kobiecych debli.
Szwajcarka i Czeszka trafiły dosłownie na mocne Rosjanki. Kaśka już odpadła z singla, Belinda ma za sobą ciężki mecz z Mattek-Sand. Dodatkowo coś jej dolegało i brała medicala w 1 secie z powodu kolana. O dziwo potem zaczęła grać lepiej. Nie sądzę, aby w obliczu jutrzejszego meczu z Azarenką zbytnio się przemęczała w deblu. Czysto sportowo ta para nie ma jakiś dobrych argumentów. Bencic w debla coś tam z Siniakovą pograły, ale bez szaleństw. Na pewno to Czeszka będzie ciągnąć grę, bo lepiej gra przy siatce. Rosjanki to przede wszystkim atomowe uderzenia, które na trawie mają jeszcze większą siłę. Obie już skończyły swoją przygodę w singlu, więc powinny skupić się na deblu. Większe pole gry powinno służyć takim strzelbom jak Kudryavtseva i Pavlyuchenkova. Siłowy tenis oraz dużo lepsze zgranie powinny być górą.
O Safarovej i Mattek-Sands nie będę się zbytnio rozwodził. Obie mają dużą siłę uderzeń, Amerykanka na pewno lepiej radzi sobie przy siatce i uderzeniami z volley&#39;a, a Czeszka nadrabia większą regularnością i zaskoczeniem z lewej ręki. Brytyjki to dobrze zgrana para, z przyzwoitymi sukcesami, ale głównie na poziomie ITF. Faworytki powinny bez problemu wygrać swój mecz. Obie panie mają spore szansę na 3 Wielkiego Szlema w tym roku i oczywiście możliwość skompletowania Klasycznego Wielkiego Szlema, więc motywacja ogromna.
Erakovic M./Watson H. - Medina A./Parra-Santonja A. 2 @ 2,26 MarathonBet ✅ 6-7 6-3 0-6
Tutaj bukmacherzy zaskoczyli mnie kursami, bo spodziewałem się, że szanse będą dużo bardziej wyrównane. Chyba za bardzo sugerują się tym, że Hiszpanki nie grały ze sobą zbytnio w tym sezonie. Arantxa od wielkiego dzwona pogra coś w singlu np. w Nottingham wygrała 2 mecze i sprawiła trochę kłopotów Vickery. Jej rodaczka rok temu jeszcze grała, ale rezultaty były słabiutkie. Jeśli brać pod uwagę umiejętności czysto deblowe to sklejka Watson/Erakovic nie ma podejścia do hiszpańskiej pary. Parra-Santonja zajmie się serwisem i mocniejszymi uderzeniami, a Medina Garrigues grą kombinacyjną przy siatce. Erakovic i Watson mają dobry serwis, ale przy siatce już dużo słabiej i ogólnie ogranie deblowe kiepskie. Heather wczoraj dramatyczny mecz z Sereną i dzisiaj na pewno odczuje tego skutki. Zdecydowanie stawiam na Hiszpanki, bo kurs wart ryzyka.

Otrzymane punkty reputacji: +21
widzu 4,5K

widzu

Forum VIP
Dellacqua +5,5 2 unibet⛔

Widac buki wystraszyly sie tego bardzo wysokiego zwyciestwa Agi w poprzedniejm rundzie i dali kospicznie wysoki kurs na jej przeciwniczkie dzisiaj. Na pewno bedzie to wyrownany mecz. Jak Australijka przegrywala w tym sezonie na trawie to po walce Tb itp, nie ma opcji aby dzisiaj byl to mecz do jednej bramki. Potrafi grac na trawie, w przedmeczowych wypowiedzial jest pewna siebie wie ze stac ja tutaj na niespodzianke.

Aga wcale nie gra jakiegos nie wiadomo jak swietnego tenisa. Bencic pokazala jej miejsce w szerefu, w 1 secie z Hradecko tez momentami nie miala wiele do powiedzenia. Na pewno nie jest w jakies super formie i bedzie to wyrownane spotkanie. Mam nadzieje ze Polka wygra, nie bedzie to spacerek a kurs kosmiczny moim zdaniem...

machiavelli 1,5K

machiavelli

Użytkownik
Witam to mój pierwszy post na formum więc proszę o duża wyrozumiałość.
Taśma Radwańska vs Jankovic 1
Bacinsky vs Niculescu 1
Woźniacki vs Muguruza 1
Cilic vs Kudla 1
Wawrinka vs Goffin 1
Ako @ 4.33
Agnieszka ma odpowiedni styl na trawie do pokonania Jankovic. Gra jak na razie co najmniej poprawnie tylko ma dziwne przestoje. Jankovic pokonała Kvitova no, ale wiadomo jaka jest kvitova wyglądało to na zasadzie 2-3 udane przebicia na druga stronę i kvitova w out do tego serwis za bardzo nie pomagał. Faworytką zdecydowaną nasza Radawańska.
Muguruza i trawa to dwie różne piłki mecz z Kerber dosyć ciekawy, ale Niemka grała jakby chciała a nie mogła i szczerze mówiąc mecz nie mógł się podobać po za pierwszym setem. Potem obie panie to fala błędów. Hiszpanka wyszła górą. Caroline wraca powoli do formy. Jak na razie dobre mecze, ale tak jak u Radwańskiej dziwne przestoje w grze.
Cilic Jest w formie. Mecz z isnerem pokazał to. Świetnie mija powinno być szybkie 3:0. Deklasacja poziomów w tym meczu.
Wawrinka Mam nadzieję, że Stasio będzie czarnym koniem tego turnieju. Backhand już działa jak należy zresztą można obejrzeć parę jego zagrań w najpiekniejszych zagraniach wimbledonu. Goffin to nie ta liga moim zdaniem.

konar25 2,9K

konar25

Użytkownik
Witam to mój pierwszy post na formum więc proszę o duża wyrozumiałość.
Taśma Radwańska vs Jankovic 1
Bacinsky vs Niculescu 1
Woźniacki vs Muguruza 1
Cilic vs Kudla 1
Wawrinka vs Goffin 1
Ako @ 4.33
Agnieszka ma odpowiedni styl na trawie do pokonania Jankovic. Gra jak na razie co najmniej poprawnie tylko ma dziwne przestoje. Jankovic pokonała Kvitova no, ale wiadomo jaka jest kvitova wyglądało to na zasadzie 2-3 udane przebicia na druga stronę i kvitova w out do tego serwis za bardzo nie pomagał. Faworytką zdecydowaną nasza Radawańska.
Muguruza i trawa to dwie różne piłki mecz z Kerber dosyć ciekawy, ale Niemka grała jakby chciała a nie mogła i szczerze mówiąc mecz nie mógł się podobać po za pierwszym setem. Potem obie panie to fala błędów. Hiszpanka wyszła górą. Caroline wraca powoli do formy. Jak na razie dobre mecze, ale tak jak u Radwańskiej dziwne przestoje w grze.
Cilic Jest w formie. Mecz z isnerem pokazał to. Świetnie mija powinno być szybkie 3:0. Deklasacja poziomów w tym meczu.
Wawrinka Mam nadzieję, że Stasio będzie czarnym koniem tego turnieju. Backhand już działa jak należy zresztą można obejrzeć parę jego zagrań w najpiekniejszych zagraniach wimbledonu. Goffin to nie ta liga moim zdaniem.
Nie no grać na Radwańską i Woźniacki daj spokój tego nawet nie trzeba tłumaczyć ale to kryminał.Moim zdaniem obie polecą nic nie grają Janković urosła w siłę o Isi nie trzeba pisać będzie problem będzie powrót do domu.
Woźniacki świetnie w obronie oglądałem dzisiaj mistrzostwo świata ale grała z Giorgi która ma siano zamiast mózgu.Ile piłek miała Giorgi w przewadze i waliła je w Karoline śmiech na sali po prostu.Woźniacki będzie miała problem i poleci tak samo jak Isia.

macko18 12,8K

macko18

Forum VIP
Na kolejną rundę najlepiej wyglądają:
Chan/Van Uytvanck-Spears/Kops-Jones 0-2
Spears/Kops-Jones 1.50 expekt
✅✅✅ IZZI
W tym spotkaniu widzę wyraźne faworytki, na pewno nie na miarę takiego wysokiego kursu. Przecież Kopsy to zgrana para dobrze pogrywająca na trawie. Wyraźnie widać, że na ten okres złapały dobrą formę i wszystko idzie po ich myśli. Za rywalki w swoim 3 meczu na Wimbledonie dostają sklejkę, która gra ze sobą po raz pierwszy właśnie od tego turnieju. O ile o Chan można mówić w kategoriach dobrej deblistki, o tyle AVU imo nie. Belgijka nie grywa często w grze podwójnej i ewidentnie pokazują to jej statystyki, gdzie 2 swoje pierwsze zwycięstwa deblowe na trawie zapewniła sobie dopiero na tegorocznym Wimbledonie. W poprzednich rundach Chan/AVU nie ogrywały jakichś wielkich par, więc nie można powiedzieć, by nagle zaczęły grać coś wyjątkowego. Widzę tutaj sporo argumentów po stronie bardziej doświadczonego debla. Kopsy są bardziej zgrane ze sobą, jak i ograne na tej nawierzchni. Dobrze się tutaj czują i są w formie, więc mają prawo myśleć o jakimś sukcesie podczas tegorocznego Wimbledonu.
Mirza/Hingis-Medina/Parra-Santonja 2-0
Mirza/Hingis 1.22 expekt
✅✅✅ IZZI
Niezłe statystyki na trawie po stronie Hiszpanek, jednak na ten moment to nie jest poziom pary numer1. Sania z Martiną z każdą parą poza kilkoma z topu jadą jak chcą. Pokazują to ostatnie spotkania, gdzie spokojnie, od początku meczu narzucały swoje warunki gry. Pisałem już co nieco o nich, wiadomo, że sama nawierzchnia nie jest dla nich najlepszą, jednak przy tej różnicy pomiędzy nimi, a przeciwniczkami wpływ nawierzchni nie będzie aż tak widoczny.
Barthel/Kichenok-Makarova/Vesnina 0-2
Makarova/Vesnina 1.14 expekt
✅✅✅ IZZI
Rosjanki znowu dostają słabsze przeciwniczki. Obie poleciały już z singla, więc spokojnie mogą skoncentrować się na grze podwójnej. Tutaj mamy do czynienia ze sporą różnicą poziomów i myślę, że będzie to widoczne na korcie. Piękna Mona z jedną z sióstr Kichenok wprawdzie ograły w poprzedniej rundzie siostry Rodionove, ale przy ostatniej formie australijskich sióstr nie postrzegam tego, jako jakiś wyjątkowy wynik. Rosjanki to przynajmniej dwie półki wyżej od Kangurzyc, więc sklejka stworzona na potrzeby tego Wimbledonu powinna mieć znacznie ciężej. Tutaj znowu mamy praktycznie wszystkie argumenty po stronie faworytek. Różnica w zgraniu obu par jest kolosalna, ogranie deblowe także. Nie widzę tutaj innej możliwości, niż triumf Rosjanek.

Otrzymane punkty reputacji: +8
F 263

fidelio

Użytkownik
:Muguruza - Wozniacki 1 @ kursy wahają się od 2.30 do 2.68 w zależności od buka ✅

Kursy są źle wystawione według mnie, dałbym odwrotnie, bo to Hiszpanka jawi mi się jako faworytka. Dlaczego? Kto widział mecz Hiszpanki z Kerber to oglądał prawdopodobnie najlepsze spotkanie kobiet na tym turnieju. Kerber to nie byle kto na trawie, bo ma tu osiągnięcia znacznie lepsze niż Wozniacka, a mimo to poległa w starciu z Muguruzą. Poza tym Muguruza w meczu z Niemką pokazała sporą determinację (obrona 9 setpointów w 1 secie) i pokazała ofensywny, agresywny styl gry. Pytanie czy Wozniacka, która skreczowała przed Wimbledonem wytrzyma fizycznie taką intensywność gry bo Kerber miała w pewnym momencie problemy kondycyjne.

Do tego warto zagrać na win w ćwiartce (@3.75) ✅ bo po przejściu Wozniackiej zbyt mocnych rywalek już nie ma.

E: Wszystko pięknie weszło, jak ktoś pograł tę kombinację to chyba nie żałuje.

Otrzymane punkty reputacji: +6
bauvan 34

bauvan

Użytkownik
Od dłuższego czasu staram się trzymać z daleka od WTA, lecz obok meczu
Serena Villiams - Venus Williams

trudno przejść obojętnie. Umiejętności i aktualna forma sióstr są doskonale wszystkim znane, wszelkie racjonalne przesłanki nie pozwalają spodziewać się innego rozstrzygnięcia niż wygrana młodszej dominatorki. Pamietamy jednak doskonale ostatni mecz sióstr w Montrealu i okoliczności zwycięstwa Venus – przypomnę, że wówczas klan Williamsów zaplanował zwycięstwo w turnieju Venus (w perspektywie był finał z nasza Agą), więc po „zaciętym” meczu Serena zeszła z kortu pokonana. Z drugiej strony znane są ambicje Sereny do bicia rekordów wygranych turniejów wielkoszlemowych, więc nie znając rodzinnych ustaleń trudno zgadnąć , która z sióstr zostanie wytypowana na zwyciężczynię. Jeśli ma wygrać Serena, na pewno nie będzie chciała skompromitować siostry jakąś szybką demolką (zresztą szczodrze rozdaje sety i gemy wszystkim rywalkom), wiec oczywiste jest granie wszystkiego w stronę Venus. Moje propozycje:

over 2.5 seta @3.00 bet365
⛔
Venus +4,5 @2,00 bet 365⛔ 12-7 , oddała ostatnie 3 gemy - jednak nadal muszę omijać WTA:razz:

ekszynejszyn 13

ekszynejszyn

Użytkownik
Victoria Azarenka-Belinda Bencic 2 @3,25
Hand set 1,5 2 @1,85
Po takim kursie szkoda nie sprobowac. Mloda szwajcarka jest w gazie, jezeli forma nie uleciala to powinna podjac walke a moze i pokusic sie o dalszy awans. Chociaz za kobietami nie nadazysz to w tej chwili bardziej cenie umiejetnosci i dyspozycje mlodszej z pan.
Serena Williams-Venus Williams 2 @4,50
Hand set 1.5 2 @2,10
Pojedynek siostr, wielki hit, mam nadzieje, ze Serena ma troche respektu dla starszej siostry. O wlos nie byloby jej tutaj gdyby Watson zachowala zimna krew. Wiadomo moze zdarzyc sie dzien lub dwa slabszej gry, nie znaczy, ze jutro tak ma byc. Znajac Serene bedzie walczyc jak z kazda inna przeciwniczka, troche cyrku tez ujrzymy. Gdzie jak gdzie, ale na trawie szanse Venus zwiekszaja sie na pokonanie siostry
Bacsinszky @1,28
Safarova @1,44

macias00 6,5K

macias00

Użytkownik
DellAcqua C./Shvedova Y. - Vinci R./Knapp K. 1 @ 1,40 ✅ 4-6 6-2 8-6
Pennetta F./Hsieh S-W. - Groenefeld A./Vandeweghe C. 1 @ 1,5 ✅ 3-6 6-0 9-7
AKO: 2,13 @ MarathonBet ✅
Kolejny raz atakuje kobiece deble. 3 mecze zostały już opisane wyżej i jest to na pewno dobra opcja.
Casey i Yarka to na pewno niespodzianka tego sezonu, jeśli chodzi o kobiece deble. Obie grają ofensywny tenis, opierający się w głównej mierze na sile FH i serwisie, dobrze radzą sobie również przy siatce. Co najśmieszniejsze, zaczęły grać razem od turnieju w Madrycie, który wygrały, a na French Open doszły do finału, gdzie przegrały dopiero w 3 secie. Nie trzeba dodawać, że oba te turnieje były rozgrywane na wolnej nawierzchni, co w przypadku Australijki i Kazaszki można uznać za podwójny sukces. Póki co swoje rywalki dosłownie demolują i idą jak burza w Londynie. Vinci rozwiązała współpracę z Errani i niestety nie ma już najlepszej pary deblowej. Obie Włoszki skupiły się na grze singlowej i od razu było widać efekty. Od tego sezonu zaczęła grać z Knapp, która w singlu radzi sobie średnio, a co dopiero w deblu. Większych sukcesów nie zanotowały, bo 3 runda RG to nie powód do dumy. Aczkolwiek, wygrana z Hlavackovą i Hradecką na trawie to już jakiś wyczyn. Jutro myślę, że zadanie będzie trudniejsze. Sama Vinci nie pociągnie tego wozu, bo Knapp siłę w łapie ma, ale z trafianiem i mądrzejszym graniem jest u Niej problem.
Pennetta i Hsieh zgrały się odkąd Hingis zamieniła Włoszkę na Mirze, a Peng ma spore problemy zdrowotne. Wykręciły już ćwierćfinał RG, co na jest sporym sukcesem, bo obie raczej wolą szybszą nawierzchnie. Azjatka nie jest obdarzona takimi warunkami fizycznymi jak jej partnerka, ale nadrabia sporo przy siatce. Flavia za to ma sporą siłę uderzenia i więcej piłek będzie kończyć z linii końcowej. Groenefeld przedstawiać zbytnio nie trzeba, bo większość kojarzy ją z gry z Julią Goerges. Niemki nie zgłosiły się razem na Wimbledon i Ana-Lena zmuszona była szukać partnerki z siłą w łapie. Trafiło na Coco, która siłowe argumenty oczywiście posiada. Gorzej, że z deblem to raczej nie ma zbytnio wspólnego. Sama Niemka tej pary nie pociągnie, a Amerykanka będzie na pewno po ciężkim spotkaniu z Safarovą, więc nie spodziewam się pełnego zaangażowania. Włoszka i Chinka z Tajpej moim zdaniem mają więcej do zaoferowania w tym momencie, szczególnie pod względem zgrania.
Raymond L./Black C. - Kudryavtseva A./Pavlyuchenkova A. 2 @ 1,96 MarathonBet ⛔ 2-6 6-3 6-4
Prócz dubla wypatrzyłem jeszcze taki mecz do zagrania singlem. Kursy u większości bukmacherów są 50-50. Ja widzę większe szanse dla pary Rosyjskiej. Nawierzchnia idealnie pasuje dla Brainless ballbasher&#39;ek, jakimi są Alla i Anastasia. Siła razy ramię, tak można najkrócej scharakteryzować obie zawodniczki. Pavla lepiej radzi sobie przy siatce, ale szybkościowo wypada gorzej z racji większej masy. Pole gry większe, więc margines błędu automatycznie rośnie. Raymond i Black to już praktycznie emerytki. Huber, etatowa partnerka Lisy skończyła w tamtym roku karierę i Amerykanka została na lodzie, podobnie z resztą jak Cara. Na trawę jednak się dogadały i coś tam grają. Strata seta z Larsson/Martic na pewno nie jest powodem do dumy, ale wygrana z Muguruzą/Suarez-Navarro można uznać za dobry rezultat. Problem w tym, że Hiszpanki ostatnimi czasy zaczęły grać w kratkę, a Carla w najlepszej formie nie jest, bo odpadła już w 1 rundzie. Kudryavtseva/Pavlyuchenkova jak dla mnie są na ten moment parą dużo groźniejszą na trawie, lepiej zgraną i mającą więcej argumentów siłowych, szczególnie potrzebnych na tej nawierzchni. Raymond/Black młódkami nie są, a i forma raczej taka sobie. Samymi umiejętnościami deblowymi zjadają obie Rosjanki, ale liczę, że nie tylko to będzie decydować o wyniku.
Bacsinszky T. - Niculescu M. 1 @ 1,29 1-6 7-5 6-2
Wozniacki C. - Muguruza B. G. 1 @ 1,58 4-6 4-6
AKO: 2,03 @ MarathonBet ⛔
Na mecze singlowe kobiet wybrałem takiego dubla. Zdecydowanie bardziej widzę wygraną Caro, niż Garbine. Oglądałem mecze obu pań i lepsze wrażenie robi Dunka. Mecz z Giorgi był bardzo szybko, bo skończył się 6-2 6-2. Serwis Wozniacki funkcjonował dobrze i wykręcił niezły %, 12-3 w winners&#39;ach/UE (19/39 Giorgi) pozwoliło na łatwą wygraną. Jak gra Caro, każdy wie. Nie jest to jakieś bezmyślne naparzanie, a raczej defensywna, regularna gra z głębi kortu i szukanie odpowiednich okazji do skończenia wymiany. Cierpliwość ma na pewno więcej od Hiszpanki. Potrafi wyciągać niemożliwe piłki i co do tego nie ma wątpliwości, bo fizycznie jest bardzo dobrze przygotowana. Muguruza zagrała naprawdę średnie spotkanie i pokazuje to przebieg spotkania, gdzie wynik 7-6 1-6 6-2 może nas zmylić. Spodziewałem się więcej po grze Kerber, bo jest na pewno bardziej regularna od Hiszpanki, a 3 set niestety tego nie potwierdził. 57-43 to nie rozkład procentowy szans w jutrzejszym meczu, a stosunek winners&#39;ów do niewymuszonych błędów Garbine. Wniosek? Chyba nikt nie wątpi w to, że siła będzie po stronie rywalki Caro. Problem polega na tym, że jej tenis jest zero-jedynkowy. Nie ma żadnego planu B czy C. Wchodzi/nie wchodzi. Może jej siedzieć przez pół meczu, a potem zacinka. To nie jest taktyka na Wozniacki, która takie zawodniczki ogrywa właśnie regularnością. Dlatego liczę, że to zaważy na zwycięstwie Dunki.
Gdyby Kryśka Pliskova miała więcej rozumu w głowie, to Niculescu by tu nie było. Taka jest prawda. Naprawdę nie mam ochoty już jej oglądać na tej trawie, bo to katorga dla oczu. Ile można patrzeć na ten fikuśny slajsowany FH i kiepski serwis. Ostatnimi czasy pokazała się z bardzo dobrej strony, ale grała bardzo dużo. Isia Pisia przegrała z Nią do 0 w 3 secie? To nic. Konjuh czy Vandeveghe pokazały jak trzeba z Nią grać. Obie te zawodniczki to głównie siła razy ramię. Bacsinszky nie jest tak ograniczoną zawodniczką. W jej arsenale jest praktycznie wszystko: dobry BH, płaski serwis, kończący FH, szybka i nieźle poruszająca się, a także potrafiąca zagrać niekonwencjonalnie. Dobry mecz Lisicki na pewno nie jest dziełem przypadku. Liczę, że Timea dojdzie tutaj daleko, bo potencjał ma naprawdę spory, a Rumunka nie powinna być dla Niej przeszkodą.

c1amak 7,2K

c1amak

Użytkownik
Muguruza zagrała naprawdę średnie spotkanie i pokazuje to przebieg spotkania
Kompletnie nie zgadzam się z powyższym. Wg mnie było to jedno z najlepszych spotkań tegorocznego turnieju kobiet. Zdarzały się dłuuugie i mocne wymiany. W 1.secie Mugu przegrywała 0:3 i odłamała, potem przy *5:6 obroniła 5 piłek setowych a w tiebreaku ze stanu 2:5* wyciągnęła, obroniła kolejne 3 SP i wygrała 14:12!
Co takiego pokazała Karolina oprócz gonienia wzdłuż linii końcowej? Nic, bo Giorgii waliła bez opamiętania i wyrzucała wszystkie piłki. Ona kompetnie nie patrzy co się dzieje na korcie i kilka razy będąc przy siatce, mając cały kort wolny biła prosto pod rakietę Caro.. Zresztą statystyki podałeś już wyżej.

dodatkowo h2h 2:1 dla Mugu

IMO warto próbować Mugu @2,6 lub overek gemowy

Gdyby Kryśka Pliskova miała więcej rozumu w głowie, to Niculescu by tu nie było.
Z typem na Timeę zgadzam się i tylko nadmienię, że Kryśka grała z kontuzją nogi (uda?) i nie biegała do niektórych piłek i chyba tylko dlatego Monica wygrała to spotkanie.

scotratez 66,6K

scotratez

Użytkownik

Wimbledon - London - Grand Slam
Victoria Azarenka - Belinda Bencic
Victoria Azarenka (1,42)✅ Sportingbet​
9/10​

Jutro szykuje się ciekawe widowisko na kortach trawiastych w Londynie w ramach turnieju wielkoszlemowego. Victoria sukcesywnie bije się o powrót do pierwszej dziesiątki rankingu WTA. Początki po kontuzji stopy i kontuzji emocjonalnej - jaką było rozstanie się zw swoim partnerem było trudne dla Białorusinki, co można było zobaczyć w wynikach. Victoria największy problem ma z podaniem. Niewątpliwie jest to pięta achillesowa Azarenki. Z turnieju na turniej wygląda jej forma co raz lepiej, i ostatnio porażki odnosi wyłącznie z Serena Williams, kreczy nie liczę ponieważ to zupełnie inna bajka. Forma Białorusinki jest w turnieju w Londynie zadowalająca. Odprawia rywalki w dwóch setach jednak da się wyczuć wciąż problemy z brakiem świeżości serwisu i niektórych zagrań. Jutro czeka ją spotkanie z młodziutką sensacją ostatnich tygodni - Belindą Bencic która ma za sobą już wygrany jeden turniej trawiasty. Widziałem Belinde w Londynie i według mnie Szwajacarka gra już na rezerwach. Nie sądzę aby udało jej się sprostać wyzwaniu i ograć niezwykle waleczną i ambitną Białorusinkę, byłą numer jeden rankingu WTA. Bencic gra ostatnio bardzo dużo i to kwestia czasu jak organizm odmówi jej gry na wysokim poziomie. Tak jak mówię już w Londynie widać to. Bencic ma szanse wygrać z Victorią ale przy rosnącej formie Victorii nie widzę tutaj sensu ryzykować na Belinde. Białorusinka będzie atakować jej każdą piłkę i zmusi ją do biegania i walki o każdy punkt. W mojej ocenie Bencic nie wytrzyma tak jak Kerber nie wytrzymała z Muguruza.

Otrzymane punkty reputacji: +10
lubiekebab 997

lubiekebab

Użytkownik
Agnieszka Radwańska - Jelena Jankovic
Typ: 1
Kurs: 1,40-1,50
Wynik: ✅ 2-0
Jak wiemy, to ulubiona nawierzchnia Agi. Świetnie się tu czuje i ma być może szanse nawet na zwycięstwo w całym turnieju, a zarazem zdobycie pierwszego, jakże cennego wielkiego szlema w swojej karierze. Brzmi to dosyć śmiesznie, ale dużo w tym prawdy. Główne faworytki odpadają jak muchy, a drabinka układa się optymistycznie. Jankovic awans do 4 rundy zawdzięcza Kvitovej, która prowadząc 1-0 w setach i z przełamaniem drugim, nagle obniżyła loty i stała się bezradna przy serwisie Serbki.
Spryt i regularność do bólu powinny być tutaj atutem nie do przebicia i mimo raczej średniego kursu, typ powinien siąść bez większych nerwów. Na clayu, może nawet na hardzie, nie byłoby to tak oczywiste, ale na trawie powinno być dobrze.

Serena Williams - Venus Williams
Typ: 2
Kurs: 4,50-5,00
Wynik: ⛔ 2-0
No to najwyższy czas wyrzucić i główną faworytkę z turnieju. Mogło się to stać już w starciu z Watson, gdy młodsza z sióstr Williams broniła się przy stanie 4-5* w finałowym secie. Udało jej się to, nie w małej mierze przy pomocy psychiki Brytyjki. Nie przesadzałbym tutaj z docenianiem gry Sereny, gdyż jest, nie bójmy się tego powiedzieć, w średniej formie (inna sprawa, że to na wiele zawodniczek wystarcza), gra w kratkę, popełnia sporo błędów i nawet nie serwuje na najwyższym swoim poziomie. Dwa lata temu przegrała z Lisicki, rok temu z Cornet. Z kim teraz, jak nie ze swoją siostrą?
Moim zdaniem Serena w swojej najwyższej formie jest najlepsza właśnie na trawie. Warto przypomnieć sobie rok 2012. Wygrany Wimbledon, pamiętne 2-1 w finale z Isią. Dobry mecz i cały turniej, ale dopiero Igrzyska Olimpijskie parę tygodni później to była bajka i po prostu miażdżenie przeciwniczek. Serwis jak z nut, ZERO problemów przy swoim podaniu. Na przypieczętowanie bycia najlepszą tenisistką świata wjechał prawie rowerek z Sharapovą. Dziś od tej dyspozycji jest bardzo daleko i nie zanosi się na nagłą zwyżkę formy.
Oczywiście mecze sióstr należy zawsze traktować z przymrużeniem oka i nie szaleć ze stawkami, bo wszystko się może zdarzyć. Nie zdziwiłbym się, jakby wynik meczu już był &quot;ukartowany&quot;, ale nie chcę tu teraz snuć spekulacji.
Mój typ na Venus, która wbrew pozorom jest w stanie więcej ugrać na Wimbledonie, niż Serena, a kurs jak najbardziej kuszący i warty skromnego ryzyka.

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Jankovic 3.26 2/10 maraton
⛔
Mam watpliwosci czy nawierzchnia cos da Agusi skoro ma siano w glowie. Tenis to umiejetnosci plus psychika. Nie ma watpliwosci, ze sie Isi poprawilo ale to nadal jest zaskudny, pelen zawirowan, sezon. Wiele czynnikow ma wplyw na cos takiego. Konflikt z ojcem, brak zgody na zatrudnienie Lesby a jednak podpisala (bo musiala), facet i to jest mix, ktory moze wywalic kazdego. Jankovic to trudna rywalka dla Agi. Serbka to inteligencja, dobry return, spokojna regularna gra i ataki po liniach kiedy trzeba i jest okazja. Jasne, ze to tak nie wyglasda non stop bo jakby tak bylo to Jankovic bylaby numerem 1 na swiecie ale ja cenie tenis zawodniczki z Belgradu. Serba jest w super formie bo wlasnie ograla Petre Kvitova, Agusia ma sie czego bac, granie na Polke po 1,4 to jest bukmacherska zbrodnia sezonu.

Otrzymane punkty reputacji: +13
kobe241986 819

kobe241986

Użytkownik
Radwańska - Jankovic
Jankovic wygra przynajmniej jednego seta 1,8@ 4/10
⛔ spokojnie jeszcze przyjdzie ten czas,że nasza gwiazdeczka padnie na pysk :razz:
Nie no chyba ktoś zwariował z tym kursem? Chyba co niektórzy zapomnieli,że jeszcze nie tak dawno nasza &quot;gwiazdeczka&quot; przegrywała z zawodniczkami niżej notowanymi od siebie. W pełni popieram analizę koleżanki Roxi co do tego spotkania:) Serbka to będzie bardzo wymagająca przeciwniczka dla Agi. Jankovic widać,że jest w gazie to jest zawodniczka która biega praktycznie do każdej piłki i walczy do upadłego :) Po pokonaniu Petry Kvitovej uważam,że stać ją również na pokonanie naszej rozkapryszonej gwiazdki. Wszyscy podniecają się w koło jak to znakomicie Radwańska gra na Wimbledonie itd...dajcie spokój z tymi zachwytami nad naszą Agusią bo narazie naprawdę nie ma czym się zachwycać. Obecnie nasze obie Polskie &quot;wielkie gwiazdy&quot; mam tu na myśli Radwańską i Jurasa są w głębokiej dupie i tyle! Uważam,że Jelena spokojnie powalczy jutro i urwie przynajmniej tego jednego seta:)
A tak na marginesie to do tych którzy już Agę widzą w finale Wimbledonu a nawet wznoszącą trofeum NIGDY taka zawodniczka jaką jest Agnieszka Radwańska nie wygra turnieju WIELKOSZLEMOWEGO!!!

qbali 3,5K

qbali

Forum VIP
Jankovic 3.26 2/10 maraton

Mam watpliwosci czy nawierzchnia cos da Agusi skoro ma siano w glowie. Tenis to umiejetnosci plus psychika. Nie ma watpliwosci, ze sie Isi poprawilo ale to nadal jest zaskudny, pelen zawirowan, sezon. Wiele czynnikow ma wplyw na cos takiego. Konflikt z ojcem, brak zgody na zatrudnienie Lesby a jednak podpisala (bo musiala), facet i to jest mix, ktory moze wywalic kazdego. Jankovic to trudna rywalka dla Agi. Serbka to inteligencja, dobry return, spokojna regularna gra i ataki po liniach kiedy trzeba i jest okazja. Jasne, ze to tak nie wyglasda non stop bo jakby tak bylo to Jankovic bylaby numerem 1 na swiecie ale ja cenie tenis zawodniczki z Belgradu. Serba jest w super formie bo wlasnie ograla Petre Kvitova, Agusia ma sie czego bac, granie na Polke po 1,4 to jest bukmacherska zbrodnia sezonu.
Sorry Rox, ale to, że Agnieszce sezon idzie średnio to nie oznacza, że na trawie też zagra słabo... To jest jej ulubiona nawierzchnia i wygląda tutaj jak na razie świetnie. Jeżeli nie oglądałaś drugiego seta z Dellacqua to polecam sobie oglądnąć, bo ja przecierałem oczy ze zdumienia jak Aga z pełną profeską z stanu 0:4 wygrała sześć gemów z rzędu będąc przy tym mega pewną siebie. Z taką Agnieszką na tej nawierzchni to sorry, ale zryty beret Jankovic nie ma szans. To jest WTA i ja osobiście WTA gram bardzo rzadko, bo kto wie jak jedna z drugą zagra, ale piszę, aby pokazać drugą stronę medalu i wg mnie każda złotówka postawiona przeciwko Isi w tym meczu to po prostu strata pieniędzy i może komuś ten wpis pozwoli się zastanowić dwa razy...
Piszesz, że &quot;Aga ma siano w głowie&quot;? ???? Wolne żarty! Aga akurat jak na WTA jest mocna psychicznie i wg mnie jest ułożoną tenisistką. To że akurat notuje słabszy sezon nie oznacza, że mamy po niej &quot;jechać&quot;! Trochę szacunku, bo jak skończy karierę, to będziemy takiej dziewczyny szukać ze świeczką... ????
Co do meczu z Jankovic, to Aga z nią grać potrafi a bilans 5:2 to tylko potwierdza. Aga przegrała dwa razy z Jankovic ale na nawierzchni CLAY, do której Isia ma awersję! Reszta meczy na HARDZIE Aga wygrywała, więc na szybkich nawierzchniach Serbka zawsze z naszą reprezentantką przegrywała. Na trawie wg mnie szanse Agi rosną jeszcze bardziej, więc ja tutaj nie widzę większych argumentów w kierunku Jankovic. Może się mylę, bo WTA nie śledzę aż tak bardzo, ale po tym co widziałem w meczu z Casey mi wystarczy. Aga odzyskała formę, ma sporo pewności siebie i wg mnie ponownie jest szansa na SF tej imprezy. Idę w stronę Agnieszki dokładając seta na Venus w meczu z Serenką.
???? Agnieszka Radwanska vs Jelena Jankovic dla Mecz (1.418) WYNIK 75 64 ✅✅✅
???? Serena Williams (-1.5 Sets) vs Venus Williams (+1.5 Sets) dla Mecz (2.130) WYNIK 64 63 ⛔⛔⛔
KURS:
3,020
PinnacleSports
BRAWO ISIA!! &quot;A nie mówiłem&quot;?? ????

Otrzymane punkty reputacji: +5
bykuwodzu 839

bykuwodzu

Użytkownik
Moim zdaniem bardzo zly trop z tym overem siostr Williams.

Siostry napewno ze soba rozmawiaja i zapewne Serena juz wygrala i to gladko zeby sie nie zmeczyc. Napewno ustawiaja one tak mecze zeby bylo na reke tej co bardziej tego potrzebuje/ma wieksze szanse.

Serena ma szanse na historyczny wynik i w zyciu Venus nie bedzie dla niej przeszkoda. Rozscieli przed nia dywan i powie &#39;bierz co chcesz&#39;.

Kolejna sprawa Serena gra straszna kiche i tego turnieju nie wygra, malo co nie zostala wyrzucona juz w piatek. Oczywiscie grac na wygrana Sereny po 1,22 nie ma sensu ale under to swietna propozycja.

Zalozenia:
- wygrana Sereny juz jest zalatwiona
- wygrywajac ma bron Boze sie nie zzmeczyc, czekaja ja jeszcze trzy mecze z zawodniczkami ktore beda graly na powaznie
- nie wolno ryzykowac kontuzji, trzeba dowiezc wygrana minimalnym nakladem sil
- kiepska forma jednoznacznie wskazuje ze nie ma co przedluzac to ma byc jak walka Dona Kinga - trzask prask i do domu

Serena - Venus under 21,5 gema 1,96 Marathonbet ✅

Serena - 1,5 seta 1,8 Pinnacle ✅

Jakze mogloby byc inaczej :cool:

daniel-7 888

daniel-7

Użytkownik
Caroline Wozniacki - Garbine Muguruza 1 @1,53 ⛔ 4:6, 4:6
Argumenty przeciwko Caro jak najbardziej są słuszne i do mnie trafiają. Nie mogę się nie zgodzić, że defensywny styl Karolinki co najmniej słabo nadaje się na trawiaste korty Wimbledonu. Ale pamiętajmy że po drugiej stronie siatki będzie kobieta, która też niewiele ma wspólnego z trawiastą nawierzchnią. Muguruza to specjalistka od mączki i jakby ten mecz był rozgrywany na clay&#39;u to sądzę że ona byłaby faworytką. Jednak w przypadku gdy obu zawodniczkom podłoże nie odpowiada, to sprawa ta odchodzi na dalszy plan.
Poza tym, Karolinka w tym sezonie całkiem solidnie poczyna sobie na trawie, dość powiedzieć że nie przegrała meczu (półfinał Eastbourne z Bencić skreczowała w pierwszym secie), poza tym oddała raptem jednego seta. A przeciwniczki miała wcale nie najgorsze - mocno bijącą Gajdosovą, kobyłę Kuznetsovą (to ona ugrała seta), bardzo groźną na trawie Petković, a już w The Championships kolejno słabiutka Zheng, potem Allertova i Giorgi. Jakichś większych sukcesów Karolinie nie wróżę, zwyciężczynie tego meczu pewnie rozłoży Timea Bacsinszky w ćwierćfinale, ale sama gra w QF to byłby życiowy wyczyn dla Wozniacki (dla Muguruzy też - ona na Wimbledonie nigdy nie wyszła z drugiej rundy).
H2H istotnie 2-1 dla Hiszpanki, ale raczej bym nie patrzył na to, gdyż te mecze były rozgrywane w okresie gdy Karolina się zupełnie posypała i przegrywała wszystko. Pod koniec zeszłego sezonu coś przeskoczyło i Wozniacki wraca do tej gry, która uczyniła z niej liderkę światowego rankingu.
Nie widzę argumentów dla Muguruzy. Jest zbyt nieregularna. Bije mocno, rotacyjnie i bez pomyślunku. Każda dłuższa wymiana będzie dla Dunki, przez co Muguruza będzie chciała skracać wymiany. A uderzanie z nieprzygotowanych piłek przez (umówmy się) zawodniczkę nie dorównującą klasą tym najlepszym, może być prostą drogą do mnóstwa niewymuszonych błędów. Stawiam tutaj na regularność.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom