>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

Wimbledon 2015 - turniej główny

Status
Zamknięty.
scotratez 66,6K

scotratez

Użytkownik

Wimbledon - London - Grand Slam
Agnieszka Radwańska - Garbine Muguruza
2:0 Garbine Muguruza (2,87): bet365​
7/10​

Ten kurs to prezent od bukmacherów. Miałem okazję oglądać mecze młodej Hiszpanki i to wyprawia w tym turnieju to głowa mała. Odprawiła na dzień dobry świetnie spisująca się ostatnio Angelique Kerber. Niemka nie była słaba i wypalona w tym turnieju - to Hiszpanka zagrała koncertowo rzucając w piłki po liniach w chwilach decydujących dla przełamań lub własnych podań. Garbine gra silny i szybki tenis. Agnieszka Radwańska w wywiadzie po wygranym z M. Keys sama przyznała że Garbine Muguruza gra bardzo podobny tenis do M. Keys tylko że Muguruza trafia częściej. Radwańska sama dobrze wie co ją czeka. Szczęście to za mało aby ograć Hiszpankę. Muguruza ma znacznie lepszą psychikę od Keys i jeżeli Radwańska ugra tutaj seta to będzie prawdziwe święto. Radwańska na styku wygrała w obu setach z M. Keys która masa piłek wyrzucała w kosmos. Muguruza to inny kaliber. Z pewnością trafiać będzie więcej. To jej wielki turniej i nie wyobrażam sobie aby Hiszpanka nie zagrała w finale. Kurs po prostu marzenie. Radwańska w końcówce meczu z M. Keys wyglądała jakby miała już zemdleć. Nie wiem co sobie Polka zaaplikuje przed meczem z Hiszpanką ale tempo meczu na pewno będzie wysokie. Typuje 2:0 dla Hiszpanki. Oczywiście kibicuje Polce ale nie widzę szans tutaj nawet na seta przy tak delikatnym drugim podaniu i uderzeniach Polki. Muguruza myśli na korcie, nie będzie wyrzucać tak jak rywalki Polki.

Otrzymane punkty reputacji: +11
frem 59

frem

Użytkownik
Garbine Muguruza wygra przynajmniej jeden set 1.26 (efortuna)
Wystarczy popatrzeć na finał w Eastbourne, gdzie doświadczenie Agi nie pomogło wygrać meczu z 18 letnią tenisistką. To jest dowód na to, że młodsza i mniej doświadczona tenisistka po drugiej stronie siatki nie oznaczana wygranej dla Agnieszki. Co więcej Garbine udowodniła w tym szlemie, swoją wartość i formę pokonując solidne panie z czołówki. Agnieszka miała pod tym względem znacznie łatwiej, a i tak jej gra nie jest bardzo dobra. Tak jak niektórzy typerzy, również uważam, że mimo wszystko trudno zdecydowanie wytypować zwyciężczynię. Jeśli każda z pokaże taką formę jak w ostatnim meczu, to jestem pewny, że Aga straci seta i to nawet pierwszego.

conors 5,6K

conors

Użytkownik
Garbine Muguruza – Agniesza Radwańska, 1@1,84 ✅✅✅

/I to tyle w temacie marzeń o finale Wimbledonu! Isia jest mistrzynia w swojej klasie, klasie tenisa retro. Świat idzie do przodu. Podziwiam ją, ale urodziła się dziewczyna 20 lat za późno. Dzięki za uwagę!!! A Wiktorowski won!!!/

Kilka słów ode mnie. Zgadzam się z większością głosów – mecz na papierze zapowiada się na wyrównany i trudny do typowania. Wszytskie argumenty za Isią i przeciw niej są prawdziwe i trafne.

U mnie wyżej stoją jednak akce Muguruzy. Podkreśla się spryt, doświadczenie (trzeci półfinał w Wimbledonie) i ogranie na trawie Polki. To wszystko prawda, ale jeżeli przeciwniczka trafia, to nie bardzo jest czas, kiedy te wszystkie techniczne zagrania można stosować. Doświadczenie też się na nic nie przyda...

Najważniejsze dla mnie jest jednak to, że Radwańska wciąż nie odzyskała u mnie zaufania. Zbyt dużo wiadomo o jej różnych problemach, żeby przejść obok tego obojętnie. Jej team to grupa przypadkowych ludzi, sparingpartner jest jej chłopakiem. Pomieszanie z poplątaniem. Sodoma i Gomora. Nie widac tam profesjonalizmu. W zawodowym tenisie nie ma czegoś takiego, że forma przychodzi z dnia na dzień. Trawa Radwanskiej mocno pomaga, losowanie - szczęśliwe. Wygląda to niby nieźle – półfinał Wimbledonu, ale moim zdaniem czas, żeby zaczeły się poważne schody.

Muguruza to przedstawicielka tenisa hiszpańskiego. Wielkie tradycje, myśl szkoleniowa itd. Tu nie ma mowy, że ktos się kogos przestraszy. To nie jest nastolatka, ale 21-letnia kobieta, która już trochę ważnych meczów przegrała. Jestem spokojny o jej powtarzalność i forme fizyczną.

Stawiam na Hiszpankę, bo Radwańska nie lubi grać z silnymi dziewczynami i prawdopodobienstwo jej przegranej jest spore. Nie mówiąc o tym, że gdy dojdzie do trzeciego seta, to nie Agnieszka będzie faworytką, ze względu na jej braki kondycyjne.

Na koniec ciekawostki: Papa Radwanski twierdzi, że o wyniku dzisiejszego półfinału zadecyduje kobieca psychika. Może ma racje...
A polscy dziennilarze na Wimbledonie są pewni: w finale Williams-Radwańska. I bądź tu mądry.
A w ogóle kibicuję Agnieszce. Jak przegra, to przynajmniej ja wygram...

wygra 1 set i mecz, 1@2,25 ✅✅✅

vasyl86 2,1K

vasyl86

Użytkownik
Muguruza - Radwańska ---- Muguruza @ 1,92 Pinnacle ✅
Właściwie wszystko o tym meczu zostało powiedziane. Tak jak wielu sądzę, że Radwańska dzisiaj odpadnie. Aga ma zbyt mało argumentów na Hiszpankę - serwisu brak, siły brak, mocnej psychiki brak. Bez takich właśnie atrybutów ciężko o sukces na kortach trawiastych. To i tak cud, że Radwańska miała takie dobre wyniki na Wimbledonie mimo tego, że swój tenis opiera na technice, defensywie, regularności i wybieganiu. Może obecnie jest w dobrej formie, ale ledwo poradziła sobie z podobnie grającą do Muguruzy - Madison Keys, a Hiszpanka prezentuje się tu lepiej niż przedstawicielka USA. Szanse na zwycięstwo w tym meczu Polka na pewno ma, ale musiałaby wykazać dużą wolę walki, z której niestety Radwańska nie słynie. Gdyby potrafiła się tak mobilizować jak Serena Williams to faworytem mógłby tu być ktoś inny, jednak niestety to co pokazują obie panie na tym turnieju przemawia na korzyść Hiszpanki.

hugues 4,8K

hugues

Użytkownik
G.Muguruza vs A.Radwanska. Łącznie gemów w 1. secie: Powyżej 9.5 Kurs: 2.01 Marathon sprawdza sie ten gorszy scenariusz, na razie nie ma co ogladac nawet ???? ⛔
Nie postawil bym zlamanej zlotowki na wygrana w tym meczu, tutaj moze sie zdarzyc wszystko, dla mnie jest to klasyczny no bet, gdzie nic nie wiadomo ???? Osobiscie, minimalna faworytka jest dla mnie Hiszpanka, z drugiej strony Aga jak sama powiedziala, ona juz nic nie musi, czyli powinna grac skoncentrowana, ale bez spiny. Ja nastawiam sie w tym meczu na walke, wierze, ze bedzie malo przelaman i batalie 10-13 gemowe w setach, czy mam racje, zobaczymy juz niedlugo. Kurs 2.01 na powyzej 9,5gemow jednak mocno mnie satysfakcjonuje. Pierwszy set bedzie kluczowy, obie zawodniczki nie odpuszcza. Juz tak na luzie typuje 7:5 dla Agi w pierwszym secie ????

shaayq 167

shaayq

Użytkownik
wszyscy skupieni na meczu Polki jakby to był dziś jedyny półfinał, ja natomiast polecam over 19,5 gema w meczu Williams - Sharapova po 1,66 w bet365. Myślę, że to będzie zacięty mecz i mimo niekorzystnego h2h Maria może powalczyć z Sereną. Linia bardzo niska, a jakiś TieBreak już załatwia sprawę praktycznie. Wątpię, żeby którakolwiek szybko odprawiła rywalkę.
Co do Agi to raczej skłaniałbym się ku Muguruzie. Dlaczego? Miała o niebo cięższą drabinkę, ostatnie dwa mecze z Agą wygrała. Ma przewagę fizyczną, jest młodsza. Aga fakt na trawie czuję się świetnie, natomiast jak ma rywalkę która potrafi często i mocno trafiać to robi się problem. Tak było chociażby z Bencić, więc będzie Polce mega ciężko. Oczywiście życzę jej finału i zwycięstwa ale jak już to Muguruza @1,80 ????

hugues 4,8K

hugues

Użytkownik
Drugi mecz polecam Sharapova, Maria (+5.5). Kurs: 1.65, przygladam sie Marii w tym roku mocno i jak nie teraz to juz nie wiem kiedy, widze, szanse dla niej w tym meczu i mysle, ze urwie seta, a moze nawet mecz, czas sie przelamac!

konar25 2,9K

konar25

Użytkownik
Ale Wy tu głupoty piszecie to ze Hiszpanka jest młodsza to nie jest żaden plus bo kuzwa mając 26 lat wydolność wcale nie jest gorsza a jeśli juz to minimalnie niż w wieku 21 lat a przewaga doswiadczenia ma duzo większe znaczenie także Shaq daj sobie spokoj z takimi tekstami bo to smieszne jest.Nastepna rzecz miała o niebo cięższa drabinkę.Kurna no to wina Radwanskiej ze miała taka łatwa? To jest kolejny minus po stronie Muguruzy bo ona jest zmęczona.Dwa razy ja pokonała? To sie seria odwróci bo to nie pojedynek Djokovica z Cilicem zeby tak ja zbiła 3:0.To jest tylko WTA.
Kolejne głupotki pisze kolega hugues.
Radwańska nic nie musi? Heh to żart co nie? Gdzie Ty żyjesz kolego widzisz jaka jest presja z każdej strony na finał? Nic nie musi Muguruza ona ma pierwszy taki sukces na trawie jest młoda i tak doszła dalej niż powinna.
Moim zdaniem:
Radwańska ⛔
2.07
Over 2.5 seta 2.25 ✅
Unibet
Juz nie wspomnę jaka pewka widzę jest Muguruza to mnie tylko utwierdza w przekonaniu ze Agnieszka zabierze kase Januszom.

Otrzymane punkty reputacji: +5
jrb 21

jrb

Użytkownik

WTA: 20.
Muguruza B. G.-Radwanska A.09.07.2015 14:00

WTA: 13
Radwanska win 2-0 Paddy Power 3,20

Zgadzam się z niektórymi że Agnieszce cięzko się gra z zawodniczkami które mają lepsze warunki fizyczne choćby nawet ostatni jej finał z Bencic który oczywiście przegrała.wygląda na to że to jest droga do sukcesu we współczesnym tenisie ale dzisiaj nie musi tak być to że Muguruza zameldowała się w półfinale świadczy ze jest dobrze przygotowana do turnieju i gdzieś pewnie w jej ekipie zdają sobie wszyscy sprawe że daleko zaszła i apetyt dalej rosnie -wydaje się ze Radwańska jest dla niej najlepszą z opcji do pokonania i do dotarcia do finału.Dla Agnieszki może to być najlepszy i najbardziej zadawalający turniej w tym sezonie w wywiadach podkreśla ze to jej ulubiony turnniej i tu czuje się najlepiej.Każdy wie ze technicznie jest jedna z najlepszych zawodniczek wydaje mi się że serwis u niej się poprawił mało psuje piłek i co najważniejsze podejmuje w większości słuszne decyzje,chce powiedzieć że jest bardziej doswiadczona i gdyby na jej drodze pojawiła się Azarenka lub Sharapova to już przed meczem pewnie obawiała by się o wynik ale teraz gra 21 letnią Muguruza która napewno jest do ogrania.Agnieszka jest lubiana na tym turnieju atmosfera jej sprzyja jęsli wejdzie w trans to nie da sobie wyrwać zycięstwa .Chiałbym by stalo sie to w 2 setach bo jak ma ją pokonać to tylko tak ???? Powodzenia i miłego oglądania ja niestety będe w pracy!!!

K 601

kromowidjojo

Użytkownik
Muguruza - Radwańska 1 @ 2 STS (hit dnia) ✅✅✅

Wynik meczu uzależniony jest od dyspozycji Hiszpanki. Jak będzie wstrzelona to może się zakończyć podobnie do ubiegłorocznego spotkania Isi z Makarovą,albo jeszcze wcześniejszego z Lisicki. Jak nie będzie wstrzelona to szanse Polki rosną.
Grały w tym roku ze sobą 2 razy, oba mecze wygrała Garbine.

Bezpieczniej można wziąć set dla Muguruzy za 1,30 STS ✅✅✅ + wygrana S. Williams z Sharapovą za 1,26 STS ✅✅✅ (superoferta). Jeżeli Serena nie będzie miała gorszego dnia, to Maria najzwyczajniej nie ma argumentów aby ją pokonać. Amerykanka niszczy ją przede wszystkim grą kątową.

Udany debiut na forum ;)

Otrzymane punkty reputacji: +4
greeey 1,5K

greeey

Użytkownik
Radwańska vs Muguruza 1 @ 2.00 ⛔⛔⛔
/e: Meczy się nie wygrywa sędziując a grając! To co Agnieszka zrobiła w przedostatniej piłce meczu woła o pomstę do nieba, gdzie w takiej sytuacji nie będąc w 100% pewną wołać o sprawdzenie. Boziu jedyny, a dodatkowo jeszcze fakt wyrzucenia 100% piłki przez Muguruze.
Wiele razy była już mowa o tym że Aga jeśli się nie obudzi i nie przybierze na masie i nie zrobi bajcepsa to będzie z niej *****.
Czytając analizy odnośnie tego meczu na prawdę nie sposób złapać się za głowę lub walnąć współcześnie używanego &#39;facepalma&#39;. Nie wiem jak ludzie mogą wymyślać argumenty przeciwko Agnieszce które nie mają najmniejszego zastosowania. Gdzie wy ludzie widzicie że Muguruza ma lepszy serwis od Agnieszki? Czyste statystyki dla was na otrzeźwienie:
Muguruza - Bacsinszky
Asy: 0
DF: 1
Pierwszy serwis %: 69%
Punkty po 1-szym serw.: 73%
Punkty po 2-gim serw. 39%
Agnieszka - Keys
Asy: 1
DF: 0
Pierwszy serwis %: 72%
Punkty po 1-szym serw.: 71%
Punkty po 2-gim serw. 52%
Muguruza - Wozniacki
Asy: 4
DF: 3
Pierwszy serwis %: 53%
Punkty po 1-szym serw.: 64%
Punkty po 2-gim serw. 59%
Agnieszka - Jankovic
Asy: 3
DF: 1
Pierwszy serwis %: 64%
Punkty po 1-szym serw.: 74%
Punkty po 2-gim serw. 38%
To wskazuje że niemal w każdym elemencie Agnieszka jest odrobinę lepsza, różnica nie jest wielka ale jednak widoczna i również w takim spotkaniu jak dzisiaj może mieć znaczenie. Na uwagę zasługuje fakt jak wyglądał serwis Muguruzy w meczu z Wozniacki, zawodniczka o bardzo podobnym stylu gry do Radwańskiej. Lecz co jak co, wiadomo jak Wozniacka gra, raz gra kapitalnie raz padaka. Aga jest dużo lepsza technicznie i do tego bardziej zdeterminowana.
Nie chce mi się już przytaczać statystyk winersów itd ale w meczu Radwańskiej z Keys Amerykanka zaaplikowała Polce prawie 50 winersów, Muguruza robi o połowę mniej. A do tego dochodzi fakt jak Aga potrafi zareturnować. Niemal każdy element gry w technicznym aspekcie stoi po stronie Agi, Muguruza przewyższa ją tylko siłą ale jak wiadomo nie sama siła wygrywa, a spryt, pomysł na grę oraz element zaskoczenia, co Aga ma opanowane do perfekcji. O doświadczeniu też nie ma co się rozpisywać bo tu różnica jest kolosalna i równie dobrze może być że Muguruza się spali. Czego osobiście jej nie życzę, chcę obejrzeć fajny tenis. Kolejną sprawą w dużej mierze losową jest szczęście a inaczej pisząc precyzja. Muguruza do tej pory w tym elemencie jest na prawdę kapitalna, strzela po kątach liniach itd bez opamiętania. Czy dzisiaj też tak będzie sobie radziła? Zobaczymy.
Czysto teoretyczne aspekty gry myślę że w tym meczu nie będą miały większego znaczenia a wygra, wola walki, determinacja, dyspozycja dnia. Prosty przykład tak jak to w którymś WS chyba w Australii skazywano Agę na pożarcie przez Azarenkę a co Aga zrobiła? Owszem 3 sety były ale wygrane sety przez Polkę 6:1; 6:0 odbiły się w światku tenisowym nieziemsko. I ogólny cały mecz w tamtym wykonaniu Agi był kapitalny nawet mimo przegranego drugiego seta. To Aga w tym meczu pokazała co to znaczy myślenie na korcie czyli prosto ujmując jaka różnica jest między wykorzystywaniem mózgu przeciwko sile. Dzisiaj nie musi być podobnie ale może być. A fakt że dla Muguruzy jest to pierwszy taki sukces w WS na pewno temu nie sprzyja.

Otrzymane punkty reputacji: +6
mistrzpawel 501

mistrzpawel

Użytkownik
Williams - Sharapova DW 2:0 Pinnacle 1.66 ✅✅✅
Według mnie Sharapowa nie nawiąże równej walki z Williams. 10 podwójnych błędów Sharapowej w meczu z Vandeweghe oraz tylko 36% zdobytych punktów po 2 serwisie. W meczu z Diyas 7 podwójnych błędów oraz 33% wygranych piłek po drugim serwisie.
Z taką grą jak w ostatnich meczach wątpię w to aby Sharapowa ugrała chociaż seta.
Innymi zakładami które zagram na ten mecz są:
under 20.5 gema 1.97 Pinnacle ✅✅✅
under 3.5 Aces Sharapowa 1.76 Marathonbet ✅✅✅
pierwszy podwójny błąd Sharapowa 1.4 Marathonbet ✅✅✅ pierwszy gem w meczu i podwójny błąd Sharapowej ????

Otrzymane punkty reputacji: +59
andre@ 4,3K

andre@

Użytkownik
Muguruza 6,00⛔

Stawiam na Hiszpanke i życze jej z całego serca jak najlepiej! W finałach dzieją się różne rzeczy...pożyjemy-zobaczymy co przynbiesie dzisiejszy dzień? Za Hiszpanką przemawia jeden istotny argument. Jak na swój młodziutki wiek ma psychike dojrzałej kobiety z bagażem doświadczeń życiowych...To jeden z wyjątków w WTA ! Serena jest do ugryzienia, ma też wiele chwil zwątpienia...dla mnie ten pojedynek to sprawa otwarta...tenis Hiszpanki niczym nie ustępuje, psychika naprawdę z wysokiej półki, Serena bedzie miało ciężko!

Kolejny Wimbledon za nami, pierwszy bez św. pamięci pana Tomaszewskiego...

Pozdrawiam wszystkich !

@ Szacunek dla Króla! to co zrobił z &quot;paniczem&quot; - chyle czoła, król jest jeden!!! ROGER FEDERER

Andre 11.07.2015

Liberté, égalité, fraternité

Otrzymane punkty reputacji: +27
mistrzpawel 501

mistrzpawel

Użytkownik
Williams, Serena - Muguruza, Garbine
Większość podwójnych błędów serwisowych z handicapem Williams (+1.5) 1.77 Marathonbet ✅✅✅ Wynik: 8-2 dla Williams
Obie panie popełniały dość mało podwójnych błędów serwisowych w ostatnich meczach. Liczę na dobry serwis Muguruzy oraz 2-3 podwójne błędy Williams.
Total Aces (Williams, Serena)12.5 powyżej 1.952 ⛔⛔⛔ Wynik: 12
Ten zakład w głównej mierze zależy od długości meczu czyli tak naprawdę od ilości gemów serwisowych Williams. W meczu z Sharapową Williams miała tylko 9 gemów serwisowych i zdobyła aż 13 asów natomiast przy 13 gemach z Azarenką 17 asów. Oglądałem oba mecze i widziałem że Williams bardzo dobrze serwuje. Typ &quot;powyżej 12.5&quot; może być trafiony nawet przy małej ilości gemów jak pokazuje mecz z Sharapową, natomiast przy 3 setach bardzo mało prawdopodobne jest aby Williams nie zdobyła tych 13 asów.
Typ bez analizy:
M.Hingis / S.Mirza -
E.Makarova / E.Vesnina (H+4.5) gema Typ 2 Marathonbet kurs 1.65
✅✅✅ wynik 7-5 6-7 7-5

dziki_pluto 45

dziki_pluto

Użytkownik
Serena DW 2:0 1.44 bet365 ✅✅

Ja tu cudów na kiju bym się nie doszukiwał. Róznica klas, co do &quot;dojrzałej psychiki&quot; jak ktoś powyżej napisał - ja tego u Maguruzy w meczu chociażby z Agą nie ujrzałem.
Osiągnęła i tak już bardzo dużo, może podejść do meczu bez specjalnego ciśnienia, a Serena niestety przejedzie się pewnie po niej jak walec.

konar25 2,9K

konar25

Użytkownik
Serena DW 2:0 1.44 bet365
Ja tu cudów na kiju bym się nie doszukiwał. Róznica klas, co do &quot;dojrzałej psychiki&quot; jak ktoś powyżej napisał - ja tego u Maguruzy w meczu chociażby z Agą nie ujrzałem.
Osiągnęła i tak już bardzo dużo, może podejść do meczu bez specjalnego ciśnienia, a Serena niestety przejedzie się pewnie po niej jak walec.
Rzeczywiście odlamanie przy 0:1 w 3 secie z Aga to nic nie znaczy w psychice Hiszpanki.Meczu nie oglądałes i piszesz farmazony.
Po 1.44 grac 2:0 Williams?
Karygodne
Takie posty jak ten wyżej powinny byc kasowane.
Druga sprawa to kurs na te zdarzenie na Pinnacle wisi 1.606 a tu grac 1.44? OMG
Hiszpanka ma wszystko aby z Williams powalczyć.Jest silna dochodzi do piłek chce jej sie grac bo co poniektóre panie z touru to łaskę robią ze biegają.
Kurs 2.550 z Pinnacle na seta dla Muguruzy do pobrania

daniel-7 888

daniel-7

Użytkownik
Serena Williams - Garbine Muguruza
Czy nie macie panowie troszeczkę Deja vu? Bo ja tak i to nie pierwszy raz. Ile razy już tak bywało, że &quot;czarna kobyła&quot; (cytując klasyka) turnieju, na którą absolutnie nikt nie liczył że może dostać się do finału turnieju wielkiego szlema, gra wspaniały tenis, niszczy po drodze rywalki, a na końcu drogi w finale staje Serena. Serena która (przepraszam za kolokwializm, ale nie da się tego inaczej określić) odpierdziela cyrki na kółkach. Szlaja się po korcie, udaje, krzywi się, po czym zaczyna się kolejna wymiana, a Serena niczym mityczni Giganci po dotknięciu Matki Ziemi odzyskuje wszystkie siły i rusza do boju.
Taki scenariusz mam świeżo w pamięci na ostatnim Rolandzie, gdzie szansa w finale Safarovej była uważana za jeszcze większą. Tamta Safarova grała lepiej niż dzisiejsza Muguruza, do tego Serena jeszcze bardziej odwalała i na domiar wszystkiego grano na najsłabszej dla Williams nawierzchni. Jak się skończyło? Wszyscy widzieli. Dlaczego więc miałoby się skończyć dzisiaj inaczej? Tym bardziej, że gramy na trawie, a przypomnę że to właśnie najmocniejsza nawierzchnia Sereny. Wygrała ten turniej już pięć razy, najwcześniej w wieku 21 lat! Cokolwiek nie napiszecie o Muguruzie, psychika i doświadczenie stoją po jej stronie. Serena ma jedną cechę wyjątkową w WTA która sprawia że jest nr. 1. Wcale nie potworną siłę, lecz umiejętność wychodzenia z opresji. Wygrywania meczów w których wyraźnie nie idzie (na tym turnieju Watson, analogicznie na Rolandzie Azarenka).
Zresztą motyw &quot;faworytka vs. czarny koń&quot; w finałach zazwyczaj kończy się upadkiem pięknego snu, tak jak rok temu Kvitova wyrzuciła z kortu niespodziankę Bouchard.
Syrena bywała już w słabszej formie i wygrywała. Niestety bo też za nią nie przepadam i chciałbym żeby ktoś utarł jej nosa za kombinatorkę, ale sądzę że dzisiaj zatriumfuje. W półfinale dała pokaz mocy pokonując zawsze groźną Maszę Szarapową.
A co z Garbine? Przyznam się że pozbawiła mnie już kilku złotych, bo stawiam przeciwko niej progresją od czwartej rundy i meczu z Wozniacki. Z Dunką wygrała nie pokazując fajerwerków, lecz wykorzystując słabiutki 1-szy serwis. Potem była walka na noże z Bacsinszky, która była najbliżej wykopania Hiszpanki z turnieju, i naprawdę dobry mecz Muguruzy pozwolił jej na awans. Co do półfinału z Radwańską, to każdy widział. Dopóki Hiszpanka grała na solidnym poziomie to wygrywała, bo po prostu piłki przylatywały wolno. Muguruzę trzeba przycisnąć do muru, przygwoździć do końcowej linii i nie pozwolić na ofensywę. Dlatego to Timea sprawiła największe kłopoty, bo to tenisistka mocno bijąca. Do tego trzeba dodać krach Hiszpanki w drugim secie półfinału. Sorry, ale jeśli zdarzy się jej taki przestój dzisiaj, to Serena ją wymiecie w tej chwili kryzysu z kortu. Tylko problem jej jest taki, że nawet gra na swoim poziomie nic jej nie zapewni, bo jakby mocno nie biła, to Williams będzie biła mocniej. Kto będzie częściej trafiał? Ja sądzę że Williams, ze względu na doświadczenie i fakt, że będąca pod presją Muguruza może zacząć się mylić.
Jakie więc typy? Cóż. Granie na 2:0 Williams mija się z celem, bo Syrena lubi oddać sobie bez sensu seta. Ona może zmasakrować Muguruzę w pierwszym, oddać drugiego, i dokończyć dzieła w trzecim, wcale nie będę zaskoczony takim rozwojem wypadków. Może być jak z Maszą, czyli szybki meczyk i rozpukanie rywalki. Czy grać na czysty win po kursie w okolicach @1,16? Sam nie wiem i sam się zastanawiam, bo trzebaby zagrać naprawdę grubo żeby wyjąć jakieś poważne pieniądze.
Może typ -3,5 na Williams? To jest niegłupia sprawa. Kursy około @1,40, a zauważcie że Serena nawet oddając seta, zazwyczaj pokrywa tę linię, gdyż przegrywa seta dwoma gemami, a wygrywa nawet czterema na dwa przełamania. Wygranie setów nawet w stosunku 6:3, 6:3 pokrywa linię, podobnie jak 6:4, 6:2 (licząc cały czas porażkę Syreny w jednym z setów dwoma gemami, 4:6 lub 5:7, nie wspominając o TB).
Pozostawiam was z moimi przemyśleniami. Osobiście nie stawiałbym na Muguruzę.

Otrzymane punkty reputacji: +7
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom