>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

Wimbledon 2015 - turniej główny

Status
Zamknięty.
levy42 3,9K

levy42

Użytkownik
Szarapowa vs Vandeweghe,asy serwisowe: Coco -0,5 @1,75 1xbet⛔4-2 serwis Coco brak komentarza dziś

Dla mnie bet dnia.Coco serwuje tu bardzo dobrze,w każdym meczu miała więcej asów od rywalki:
10-2 Szmiedlowa
15-7 Pliskova
3-2 Stosur
9-5 Safarova
Szarapowa męczy tym swoim serwisem,przeciąga po 40 sekund a i tak wali mnóstwo DF,a asów co kot napłakał:
2 z Konta
1 z Hogenkamp
2 z Begu
6 z Diyas

Wiem,że buk mało popularny ale warto zagrać.W ónibet np jest Coco -4,5 asów.

michal1090 1,7K

michal1090

Użytkownik
Radwańska vs Keys,asy serwisowe: Keys -2.5 @1,90 1xbet ✅

Dla mnie bet dnia nr 2. bo Keys serwuje naprawdę bardzo dobrze w porównaniu do Radwańskiej, do tego śmieszna linia,w óni jest -6.5 :] Sprawa wygląda tak :

Asy Keys :

1) 21 asów w meczu z Voegele
2) 12 asów w meczu z Kuklchkovą
3) 9 asów w meczu z T.Marią
4) 5 asów w meczu z Govorcovą

Asy Radwańskiej :

1) 3 asy z Hradecką
2) 4 asy z Tomljanovic
3) 4 asy z Dellaquą
4) 3 asy z Jankovic

Jak Keys będzie serwować na swoim poziomie to powinno być gładko.

E : Wynik 12-1 dla Keys

Otrzymane punkty reputacji: +36
sportingbet_pl 216

sportingbet_pl

Użytkownik
Keys - Radwańska
- Ćwierćfinał i Polka walcząca o kolejny etap z niżej klasyfikowaną Keys przed nami. Aga Radwańska idzie jak burza, ale czy podoła przeciwko utalentowanej Amerykance :?:
- Keys do tej pory nie miała niezwykle trudnych rywalek, poza Voegele czy Govortsowej wczoraj. Z obiema paniami poradziła sobie w trzech setach. Ponadto dość łatwa drabinka po stronie Keys, która to wykorzystała.
- Polka miała podobnie, a szczególnie dzięki Jankovic, która wyeliminowała Kvitovą w 3. rundzie. Radwańska w 1/8 ograła Jelenę w dwóch setach i widać, że forma wróciła na dobre u Isi. Nie oddała nawet seta na Wimbledonie i dzisiaj będzie chciała równie pewnie zwyciężyć.
- Dotychczas Keys i Aga rozegrały ze sobą trzy pojedynki i we wszystkich triumfowała Polka, w tym dwa lata temu właśnie na kortach Wimbledonu (2:1).
Dzisiaj również liczymy na dość pewny triumf Radwańskiej. Jest w formie i drabinka pozwala na awans do wielkiego finału. Keys ma potencjał, ale to Radwańska czuje się na trawie jak ryba w wodzie. Stąd nasze sugestie:
Aga wygra, 1.40 Sportingbet ✅
Poniżej 21 gemów, 1.83 Sportingbet ⛔

Trwa nasz Letni Typer. Wytypuj rezultaty, odbierz darmowe spiny i otrzymaj szanse na cenne nagrody rzeczowe.
Promocja w Sportingbet: Darmowy Zakład do 200PLN

Otrzymane punkty reputacji: +3
macko18 12,8K

macko18

Forum VIP
Pennetta/Hsieh-Babos/Mladenovic 1-2
Babos/Mladenovic 1.60 MarathonBet
✅✅✅
Popularny u mnie bet, czyli gra na Baboski, które jak już pisałem mam za najlepszą parę młodego pokolenia w tourze. W tym sezonie Krysia z Timeą to tylko potwierdzają. Notują wiele dobrych wyników. Tytuły w Dubaju, Rzymie oraz Marakeszu, półfinały w Sydney, Miami i Hertogenbosch, a do tego kilka turniejów, gdzie dziewczyny zaliczały wcześniejsze fazy. Wprawdzie w Wielkich Szlemach odpadały wcześnie, ale w Australii pechowo trafiły już w drugiej rundzie na Betki, a w Paryżu pechowo poleciały z Hantuchovą i Stosur, w moim mniemaniu wpływy na to miał udział obu zawodniczek w grze singlowej. Ostatnimi czasy można było zauważyć, że tak Krysia, jak i Timea grają coraz więcej meczy singlowych, a to niestety przełożyło się na to, iż odpuszczały debla. Tutaj jednak są już dawno po swoim singlowym udziale, więc 100% skupiają się na deblu, czyli czymś co im wychodzi bardzo dobrze. Moim zdaniem tego samego nie można powiedzieć o Flavi i jej koleżance. Ich współpraca, która trwa od turnieju w Indian Wells nie układa się najlepiej. Ich największym osiągnięciem jest ćwierćfinał RG. Nic większego nie potrafiły ugrać, potrafiły odpadać z parami prezentującymi słabszy poziom. Jasne, że w przypadku Włoszki i Chinki można tutaj mówić o większym doświadczeniu, ale uważam, że Baboski grają już tyle w tego debla, że swoje w głowie też mają. Do tego dochodzi aspekt zgrania, gdzie Francuzka z Węgierką mają przewagę i widać to nie tylko w ilości wspólnych spotkań, ale i w liczbie zdobytych wspólnie tytułów. Co do samej gry wydaje mi się, że gra faworytek jest bardziej zrównoważona. Obie potrafią dobrze zagrać serwisem, z linii końcowej, jak i przy siatce. U ich rywalek imo nie rozkłada się to tak równo. W obliczu tego moim zdaniem Baboski są tutaj widocznymi faworytkami.
Raymond/Black-Makarova/Vesnina 1-2
Makarova/Vesnina 1.35 MarathonBet
✅✅✅
Tutaj podobna sytuacja, bo także gram bardzo często na Rosjanki. Jest to topowa para touru, więc spora liczba typów na Ekaterinę i Elenę nie powinna nikogo dziwić. Myślę, że tutaj wiele pisać nie trzeba, bo o ile u Babosek można mieć jakieś wątpliwości, to tutaj faworytki mogą być tylko jedne. Rosjanki na razie spokojnie w każdym meczu ogrywają swoje rywalki. Wprawdzie praktycznie zawsze potrzebują 2-3 gemów, aby dobrze wejść w spotkanie, ale później grają już regularnie i nie pozostawiają złudzeń swoim rywalkom. Wprawdzie na razie nie miały tutaj godnych siebie rywalek, ale uważam, że regularność w ich grze jest godna uwagi. Lisa z Carą miały tutaj już dwa poważne testy, oba udało im się zdać. O ile ogranie Muguruzy z piękną Carlą można jeszcze potraktować z przymrużeniem oka, gdyż widać wyraźnie, że Hiszpanki są ostatnio bez formy deblowej i mocniej skupiają się na singlu, to zwycięstwo nad Pavlyuchenką i Kudryavtsevą trzeba traktować jako dobry mecz do analizy. Na podstawie tego można stwierdzić, że te bardzo doświadczone zawodniczki weszły na pewien, niezły już poziom, ale strata seta z parą Martić/Larsson, czy męczarnie w 3.secie z Rosjankami, gdy wydawało się, że już opanowały sytuację pokazują, że ta gra nie jest jeszcze na najwyższym poziomie. Obie pary spotkały się już ze sobą w tym roku i to właśnie na trawie w Eastbourne. Ekaterina z Eleną poradziły sobie w dwóch partiach i myślę, że tutaj możemy spodziewać się podobnego meczu. Mam Rosjanki za wyraźne faworytki, więc własnie na nie stawiam.

Otrzymane punkty reputacji: +23
K 15

kolewacz

Użytkownik
Keys M. - Radwańska A.
Radwańska A. - 1,44 bet365 ✅
DW 2:0 dla Agi - 2,10 bet365 ⛔
H2H 3:0 dla Polki. Co tu dużo mówić. Aga świetnie trafiła z formą na Wimbledon. We wszystkich spotkaniach na tegorocznym szlemie załatwiła sprawę w dwóch setach. Isia w czasie turnieju popracowała także nad swoimi przestojami, gdzie największy mogliśmy zauważyć w meczu z DellAcqua(notabene i tak poradziła sobie w tamtej sytuacji). Z Jankovic w całym meczu dała się przełamać 3 razy, ale momentalnie, w myśl oko za oko, ząb za ząb, odwdzięczała się tym samym Serbce. Madison niby gra dobrze na turnieju, ale nie przekonuje mnie do siebie w 100%. W poprzednich meczach dwukrotnie traciła po jednym secie z o wiele słabszymi rywalkami. Govortsova przy odrobinie szczęścia mogła ją wyeliminować.
Moim zdaniem zwycięstwo Agnieszki jest dzisiaj bardzo pewne, a jeżeli nie stanie się jakaś katastrofa to wynik 2:0 jest jak najbardziej w zasięgu ręki.

rangizz 2,7K

rangizz

Użytkownik
Jak to w sporcie, rożnie może być, ale to co dał dzisiaj unibet to jakby nie patrzeć promocja.

Sharapova vs Vandeweghe
liczba minut - ponad 82.5 @1.72
uni ✅
Liczba minut wynika zapewne z wielkiego faworyzowania Rosjanki, ale bez przesady. Już tu kilka osób opisywało jak widzi ten meczyk i to, że Coco może tutaj namieszać. Ale tak na prawdę do pokrycia takiej liczby minut to wystarczy, że tylko powalczy. Tutaj musiałby być pogrom, żeby utopić typ. Samym serwisem Masza wyrabia długość meczu, co pokazuje z resztą historia jej pojedynków w tegorocznym Wimbledonie, gdzie mimo gładkich zwycięstw dzisiejszą linię pokrywała 3 na 4 razy.
Sharapova vs Konta 85 minut (przy tylko 4 wygranych gemach konty)
Sharapova vs Hogenkamp 67 minut
Sharapova vs Begu 85 minut
Sharapova vs Diyas 99 miniut
Polecam.
✅ 168 minut, linia pokryta dwukrotnie ????

Otrzymane punkty reputacji: +64
macias00 6,5K

macias00

Użytkownik
Serena Williams wygra Łymbledon @ 1,80 Bet365 ✅
W momencie pisania analizy Sharapova męczy się z Coco i pewnie jakoś to skończy. Ale do rzeczy. Serena wyciągnęła seta z 0-3* w 3 secie z Watson. Wystarczyło, że bardziej się zmotywuje, pokrzyczy na siebie i zacznie więcej trafiać. Z Venus też nie było niespodzianki, co było raczej oczywiste. Czarna Mamba jest mistrzynią kamuflarzu i nie raz już się o tym przekonaliśmy. Nie jest to zbyt dobrze odbierane, ale co zrobić, mistrzyni nikt nie zabroni. O formę sportową jestem w jej przypadku raczej spokojny. Azarenka, dzisiejsza rywalka, wygrała z Nią zaledwie 2 razy na bodajże 18 meczy. Ostatnio miała ją na widelcu i tego nie wykorzystała, co tylko pokazuje kompleks wobec mistrzyni. Podobnie jest z resztą z Sharapovą,która będzie rywalką w ewentualnym półfinale. Jej forma na pewno nie jest najwyższych lotów i Serena będąc w tej fazie turnieju na pewno nie odpuści. Ewenutalny finał z Muguruzą może być ciekawy, aczkolwiek doświadczenie powinno wygrać. Radwańska już raz grała na trawie z Williams i wynik każdy powinien pamiętać. Podsumowując, po tym co pokazała z Watson jestem w stanie uwierzyć, że to Amerykanka zgarnie kolejnego Wielkiego Szlema w tym roku.

widzu 4,5K

widzu

Forum VIP
Hingis/Mirza+Makarova/Vesina 1,75 bet365 ✅

Rosjanki, przechodza przez turniej jak burza. Sa o klase lepsi od swoich rywalek. Wiadomo traca swoje podanie, ale to nie panowie. Nie stracily seta, graja bardzo pewnie swietne zagranie i doswiadczenie daja efekty. Ich rywalki stracily juz dwa sety w tym turnieju a nie mialy jakis super par na przeciwniczki. Obie pary spotkaly sie kilka dni temu i Rosjanki wygraly 2:0, czemu teraz ma byc inaczej? Jak Rosjanki wygladaja tutaj fantastycznie a rywalki sie mecza...

Mirza i Hingis to najlepszy duet obecnie w turze, na trawie czuja sie wspaniale, po prostu robia co chca z rywalkami, chyba nikt im nie odbierze wygrania tego turnieju. Na pewno nie Shvedowa i kolezanka, bo ich juz nie powinno byc w tym turnieju. Gdyby rywalki same nie oddaly meczu popelniajac masa bledow, serowaly na mecz, mialy pilke setowa ale to za malo.. mialo duzo szczescia, a teraz graja z najlepsza para na swiecie, wiec musialby zagrac na 110% aby nawiazac wogle walke...

Otrzymane punkty reputacji: +4
andre-agassi 596

andre-agassi

Użytkownik
Moim skromnym zdaniem granie na Hingis/Mirza po 1.35 jest mało mądre...
Nie bardzo rozumiem na jakiej podstawie twierdzisz, że wygrają ten turniej w cuglach. Pozostały naprawdę same dobre pary i tu prawdę powiedziawszy (prawie) każda może wygrać.
Tutaj Hingis/Mirza w pierwszych 2 rundach grały z samym sobą, w 3 rundzie wynik już tak pięknie nie wyglądał, aczkolwiek oczywiście wygrały bez problemu. Chyba nie porównasz tych przeciwniczek z tymi, które miały Jarka i Dellacqua? W każdej rundzie poważny przeciwnik i piękny powrót do meczu w 3 rundzie.
Hingis z Mirzą nie wygrały turnieju od kwietnia, więc niby dlaczego w Twojej opinii jest to taki pewniak. Ja bym tak tego meczu nie traktował. Dla mnie mecz 50/50, ze wskazaniem nawet na doga.

Z jutrzejszych debli i mikstów ze swej strony polecałbym:

- Mattek/Safarova, bo Kopsy pewnego poziomu nigdy nie przeskoczą - 1.3 ⛔
- Makarova/Vesnina - bo zwyczajnie są młodsze i lepsze - 1.3 ⛔
- Vesnina/Matkowski - bo Matkowski w mikstach jest lepszy od Kubota - 1.65 ✅

tarki16 5,2K

tarki16

Użytkownik
Agnieszka Radwańska 2.16 Pinnacle

Będzie krótko, i szczerze? Nie takich kursów się spodziewałem, bo faworytką w moim odczuciu miała tu być Polka, a tutaj spore zaskoczenie - przynajmniej dla mnie. Nie jest to typ patriotyczny, bo widzę duże szanse na powtórkę z 2012 roku. Może Aga nie zagrała dzisiaj swojego optymalnego tenisa, ale przetrwała chyba największą ofensywę jaka czekała na nią w tym turnieju, bo Keys zagrała dzisiaj swój najlepszy mecz w Londynie. Oczywiście miała dużo szczęścia, niejednokrotnie piłka po jej uderzeniach lądowała na liniach, co już w pewnym momencie wręcz zirytowało Polkę, jej agresywny tenis był bardzo skuteczny, serwis funkcjonował, ale w ostateczności i tak Aga było górą, psychika Amerykanki w kluczowych momentach nie dała rady, ale przyczyniła się do tego dobra gra w obronie rywalki. Muguruza to mimo wszystko półka wyżej, może nie gra już tak ofensywnie, ale ma większy repertuar zagrań, przede wszystkim potrafi myśleć na korcie, a nie tylko wali jak natchniona. Może z drugiej strony trochę rozumiem bukmacherów, bo Radwańska ma tragiczny sezon, nic nie wygrała, nigdzie daleko nie zaszła, a rywalka pokonała tutaj Kerber, Wozniacką i dzisiaj Bacsinszky w znakomitym stylu, pokazując momentami kosmiczny tenis. Może w tym roku dwa razy ograła Radwańską, forma bardzo dobra, ale Iśka nie ma co owijać w bawełnę, ewidentnie, małymi kroczkami wraca do swojego optymalnego tenisa. Troszkę boje się o kondycję Radwańskiej, bo finał w Eastbourne, tutaj już kilka spotkań ma za sobą, dzisiaj już w 3 secie serwis ewidentnie opadł w sił, ale mecz dopiero w czwartek popołudniu, więc czas na odpoczynek jest. Zapowiada się bardzo wyrównane spotkanie, ale kursy to przesada. Wolę zdecydowanie zagrać Radwańską, niż po niższych kursach Hiszpankę, której przy doskonałej grze obronnej Polki, może w końcu przytrafić się słaby mecz, przede wszystkim z dużą ilością niewymuszonych błędów.

Otrzymane punkty reputacji: +9
prezezo 2K

prezezo

Użytkownik
Uwielbiam tenis, sam w niego grywam, oglądam turnieje Wielkiego Szlema regularnie, ale rzadziej stawiam pieniądze bo jakoś tak wyszło, że zauważyłem że akurat jak na coś zagram to jest na odwrót ????
Tyle tytułem wstępu.
Teraz sedno sprawy odnośnie meczu Radwańska - Muguruza.
Mój przedmówca pisze, że KEYS ZAGRAŁA DZIŚ NAJLEPSZY MECZ W LONDYNIE. WTF??? To jakim cudem ona dotarła do ćwierćfinału??? Grając jeszcze gorzej??? Przecież dziś Radwańska miała mieć tylko jeden cel. Przebić na drugą stronę pięć, sześć, może siedem piłek. Nie było opcji by Keys coś nie zepsuła. Przecież ta amerykańska dziewczyna waliła po autach jak natchniona. Przyznam, że nie widziałem jej wcześniejszych spotkań, ale dziś spodziewałem się z jej strony DUUUUUUUŻO więcej. Suma sumarum życzę Agnieszce jak najlepiej. Naprawdę wiernie jej kibicuję. Nie gram przeciwko niej, ale kursy na mecz z Muguruzą są wg mnie sprawiedliwe. Garbine nie będzie w czwartek tyle psuła co Keys. Oj na pewno nie. Widziałem jej mecz z Wozniacki. Jedno co się rzucało w oczy to to, że Hiszpanka potrafi jednak utrzymać piłkę w korcie. Grały nieraz wymiany po 20-30 odbić. Dziś widzieliście coś takiego? Może ze dwie-trzy akcje przez cały mecz.
Dlatego mecz półfinałowy Isi to dla mnie no-bet. Usiąde przed TV i będę za nią z całego serca trzymał kciuki. Ale nie postawię na nią nawet najdrobniejszej gotówki. Skoro musiała z BEZNADZIEJNĄ Keys zagrać aż trzy sety to z Muguruzą będzie naprawdę bardzo ciężko. Ale - POWODZENIA ISIA!!!

machiavelli 1,5K

machiavelli

Użytkownik
Uwielbiam tenis, sam w niego grywam, oglądam turnieje Wielkiego Szlema regularnie, ale rzadziej stawiam pieniądze bo jakoś tak wyszło, że zauważyłem że akurat jak na coś zagram to jest na odwrót ????
Tyle tytułem wstępu.
Teraz sedno sprawy odnośnie meczu Radwańska - Muguruza.
Mój przedmówca pisze, że KEYS ZAGRAŁA DZIŚ NAJLEPSZY MECZ W LONDYNIE. WTF??? To jakim cudem ona dotarła do ćwierćfinału??? Grając jeszcze gorzej??? Przecież dziś Radwańska miała mieć tylko jeden cel. Przebić na drugą stronę pięć, sześć, może siedem piłek. Nie było opcji by Keys coś nie zepsuła. Przecież ta amerykańska dziewczyna waliła po autach jak natchniona. Przyznam, że nie widziałem jej wcześniejszych spotkań, ale dziś spodziewałem się z jej strony DUUUUUUUŻO więcej. Suma sumarum życzę Agnieszce jak najlepiej. Naprawdę wiernie jej kibicuję. Nie gram przeciwko niej, ale kursy na mecz z Muguruzą są wg mnie sprawiedliwe. Garbine nie będzie w czwartek tyle psuła co Keys. Oj na pewno nie. Widziałem jej mecz z Wozniacki. Jedno co się rzucało w oczy to to, że Hiszpanka potrafi jednak utrzymać piłkę w korcie. Grały nieraz wymiany po 20-30 odbić. Dziś widzieliście coś takiego? Może ze dwie-trzy akcje przez cały mecz.
Dlatego mecz półfinałowy Isi to dla mnie no-bet. Usiąde przed TV i będę za nią z całego serca trzymał kciuki. Ale nie postawię na nią nawet najdrobniejszej gotówki. Skoro musiała z BEZNADZIEJNĄ Keys zagrać aż trzy sety to z Muguruzą będzie naprawdę bardzo ciężko. Ale - POWODZENIA ISIA!!!
Po jakich outach? Czyściła linie raz za razem. Nie wiem jaki mecz oglądałeś.

_hank_ 1,1K

_hank_

Użytkownik
zauważyłem że akurat jak na coś zagram to jest na odwrót
No ten fragment tłumaczy wszystko ;)
Skoro przed stawianiem przeprowadzasz tak dogłębne analizy to rezultat może być tylko jeden. Dziewczyna ma 48!! winnerów w meczu, gra ultraofensywnie w każdej wymianie więc nawet 40 UF nie jest w stanie zatrzeć dobrego wrażenia. Generalnie wszyscy eksperci byli zgodni że to najlepszy występ Madison na Wimbledonie. No może wszyscy poza jednym ????
Żeby nie było, że wszystko krytykuje to zgadzam się że kolejny mecz to NO BET. Muguruza ma jednak szerszy wachlarz zagrań niż Keys i jeżeli zagra na 100% swoich możliwości to Agnieszka grając na 100% nie da rady. Pytanie czy Hiszpanka jest w stanie grać cały czas na tak wysokim poziomie. Sercem jak chyba każdy za Radwańską, ale rozum podpowiada że kursy wyjątkowo dobrze wystawione.

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Muguruza 1.89 6/10 pinn✅
No to faktycznie chyba kazdy widzial inne mecze. Keys nie grala nic nadzywczajnego, sredni poziom z jej strony a strata seta przez Agusie wynika z jej gry a nie naglego cudownego tenisa Keys. Zaraz bedzie o wielich expertach winnerach tylko skad sie one biora jak nie z bledow Agi... no wlasnie skoro sie daje mozliwosc takiej gry, robi prezenty to taka jest odpowiedz rywalki a co miala grac balony jak Conchita Martinez? Winnery winnerami a ilosc bledow Keys zanujaca i to doprowadzilo ja do porazki. Od Agi tu mniej zalezy. Muguruza to zupelnie inna bajka niz Keys. Garbine tez gra mocno ale z glowa, bedzie atakowac zalosny serwis Isi. Fh i bh na wysokim poziomie, niezly serwis i return. Minusy to wedlug mnie obrona jak rywalka gra katowo i to jedyny atut dla Agnieszki, tylko, ze ona tak samo nie reaguje na bomby na grasie i dobre kierunki. W tym momencie Hiszpanka jest level wyzej. Godna sukcesu, mloda, wie czego chce w porownaniu do naszej sfochowanej gwiazdeczki, ktora pozjadala wszystkie rozumy to roznica i w tej sferze jest ogromna. Nie sadze ani Mugu spalila sie psychicznie. No i te opowiesci Fibaka, ze ona to druga Keys buhaha niech sie Wojtek zajmie tym co robi najlepiej czyli jak to pisza tablidy &quot;zalatwianiem dziewczyn&quot; a nie pierniczy glupoty wielki autorytet seksualny, ohydny stary dziadek.

Otrzymane punkty reputacji: +7
M 9

muresan

Użytkownik
Podpisuję się pod typem na Muguruzę. O ile wytrzyma presję i nie zrobi 52 UE, Radwańska będzie miała bardzo ciężko by przechylić zwycięstwo na swoją korzyść. Niby można próbować poszukać handicapu setowego na Muguruzę dla zabezpieczenia (kursy około 1.30-1.35) do dubelka jakiegoś, jednak wydaje mi się, że jak już chce się zaufać tenisowi Hiszpanki to warto obstawić jej pełne zwycięstwo.

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Trudno moim zdaniem wyobrazić sobie mecz bardziej 50% na 50% niż właśnie ten Agnieszki i Muguruzy. H2H 2:2, chociaż dwa razy Hiszpanka pokonała w tym roku Polkę (na początku sezonu) to jednak tutaj jest sytuacja zupełnie inna.
Za Agnieszką stoi doświadczenie (26 lat vs. 21 lat). Po drugie Radwańska jest w pełni tego świadoma, że dochodząc do finału Wimbledonu praktycznie uratuje sobie sezon, zamknie usta wszystkim, a co lepsze już kiedyś urwała set Serenie Williams podczas Wimbledonu.
Żadna nie odpuści w tym meczu, tego możemy być pewni. Kto wygra? Naprawdę można licytować się do usranej śmierci na argumenty za i przeciw, pisać pod wpływem emocji jako fan Radwańskiej czy wielki krytyk jakich nie brak nawet na forum.
Jeżeli miałbym obstawiać ten mecz to over 2,5 setów lub over gemowy.

Otrzymane punkty reputacji: +15
zraszacz-bukow 955

zraszacz-bukow

Użytkownik
Muguruza B. G. - Radwanska A. 2 2.04 PinnacleSports
Polfinal. Wszystko zostalo powiedziane wyzej. Obie panie nie znalazy sie tutaj z przypadku, obie prezentowaly na przestrzeni ostatnich meczow w Londynie znakomita forme. Duzo trudniejsza drabinke miala Muguruza. Grala stabilnie, goraca glowa nie pojawila sie ani razu. Bogaty repertuar zagran, mocne uderzenia, ktore trafialy. No wlasnie - trafialy! Muguruza potrafi czasami przejsc obok meczu robiac niewyobrazalna liczbe niewymuszonych bledow. Gdy dochodzi stres roznie moze byc. To jest polfinal, stres musi sie pojawic, reka musi zadrzec. Muguruza jest mloda i zwyczajnie moze tego nie wytrzymac - tak jak na przyklad Kyrgios. Radwanska w tej kwestii jest duzo bardziej doswiadczona, grala tutaj w finale, ma duza liczbe wygranych turniejow i zwyczajnie wraca do najzwyzszej formy. Trawa jest jej ulubiona nawierzchnia, w tym roku osiagnela final w poprzednim turnieju. Na kortach Wimbledonu gra nadzwyczajnie, z glowa, pokazuje wysokie umiejetnosci techniczne. Ostatni mecz z Keys pokazal, ze technika potrafi wygrac z sila. Radwanska miala zaledwie kilka winnerow, jej przeciwniczka cos okolo 40. Zdecydowaly niewymuszone bledy, ktorych Aga popelnia bardzo malo. Cos mi podpowiada, ze to nie bedzie az tak trudny mecz. W zyciu nie postawilbym na Muguruze, jeszcze nie teraz, jej czas nadejdzie a wtedy bojcie sie wszyscy. W finale znajdzie sie Radwanska.

Muguruza B. G. - Radwanska A.(-1.5seta) 2 3.35 PinnacleSports
Gram jeszcze 2:0 na Radwanska za polowe stawki danej na powyzsze zwyciestwo. Nie uwazam, ze jest to przesadny optymizm. Zwyczajnie duzo wyzej cenie umiejetnosci krakowianki. Wygrywala w tym turnieju pierwsze mecze nietracac seta. Dopiero z Keys, po jednym nieudanym gemie przegrala seta. Wydaje mi sie, ze stac ja na zwyciestwo 2:0. Przekonamy sie juz niedlugo!!

harrisonjones 24

harrisonjones

Użytkownik
Ja również skłaniam się ku Hiszpance.
Oglądałem jej mecz z Kerber, i kilka innych tych Pań. Gdyby Niemka nie zlekceważyła troszkę Muguruzy to być może wyeliminowała by ją (Gabri chyba 8 czy 9 set balli obroniła), a tak doszło później do trzeciego seta, w którym Muguruza zmusiła Kerber do biegania od rogu do rogu, co przyczyniło się poniekąd do wygranej. Radwańska pod kątem kondycyjnym prezentuje się aktualnie średnio, żeby nie powiedzieć kiepsko. No ok, walczy, to widać, ale niestety widać też od dłuższego czasu, że trochę odcina tlen w trzecim secie i obroty spadają. Gdy Polka zostanie zmuszona do kilkudziesięciu mocniejszych przebieżek z rzędu - prawdopodobnie padną baterie, chwilę później nerwy. Mam nadzieję, że sztab Hiszpanki głupi nie jest, że obejrzał mecze naszej rakiety, że też to widzi i podpowie jej na przykład żeby przy 30:0, 40:0 własnego podania, trochę poganiać Isię wzdłuż linii.

Muguruza w tym sezonie pokonała Radwańską dwukrotnie, teraz wyeliminowała WTA10, WTA5, WTA15, to po raz kolejny z 13 ma sobie nie dać rady? Polka o wiele łatwiejszy matchup, a kto wie jakby zakończyło się z Keys, gdyby tylko Amerykanka nie popełniała głupich błędów, a przebijała te piłeczki w miarę sensownie. To już tylko gdybanie, ale wyobraźcie sobie spotkanie Muguruza - Keys. Miazga? Agnieszka nie zmiażdżyła Keys.

✅Garbine Muguruza vs Agnieszka Radwanska 1 @1.909 4/10j✅
✅Garbine Muguruza (+1.5 Sets) @1.395 6/10j✅
pinnaclesports
✅a jak będzie 1:1 w setach to dokładam live win Muguruza✅

rakubedzburg 609

rakubedzburg

Użytkownik
Muguruza B. G. - Radwanska A. 2-1 ⛔ ⛔ nie pykło niestety...
Radwańska 2.07 Unibet 4/10
Radwańska -3,5gem 2,56 Pinnacle 3/10
Radwańska -1,5 set 3,35 Pinnacle 2/10
Wystarczy spojrzeć na całą 4 półfinalistek. I od razu widać że to jeszcze nie jest poziom Muguruzy. Najlepsze wyniki w Wielkim Szlemie notowała na RG ćwierćfinał, na Wimbledonie grała dwukrotnie, porażki w pierwszej i drugiej rundzie i teraz nagle ma wygrac polfinal??. Wiem że w tym roku odprawiła już Kerber oraz Wozniacki, ale to dzisij będzie bez znaczenia. Panie grały ze soba 2 razy na hardzie w 2015roku, Isia oba te mecze wtopiła. Na początku roku grała słabo, na miarę Naszych oczekiwań grać zaczęła dopiero od trawy, półfinał Nottingham, finał Eastbourne. Myślę że ten mecz się skończy w dwóch setach.

Ponadto proponuje:
Williams vs Sharapova over 17,5 gemów 1,23 Unibet

kain. 2,2K

kain.

Użytkownik
Kursy wystawione przez bukmacherów na jutrzejszy mecz półfinałowy Radwańskiej i Muguruzy zostały dobrane perfekcyjnie. Lekkim faworytem tej pary jest rzeczywiście Hiszpanka, która w momencie startu meczu wszystkie karty będzie mieć po swojej stronie i to ona będzie nadawać ton temu spotkaniu dlatego również w moich oczach jest małym faworytem tego półfinału.
Na początku trzeba powiedzieć sobie jasno, że będziemy mieli okazje oglądać ponownie dwa przeciwległe style gry w których będziemy mieć do czynienia z grą obronną, jak najmniejszą liczbą popełnianych UE (co za tym idzie jak najmniej ryzyka w grze) i trochę zagrań czysto technicznych ze strony Radwańskiej, a z drugiej strony będziemy mieli Muguruze, która dysponuje przede wszystkim większą siłą, lepszym serwisem i dzięki temu możliwością nadawania tonu tej grze.
W spotkaniach tego typu zawsze ciężko jest typować wygranego takiej pary ponieważ scenariusze mogą być tylko i wyłącznie dwa :
a) Muguruza będzie trafiać mocnymi uderzeniami na tyle często, że będzie zdobywać dużo punktów których czysto nie odbije Radwańska, będą siedzieć jej winnery, dobrze pracował będzie pierwszy serwis i return drugiego podania naszej Isi.
b) Muguruza nie będzie zbyt często trafiać w kort i będzie popełniać więcej UE, stosunek UE do winnerów będzie dodatni, pierwszy serwis nie będzie pracował zbyt dobrze i ogólnie rzecz biorąc Hiszpanka będzie popełniała dużo błędów własnych.
Dla mnie tylko dwa takie scenariusze wchodzą w grę i nie wyobrażam sobie innej wizji tego spotkania. Do tego trzeba dołożyć fakt, że Radwańska pomimo wszystko musi zagrać przynajmniej dobre spotkanie w którym będzie nieustannie oddawać piłkę na drugą stronę i to najlepiej kątowo. Jeśli nie popracuje dobrze pierwszym serwisem i często będzie popełniać przy nim błędy to z całą pewnością drugim serwisem nie zdziała w tym meczu totalnie nic.
W związku z tym, że według mnie w tym spotkaniu wszystko zależy od Hiszpanki, która w mojej ocenie nie jest na tyle doświadczoną tenisistką, która potrafi opanować nerwy i pokazać najlepszą grą we właściwym momencie, uważam że ten mecz jest typowym no-betem. Według mnie nie warto zgadywać i przewidywać czy akurat Muguruza będzie miała swój dzień czy jednak będzie strzelać UE - bo jak przystało na tego rodzaju zawodniczkę to ten fakt z całą pewnością zadecyduje o tym czy wygra Hiszpanka czy też Polka.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom